Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci World of Warcraft naznačují využití mikrotransakcí
4.7.2013 | Ladislav Loukota
167 příspěvků
-
Vsadím boty že je to jeden z těch nemocných WoWkomilů co má 10 postav lvl 90, a přitom nešel ani slušný raid, ani arénku a každej si o něj utírá hubu.
-
Tak Lol nebo Wot jsou trochu jinej typ her nez wow. Takze spis wow porovnavam se hrama jako gw, age of conan, tera, rift atd. A tan WoW panuje stale a neochvejne, coz je ostuda pro ty konkurenty.
-
Tak jasný... mně by stačil i jeden... do začátku :D
-
kryste pane nemuze uz ten KREI zavrit p*del ? To snad neni pravda :D
-
Vím co to je, když ses s tím sám začal ohánět tak sem ti v tom vymáchal čumák...
1 357 MILIONU US DOLARŮ je stejné jak v ČR tak USA tak v číně či mongolsku...
Já své čísla dokázal i podložil, v té zprávě máš i tech víc než 12M před Cata o kterejch sem mluvil stejne jako ty si zaokrouhlil 11,6 na 12M...
Ted je na tobě abys ukázal nějaké oveřené zdroje které by potvrdili tvojí teorii o super výdělělečném F2P?
A řekni mi teda proč skoro všechny MMO-RPG začínají jako placená a až pak přecházejí na F2P když zjistí že jim to nikdo nechce platit? Asi kuli tomu že ve vední nemaj všemoudrého tebe...
O škole sem se zminoval jen kuli tomu že furt narážíš na můj věk... k čemuž se většinou stejně uchylujou děti ze základní školy, z čehož usuzuju že tvuj jedinej problém je v tom že ti tví rodiče nechtějí vypláznout kapesné na wow... -
Já chci mít taky roční příjem ušmudlaných 218 milionů EUR. *1*
-
Hošku ty jsi hloupý, až to praští.
Zase tě něco naučím ty ekonome. Víš o tom že americký bilion není český bilion?
A opět tě budu citovat:
"Cata melo po vydání dokonce i 13M a i pandy melo 12M po vydani, pak to vzdy klesne a drzi se vetsinou stabilne 9-10M"
Ukaž těch 13m a ukaž jak maj pandy 12m po vydání. A taky těch tvých stabilních 9-10.
Až potom co jsme dal link na články kde se ty tvoje čísla o pár milionků redukují najednou tvrdíš že WoTLK mělo 12m.
A aby jsi dodal váhu těm tvým blábolům, tak začneš plácat o střední a o tom že jsi dělal nějakou práci. No to teda muselo vypadat, když jsi se dnes dozvěděl co je to annual report. -
Pošli zprávu WoT kde má za čtvrtk roku z minitransakcí 280M a až pak něco piš...
WoW výdělek 1,3Bilionu LoL???
Čísla a odkazy prosím než zase něco začneš vypouštět...
Vymyšlená čísla co sem plácal včera? I v téhle zprávě máš že WoW před vydáním Cata překročilo 12M, stačí si to přečíst.
Já mám střední za sebou s celkem slušnou ekonomikou, o ekonomice blizardu a activisnu sem dělal práci takže až mi dotáhneš podklady tak až pak piš... -
A když chceš čísla, tak v prvním kvartálu letošního roku výdělek Subscription, licensing, and other revenues - 334. Minulý rok, tzn rok 2012 první kvartál Blizzard vydělal 298.
Což je oproti 280ti WoT naprosto normální číslo.
S tím rozdílem že WoT nemá snižující tendence, ale zvyšující tendence.
Si asi myslíš že sem chodí uplní pitomci jako ty, a nevíme co je to výroční zpráva že? Sdělím ti novinku, víme co to je a to že jsi se to dozvěděl dnes z mého postu jen ukazuje že hltáš všechno co ti předhodím. -
Myslíš vymyšlené čísla co jsi tu plácal včera?
Nebo čísla z anual reportu, o kterém jsi dnes po mém postu zjistil co to vlastně je?
F2p LoL 32 000 000 - placené WoW 8 000 000.
F2p win.
Konec diskuze. -
:DDD jestli je větší kupní síla WoT než warcraftu... tak spadni na zem... warcraft ma právě spoustu reklam a vedlejších produktů od stolních her až po nápoje a podobné blbůstky a reklamy... což se o většině F2P her říct nedá...
Navíc v té zprávě blizzu když si ji přečteš je zisk i z těhle vedlejších věcí a čistý zisk a td. stačí si jí jen přečíst, řikám přines čísla a ne jen plky... -
A teď můžeš začít uvažovat o tom co je to příjem a co je to zisk, a kolik je čistý zisk z měsíční sazby a kolik je zisk z f2p modelu.
Mimochodem business model f2p her není o měsíčním paymentu, ale o datech a kupní síle cílové skupiny. A podle těchto získaných dat se cílí reklama a nebo další produkt. F2p hra se 40m aktivníma potencionálníma zákazníkama je mnohem cennější na poli businessu než 8m sice měsíčně platících, ale komunitně uzavřených a konzervativních hráčů.
Viz business model Facebooku, který je naprosto celý f2p - a jeho cena je v počtu jeho uživatelů. A to samé f2p youtube, google a bambilion dalších f2p software, vydělávajících jiným modelem než placením za přístup.
Takže si spíš otři čelo ty, chlapče. Protože opět potíš blbosti, kterým naprosto nerozumíš. Vony ty f2p hry jsou dokonce modernější a dál než uzamknutý model Blizzardu. -
ANO :D díky že tak vehementně potvrzuješ to o čem mluvím...
WoT ve F2P modelu se 45M registrovanými(ne aktivními nutno podotknout) s pay to win politikou, vydělalo ušmudlaných 218M eur...
Kdežto z posledního výkazu blizzardu který je z roku 2011 se mluví v milionech dolarů a většina cifer je čtyřmístnejch!
A pokud v tomhle výkazu trochu zalovíme tak najdeme cifru 1 357 MILIONU DOLARŮ za WoW za rok 2011!
Ukažte mi jiné MMO které se téhle cifre jen blíží a srdečně vám pogratuluju...
A vůbec, proč když je podle vás F2P tak strašně výhodné proč většina MMO-RPG začíná s platícim modelem a až pak když zjistí že nemá dost silnou základnu hráčů přechází na F2P? Viz. Lotr, Rift, Swtor a další který měli plnou hubu silnejch keců a do pár měsíců už se plácali ve F2P.
Tady máte výpis blizzardu a activisnu kde si ty čísla můžete dohledat, najdete mi jediné F2P MMO-RPG které se tomu číslu alespoň přiblíží a až pak sem prosím něco pište, jinak nemá smysl se o čemkoliv bavit...
Takže si to přečtěte, osušte si svá spocená čela a začněte hledat.
http://investor.activision.com/annuals.cfm -
Ale ve chvíli kdy hru platí lidi měsíčně je to jiná situace než když hra kterou nikdo nechtěl měsíčně platit přešla na F2P...
-
Jo razantně zvýšili zisky díky tomu že za ně nikdo nechtěl platit měsíční poplatky...
-
Btw další přežívající f2p je třeba WoT, které chudinka v anual reportu vykázala příjem 218 milionů eur. Se 45 000 000 registrovanýmy hráči. Ach to WoWko fakt drtí MMO žánr, až to není pěkné :-)
-
Pořád mne přesvědčuješ o tom, jak moc jsi zabedněný. Ty žiješ jen ve WoWku a s WoWkem, jako malé dítě se tu snažíš vykládat smyšlenky a blbosti, nějakou pro Blizzardovskou kampaň.
WoW nedrtí žádný MMO svět, to je jen povídačka marketingu. Rekord nejhranější MMO má Moba - League of Legends, která má DENNĚ ONLINE 12 milionů hráčů - což je rekord subscribers WoWka CELKEM. Dohromady pak aktivně za měsíc do LoLka loguje 32 000 000 hráčů. Souběžně online je to pak číslo přesahující 5 000 000 lidí ve hře v jednu chvíli.
http://www.gamespot.com/news/league-of-legends-breaks-5-million-concurrent-players-6405485
Opravdu už mne nebaví tady číst ty tvoje smyšlenky a básničky, o tom jak je Blizzard nejskvělejší hra všech dob, i když ždímá z poblázněných dětí jako jsi ty měsíční payment. My normální máme vlastní mozky a neplánujem platit ani za mikrotransakce, ani za 9 let starou hru, kterou hraje třetina lidí od f2p LoLka.
Už se prober, přestaň s drogama, nevymýšlej si další zaručené pohádky o WoWku, nikdo ti je nežere. -
Přežívaly?To je doufám vtip.Hry,které přešly na F2P se razantně zvýšily zisky.To,že vy zaplatíte za 10 let 250 korun neznamená nic.Já znám lidi,kteří do F2P narvou částku větší než jakékoliv měsíční předplatné.Ono musíte brát,že F2P(hlavně LOTRO a SWTOR) hry to není jen nějaké kupování petů a podobně,ale kupování herních postav,dějového obsahu,plného přístupu do instancí a pvp a tak dále.
-
Teď si dáme trochu zdravé matematiky, ti co vystudovali základní školu mohou počítat se mnou, ty co ne můžou počítat na kalkulačce...
WoW už nějaké roky drtí MMO svět a posílá veškeré konkurenty na F2P model aby nějak přežívali... Kdežto WoW at si o něm myslí kdo chce co chce je už pár let stále na prvním místě a i ted si drží 8,3M.
Teď počítejte, předplatné stojí 300, takže každý hráč utratí ročně 3600(12x 300) a to ať chce nebo nechce. Kdežto free to play model je dobrovolný, například já osobně sem za celou dobu co hraju koupil 3 věci za mikrotransakce(2x peta do WoW s 50% slevou a jednou skin za 50KČ do LoL). Suma sumárum sem celkově za cca 10 let co hraju za F2P utratil cca. 250KČ tudíž ani ne to co u WoW za měsíc, kde sem u WoW za svejch 5 let utratil za poplatky(nepočitaje datadisky) 18 000KČ(5x 3600)!
Teď si vemte že WoW má 8,3M hráčů(v současné době) a každý z nich blizzardu platí 3600KČ ročně, teď si vemte kolik hráčů ve F2P modelu musí být aby utratili 3600KČ ročně? 10? 20? Osobně sem za 10let utratil 250KČ, znám destíky lidí který si věci ve F2P zásadně nekupujou a když si něco koupej tak je to v řádu max. stovek ročně.
Teď si vemte že by WoW přešlo na F2P, kolik aktivních hráčů by muselo mít aby vydělávalo tak jako teď? 8,3M x5? x10? x20? A dostanete se na hodnotu která je v MMO a hernim trhu dost sci-fi...
Jo WoW se možná někdy stane F2P a já bych za to byl i rád protože by přibylo hráčů, ale jak ví každej de o byznys a v současné době má WoW pořád tolik platičů že se mu F2P absolutně nevyplatí, takže se blizz bude snažit udržet WoW placené + mikrotransakce aby ho na poslední chvíli podojil maximální možně. A až pak, až klesne populace WoW na maximální možné minimum příde blizz jako spasitel s F2P... -
Jo ale to má furt daleko k něčemu že by se jen zmínil o tom že by WoW šlo na F2P