Přejít na výpis diskuzí
Týden života s PlayStation 4: obecné klady a zápory nové konzole
10.12.2013 | Jan Olejník
349 příspěvků
-
A copak by si zdejší PC bozi přáli? Aby museli každého půl roku upgradovat minimálně grafickou kartu za min. 5000 + CPU + RAM kvůli každé významější hře jako tomu bylo třeba před 15ti lety? Dobře si tuto dobu pamatuji a jsem rád, že je za námi a že vývoj je vždy na pár let "zakonzervován" jak o tom zdejší moulové neustále dokola žvaní a žvaní... Doufám, že hry z PS4 A XBOX ONE když už vyjdou na PC budou brutálně neoptimalizované a že tito tupci budou muset upgradovat a upgradovat aby se jim to vůbec rozběhlo....
-
-
Ano, jestli jsi každý půl rok kupoval Celerona, tak ti i věřím.
-
Já bych si třeba přál aby lidi jako ty přestali na to zdejší božstvo vůbec reagovat . Jednoduše si jich přestat nevšímat . Poté by ten dotyčný napsal pouze jeden příspěvěk , nereagoval na tucet dalších lidí co mu oponují a nemohlo by se to tu zvrhnout jako vždycky .
-
-
dit je to tu zumpa porad
-
-
Presne tak, moje PC mam v te same konfiguraci uz 3 roky, a porad muzu hrat vetsinu novych her v maximalni grafice, v roce 99 bych si na 3 roky starem PC zapl tak MS Office.
-
-
Dobrý článek, díky.
Jenom bych měl jednu poznámku: Podle článku je next-gen čistě technologická záležitost. Souhlasíte s tím?
Myslím, že next-gen by měl hry posunovat nejen technologicky, ale i v těch odvětvích, která už známe od nepaměti. Vyprávění příběhu, herní mechaniky,...je super že vyšla nová silná konzole, ale zahraju si na tom něco, co jsem ještě nehrál? Nebo to bude recyklace starého v novém (nutno podotknout slušivém) kabátě? Killzone ani Knack totiž takové nejsou. Nová generace her je zatím úplně stejná jako ta stará.
A ještě: asi jsem staromódní, ale ke hraní jsem Facebook nikdy nepotřeboval a doufám že potřebovat nebudu.... -
-
Nextgen je proste dalsi generace, nic vic, nic min. U nove generace se da ocekavat jisty technologicky posun, ale neho vyuziti zalezi na vyvojarich a predevsim hracich. A hraci zas nejak prevratne zmeny nechteji, ekonomicky podporuji spis nekolikata pokracovani toho sameho, nez nove znacky, natoz uplne nove hry. Od kvantitativniho narustu necekej prilis vysoky kvalitativni posun. Ostatne, vem si temer 20 let stary system shock a dnesni hry, kam se posunuly? Jedine vyznamne zmeny do her prinesly uplne nove technologie, internet a pohybove ovladani (o ktere je spis mensi zajem). Kvantitativni narust prinasel predevsim zvyseni nakladu na vyvoj her, ktery pusobi naopak konsolidacne, tedy prevazne negativne.
-
Já se též přikláním k označení next-gen jako čistě "technologické", hardwarový výkon - novej kus železa. Je možné že pár hříček použije kinect a kamerku, ale opravdu pochybuji že lidé chtějí zběsile máchat rucema a řvát na televizi :D (teď myslím ps4,xone .... wíčko je asi trochu něco jiného - stráci výkonem, nemůže být nazýváno next-genem)
Vše ostatní(nehardwarového rázu) již mohlo být, nebo může být vydáno např. n staré konzole, mobilní zařízení ....
fuj ...snad jsem to nedopatlal -
Je to posun technologický. Jiné vyprávění, herní mechaniky šli udělat i na steré konzoli. To, že to tolik nedělali není chyba HW. Viz staré hry na PC. Tolik různých mechanik a někdy i šílených a to byl HW dost slabý.
Zde sice budou mít více možností u herních mechanik díky lepšímu HW, ale je to prostě hlavně pokrok v technologii. Taky se o tom hodně napsalo, jak jsou po stránce HW rozdílné oproti staré generaci. -
To se neboj, že tenhle posun nepřijde, ale to chce čas. Vývojáři se s ní vlastně furt učí a pokud si vzpomenu na launch hry PS3, tak ty hry taky nebyly tak "jiné" oproti minulé generaci, protože vždycky ke konci cyklu ty vývojáři mačkaj víc a víc. Viz u této generace The Last of Us, který si myslím i přes normální slupku stealth/akce/tps posunul podle mě hranici ve vyprávění příběhu právě a o budování emocí k hlavním postavám.
-
Next-gen rozhodně nevnímáme čistě jako technologický posun, ale přesně jak píšeš - i posun herních mechanismů. Máme v plánu se této problematice ještě věnovat.
-
-
dalsi komercni sdeleni? *6*
-
Bude i nějaký pořádný test HW? Aby to šlo srovnat s xboxem apod? I na konzole by měly být testy co prověří jednotlivé části HW.
Pak kdyby to bylo v nějakém dobrém grafu, tak bylo by lehce vidět které konzole je v čem lepší. Spotřeba, teplota, výkon zde a zase jinde. To lze všechno snad měřit, když se ten stroj rozdělá. -
to si říká o podcast speciál *4*
-
-
Jestli bude popis různých části tak není třeba. Tohle je dobrý a podrobný.
-
-
Super, že to umí více možností je zase blíže k PC. Lidi se naučí některé věci a budou snad zase více technicky vzdělanější :)
Jen škoda, že to je zase na mnoho let. Opět zásek evoluce / revoluce HW na mnoho let u konzolí.
- Zajímavý, že například u bílého zboží které si lidi kupují taky na roky tohle není. Tam jsou každý rok nové modely a pořád se to vylepšuje a lze to koupit. Zde bohužel, je jedna věc na dlouho :( -
-
Tentokrat je to bude jeste mnohem vice znatelne, protoze na rozdil od predchozi generace, ktera byla vykonove v dobe vydani celkem naslapla, je ta soucasna uz v dobe vydani prinejmensim vykonove prumerna. Neco sice nazenou casem diky lepsi optimalizaci her, ale tak vyrazny pokrok jako u PS3 her to uz tentokrat nebude.
Ostatne staci si uvedomit, ze PS3 byla postavena na vykonem (na svou dobu) CELL, zatimco nove konzole jsou postavene na Jaguar (obdoba Intel Atom) architekture, ktera byla urcena pro vykonejsi tablety, telefony a netbooky.
Konzole sice nepotrebuji tak vykony HW, jako PC, ale uz jen ta zmena v koncepci jasne naznacuje, ze novym konzolim bude dochazet dech mnohem driv, nez-li tomu bylo u te predchozi.
At tak nebo tak, PS4 si stejne casem koupim kvuli exkluzivnim hram. *3* -
-
Prirovnavat APU PS4 k atomu je hloupe. Spolecne maji pouze to, ze jde o procesory s nizkou spotrebou. Architekturou, pouzitymi technologiemi nebo vykonem jsou zasadne odlisne. Vem si jenom jejich graficke jadro - prirovnavas meloun k hrasku, oboji je zelene a kulate.
-
Vykonově pruměrná? a s čím to srovnáváš s pc?? B*tch please:D:D nesrovnávej hrušky a jabka. Pokud chceš něco srovnávat, tak srovnávej s předešlou generací a ne s PC. Koukni na vykon old genu a pochopíš že nejde o to kolik máš syrovýho výkonu ale jak ten výkon umíš využít.
-
-
Vzdyt prave s predeslou generaci to srovnavam. Kdyz prisel na trh PS3, tak mu ve vnitrnostech tepal Cell, coz byl na svou dobu hodne vyspely a vykony kus kremiku. Plus GPU, ktere se rovnalo tem vykonejsim pc GPU te doby. Dokonce jednu dobu uvazovali, ze GPU do ps3 ani nedaji a ze to obstara prave Cell.
A podivej se na PS4: postaven na architekture urcenou puvodne pro mobilni zarizeni, ktera se pouziva v tabletech a netboocich.
Porad tam ten rozdil v koncepci nevidis?
A kdyz srovnas launch cenu PS3 a PS4, tak ti tak musi dojit, ze tentokrat rozhodne nesahli po tech nejvykonejsich a technologicky spickovych resenich na hw trhu. -
-
Zapominas, ze rust vykonu pc take zpomalil. To je z rady duvodu nevyhnutelny jev. Vykon nemuze vecne rust linearne. Vykon PS4 je 10x vyssi, ram je 16x vetsi oproti predchudci. To je slusny pokrok.
-
-
-
Zase je to levný tak kdyby to ten cyklus nebyl tak dlouhý, bylo by to dobrý.
Stejně pro mě ani nemá smysl to kupovat staré generace. Chtěl jsem si koupit starou generaci někde ve slevě abych si tam zahrál opravdu pár her co na PC nejsou a rád bych zkusil, ale pak prostě mít doma hodně krámů je fakt špatný :(
- Snad to někdy bude, že tam pojede vše od PS1 - PSX a vše bude přes internet. Tohle je již běžné na PC. Super věci z gogu jedou jak mají a nic se nemusí nastavovat. -
Prý intel atom :D. Dobře ty *3*
-
-
Tak si o tom prvně něco přečti, něž se jiným začneš smát. *3*
-
-
Tak mi řekni co má společného intel atom a AMD FX procesory od kterého je jaguar blízky příbuzný. Rád se poučím.
-
-
Ano jseš ubožák, nedávno jsi mi tvrdil, že cpu v ps4 má výkon na úrovni intel atom a najednou už ti nestačí 8350. Copak? Copak? Ty jseš, ale ubožátko
-
Ano, jsem nejvetsi ubozak na svete, uzivej si svuj jaguar s vykonem Fx-8350. *5*
-
Bez argumentů, to jsem samozřejmě čekal, takže jsi ještě větší ubožák, než jsem si myslel .)
-
*15* Tebe omlouva ze mas v hlave lejno a absolutne netusis v jakym rozliseni a nastaveni se testuje cpu ve hrach a proc. Nemluve o vyberu koridorovek. Tak to zkus najit znova a poradne, nejlepe v cpu zavislych hrach.
Pak popros rodice o pohadku a honem spat, rano musis zas na prvni stupen zs, muzes si tam povidat s kamarady jak ty konzole nakopavaj zadek pc. *5* -
Dobře ses tu ztrapnil Wallete fakt libovej trapák. Co mi řekneš na ty testy? že jsem si je vycucal z prstu? přidávám zdroj trapáku http://adrenaline.uol.com.br/biblioteca/analise/784/amd-a6-5200-kabini.html?pg=05
-
Jako ze ten tvuj jaguar bude v syntetickym benchmarku mit polovicni vykon a kdyz zapnes hru, tak nejakym kouzlem vykon zvysi? Dobrej ftip. A nejak si to pletes, kokutek je ten, kdo nedokaze pochopit co se v clanku testuje. *6*
-
Můžeš mi říct, kde máš výkon intel atom. Jestli se milý kokůtku nepletu, bavíme se o intel atom a výkonů ve hrách. Takže mi pustni výkon intel atom ve hrách děkuji kokůtku.
Aliens vs Predator: HIGH / ULTRA HIGH, AA 4x AF 16x, 1920x1080
• AMD FX-8350 + GTX 680: 59.2 FPS
• AMD A6-5200 + GTX 680: 58.9 FPS
Tomb Raider: Ultimate AA FXAA AF 16x, 1920x1080
• AMD FX-8350 + GTX 680: 54.3 FPS
• AMD A6-5200 + GTX 680: 53.1 FPS Takže tady je výkon ve hrách Cpu jaguar AMD A6-5200 2.0GHz (25W) vs. 8jadrový AMD FX-8350 4.0GHz (4.2GHz Turbo) (125W) s grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 680 2GB GDDR5. Takže co mi na to řekněte teď. Chci to slyšet. Chci slyšet omluvu vy pc trapáci. -
Az na drobny detail, ze tvuj test ukazuje vykon Atom + jeho integrovana versus APU a jeho integrovana, ktery jsou karty uplne jiny kategorie. A my se bohuzel bavime o vykonu cpu. Takze jasej, ne kazdej den ze sebe muzes udelat kkta. *15*
http://www.anandtech.com/show/6974/amd-kabini-review/3
Btw, to i5-3317u je ulv dvoujadro. *3* -
http://extranotebook.cnews.cz/clanky-testy/intel-atom-z3740-bay-trail-konecne-slusne-ctyrjadro-test/strana/0/3 tady máte herní výkon intel atom. Absoulutně srovnáváte hrušky s Jablkami, ale co čekat od pc-hlupců.
-
To myslíš vážně? Srovnavat desktop CPU (FX series) s jaguarem, kterej spadá do segmentu low-power architektury, který je navržen s mobilníma zařízenímí na mysli?
Navic Jaguar je nastupce AMD Bobcat, taktéž low-power segment.
Potrap trochu google a zjistíš, že Bobcat byl nasazen jako konkurence právě pro Intel Atom a jaguár je evoluce Bobcatu. *3* -
Jo, protoze strasne zalezi na tom, ceho je ten cpu pribuzny. Skoda ze z FX ma jenom architekturu a ne vykon, kterej se blizi tomu Atomu.
PS: Intel se u architektury Core vraci zpet k Pentiu 1 a opousti slepou ulicku netburstu z Pentia 4. *3*
-
-
-
-
-