Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci World of Warcraft naznačují využití mikrotransakcí
4.7.2013 | Ladislav Loukota
167 příspěvků
-
Nikdy nevies......kdo by povedal v roku 2004 ze WoW bude minimalne 9 rokov najhranejsou MMO a v dnesnej dobe aj ked je stale platena ma velmi slusnu komunitu. Ja verim ze BLIZZARD dokaze urobit hru ktora sice bude na ozobracovanie ludi ale bude stat za to a prilaka hracov. A to ze ludia hravaju MMO s kamosmi nie je vzdy pravda. Niektory ludia hraju MMO aj preto aby si nasli kamosov tam...ja osobne som tiez hraval WoW bez kamosov dost dlho..
-
Kdyby něco sem na novém foru o stejném tématu, třeba se tam najde nekdo uplně nový s jiným názorem, tohle už je zapadlé a asi sem stejně chodíme jen my 2
-
BD HC zabila ale až po nás... tak jako tak náš to na realm 5 dostalo.
Ano ted až je to realm 17 ale díky tomu že ta guilda skončila cca. pul roku pred koncem contentu a a blizz pak přišel s nerfama az diky kterejm ho vetsina dokazala zabit a diky tomu se uz neaktivní guilda propadla a pak prisel wowprogress s rozdelenim RS a ICC do 2 contentu a propad se tim este zvetsil...
Ano organizovana akce prechod na BB ale ne kazdej chtel z DT pryč a že to byl uspech? A kde je BB teď? Většina guild neexistuje a z BB se stal morovej server a na DT je diky tomu ted jen jedna frakce... To byl teda velký úspěch CZ komunity.
Nic, du do nového fora, tohle nemá cenu, nedokázal si ověřit ani zázračné čísl F2P modelu ani svojí zázračnou kariéru... Podle vás se přece raidovalo ne? Web videa a td? Všechno náhle z webu vysublimovalo že? :) A postava na armorech se asi taky sama smazala... -
Jak píšeš, stačí rozclicknout a hned uvidíš, že třeba BD tam na normal ani nešli, a zrovna to zabili na HC realm first. Tak asi tak obtížný a důležitý boss to byl. A zároveň uvidíš, že Halion se za hordu chodil v pugu a progresoval se HC Ulduar. To že jste ho museli progresovat a beztak jen na normal, a i tak to nebyl realm first je dost srandovní.
A těch tvých TOP5 a TOP15 v ICC jak ukazuje link z wowprogressu je vlastně TOP 17, a pořád je to world 3000 a nikdy míň.h ttp://www.wowprogress.com/pve/eu/drak-thul/rating.tier10_25
Další věc je ten rank, samotných world 3000 je pořád realm 20, ať to bylo před rokem a nebo 5ti rokama, a i teď po odlivu 2 000 000 hráčů z WoWka je to pořád rank 3000, který vůbec není slušný. Proto je označený zeleným číslem. Rank 2500 a míň jako modrý, jako slušný už by se možná dal označit. Ale to by nesměl být ještě fialový rank.
Ono prostě rank 3000 a víc už je trash a vždycky byl. A kdyby jsi šel hrát na DT za hordu, tak tam někteří považují trash i rank 500+.
Ta aliance co vás nechala na holičkách při migraci, tak ta migrovala kvůli latency. Kvůli tomu že se progresoval Malygos a za celých 15 minut boje nebyla doba, kdyby někdo z raidu neměl lagy a nedostal disconnect. A hlavně celá migrace probíhala tak, že se všechny guildy domluvili, že budou migrovat. Jak lepší, tak horší - právě proto, aby nikdo nezůstal a aby byla dost široká základna hráčů pro progres, a kdyby se z celkově 20ti guild za alianci 10 rozhodlo zůstat, pak by se migrace neuskutečnila. Zůstaly jen guildy, co ani netušili co je to progres, a nebo jeich GM měl 11 let a vůbec netušil co se děje. Všichni tehdy byly na jednom TSku a řešila se celková situace. Už jen ten fakt že přemigrovalo 15-20 guild svědčí o tom, že to nebyla jen taková hurá akce a nechání na holičkách, ale že o tom věděla celá frakce. Navíc celá migrace na BB hned první save Malygose složila, a většina guild na první pull. Tzn úspěch a migrace správný tah.
A co se týče mojí postavy, tak by jsi jako zkušený wowkař měl vědět, že ve Vanille ani v BC nebyly žádné ačívmenty, a že nebyly žádné databáze co by uchovaly záznamy. A třeba takový loremaster celý WotLK content nešel udělat, protože staré postavy měly hotové questy a neměli je započítané. A důvod proč byl Naxx na Wotlk jistě víš. 1% všech hráčů se tam podívalo. Já byl mezi něma. Thats it. 40 lidí v raidu nebyl problém udržet, problém byl už jen to, aby se člověk dostal do instance, když před instancí stálo 5 raidů a pvpčkovali proti sobě. Nevíš, neznáš, nezažils. Až před Naxxramasem byl klid, protože tam stál jen raid Motionu, Noční Hlídky a náš + za hordu Zdechliny, Black Division a Forged. -
Stačí si to rozkliknout víš :D
http://www.wowprogress.com/guild/eu/drak-thul/K+o+K/rating.rs_25
Halion realm 2, na HC se začal zabijet až když se KoK rozpadl po blizardovskem nerfu, v té době se halion počítal dohromady s ICC a to je vyzvedlo na to 5. místo, až pak na konci wotlk to na wowprogresu rozdelili, ToC došli ale ne na HC, padnul až při ICC, mluvil sem že byla v TOP5 a to byla v ICC právě díky halionovi jinak se celou dobu držela v TOP15, což ji celou dobu udrželo na prvním míste na tamní alianci.
Navíc já si tu triko nehoním jen ti řikám že nejsem taková lamka jak si tu tvrdil... jakmile je nekdo do 3000 v guildach celosvetove tak v dnesni dobe to znamena ze progresuje celkem slusne. A je to mnohem víc než prvni misto na jakemkoliv free.
Ano až potom co odmigrovali ostatní a nechali tam alianci na holičkách, až pak přešel KoK dopředu protože k nim přišli lidi který neodmigrovali z tech TOP guild...
No furt si nám neukázal svuj zázračnej progress, v době kdy největší progress bylo udržet 40 lidi v PC... ani si nám nezdělil nick toho tvého mocného warlocka.
No vidiš, tak kde si vzal ty super čísla a super teorii a super výdělečném LoL? Jen nepodložené dohady a plky které sis vymyslel... -
Tak už mi to stahuje, jsem si musel založit nový účet :( ale neva, přehodil jsem emaily a je to v cajku, pak už jen ten starý nějak smazat
-
an, nevíš od kolik a to spouštějí?
-
Poté co proběhla migrace, tak zůstali 3 guildy, které byly s progresem před migrací někde 50+ na serveru. Když proběhla migrace, tak žádné HC ještě ve WoW ani nebylo. To tvoje první místo u aliance bylo tím, že ze serveru odešlo 15 aliančních guild co bylo v progresu daleko před váma a ne tím že by náhodou někdo z vás něco progresoval. Pokud se dobře pamatuju, tak v TOP 10 na serveru ještě před migrací byly za alianci akorát Motion, Equilibrium a Not Prepared, zbytek byla horda.
Takže abych přetlumočil to tvoje "KoK byla guilda která byla v TOP 5 na největšim CZ serveru" znamená že byla top 5 pouze za alianci na serveru, kde celá aliance odešla jinam a zůstala tam jen horda.
A když chceš dokazování, není problém. Tu je ten tvůj server druhý Halion.
http://www.wowprogress.com/pve/eu/drak-thul/rating.rs_25
A tady je to tvoje TOP 5 v ToC, které jste před ICC ani nevyčistili celé a skončili někde na 22 místě.
http://www.wowprogress.com/pve/eu/drak-thul/rating.tier9_25
Ps: Riot nezveřejňuje výroční zprávy. -
A tyhle pohádky si cucáš z kterého prstu? :D
Po té co proběhla migrace na BB na DT u aliance zůstali 3 25 HC guildy, KoK, IG a KSV. KoK se během ulduaru dostal dopředu a v trialu na 1. místo u aliance a tam se držel až dokud se nerozpad díky tomu žen a alianci už nebylo kde brát lidi(díkyž čemu se pak dostal dozadu protože se už nedožil nerfu) ale eště předtim stihli jako 2. na serveru zabít halliona 25..., chvíli předtím se rozpadnula i druhá guilda IG a tak zůstalo jen KSV ke kterejm sem pak přešel protože se mi nechtělo migrovat ale estš chvíli předtim je několik hráčů zradilo a odmigrovalo k horde i s legendarkou... KSV je ted jediná guilda která u aliance raiduje a to 10HC i když z personálních důvodů už ne to co dřív...
Toliko k tvejm zkreslenejm informacim o DT alianci, proste sem raidoval u toho nejlepšího kde se zrovna dalo a snažil se tam pomoc a ve worldoflogs se umistoval pri first killech často v TOP100 nebo TOP10...
Teď by alianci na DT mělo pomoct snad spojení serverů na 5.4 kde už budou crossrealmove i guildy a AH...
Ano znám spoustu lidí co nahrává rádoby návody na youtube a tvrdí jak podle toho raiduje pulka EU a celá asie, doufám že i svojí zářnou kariéru podložíš, stejně jako si podložil čísla svého super výdělečného F2P modelu. -
KoK nikdy nebyla v TOP 5 na Drakthulu. A když všechny guildy z aliance co raidovali 25 migrovali na Burning Blade, tak za alianci na DT nezůstala žádná guilda co raidovala. Potom možná KOK mohl být někde v TOP 5, ale pouze za alianci a někde na server 30-40tém místě. Ale podle toho co koukám, tak jsi dýl strávil v KsV, a tam je to uplně to samé.
A já osobně progresoval ještě na Vanille celý content, od MC až po Naxxramas. Díky mojí taktice na shoutování hunterů se začal dávat Nefarian třeba, nezáležně od kombinace barev addů, a tankoval jsem s warlockem twiny v AQ40. No a progresoval jsem i v BC, podle naší taktiky a našeho videa z KaelThealase se guildy učili jak toho bosse zabíjet a jaké mít pozice. Pak jsem si dal v polovině BT pauzu až do WotLK, kde jsem po druhém týdnu od release ještě v modrém equipu s guildou vyčistil Naxx.
No a od té doby aktivně nehraju, a neaktivní postavu mám v guildě Valion, jen jednou za rok si na týden zahraju, kouknu co je nového a pozdravím známé.
A neházím špínu na ostatní, jen na tebe, protože lžeš jak tiskne. -
JJ hral a obrázek mam :D tak to bude dobrý, pve mě na mmorpgčkách baví, hlavně když je to dinamický a města jsou napadaná, už se těšim na zítra, dofám že to půjde stahovat po půlnoci, aspoň bych si to přes noc stáhl
-
Navíc LoL = MOBA
WoW = MMO-RPG
2 dost rozdílné žánry které v tehle číslech taky dost znamenaj -
Tak spíš sem to myslel tak, že blizzu ted platí 300 měsíčně 8,3M hráčů a kdyby to bylo F2P tak by hráči přibyli ale přibyli by jim platící hráči? Ti co sou ochotni platit 300 měsíčně už tam sou, byli by ochotni ale všichni platit 300měsíčně "jen" za instance? Většina asi jo ale ne všichni...
Blizzardu by určitě přibylo dost hráčů ale platících hráčů? Blizzard na tohle má dost lidí a určitě si tohle uměj spočítat líp než my mudrlanti na games... a proto F2P stále neni.
A proto i většina podobných MMO-RPG začíná jako placená a až potom co jim to nevyjde přecházejí na F2P aby z toho vytěžili alespon něco. Viz, SWTOR, Rift a další.
Jak řikám, WoW 1 300M dolarů ročně, ukažte mi někdo které F2P, klidně ne RPG tohle vydělá?
F2P model je dobrej když základna hráčů padne na minimum ale 8,3M opravdu ve svete placených MMO-RPG minimum neni. -
KoK byla guilda která byla v TOP 5 na největšim CZ serveru a poslední alianční co chodila 25HC na tomhle serveru, do zelenejch čísel se dostala až když skončila a logy jeli dalšiho pul roku...
25 HC down až na LK kterýho pak zabijeli všichni až po nerfu, ToC down, Ulduar down.
Cataclysm většina HC down až po firelands kde sem přestal kuli matuřea do té chvíle sem se ve world of logs zapisoval do TOP10 holy palátů...
Teď se předveď ty kde ses zapsal v progresu když tu házíš špínu na ostatní, procházel si nefunkční šachy? Zergoval LK stojícího na základní platformě? Zavolal si kamaráda armina který zmáčkl 2 tlačítka? Nebo vytáhnul arena rating na 22000 na serveru kde se točilo 10 teamu? Nebo nějáké podobné rádoby WoW free progres?
F2P LoL 32M vs placené WoW 8,3M my fakt jako LoL win nepříde :D
Kolik asi LoL na tom tvém zázračném F2P modelu ročně vydělá hmm? -
To co je v betě je takový menší ostrov, ale je hodně hornatý a členitý a hlavně questy jsou dynamické. Velikostně je to třeba dvě lokace WoWka, ale s tím že lítáš, questy se ti ukazují různě po mapě, tak vůbec na velikosti nezáleží.
Jsou tam cca 4 větší města, několik menších stanic, a ty jsou neustále napadané nepřátelama, různě se generují questy různých obtížností a tak vůbec nejde o tu lokaci, ale to co ji vyplňuje za gameplay obsah. No a obtížnost si vybíráš sám, jak těžbou, tak tím za jakým úkolem půjdeš.
Blbě se to popisuje, ten gameplay styl bych přirovnal k Planetside 2, s menší mapkou a výplní místo PvP tak PvE. Pokud jsi hrál Planetside, tak by jsi mohl získat slušný obrázek o tom jak ta hra funguje :-) -
Jak je to dlouho co vyšel placený SWTOR? :D
Pak zjistil že na to nemá a přešel na F2P... -
To docela by mě zajímalo jak je ten svět velký, protože z žádnýho gameplay videa jsem to nevyčetl, můžeš mi tu velikost k něčemu přirovnat?
-
už se těšim, tahle hra mě zaujala :)
-
Jop. Open beta začíná zítra.
Ale už je to víceméně hotová hra. Craft, gameplay, lvling systém, gathering - funkční na 100%. Systémy v gameplay taky vidím jako bezchybné, jen to chce chvilku zvyku na zorientování se v UI. Mapa přehledná, podle značek poznáš které úkoly jsou jak obtížné a podle toho máš rewardy. Už by měla být otevřená i první instance a dokonce už jde otevřít i world boss.
Jeden z developerů v teamu je dokonce čech a viděl jsem ho na fóru reagovat do českého topiku, takže nějaké bližší info + mechanika se dá řešit přímo s ním :-) -
to an: FireFall máš ještě z uzavřený bety? Já jen že kámoš říkal že 7. by měla být open beta pro všechny, ale pořád je to zavřený pro ty co dostaly code.