Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • DeDy
    LOTRO je super hra o tom žádná. Má ale několik problémů. Hlavní problém vnímám v neprůhlednosti F2P vs VIP. Začal jsem jako free s tím, že se pokusím ze hry dostat maximum. Vše fungovalo báječně. Turbíny (herní měna) nebylo třeba kupovat za reálné peníze. Stačilo to, co jsem si ve hře vydělal za "skutky" a já nezaplatil ani korunu. Po měsíci jsem si koupil turbíny za 15 € abych si rozšířil inventář a koupil jednu lokaci (Evendim). Další měsíc jsem si koupil datadisk Isengard (před vydáním včetně bonusů) no a další měsíc VIP. Jenže VIP odemčel úplně vše a po skončení nechá spoustu věcí odemčených (5 báglů místo 3 a traity). Tohle prostě nedokážu zkousnout. Ten kdo z Free přejde na VIP na tom bude lépe než ten, kdo si turbíny dokupuje postupně jako Premium účet.
    Přesto má VIP jednu obrovskou záludnost! Když jsem ho zaplatil, tak jsem žil v domnění, že automaticky po měsíci skončí. Jenže ono ne. Po měsíci se dívám, že jsem stále VIP. Říkám si nějaký bonus? Nene, neměl jsem zablokovanou kartu a LOTRo si samo strhlo z mého účtu kačáky za další měsíc. Upsss. Moje blbost, mám pořádně číst. Z VIP účtu se musí člověk odhlásit, jinak peníze mizí a mizí. Lotro 9/10, WoW 7/10.
    • to je ale pouze tva vlastni hloupost kdybys poradne cetl tak se ti to nestane... a k tomu placeni mas to tam primo napsany jestli chces platit mesicne ci ctvrtletne atd to znamena ze ti budou kazdou tu dobu odecitat danou castu !!! LOGICKY !!!

      jinak pokud nekoho hra bavi tak se urcite vyplati si zaplatit na jeden mesic vip a odemknout si tim !! naporad a u vsech postav !! spousty veci jako dalsi bagly,sloty,cap na penize atd. da se to odemknout i za TP ale podle me se to nevyplati protoze to stoji dost oproti tem trem stovkam ktery do toho radsi vrazim a dneska nejsou hraci snad takovy socky aby si nemohli dovolit investovat tri kila do hry....
    • Rozdíl mezi VIP a Premium účtem je poměrně jednoznačný. Stačí hledat.

      Co se týká automatického strhávání peněz z karty za VIP, to je fakt problém a obrovské negativum VIP u LOTRO. Pokud tedy nechcete, aby si po uplynutí zaplaceného období LOTRO vzalo další peníze, prostě si ve svém účtu ihned po aktivaci VIP zrušte VIP. VIP se vám zruší hned k dalšímu datu uplynutí VIP lhůty. (Fuj, to je věta *1* ).

      Pokud si koupíte VIP byť na jediný měsíc, získáte navždy: automaticky otevřeny všechny trait sloty, všechny batohy, zruší se currency cap a rychlé cestování.

      Jestliže chcete mít jistotu, že už do LOTRO nedáte ani korunu, můžete po zakoupení potřebných věcí prostě zrušit svou kreditku ve svém účtě. Dělá se to kontaktováním technické podpory, která vám odebere kartu z účtu přibližně během 24 hodin (v závilosti na dne v týdnu).
      • DeDy
        Rozdíl mezi VIP a Premium je jednoznačný o tom žádná je na to přesná tabulka na WEBu. Ale informace co zůstane po skončení VIP odemčeno už nejsou tak jasné. VIP je prostě finančně a obsahově výhodnější. Tohle mi vadí.
        • informace co zustane a nezustane odemcene jsou velmi jasne ty proste neumis hledat nauc se pouzivat vyhledavani a nesvaluj svou neschopnost na druhe
          http://support.turbine.com/link/portal/24001/24001/Article/141/Does-my-VIP-subscription-renew-automatically

          http://forums.lotro.com/showthread.php?335135-Answers-to-Your-Questions
      • Hlavně nechápu proč po vzoru codemasters nezvládaj placení přes PayPal. Měl jsem VIP asi měsíc nebo dva, ale pak byl transfer (cataclysm :P) a teď bych musel platit přímo kartou, což se mi nechce, zvlášť když nepodporujou převody (což dělá málokdo).
  • Trol.diskuzni
    WOW je nesmrtelné... To budou hrát ještě naši vnuci a vnučky! *14*
    • Pár rokov som to hrával ale už nie. Pre mňa zomrelo dávno *3*
      • Asi tak, poslední datadisky toho pro mě změnily tolik, že ani nový obsah mě asi nedonutí začít znovu, možná že si to tak na měsíc, možná dva zahrai, ale zase mě to přestane bavit... mám doma Battlechest a WOTLK, ale Cataclysm jsem se zatím nedonuti koupit, a pakliže přijdou i pandy, tak u mě asi WoW skončilo nadobro... Neříkám, že je to špatná hra, je dobrá, a možná víc než to, ale všechno se časem omrzí. Cesty Blizzardu jsou holt nevyzpytatelné a každému se líbí něco jiného. *3*.
  • Pro Indy: Stejne tak WoW zemrelo ukrutnou smrti kdyz prisel Aion, Rift, SWToR, Lotr, Age of conan, Warhammer online... =D fuck off wow haters, proc radsi nehrajete co vas bavi misto flamovani =)
  • Play for "free" je podle mě naprosto ideální model. Musí být ovšem velmi vyvážený. Líbí se mi to, jak je to udělané u LOTRO. Je tam k dispozici docela dost volného obsahu, dostatek herních class atd., aby si člověk mohl opravdu zahrát a hru si pořádně vyzkoušet. Jakmile je pak člověk přesvědčen o tom, že hru má smysl dále hrát, může si koupit VIP účet a hrát bez omezení a nebo si obsah kupovat postupně. A stále je tu také možnost získat tzv. turbine pointy prostým hraním, takže i mladší hráči si teoreticky mohou celou hru projít zcela zdarma (upozorňuji, že efektivním hraním lze nahrát za cca 10 hodin kolem 400 TP a jeden region stojí podle situace mezi 250-900 TP - nepočítám datadisky).

    Zásadou by ovšem mělo být, aby se v herním obchodě nikdy neprodávaly věci, které by hráče nějak výrazněji zvýhodňovaly. V tomto už je současná forma F2P LOTRO na hraně, protože se v obchodech objevují věci, které hráče zvýhodňují. Např. tzv. stats tomes, které přidávají natrvalo hráči nějakou statistiku, lze údajně najít jako podklad v truhle. V současné době to už ale není pravda a stats tomes vůbec nepadají. Zároveň Turbine začíná prodávaj první gear (zatím jen low level), což je špatně.
    • Problem je v tom, ze kdyz nabidnes nekomu lepsi gear, nebo cokoliv jinyho co dava hraci vyhodu za penize, tak clovek uz ze sve podstaty to bude chtit. Bude chtit ostatni drtit, mit vyhodu. Vydela to hromadu penez. Mno a kdyz se devs proste neudrzi a nabidnou vyhody za prachy tak je to v haji.
      Btw jakej je rozdil mezi tim, ze si napisu cheat a da mi to 10000 zlatych, nebo zaplatim 5 euro v shopu a dostanu 10 tisic zlatych? Krom toho ze to druhy je oficialni a maji z toho zisk *15* (Ted myslim nepovedeny f2p modely, nebo spis povedeny smerem k zisku)
      • Turbine je zatím ještě nahraně. Nedávno zkusila hodit do svého online obchodu low lever gear a na ofic. foru se okamžitě objevily protesty.

        Vydavatel nebo kdokoli odpovědný za hru si musí uvědomit, že jakýkoli krátkodobý zisk může znamenat dlouhodobý propad až krach. Gear za 5 Euro sice může dočasně rychle přinést peníze, ale dlouhodobě může znechutit hráče k dalšímu hraní.

        A jak jsem psal, pokud má kdokoli možnost si vydělat na cokoli v obchodě prostým hraním, je to ještě dobré. Proto též podporuju herní měnu - třeba ty turbine points.
        • Ja ted nenarazim na LOTRO, nehral jsem ho a nevim jak je to nastaveny, byla to jenom uvaha nad F2P typu pay to win.
          Prave prusvih je v tom ze ta hra si pak utvori svou komunitu techto "facerolleru za prachy" a ta klidne muze stacit na to aby hru uzivila. To pak dava devum pocit ze je to v poradku.

          Celkove F2P moc rad nemam. Nemam problem s tim zaplatit za krabici a mit celou hru, dal platit za datadisk pokud prinese opravdu rozumny mnozstvi novyho contentu. Ale s tim, ze hra je "free" ale ten kdo plati ma neceho vic, nebo neco driv je podle me hnuj. To proste do her nepatri.
          • Jenže ty tu popisuješ špatně provedený model F2P.

            F2P je v podstatě ten nejlepší model pro všechny hry a ne jen pro MMO. Jenže mnohdy se to zvrhne. To už je pak na vydavateli, aby to nepokazil.
            • a zvláštní, že mi ho tam teď pustí *15*
            • A prosím Games.cz, aby si upravili hlášení o zakázaných slovech, protože "...se měna..." není to vaše zakázane slovo ( s e m e n a)
            • Třeba mě se líbí i browserový Drakensang, problém je pro mě v tom, že si za herní měnu(tu standardní ingame) nemůžeš koupit ani blbý lektvary, natožpak amulety na identifikaci předmětů. Sice se ta měna (ta za peníze) dá nasbírat od potvor, nebo za questy, ale jde to moc pomalu, a než si člověk nasbírá potřebné množství, hra už se mu mezitím omrzí. V Drakensang pro příklad: Potřebuji si identifikovat nějakou tu výzbroj, potřebuji k tomu třeba 5 amuletů, ale nemám na ně. Tak valím zabíjet, dělat příslušné questy, které mi dají jako odměnu ty placené herní pěníze a po mnoha a mnoha hodinách, když už jsem tedy něco naškudlil zjistím, že mám jen na 4 amulety a navíc už mám vyšší lvl a ten gear už je k ničemu. Zkrátka mě to trošku odradilo od hraní, ale jsou to hlavmě ty potiony co si člověk musí platit. (zase se dá platit přes SMS *15*)
            • Popisuju, protoze co jsem hral F2P tak to bylo 5:1 v pomeru dobry/spatny. A prave proto ze se to mnohdy zvrhne bych radsi pay to play nez pay to win.
  • Jen škoda, že u Dungeons & Dragons Online před přechodem na F2P nebylo možné zakoupit doživotní VIP jako u LOTRO :-(.
  • Ve chvíli kdy budou všechny MMO Free to play, nemá cenu to dál hrát, protože je to pak vždy končí jako Pay to Win.
    P2W = Hi lvl, Top gear, Low brain.
  • Spíš sem zvědavej na ten Blizzardí projekt Titan (nebo se to má přímo jmenovat Titan?), to by mohla bejt opravdu pecka. Nevím jestli o tom někde padlo nějaký info, moc to nesleduju, ale hry od Blizzardu jsou vždycky TOP a pokud to bude onlinovka postavená na jiným principu než wowlike mmočka (hádám, myslím že někde psali že to má bejt "next-gen"), hmm... sem zvědavej. Tipuju že ho představí na Blizzconu příští rok.
    • jestli tu hru budou dělat jak všechno co oni dělají, tak si počkáte 10 let :D
    • Těžko říct, jestli je to název titulu nebo jen název projektu. Starcraftu se snad říkalo Hydra. Když to bude sci-fi, tak to klidně může být i wow-like.
      • Říká se že to bude sci-fi, no, to mě pravda trošku mrzí, protože první co mě napadlo byla řecká mytologie, tu bych fakt rád. *13*
      • Možná to nebyla hydra, ale může jít prostě o označení projektu *1*
    • O tom se zatím nic moc neví, jsem na to hodně zvědav. To by mohl bejt potenciální wow killer .-)
  • Chtělo by to The Elder Scrolls Online, to by byl nářez :)
    • Naprosto souhlasím. TES je pro MMO jako dělané a je pro mě velké překvapení, že ještě hra z TES světa nevyšla. Je to nejspíše politikou Bethesdy, která "zásadně nedělá multiplayer hry", jak se sama před nějakou dobou nechala slyšet.
    • Indy
      No jasné a čekat dva a půl roku než to bude hratelné .:D ne díky TES mam rád ale mělo by zůstat kde je a nepouštět se do MMO
      • Skyrim byl hratelnej přímo z krabice (1.0) bez problémů (na PC). Tyhle kydy o bugách můžeš dneska už aplikovat na všechno, byly loni i větší průsery, viz. RAGE .-).. Ale tenhle stereotyp má tak silný kořeny (ještě v 90. letech), že už to bethesdě nikdo nikdy neodpáře.. Každopádně to MMO by asi bylo zabugovaný jak cyp, horší než Galaxies by to snad nebylo :D
    • neviem si to predstavit, kazdy by mohol byt vsetkym(podla elders scrolls)
      • takových MMO je, kdy každý může být víceméně čímkoli. Ne všem se líbí zazdění hraní do herních tříd.
      • V runescape můžeš bejt čímkoliv a funguje to. Třeba strávit 100+ hodin vařenim aby se z tebe stal killer kuchař... Lidi se tam od určitý úrovně profilujou sami, protože dělat všechno jde, ale neni to efektivní.
      • tak mělo by to svý kouzlo:) Potuluješ se krajinou (v partě, sám), narazíte na dung a protože každej všechno a nic, bylo by to hlavně o spolupráci. Trochu škoda, že bethesda se od těhle věcí drží co nejdál, to jméno by mmo prodalo samo o sobě.
        • Jenže jenom jméno nedělá dobrou hru a jenom samotné jméno neudrží hráče u hry
          • ale jméno se taky nedělá samo a musí si ho získat... TES je známá herní řada a já bych MMO z tohoto světa více než přivítal.

            Vždyť by to MMO vůbec nemuselo být jako Skyrim či Oblivion.
  • miker17
    @Indy
    jelikož mám GW rád tak přeju ať se GW2 uchytí ale když si to vezmu statitsticky tak i v době největšího úpadku mělo SW:G 2x tolik hráčů co GW....tak proto pochybuju že GW2 položí na lopatky celý MMO trh prtože grafika není všechno
    • Bude zajímavé sledovat, jak se hráčská veřejnost popere se způsobem plnění úkolů a volností ve světě - nejen grafikou.
  • Opakuje se to pořád dokola a do nekonečna. Vždy když se blíží vydání nějaké MMO hry se určitá skupina hráčů začne domnívat že ta nová hra položí na lopatky všechny ostatní a má potřebu tuto svoji domněnku vnucovat všem ostatním, ale je to nesmysl. GW2 si určitě najde velice početnou základnu fanoušků, ale to neznamená že ostatní MMO hry ji automaticky ztratí.
    • Jo souhlasím. Já to bral tak, že pokud bude GW2 úspěšné, tak ho začne hrát hodně hráčů a jistý odliv třeba nastane jinde, ale určitě také nevěřím v to, že by zaniklo nějaké MMORPG :D
    • to je jen fanboyismus, nic jinýho. Vůbec gw2 má celkem dost nedospělou (mentálně) hráčskou základnu, žádný Eve Online (na druhou stranu taky žádný wowko, to je další extrém :))
      • Sorry, ne všichni ale jen někteří :) ... Ty jsi třeba hrál GW1, ale GW2 nefandíš.
      • Aha. Tím chceš říct, že všichni co hrají GW1 jsou nedospělí, ale Ty jsi prozřel. Aha, zajímavé. Pak Ti tedy, za všechny mentálně nedospělé jedince, gratuluji! :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit