Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci Zaklínače představují svůj nový next-gen engine
1.2.2013 | Adam Homola
96 příspěvků
-
CDProjekt Red saving videogame industry.
*1*
Zaklínač 3, Cyberpunk 2077 a teď RedEngine 3... nebylo by špatné, kdyby BEthesda zahodila tu sra*ku co používají a sehnala si něco lepšího *16* a když už v tom budou, proč ne RedEngine3? -
-
Tak hry od bethesdy, predevsim od obliviona a dal, byly vzdy o tom, ze komunita fanousku vydala tisice modu ktere tu hru upravili tak, ze byla zabavna a dokonce celkem bez bugu.
-
Ta sra*ka je pro mistry z Bethesdy výhodná.
Jak je z jejich her bez modifikací vidět moc práce dělat nemusí(ne tolik aby to bylo na úrovni kterou dodělají hráči) a lidi to kupují.
Proč se pak učit nové postupy a sr*t se s komplikovaným příběhem reálnější grafikou atd,když to stejně lidi koupí tak jak to je a řeknou,že to to nejlepší RPG. -
-
Svatá pravda a nemalou zásluhu na tomto smutném faktu mají i "nezávislá" média. Hra,krerá nejde ani bez patche či twaaku(slavičí linie) dohrát dostává maximalní hodnocení.Skyrim je výsměch tvůrcům jako jsou lidi z CDP.
-
-
Kvůli konzolím
-
-
Jistě, ale s příchodem next gen knozolí by mohli konečně zavést alespoň ten připos*aný Dx11.
I když, jak tak koukám na Skyrim, nevím, jestli grafický engine je to, co potřebují. Nejprve by se asi měli naučit tvořit dobré a zábavné hry. -
-
By se mohli vzdát DX a prejit na OpenGL
-
Tak Skyrim zábavný je, celkem :) a dobrý +-, umí dělat dobré lokace....! ale moc je nevyužít? ok, už tě chápu, máš pravdu :|
-
-
Bethesda by měla začít hlavně od začátku čili naučit se jak udělat aspoň pěť-šest rozdílných typu questů. To co předvedli v Skyrimu bylo neskutečné.Od začátku do konce pořád to samé dokola.
-
-
Naser si Nasire .)
-
Brány jsi skutečně musel zničit tuším jen tři. Tys to nejspíš ani neviděl, jenom omíláš profláklé haterské hlouposti, co?
-
Já si pamatuji tak akorát "mrtvý schránky" jinak hlavní linie byla wtf! !ničení bran pořád dokola .) no prostě Bethesda a lidi ji to žerou a Skyrim= to byla síla nevkusu smíchána s tuny klišé.
-
Tak on Oblivion měl skvělé questy, dost z nich si ještě dodnes pamatuji (vyzabíjení lidí v tom domě, krysy ve sklepě jsou mazlíčci a ne havěť, poštvat na sebe dva rody v té vesničce, Šedý princ v aréně, Dark Brotherhood linie byla neskutečně výborná a krom mágů byly všechny guildy skvělé co se ukolů týče).
-
-
Zahrej si Gothic 2, pak teprve uvidíš, jak se dělá pořádný svět.
-
-
-
-
-
Ne ze bych o tom snil, ale urcite bych si to zahral :)
-
Tak súbojový systém v 2 bol asi zábavnejší ako v 1, ale v 1 bol rozhodne krajší na pohľad. Vyzeral presne tak ako som si predstavoval súboje pri čítani knihy (ak nerátam fakt že nestačila 1 rana na usmrtenie) - výpady, finty, polobraty, piruety :)
-
-
Hlavně ty kotouly pořád. Jsem si připadal jako v cirkusu někdy :)
-
A salta .) Me napriklad vic bavi a prijde pohlednejsi ten ze dvojky.
-
-
Hmm někteří lidi budou říkat že to je nic moc grafika i kdyby jim tam dali skutečnou fotku. Jinak super zase to rozjedu na full a budu se moci ukájet nad komplem za 50 000,- co jsem dostal od rodičů k pololetnímu vysvědčení.
-
Oblivion měl o dost lepší questy než podělanej Skyrim bez nápadu. S hratelností to už bylo jinak no, ale tomu pomohlo pár modu.
-
Krom keců vidím jen jeden obrázek, který mě teda vůbec nepřesvědčuje. Vypadá nádherně, to ano, ale next gen? Vždyť graficky to vypadá hodně podobně Z2 (který se mi moc líbil).
Na Z3, potažmo i C2077 se těším, ale tento obrázek není moc next gen podle mě. -
-
Ono by tomu asi pomohlo, kdy by v clanku byl ten vycet technickych terminu co pry nikomu nic nereknou. To ze je to novy a lepsi engine, muze byt prave proto, ze to vyuziva novejsi technologie, takze stejne sceny dokaze vykreslit s mensimi prostredky.
-
Jestli to je Next gen pro konzole tak může být.
Pro PC se to špatně posuzuje.Protože málo her využívá možnosti HW na PC.A pak to není jak vizuálně porovnat. -
Musím dodat, že jsem zapomněl na jednu věc. Pokud by hra vypadala takhle, bez nutnosti loadingu, tak to by se za next gen už dalo považovat :) Otázka je co podle nich znamená "nenutnost loadingu", protože to jediné mi na Z2 trošku vadilo, v některých místech to loadovalo celkem dost.
-
-
Zas tak sikovni nejsou, zaklinace nedokazali dostat na konzole ac to ohlasili a zalinace 2 dostali jen na xbox. Tak snad novy engine bude pouzitelnejsi, pak by mohli vydelat i na jeho licencovani.
-
-
Rozhodnutie CDPR bolo cisto pragmaticke, ku koncu zivotneho cyklu PS3 sa im ekonomicky nevyplati investovat do vyvoja engine na platforme , ktora aj tak skonci, kedze PS4 ma byt postavena uz blizsie PC architekture. Bola by ekonomicka hlupost sa do toho pustat a PS3 predaje Zaklinaca by to nezaplatili.
-
-
Souhlasim, neni ekonomicke na konci cyklu delat engine pro PS3, ale mohli ho udelat driv, kdyby na to meli lidi a zdroje. Ac si to mnozi neuvedomuji, tak CD Projekt je male studio s omezenymi moznostmi. A proto by me zajimalo, do jake podoby dotahli treti verzi sveho engine. Dnes uz by nemeli prehlizet mobilni platformu, jestli opet nechteji zustat pozadu.
-
-
Jedničku nepředělali na konzole z důvodů finančních a ke dvojce - zatímco pracovat mezi Xboxem a PC jde docela dobře a tudíž i port není tak složité udělat, tak PS3 je úplně jiný druh platformy a té práce a tedy i času na portování by si to vyžádalo tolik, že se jim to nevyplatilo.... *7*
-
-
Souhlasim, ale jini to zvladli a tudiz je nejde chvalit za sikovnost.
-
-
Nejni to tak jednoduchy. CDP ma vlastni engine a pokud je mi znamo tak pouze a vyhradne pro DirectX. Portovat ho na PS3 by znamenalo kompletne prepsat nejnizsi vrstvu enginu a pokud se s tim nepocitalo v navrhu tak je to skoro nemozny. Dalsi vec je potom takova drobnost, ze jsou potreba jiny programatori, protoze CDP ma logicky lidi co umej s DirectX na Windows a tedka nejspis i XBoxu. OpenGL na PS3 je uplne jiny zvire.
-
-
Souhlasim, prave proto jsem zvedavy, jak si na tom stoji jejich nova verze tohoto engine. A at si me tu fanboyove minuskuji jak chteji, CDProjekt dela dobre hry, ale nezvladli si tuhle generaci konzoli osefovat, jsou na to prilis mali a chudi, nemeli na to lidi ani znalosti, tudiz zas tak sikovni nejsou.
-
-
Zavři už hubu. Jsi otravnej, jak pořád omýláš tu svojí hovadinu.
-
-
-
Pokud vím tak se o port Z2 na PS3 ani nepokoušeli a Z1 na konzole předělávala externí firma s jejíž prací nebyl CD Projekt spokojen tak ten projekt stornoval. Takže ani v jednom případě se nedá říct, že to nezvládli. *2*
-
-
-
-
Pěknej wallpapers tet ještě jak bude hra vypadat skutečně.
-
Jen doufam, ze se vyhnout tomu konzoloidnimu ovladani v Zakl 2, prechod mezi 1 a 2 byl fakt hrozny.
-
-
souboje v jedničce se mi líbí více mám rád ten styl boje je to takový tanec s mečem pěkný na pohled u dvojky mě nejvíce iritovalo když mi nějaký vesnický jouda nastavil štít a já jako mistr zaklínač jsem s tím nemohl nic dělat. *1*
-
-
A co by sis jako představoval, že by s tím šlo dělat? Vytrvalým bušení rosekat ten štít na třísky? Takhle to asi nefunguje hele. *2*
-
-
Měl malý Pukléř *2*
-
-
A pukléřem se nedá krýt?
-
-
Dá se s ním vykrýt deset úderů za sebou od mutovaného zaklínače .. *7*
-
Asi se na tom dá jen jíst...
-
Ne *6*
-
-
-
-
-
Tohle jsem nikdy nepochopil. Ovládání prvního Zaklínače rozhodně nebyl žádnej zázrak, korunu všemu nasadil příšerný quic-time-eventový soubojový systém
-
-
A nešlo chodit! Jedině běhat... Chůzi přidal až comunity fix.
-
-
Naopak Zaklínač 2 má mnohem lepší ovládání a rozhodně není konzoloidní. U Zaklínače 1 bylo docela utrpení bojovat s větší skupinkou nepřátel.
-
Paradoxně díky tomu "konzoloidnímu" ovládání začaly bejt bitky skutečný boje s přískokama, únikama a nezbytnou základní dávkou taktiky, namísto metody "označ a klikej á-la QTE". Přechod mezi 1 a 2 byl fakt zásadní změna, ale rozhodně k lepšímu.
-
-
Boje jsou lepsi, ale ovladani obchodu, inventare ... A chyby me tam "kurzorova tecka", clovek pak nevi na co miri.
-
-
S tím se dá souhlasit.
-
-
-
-
na cyberunk z vysoka seru, neni to muj salek kavy, kazdopadne ten screen vypada skvele. Jo takovy novy fantasy rpg by nemuselo byt vubec spatny
-
-
nějaký scifi nebo jak se tomu stylu nadává mě taky netáhne, ale třeba mě to mile překvapí. Zaklínač je moje nejoblíbenější literatura a po prince of persia i hra. Takže tam to hraje prim. Ale mám rád i KOTOR, tak třeba mě cyberpunk chytne a nepustí :)
-