Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jonatan.hanzlik
    Dobrý článek, díky.
    Jenom bych měl jednu poznámku: Podle článku je next-gen čistě technologická záležitost. Souhlasíte s tím?
    Myslím, že next-gen by měl hry posunovat nejen technologicky, ale i v těch odvětvích, která už známe od nepaměti. Vyprávění příběhu, herní mechaniky,...je super že vyšla nová silná konzole, ale zahraju si na tom něco, co jsem ještě nehrál? Nebo to bude recyklace starého v novém (nutno podotknout slušivém) kabátě? Killzone ani Knack totiž takové nejsou. Nová generace her je zatím úplně stejná jako ta stará.
    A ještě: asi jsem staromódní, ale ke hraní jsem Facebook nikdy nepotřeboval a doufám že potřebovat nebudu....
    • Nextgen je proste dalsi generace, nic vic, nic min. U nove generace se da ocekavat jisty technologicky posun, ale neho vyuziti zalezi na vyvojarich a predevsim hracich. A hraci zas nejak prevratne zmeny nechteji, ekonomicky podporuji spis nekolikata pokracovani toho sameho, nez nove znacky, natoz uplne nove hry. Od kvantitativniho narustu necekej prilis vysoky kvalitativni posun. Ostatne, vem si temer 20 let stary system shock a dnesni hry, kam se posunuly? Jedine vyznamne zmeny do her prinesly uplne nove technologie, internet a pohybove ovladani (o ktere je spis mensi zajem). Kvantitativni narust prinasel predevsim zvyseni nakladu na vyvoj her, ktery pusobi naopak konsolidacne, tedy prevazne negativne.
    • Já se též přikláním k označení next-gen jako čistě "technologické", hardwarový výkon - novej kus železa. Je možné že pár hříček použije kinect a kamerku, ale opravdu pochybuji že lidé chtějí zběsile máchat rucema a řvát na televizi :D (teď myslím ps4,xone .... wíčko je asi trochu něco jiného - stráci výkonem, nemůže být nazýváno next-genem)

      Vše ostatní(nehardwarového rázu) již mohlo být, nebo může být vydáno např. n staré konzole, mobilní zařízení ....

      fuj ...snad jsem to nedopatlal
    • Keyz
      Je to posun technologický. Jiné vyprávění, herní mechaniky šli udělat i na steré konzoli. To, že to tolik nedělali není chyba HW. Viz staré hry na PC. Tolik různých mechanik a někdy i šílených a to byl HW dost slabý.

      Zde sice budou mít více možností u herních mechanik díky lepšímu HW, ale je to prostě hlavně pokrok v technologii. Taky se o tom hodně napsalo, jak jsou po stránce HW rozdílné oproti staré generaci.
    • Ronox
      To se neboj, že tenhle posun nepřijde, ale to chce čas. Vývojáři se s ní vlastně furt učí a pokud si vzpomenu na launch hry PS3, tak ty hry taky nebyly tak "jiné" oproti minulé generaci, protože vždycky ke konci cyklu ty vývojáři mačkaj víc a víc. Viz u této generace The Last of Us, který si myslím i přes normální slupku stealth/akce/tps posunul podle mě hranici ve vyprávění příběhu právě a o budování emocí k hlavním postavám.
    • jnsCZ
      Next-gen rozhodně nevnímáme čistě jako technologický posun, ale přesně jak píšeš - i posun herních mechanismů. Máme v plánu se této problematice ještě věnovat.
  • Koukam, ze mnozi tu stale nepochopili, ze srovnavat papirovy vykon procesoru konzole a pc je hloupost. Je to stejna hloupost, jako porovnavat rychlost dopravniho prostredku na zaklade vykonu motoru. Podstatny je zpusob a efektivita vyuziti, ktera se typicky u pc a konzole zasadne lisi. Proto mohou na PS3 byt dodnes tak skvele hry, pricemz pc s obdobnym hw by poradne neutahlo ani samotne windows.
    • Až na to, že PC platforma je multifunkční, kolik toho ze všech těch věcí, které jdou dělat na PC, uděláš na konzoli? Takže ano, je to přesně, jak tvrdíš. Způsob a efektivita využití se zásadně liší, všichni víme, kterým směrem.
      • Co tady kecáš ? Konzoli si přeci nebudu kupovat kvůli tomu abych na něm dělal účetnictví. Logika konzole je úplně někde jinde než PC. Na to tvoje multifunkční "dělání" mám notebook, nebo stolní PC. Navíc cena PS3 nebo Xboxu 360 je dnes už mizivá.
      • To je pravda, pc je multifunkcni nastroj, toje vyhoda i nevyhoda zaroven, ma to sva pozitiva i negativa. Vyuziti nema smer, ale efektivita vyuziti vykonu hardware je vyssi u konzole. To jsi ale asi nemyslel, ze? Flexibilita vyuziti pc je pak žase ve prospech pc. Kazde ma to svoje, jen se mi zda, ze nekteri pc uzivatele odmitaji konzolim priznat byt jednu jedinou minimalni vyhodu. Je mi zahadou proc, mysli si snad, ze se proto prestanou konzole prodavat?
      • Až na to, že multifunkčnost herního pc je konzolistům jedno. Na tu multifunkčnost má stejně každý notebook nebo alespoň starší pc.
        • takze v souctu plati za stejny sluzby dohromady zbytecne navic za konzoli, tak gratuluji, jsi dukaz, ze i konzolista umi logicky uvazovat, prestoze se tak nechova *5*
          • Nejsou to stejne sluzby, pro me ma konzole prinos i kdyz mam i nekolik pc a jeste tablet (drazsi nez konzole), takze ta konzole se v tom ztrati.
  • Rhulad
    Aliens vs Predator: HIGH / ULTRA HIGH, AA 4x AF 16x, 1920x1080
    • AMD FX-8350 + GTX 680: 59.2 FPS
    • AMD A6-5200 + GTX 680: 58.9 FPS

    Tomb Raider: Ultimate AA FXAA AF 16x, 1920x1080
    • AMD FX-8350 + GTX 680: 54.3 FPS
    • AMD A6-5200 + GTX 680: 53.1 FPS Takže tady je výkon ve hrách Cpu jaguar AMD A6-5200 2.0GHz (25W) vs. 8jadrový AMD FX-8350 4.0GHz (4.2GHz Turbo) (125W) s grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 680 2GB GDDR5 Přidávam to ještě na hlavní stránku pro všechny pc- fanatiky, aby viděly, že cpu NENÍ brzda PS4!!!!!!!! http://www.anandtech.com/show/6974/amd-kabini-review/5 zdroj
    • Tvoje úvaha je naprosto správná, ale bohužel jen za předpokladu, že by jaguár vycházel ze stejné procesorové architektury jako A6 a FX(Bulldozer/Piledriver). On ale bohužel vychází z E-350 (Bobcat) který byl postaven jako úspěšná konkurence Atomu.
      Směrodatné beru se dostat na 60FPS, ale tam Jaguáru stále nevěřím a někde se bude muset ustupovat. Obávám se, že se bude ustupovat hlavně na herních mechanizmech. Tupý nascriptovaný koridor potřebuje o dost méně CPU výkonu.
      Ale Uvidíme, uvidíme co bude na nex-genech vycházet za perly.
    • On někdo tvrdí če CPU nebude stačit? To slyším prvně. Řekl bych že COP je jako jediné v pořádku. To GPU část stojí za nic, nebojím se říct že je přímo směšná :D
    • Naprosto nevypovídající. Tomb Raider je na dnešní dobu dost dobře optimalizovaná hra... mě běží taky v poho na ultra a mám C2D E6600 taknuté na 3 Ghz a k tomu GTX 460. Jak je na tom třeba v AC3 nebo BF3?
      • Rhulad
        Ale vypovídá to strašně moc jelikož všechny hry budou na ps4 dobře optimalizované čili ty fanatické řečí o nízkém výkonu cpu v ps4 jsou zcestné.
        • Jojo, reci jsou fanaticke v moment, kdy se nehodi. *5* Proste lowzole je lowend, se s tim smir.
    • PS4 umí už vyhlazování, aby to mělo nějakou vypovídající hodnotu? A ano, cpu PS4 bude brzdou za 2-3 roky určitě.
      • Boha co tady řešíte? .... Nejprve si přečtu článek a pak zjistím že nemůžu srovnávat výkon ps4 vs pc přes procesory, páč jak bylo v článku psáno, v ps4 nejsou narvaný wokna a celé je to řešeno trochu jinak než klasické pc ....

        Jinak místo rvaní peněz do nové základní desky a procáku začínám uvažovat o ps4.

        .... sakra jen nevim na čem budu hrát Armu *9* ...
        • Skoda ze muzu srovnavat treba fps. A ty ma muj 5 let starej komp o dost lepsi, nez uzasny ps4 s uzasnym jaguarem, co sice nema vykon v benchmarku, ale ve hrach zazracne ozije, podava obrovsky vykon, ale stejne to na fps ani detailech nejde videt. *5*
        • Rhulad
          V životě by mě nanapadlo, že to budu řešit, ale není to první článek, kde se vyskytují jedinci, kteří zkreslují výkon cpu ps4 a podávají ho na úrovní tabletu. Dneska tu byl člověk co srovnával výkon jaguara s výkonem intel atom a ještě dostal aji pluska.
          • Rhulad
            Ne odpověz mi, co bych měl linkovat za testy, pokud si chceme co nejreálněji přiblížit jaguara v ps4. Mám linkovat i3 v 1280*1024 nebo co? Opravdu by mě to zajímalo.
          • Taky tu byl clovek, co by nepoznal ani zaply vsync a tvrdil, ze oba hw jsou stejny ptze maj oba 60 fps. *3*
            • Ty radsi nelinkuj nic. *15*
            • Rhulad
              Můžeš mi říct co bych měl linkovat, když si chceme podat co nejrealnější výkon cpu v ps4. Opravdu řekni, co bych měl postovat, mě by to zajímalo
            • Jj, ja tu linkoval cpu test v koridorovkach na full hd s AA. Oh Wait! *5* Porad cekam na odpoved, proc ten uzasny vykon jaguaru nepodava zadny vysledky, zadny detaily, zadny fps... *7*
            • Rhulad
              Ty?
      • Rhulad
        Můžeš mi na tvoje tvrzení k podat nějaké argumenty, tohle je jen houkání do tmy.
        • Veskoslav
          Podíval jsem se na ten tvůj test a stejně nechápu, proč to sem dáváš.
          • Rhulad
            Proč asi? Protože tu pcčkáři tvrdí, že výkon cpu v ps4 je výkonem na úrovni tabletů čili jsem zas vyvrátil další mýtus a budu oslavován *3*
            • Pokud ma neco mensi minima, musi mit vetsi maxima, prumer je porad prumer. Cili to na veci nic nemeni. Kdyby byla hra 100% paralelizovana na 8 vlaken a nebyla limitovana gpu, vypadaj ty vysledky uplne jinak.
            • Rhulad
              Tam dole je napsáno: Propady výkonu jsou patrné jen s dvoujádry řady Pentium a Core i3. Musíš to aji číst a ne se jen dívat na obrázky
            • Proc je v tom testu dvoujadrova i3 jen o par % pomalejsi jak 8 jadrovy FX? Nejak ti ta "optimalizace" kulha. Ze by byla limitem vga? *15*
            • Rhulad
              To je slabší verze jaguara... jestli se nepletu tak jaguar se může přetáčet k 2,75 GHZ, ale s tím si nejsem na 100% jist. Pro Walleta: přestaň na mě reagovat, jsi jenom tupý hulvát a já na tebe taky reaguji jako blbý hovadoo čili bude lepší, když mě budeš ignorovat, argumenty jsi tu nenapsal žádné, jen verbálně útočíš. Božinku zlatý Veskoslav. Když se na AMD procesoru dobře zoptimalizuje může porážet i dražší intely http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/26363-crysis-3-test-naroku-nejkrasnejsi-hry-soucasnosti?start=7
            • Hlavne opravdu ma smysl testovat CPU v koridorovce, kde se flaka a je limitem grafika. Ale jiny vysledky by se nehodily do Hulradova vlhkeho snu o tom, jak konzole konkuruje PC.
              Me staci i7@4Ghz, 5 let stary a ma 4x vetsi vykon jak dnesni kinderzole a 4x vic ten pc fakt nestal. *3*
            • Veskoslav
              Ale tak v tom testu není Jaguar z PS4, ne?
    • Keyz
      http://extrahardware.cnews.cz/testy/amd-a6-5400k-testu-cpu-casti-poradi-si-celeronem-i-pentiem-g/strana/0/13

      Já tedy vidím, že to je dobré CPU vzhledem k ceně ale brzda to je (může být). Viz grafy. I Intel i3 vede o hodně jak ve hrách tak v dalších testech. Tedy není moc co řešit.

      A to většinou do sestav které stáli jako Next Gen konzole dávali I5 / AMD ekvivalent. Tedy o dvě třídy lepší CPU.
      • Rhulad
        Proč sem postuješ dvoujádro?
        • Keyz
          Protože jsem podle označení myslel, že to je 4 jádro :)

          Zatím těch testů moc není co koukám, kde by se to porovnalo pořádně. To co jsi poslal není moc jasné, když je tam málo vzorků. Chtělo by to test jak jsme poslal já jen aby tam bylo tohle.
          Navíc ten test je zcela jinak zaměřen když porovnávají notebooky.
          • Rhulad
            Jo to značení je dost nepřehledné *3* nižší číslo má vice jader a o dost nižší spotřebu
    • sice nevim o co ti jde ale nektere hry vyuzivaji procesor vice jine mene
    • Jojo, delej ze sebe blbecka verejne a poradne nahlas. *12*
      Btw:
      http://gamegpu.ru/images/remote/http--www.gamegpu.ru-images-stories-Test_GPU-Action-Battlefield_4-test-bf4_proz_2.jpg
      • Rhulad
        A jako co? co jsi to prosím tebe postnul? Má to nějakou souvislost nebo co?
        • Rhulad
          Tak musím být objektivní víš. PS4 miří na full hd proto nebudu postovat testy v 1280*1024, kde se projeví daleko více síla cpu, ale to vše je naprosto irelevantní, nás zajímají testy ve 1920*1080, tam bude ps4 operovat. *3*
        • Ma, ale jenom pro ty co to chapou, pane hustrokrutej libovej trapaku.
          Drobny hint: jaguar ma vykon mezi Atomem a Athlonem X2, kterej tam ani neni. *5*
          • Rhulad
            Kde je v tom testu zastoupen Jaguar? *1* Asi jsem slepej, ale já ho nevidím trapáku.
            • Jojo, rarovani ve winraru je pomerne lukrativni fulltime job. Znam hromadu lidi co to delaj cely dny.
              "Ve full HD není cpu tak duležitý, tam je důležitá gkarta, ale co bych ti to vysvětlovat."
              Proto jsou ty tvoje testy ve fullhd?
            • Rhulad
              Možná proto, že cpu není jen na hry(na rozdíl od konzole), ale i na práci a kompresi např ve WinRaru. Ve full HD není cpu tak duležitý, tam je důležitá gkarta, ale co bych ti to vysvětlovat. Škoda slov..
            • Btw, proc si teda nekdo kupuje FX-8xxx ktery zere jak prase za 3,5k, kdyz muze mit za polovicni cenu ten tvuj srovnatelny jaguar?
            • Rhulad
              Chápeš, já sem omezený konzolista čili co nevidím, to nechápu, prostě mi řekni v jakým poličku je testován jaguar .)
            • Zkus pouzit mozek a muj hint. *3*
  • PS+ nestoji 180 Kc mesicne. Rocni predplatne je 1300 Kc. V nejhorsim pripade tak stoji 110 Kc mesicne. Ale kazdorocne byvaji slevy, kdy jde rocni predplatne poridit pod 1000 Kc a da se platit kopony, kdy kupon v hodnote 1000 Kc se da poridit za 900 Kc. Takze me osobne stoji PS+ mesicne pod 75 Kc. Dícela rozdil oproti 180 Kc úvadenych v clanku.
  • Keyz
    Bude i nějaký pořádný test HW? Aby to šlo srovnat s xboxem apod? I na konzole by měly být testy co prověří jednotlivé části HW.

    Pak kdyby to bylo v nějakém dobrém grafu, tak bylo by lehce vidět které konzole je v čem lepší. Spotřeba, teplota, výkon zde a zase jinde. To lze všechno snad měřit, když se ten stroj rozdělá.
  • Mart9
    "V současnou chvíli se evropská PS4 až nápadně podobá úplně prvnímu PlayStationu: umí přehrávat hry. Nic moc dalšího nečekejte."

    Nečekal jsem, že tuhle větu ještě někdy budu číst o nové konzoli. A tak to má být!
    • A brouzdat po netu a přehrávat hudbu a přehrávat filmy:-) Nic víc od ní taky nečekám:-)))
      • Mart9
        No to ne. Od toho je PC, které má beztak každý. Kouzlo konzole má podle mě být v tom, že prostě zasedneš a hraješ, aniž by tě rozptylovaly další funkce.
        • Vetsina standartnich hracu hraje na konzole.Pokud ale chces poradny racing simulator nebo rychlou FPS tak PC je pouze cesta k poradnemu rychlemu hrani.
          Myslim si ze konzole jsou nejlepsi reseni pro prumerne hrace.
          • Naprosto souhlasím. Pro nestandardní hráče,kteří hrajou ultrarealistické simulátory nebo FPS ve stylu counter strike je lepší PC. Já se řadím mezi ty průměrné hráče. Z CS uz jsem vyrostl a místo hraní racing simulátrů si jdu zajezdit autem v reálu:-)
        • Kouzlo konzole má být kromě hraní " bez údržby"(žádné instalace driverů, nastavování grafiky atd)v tom, že nemusím vstávat z gauče a jít zapnout PC pokaždé, když se chci podívat na film, nebo si poslechnout hudbu...
  • Vsetci tu pisu strategie sa nedaju hrat na gamepade to je asi taka pravda ako Hrat Racing a sportove hry na pc polka ludi ma na tieto hry pri pc Gamepad lebo sa to hraje blbo na klaveska a tak extra specialna mys tak sa dala hrat fifa 11 s mysou kolko vas ju hralo s mysou,ked ju tak obhajujete
    • Já teď hraju Assetto Corsa na klávesnici. A docela obstojně, pokud máš dobrou herní klávesnici se slušnou citlivostí a stiskem, závodní hry se dají hrát v pohodě a na gamepadu to není o moc lepší (ve Forze mám něco naježděno), i tak gamepad za pá stovek můžeš připojit, je to možnost volby, podstatný rozdíl je až na volantu.
      • Jak chces na klavesnici vyrobit analogove zataceni, plyn a brzdu?
        • od toho mame volant *3*
  • to si říká o podcast speciál *4*
    • Keyz
      Jestli bude popis různých části tak není třeba. Tohle je dobrý a podrobný.
  • dnes jsem měl možnost si vyzkoušet v obchodním domě PS4 a FIFU14 a jsem příjemně překvapen. Celkový dojem ze hry byl parádní. Už to hodně připomíná fotbal v TV, rychlost hry je hodně vyvážená, hřiště působí rozsáhle. Z PC verze jsem měl pocit, že hřiště je hrozně malé a hra na můj vkus moc rychlá, ale to je jen můj dojem. Konzole vypadá velice dobře a nový ovladač parádně padne do ruky. Kdybych nedávno nekoupil PS3 nejspíš bych do této konzole šel, ale počkám do dalších vánoc až bude více her *3* těm kteří mají objednáno mohu říct, že udělali dobře a celkem závidím *1* Na Full HD TV a pořádné uhlopříčce musí nové hry vypadat parádně. Kdo neměl možnost vyzkoušet a čeká až mu konzole příjde domů, tak očekávání tato konzole určitě splní, je to povedený kousek
  • PC hry se sice prodávají za menší cenu, ale vývojářům jde stejně jako z konzolových. Respektive dle smlouvy. Jde pouze o to, že na konzolích se přiživuje MS a Sony. Proto si taky třeba Sony mohlo dovolit prodávat PS3 bez marže. Na PC se na tom nikdo jiný, než je vydavatel+distributor+prodejce nepřiživuje. Proto ceny můžou být nižší.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit