Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Wow hravam s prestavkami uz vela rokov, boli casi (vanila) ked som mal na to dost casu a hra nemala konkurenciu.
    Ale uz dlhsi cas to hram systemom kupit datadisk a 2 mesacnu kartu ...prejst pribeh vylevelovat a skusit pvp...skonci timecard skonci aj hranie, dalej uz to je o pravidelnej drine v guildovnych vypravach kde sa ako obcasny hrac so slabym gearom ani nedostanes a ked tak tak nahodou. Kazopadne mi tie peniaze za to stoja pretoze nepoznam inu hru ktoru za tie peniaze raz za rok (ked vyjde datadisk) mozem znova zahrat so sovojou oblunenou postavou a bavyt sa tak dlhu dobu. A ta pandaria napriek mojmu skepticismu bola velmi podarena(pribehova cast) ale tie daily a spol to uz je len natahovanie gameplayu, nebavi ma 101 krat hrat to iste.
    • Tos tomu wow asi moc nedal, protoze uz před 2 roky blizzard zavedl LFR v kterem muzes chodit raidy cross realm a prihlasujes se tam jako do dungu takže si staci vyfarmit gear z dungu a muzes raidovat na nějaké základni urovni i bez guildy, skvělá věc pro lidi co u toho nechtej travit moc času nebo nemaj guildu.
      • To je presne ono, VYFARMIT. Cele wow je jen o farmeni furt neceho dokola. Farmis daily, farmis dungy, farmis raidy, farmis suroviny, farmis goldy, farmis honory. Ma pravdu v tom, ze kazdy datadisk je tak na 2-3 mesice, nez vyexpis a projdes si dung questy. Jasne ze clovek, ktery ma cas u toho fakt sedet a farmit, to vidi jinak, ale my, kteri na hry mame prinejlepsim par hodin tydne, to tak proste mame.
        • Tak je farmit a farmit... na tohle presne potrebujes farmit par hhodin tejdne jen tak si to projit a uzit si pribeh aniz bys nekde musel desitky hodin farmit, proto to LFR udelali... a už funguje nejakou chvilku
    • Mám to podobně. Mám nakoupené všechny datadisky, a jednou za půl roku přijde email s 10ti dnama zdarma, nebo podobná akce a to si aktivuju, skočím pár BG a kouknu co je nového.
  • Hraju wow dlouho, 5let bez přestávky pod timhle nickem na Drakthulu. Zazil sem hodne veci od blizzardu ale vzdycky sem to nejak rozdejchal a sel dal, ale jestli na mesicne placenem MMO zavedou mikrotransakce "pay more to win" tak už to bude kapka poslední . 300 měsíčně jim nestačí? Většina MMO vystačí s mnohem mín... Tohle už by byl opravdu hyenismus!
    • De o to že u hry která se měsíčně platí by měli mít všichni rovnocenná pravidla a ne aby měl někdo kdo je bohatší nebo mu rodiče cpou nechutné kapesné aby si doplatil ze pohodlí. Platíme všichni tak at máme všichni stejné možnosti. Máš jednu 90 a další ti příde složité a zdlouhavé expit? Tak to neexpi, to je volba ne příde ti to složité expit? Zaplat si... To je špatná volba. Blizz expení v poslednich letech zlehčil na minimum, sám mam na Drakthulu 11x 90 all class a prumer expeni mám 4dny played a fakt by mě sralo kdyby někdo měl to stejné jen kuli tomu že on si to zaplatil. Pro něco takového proste neni v placené hře místo, u free to play klidně alě ne u hry kde měsíčně už takhle platíte 300. A pokud to zavedou tak si myslíte že to zustane jen u u expení? I vy blázní :D
    • No nevím, lvlení postavy je stejně i tak na 3 dny. No když budu přehánět a bez heirloomu tak 5 dní /played.
    • Ale vzdy je to o volbe.... nikdo ti neprikazuje , ze si musis penezmy ulehcovat hru ... Vzdy je to jen o volbe ... :)
      • Jenže tohle neni žádné free to play, je to měsíčně placená hra tak to lidi hrajou protože zde sou velké pvp a pve guildy co se předhánej a když už to člověk platí tak předpokládá že bude mít každej stejnou šanci. Ale pay to win je volba, zaplat si kdyz chces bejt TOP neplat a nemuzes bejt TOP nebo to budeš mít 10x těžší.

Expení je dulezité, urcuje kolik altu na profese budes mit a tim kolik goldu si dokazes vydelat, do pvp to urcuje jake kombo muzes slozit a v pve to urcuje s cim v raidu muzes pomoct. Takze expeni neni jen nejaká vedlejsi vec.

Navíc vážně si myslíte že expení bude to poslední? Že když blizz uvidí že si to lidi kupujou že to blizz nechá bejt a nic neprida??? :DDD
      • presne a ja si radsi zaplatim par euro za kouzlo co mi zkrati levlovani o mesic usetrim prachy nebudu si to muset dalsi mesic predplacet...
        • kickasl
          takze ty radsi zaplatis abys tu hru vubec nemusel hrat- jak logicke :D
          • kickasl
            Rihez: ja te chapu, ale kdybyste davali pozor na to co napsal tak on pise, ze "nebudu si to muset dalsi mesic predplacet", ja bych pochopil kdyby si zaplatil za max lvl a pak hral, ale koupit si max lvl a pak prestat predplacet?
          • Expit do 60 je celkem vopruz, a když už člověk odexpil více postav, chce si udělat jinou classu do 2v2, 3v3 a celkově PvP tak si za 200 kč těch pár levelů koupí.
          • A úplně nejlepší by bylo si nechat platit za to že to někdo odehraje za něj.
  • ja bych prirovnal wow ke krasne žene, ktera ale časem zestarla, dala si udelat plastiky a ted uz je to jen takova zruda. Na te hre uz nefunguje skoro nic
  • Oni chteji ulehcit a zrychlit hru? To snad uz ani nejde, mozna tak specialni "autoplay" volbou nebo rovnou instant 90tky....
  • gert
    Kolikrát to tu už bylo... a stejně se nikdy žádné mikrotransakce nezavedli...
    • Mikrotransakce ve wowku sou už dávno *6* kupování petů převody postav, změna rasy atd.- Teď co sem z článku pochopyl by chtěly ještě přidat to, že by si mohli lidi ulehčit hraní a zvýhodnit se. Tedy cesta pay more to win.Pay more proto, že už teď za hru lidi platěj nemalý peníze.
      • Tak tak... Zlatá slova :D
  • H*vno lidi skončí, kdo to hraje doposud, bude hrát s mikrotransakcemi nebo bez nich.
    Navíc vytrvalci kteří to stále hrajou většinou nechtějí levelovat po desáté, takže zaplatí tuplem.
    • O tom silně pochybuju, pay to win by byl od blizzardu plivanec do tváře svejm fanouškum poté co sami několikrát řekli že boosty za prachy wow nikdy neuvidí... Myslim že potom by si právě ti vytrvalejší hráči opravdu rozmysleli jestli budou hrát dál...
  • Pokud tohle Blizzard udělá, dost lidí skončí. Jestli to stejné procento přivede do hry, to je otázkou. Já osobně bych dál nehrál. Mám raději všechno a vím, že za to taky platím. Mikrotransakce považuji za zlo, které nutí kouskovat hru. Jistě, je to výhodné, člověk si může nejrůznější MMO vyzkoušet a pak až kupovat, ale omezení neplatičů může být na škodu... Vlastně takový ten model pay-to-win.
    Ve chvíli, kdy se WoW změní na F2P, končím s ním a bude mě to opravdu mrzet.
  • Tak ono měsíčně placeným MMO odzvonilo už dávno, WoW se drží pouze díky tomu, že hráči jsou na to zvyklí, na hře závislí a tak nějak hloupí a stále věřící té lži, že servery stojí goriliony dolarů ročně.
    To, že Blizzard byť jen začíná přechod na mikrotransakce (nevyhnutelně bude následovat F2P) zvažovat, ačkoliv se ještě pár měsíců (rok 2 max) zpátky dušoval, že F2P nikdy, dokazuje, že WoW už jde (konečně!!!!) ke dnu.
    Teď by se mohl vrátit Lord British s Ultimou.
    • Problém je v tom že od blizzardu zatim o F2P nikdo nemluvil, o to de za budou mikrotransakce a zaroven i předplatné a to je proste ZLO.
    • Paulcz
      UO byla fajn v začátcích pak se to stejně zvrtlo a to tak, že úplně šíleně..
    • Muzes se na to divat i jinak. Wow je 8 let stara hra, ktera vsechny svoje primy konkurenty drti na prach. Zaslouzene imho.
    • zatím existuje jenom mobilní hra Ultima Forever, takže já v nic podobného nevěřím (Ultimu jsem nikdy nehrál, ale nemyslím si že by teď dokázala zaujmout masy WoW hráčů).
  • Vzdyt mikrotransakce uz sou ve wow kolik let. Viz treba ten "hvezdnej" kun za 15?? euro. Tehdy sem nechapal, kolik lidi si tohle koupilo :D
    • Jo ale to nijak neovlivnuje hraní narozdíl od toho co chystaj ted...
  • Ano další dojná kráva, která chce víc a víc peněz .. zaslouží si to vůbec ? podle mě NE!!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit