Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci World of Warcraft naznačují využití mikrotransakcí
4.7.2013 | Ladislav Loukota
167 příspěvků
-
H*vno lidi skončí, kdo to hraje doposud, bude hrát s mikrotransakcemi nebo bez nich.
Navíc vytrvalci kteří to stále hrajou většinou nechtějí levelovat po desáté, takže zaplatí tuplem. -
No já věřím, že se Blizzard spravuje dobře - především své peníze. *3* Zprávám Blizzardu ale věřit nikdo nemůže. Ostatně málokteré studio mající nějaké MMO zveřejňuje nějaká relevantní data.
-
UO byla fajn v začátcích pak se to stejně zvrtlo a to tak, že úplně šíleně..
-
kdo veri spravam blizzardu? on ty cisla nafukuje. A i z tech co to hrají jsou 90% farmari a boti
-
Muzes se na to divat i jinak. Wow je 8 let stara hra, ktera vsechny svoje primy konkurenty drti na prach. Zaslouzene imho.
-
zatím existuje jenom mobilní hra Ultima Forever, takže já v nic podobného nevěřím (Ultimu jsem nikdy nehrál, ale nemyslím si že by teď dokázala zaujmout masy WoW hráčů).
-
Pokud tohle Blizzard udělá, dost lidí skončí. Jestli to stejné procento přivede do hry, to je otázkou. Já osobně bych dál nehrál. Mám raději všechno a vím, že za to taky platím. Mikrotransakce považuji za zlo, které nutí kouskovat hru. Jistě, je to výhodné, člověk si může nejrůznější MMO vyzkoušet a pak až kupovat, ale omezení neplatičů může být na škodu... Vlastně takový ten model pay-to-win.
Ve chvíli, kdy se WoW změní na F2P, končím s ním a bude mě to opravdu mrzet. -
Tak ono měsíčně placeným MMO odzvonilo už dávno, WoW se drží pouze díky tomu, že hráči jsou na to zvyklí, na hře závislí a tak nějak hloupí a stále věřící té lži, že servery stojí goriliony dolarů ročně.
To, že Blizzard byť jen začíná přechod na mikrotransakce (nevyhnutelně bude následovat F2P) zvažovat, ačkoliv se ještě pár měsíců (rok 2 max) zpátky dušoval, že F2P nikdy, dokazuje, že WoW už jde (konečně!!!!) ke dnu.
Teď by se mohl vrátit Lord British s Ultimou. -
Vzdyt mikrotransakce uz sou ve wow kolik let. Viz treba ten "hvezdnej" kun za 15?? euro. Tehdy sem nechapal, kolik lidi si tohle koupilo :D
-
I tak je to vic nez by dalo nekolik jinych onlinovek dohromady *5*
-
Ano další dojná kráva, která chce víc a víc peněz .. zaslouží si to vůbec ? podle mě NE!!!
-
Nechapu proc tu novinku ctes - kdyz te nezajima a proc pises do diskuze - kdyz te dany tema nezajima ...
-
No s Wow sem po několika dlouhejch letech skončil. A touhle správou, mě to jen utvrdilo, že bylo načase. Jako spojit něco co je ve f2p a narvat to do hry kterou platim. Fakt? Už prodej převodu postav a podobnejch věcí za ne malé rálné peníze mě štval a tohle byla fakt poslední kapka. Proč bych jim měl sakra platit za podobné věci skutečnými penězi, když už jim platím měsíčně 300kč.
*8*
WoW pro mě s Pandárií opravdu nadobro umřelo. RIP -
Nechápu proč sem takovouhle "novinku" dělanou pro vaši http://wowfan.tiscali.cz/ dáváte. Potom nechápu proč ta stránka vůbec existuje.
Ale abych jen nenadával, každýmu je snad jasný, že tyhle "speciální" služby jako RAF u nás opět nebudou z nějakého zvláštního důvodu dostupné. -
Hm, tady pisou ze 8,3M tak nevim.
http://www.digitaltrends.com/gaming/world-of-warcraft-sheds-1-3-million-subscribers-in-three-months/
*7* -
Ále skoro nikdo, jen taková malá hrstka lidí....
cca. jen 14.5 milionů lidí... -
uplně stejný xp elixir padá z rare mobu, Xp boost dnes spousta hracu dela pres RAF, coz ale vyzaduje koupit extra ucet.
Moznost koupit/jinak ziskat max level character, pokud uz alespon jeden mate, by taky nebylo od veci po 9 letech levelovani altu, by to spousta lidi vyuzila.
XP boost uz prakticky existuje, a nijak to neovlivni hru, levelovani je uz dnes v teto hre okrajova zalezitost.
Bylo by fine mit i neco, co naopak zpomali ziskavani xp pro lidi, co chteji levelovat pomalu. -
na ofiku jsem hrál (začátek tbc po začátek wotlk) a dem*nti jsou všude hlavně když uděláš tu chybu a začneš hrát na Drak'thulu.
-
chtelo by to uz konecne nejake nove poradne mmo, na trhu je tohle velka dira a nikdo do toho nejde *7* i hrace wowka uz to nebavi
-
A já si naopak myslím že to tu hru strašně oživí. Po celé evropě jsou stovky tisíc hráčů na neoficiálních serverech a jakmile přejdou na ofik, tak se neskutečně rozroste škála hráčů. A možná i ti co tu hru přestali hrát a neplatí si, tak občas lognou. Třeba jen ze zvědavosti.
Teď jak je WoWko uzpůsobené na honění za rankem / equipem / first killem atd, tak možný příchod hráčů co jsou na neofiku navyklý hrát rok jeden patch a nebo 2 roky ten samý datadisk, může vyplnit tu díru po lidech, co si nechtějí platit měsíčně, když na to nemají čas ani chuť. Dřív když to byla novinka, a nebo když vyšel nový datadisk, tak proč ne. Ale platit za to co nebaví a nebo hraješ casual, to prostě nejde.
Proto je tam nejspíš tolik 24/7 závisláků a psychopatů a poblouzněných nemocných hlav. Normální pracující co neví kdy a jak logne, kdy bude mít chuť a čas hrát, popřípadě ten co má čas o víkendu jednou za 14 dní, a nebo když je nemocný, tak ten přece nebude platit měsíční payment. :-)