Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci Kingdom Come vysvětlují pracný proces vývoje soubojového systému
12.8.2015 | Adam Homola
119 příspěvků
-
Jsem zvědavý, jestli Vávra dodrží slovo a hra vyjde i na Linux. Já jen jestli jsem vyhodil tisíce za nic.
Nikdy se k tomu nevyjádřil. A to se ho ptalo dost lidí. :( -
-
Někde řekl, že to slíbili, takže to budou muset udělat. Ale asi se jim do toho taky moc nechce *15*
-
-
Vypadá to skvěle *14*
-
To si tady říkají prskači vlastenci? hamba jim. Já doufám že se panu Vávrovy zadaří a i když to je dřina (co není dneska že?) tak se mu to povede a bude to nakonec parádní historické rpg se vším všudy. *4*
-
Hral jsem to, myslím si že to má dobrý základ, ale chce to ještě doladit aby to byla zábava.Potenciál
tam je. Pocit kazí i to, že hra jede v 30-35 fps i na i290x. -
-
no jo no.. však je to něco jako alfa, ne? Nebo ještě méně... některé hry takhle vypadají po vydání. Oni mají ještě čas...
-
-
No zatím je to sice alfa, ale taky tam je asi jen pětina toho, co bude ve finální verzi... Dost se bojím toho, že až tam bude celý svět se všema NPC, tak to nebude zvládat už vůbec... Toto je prakticky první komplikovanější hra na cryenginu a já moc nevěřím, že to utáhne bez nějakých kompromisů v podobě rozsekání herního světa apod.
-
-
-
Osobně jsem to bohužel nehrál ale viděl jsem dost videí a taky se nedá říct, že by mě to nějak ohromilo. Je to takový statický a neohrabaný. Animace se podle mě právě dost opakují, včetně těch klinčů, který tam jsou tak 5x za minutu (samozřejmě záleží kdo to hraje). Prostě nepůsobí to nějak atraktivně, jenom takový sekání se navzájem na místě a čekání kdo kam sekne. Nehledě na to, že po pár máchnutí je zničenej, jak kdyby doběhl maraton a musí se zas čekat na staminu. Nějaký vizuální poškození a krev tam snad ještě přidají, protože zatim je to jak mlátit do slaměnýho panáka. Do vydání je hafo času ale jelikož vyhlašujou, že souboje jsou defacto hotový, jsem trochu skeptickej.. tak uvidíme no *3*
-
-
To teda opravdu nevím, kde říkají, že jsou souboje hotový... *7*
Omg, myslete trochu lidi, ta hra má minimálně rok ještě před sebou. Myslíte si jako, že mají teď hotové věci a rok budou čekat, až to konečně bude moct vyjít? -
-
Myslet bys měl začít ty... Copak si myslíš, že na každé věci se pracuje až po vydání? Vávra sám v posledním Fight Clubu prohlásil, že souboje jsou až na nějaké maličkosti prakticky hotové.
-
Vávra to říkal několikrát v nějakejch rozhovorech, že už se to měnit moc nebude a je to v uvozovkach hotový, takže předpokládam že tahle podoba bojů zůstane + vyladí nějaký detaily. Sice ukázali jenom meč, ale ten zbytek bude to samý s tim rozdílem, že třeba se sekyrou nepůjde bodat ale jinak ten styl bojů bude furt stejnej (zase jsem si to nevymyslel, myslim že o tom Vávra mluvil tady ve fightclubu).
-
-
-
Už se nemůžu dočkat, jak budu masakrovat kališníky všeho druhu a vlastnoručně odstartuju toho rakeťáka Huse Aldrina... Díky mistře Vávro...
-
-
Hus Aldrin bude tou dobou hnít někde na studiích na UK. Takže pokud budeš mít ve hře cestu do Prahy... *1*
-
Škoda, že tam ani jedno nebude *15*
-
Jaký kališníky? V roce 1403?
-
-
Nádhera, se těším jak malý kluk. Jen na těch soubojích si určitě užiju desítky hodin zábavy a pak samotná hra zaměřená na příběh mne chytne a nepustí.
p.s. Je viďet, že hry nemusí být jen o monstrózních efektech, miliónu postprocesingu a marketingu, ale kvalitní hry s dobrou hratelností a zábavou pořád mají šanci. -
Vy hateři tady, trošičku přemýšlejte. V tom studiu nepracují jenom 4 lidi. To, že pořád dokola ukazují souboje, neznamená, že nepracují na zbytku obsahu.
-
-
Vidim tu hatovat jen dva slovaky a par trollich mladat, to skoro ani nestoji za rec. Jsou u vsech clanku o KC, zrejme jim nekdo dava bonbony za dementni prispevky.
-
-
Bombony Kde su ty moje bombony ja chci Plat.
-
-
-
Pokud se jim podaří udělat ty questy zajímavé, ještě dopilujou plynulost soubojů a vyřeší tunu dalších nedodělků, nelze jim nevěřit. Sice to hodně lidí odradí, protože se to snaží být v každém směru realistické, ale další lidi to může nadchnout.
Zatím mě trápí horší optimalizace alfy, ale snad to v betě pofičí lépe. Ještě bych zrušil tu staminu při jízdě na koni, zbytečnost, která akorát otravuje. -
Tvůrci Kingdom Come stále něco jen vysvětlují, výsledek je v nedohlednu. *6*
-
-
Ber v potaz, že hru sleduješ během vývoje, skoro od začátku. Kdyby ukázali GTA VI, měl by si možnost hrát nějaké ty alfy a hra vyšla až za 5 let, asi by si taky nadával.
Docela velká nevýhoda těchto otevřených projektů, protože lidi chcou hru hned a né až za X let.
Já mám koupeného Star Citizena a budu na něj ještě dva roky čekat. Taky mě to nebaví. -
chtějí ušetřit na reklamě, tak o své hře pořád mluví, aby o ní bylo slyšet. Hra je v dohlednu - má vyjít v létě 2016. Vývoj her prostě trvá roky. To že Vávra umí vývoj dotáhnout do konce už v minulosti dokázal.
-