Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • si nedáte pokoj :D :D

.... no mohlo to dopadnout hůř, pánbůh zaplať za 8 GB DDR5 u ps4

Zajímavé spíš bude, za pár let srovnání ps4 a xone, kdy bude dřen hardware konzolí na kost a v jakém rozsahu se projeví jiné paměti ... když je tentokrát procesor a grafika stejná(téměř)
    • To se projevi tak, ze PC bude za par let jeste o 2 tridy dal pred kidzolema, nez je ted. *1*
      Btw, gddr5 jako systemovka ti je k nicemu, kdyz nestiha hruby vykon cpu a gpu. Se podivej na benchmarky taktovani pameti na PC a budes mit predstavu k cemu ten vykon pameti bude.
      • Rhulad
        Co tak se podívat na testy paměti u AMD APU?
        • Co takhle nastudovat rozdil systemova ram a vram? A pochopit, ze DDR3 tu igpu brzdi, proto taktovani zvysuje vykon igpu, ale cpu tim DDR3 brzdeny neni, proto GDDR5 jako systemovka nic neprinese.
          Promin, ja si to neuvedomil, ty nemas kladny iq. *3*
          • Rhulad
            Ano ty jsi se tu ztrapnil na několik let dopředu. Ani jeden argument, jen nadávky.
            • Rozcileny jak konzoleboj pred pc shopem. *14*
            • Rhulad
              Už ani nevíš co povídáš, to je z toho jak jsi rozčílený, pozor na cévku pardále.
            • Jop, tvuj jaguar je stejny jak FX, co dal? Konzole ma dobry vykon, GDDR5 prinesla milion procent vykonu navic a BF4 bezi na 30-60 fps. Takovy neviditelny vykon s neviditelnym arugmentem. *15*
          • Ignore the cows. GDDR5 is a variant of DDR3 that has been used in graphics cards for many years. This time it is being used for the whole system on PS4. GDDR5 provides faster data transfer, but DDR3 provides faster latency. So it depends on the job. There is a reason why GDDR RAM stayed on GPU, whereas DDR RAM stayed for system on PC.
            • Rhulad
              :D zoufalé. Osobně by mě zajímalo, jestli to ví aspň inženýři AMD kolik fps může do budoucna přinest GDDR5 v ps4, ale dělat soudy tu může jen hlupák ala Wallet *3*
          • Rhulad
            Můžeš mi postnout nějaké důkazy a benchmarky, že GDDR5 nic nepřinese. chci konkrétní test. Děkuji. Popravdě já nějakému zakomplexovanému pc-fanatikovi nevěřím, proto tě žádám o testy.
            • Ano, jsem cely rudy rozcilenim, protoze kiddo si hraje na internet hera. Te bavi se porad dokola ztrapnovat?
            • Rhulad
              Kde jsem napsal, že GDDR5 něco přinese? Jak jsi celý rozčílený přestáváš být pozorný a děláš chyby. Ty jsi tu dělal soudy, že GDDR5 nic nepřinese čili tě znovu a slušně žádám, aby jsi mi to nějak podložil. Děkuji *3*
            • bych mu hodil srovnani ddr3 a ddr2, dyt 2 je vlastne zrcadlova 5 *5*
            • Se mi strasne libi to tvoje "je tam neco, co nemuzeme zmerit ale proste to tam je, dokud nedokazes ze neni" *5*
            • Jo? A kde je tvuj konkretni test, kolik vykonu prineslo GDDR5 a prubehy fps, ktery velmi silny jaguar musi zvladat perfektne? Nebo snad srovnani uzasne kvality AA, nebo rozliseni, ktery diky takovymu vykonu muzu mit. *15*
            • Rhulad
              Tak jsem se dočkal jen dalšího verbálního útoku místo konkrétních testů, co už s ním nadělám *3*
            • Btw, uz na zacatku jsem se ptal, kde se ten vykon kobzole projevuje, kdyz ne na kvalite grafiky, rozliseni ani fps. *5*
            • Musis si u rodicu vybrecet pc, pak si nebudes muset nalhavat jak je kidzole uzasna. *3*
            • Rhulad
              Ne tohle neberu. Já chci konkrétně testy a benchmarky, že GDDR5 nic nepřinese. Pokud to tvrdíš, tak musíš někde čerpat jelikož pochybuji, že s tvým vyjadřováním pracuješ u AMD .)
            • Bohuzel ti nic nelinknu, ukazal jsi ze z testu neumis cist. Staci si najit jakykoliv test taktovani DDR3 a tam uvidis, jak roste realny vykon s propustnosti. *3*
    • ty gddr maj zas delsi latence, spis graficka karta bude nejvetsi brzda kustky...
    • .. to je pro Walleta a Rhulada
  • Ježiši, vy jste lameři... PC foreva, smrt konzolím!
    • Rhulad
      Kvalitní přísvěvek o odraz současné pc-scény. Jak smutné *13*
      • Obvykle chodím na tiscali jen abych si pobavil u stupidity nekterých příspěvků. Doporučuju ti se s debily jko tamto příliš nehádat, protože to je přesně to, s čeho jim stojí. Na západních stránkách už je takových imbecilů poměrně málo. Když vydržíme ještě tak 50 let, třeba to tak bude i u nás.
  • Rhulad
    Aliens vs Predator: HIGH / ULTRA HIGH, AA 4x AF 16x, 1920x1080
    • AMD FX-8350 + GTX 680: 59.2 FPS
    • AMD A6-5200 + GTX 680: 58.9 FPS

Tomb Raider: Ultimate AA FXAA AF 16x, 1920x1080
    • AMD FX-8350 + GTX 680: 54.3 FPS
    • AMD A6-5200 + GTX 680: 53.1 FPS Takže tady je výkon ve hrách Cpu jaguar AMD A6-5200 2.0GHz (25W) vs. 8jadrový AMD FX-8350 4.0GHz (4.2GHz Turbo) (125W) s grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 680 2GB GDDR5 Přidávam to ještě na hlavní stránku pro všechny pc- fanatiky, aby viděly, že cpu NENÍ brzda PS4!!!!!!!! http://www.anandtech.com/show/6974/amd-kabini-review/5 zdroj
    • Tvoje úvaha je naprosto správná, ale bohužel jen za předpokladu, že by jaguár vycházel ze stejné procesorové architektury jako A6 a FX(Bulldozer/Piledriver). On ale bohužel vychází z E-350 (Bobcat) který byl postaven jako úspěšná konkurence Atomu.
      Směrodatné beru se dostat na 60FPS, ale tam Jaguáru stále nevěřím a někde se bude muset ustupovat. Obávám se, že se bude ustupovat hlavně na herních mechanizmech. Tupý nascriptovaný koridor potřebuje o dost méně CPU výkonu.
      Ale Uvidíme, uvidíme co bude na nex-genech vycházet za perly.
    • On někdo tvrdí če CPU nebude stačit? To slyším prvně. Řekl bych že COP je jako jediné v pořádku. To GPU část stojí za nic, nebojím se říct že je přímo směšná :D
    • Naprosto nevypovídající. Tomb Raider je na dnešní dobu dost dobře optimalizovaná hra... mě běží taky v poho na ultra a mám C2D E6600 taknuté na 3 Ghz a k tomu GTX 460. Jak je na tom třeba v AC3 nebo BF3?
      • Rhulad
        Ale vypovídá to strašně moc jelikož všechny hry budou na ps4 dobře optimalizované čili ty fanatické řečí o nízkém výkonu cpu v ps4 jsou zcestné.
        • Jojo, reci jsou fanaticke v moment, kdy se nehodi. *5* Proste lowzole je lowend, se s tim smir.
    • PS4 umí už vyhlazování, aby to mělo nějakou vypovídající hodnotu? A ano, cpu PS4 bude brzdou za 2-3 roky určitě.
      • Boha co tady řešíte? .... Nejprve si přečtu článek a pak zjistím že nemůžu srovnávat výkon ps4 vs pc přes procesory, páč jak bylo v článku psáno, v ps4 nejsou narvaný wokna a celé je to řešeno trochu jinak než klasické pc ....

Jinak místo rvaní peněz do nové základní desky a procáku začínám uvažovat o ps4.

.... sakra jen nevim na čem budu hrát Armu *9* ...
        • Skoda ze muzu srovnavat treba fps. A ty ma muj 5 let starej komp o dost lepsi, nez uzasny ps4 s uzasnym jaguarem, co sice nema vykon v benchmarku, ale ve hrach zazracne ozije, podava obrovsky vykon, ale stejne to na fps ani detailech nejde videt. *5*
        • Rhulad
          V životě by mě nanapadlo, že to budu řešit, ale není to první článek, kde se vyskytují jedinci, kteří zkreslují výkon cpu ps4 a podávají ho na úrovní tabletu. Dneska tu byl člověk co srovnával výkon jaguara s výkonem intel atom a ještě dostal aji pluska.
          • Rhulad
            Ne odpověz mi, co bych měl linkovat za testy, pokud si chceme co nejreálněji přiblížit jaguara v ps4. Mám linkovat i3 v 1280*1024 nebo co? Opravdu by mě to zajímalo.
          • Taky tu byl clovek, co by nepoznal ani zaply vsync a tvrdil, ze oba hw jsou stejny ptze maj oba 60 fps. *3*
            • Ty radsi nelinkuj nic. *15*
            • Rhulad
              Můžeš mi říct co bych měl linkovat, když si chceme podat co nejrealnější výkon cpu v ps4. Opravdu řekni, co bych měl postovat, mě by to zajímalo
            • Jj, ja tu linkoval cpu test v koridorovkach na full hd s AA. Oh Wait! *5* Porad cekam na odpoved, proc ten uzasny vykon jaguaru nepodava zadny vysledky, zadny detaily, zadny fps... *7*
            • Rhulad
              Ty?
      • Rhulad
        Můžeš mi na tvoje tvrzení k podat nějaké argumenty, tohle je jen houkání do tmy.
        • Veskoslav
          Podíval jsem se na ten tvůj test a stejně nechápu, proč to sem dáváš.
          • Rhulad
            Proč asi? Protože tu pcčkáři tvrdí, že výkon cpu v ps4 je výkonem na úrovni tabletů čili jsem zas vyvrátil další mýtus a budu oslavován *3*
            • Pokud ma neco mensi minima, musi mit vetsi maxima, prumer je porad prumer. Cili to na veci nic nemeni. Kdyby byla hra 100% paralelizovana na 8 vlaken a nebyla limitovana gpu, vypadaj ty vysledky uplne jinak.
            • Rhulad
              Tam dole je napsáno: Propady výkonu jsou patrné jen s dvoujádry řady Pentium a Core i3. Musíš to aji číst a ne se jen dívat na obrázky
            • Proc je v tom testu dvoujadrova i3 jen o par % pomalejsi jak 8 jadrovy FX? Nejak ti ta "optimalizace" kulha. Ze by byla limitem vga? *15*
            • Rhulad
              To je slabší verze jaguara... jestli se nepletu tak jaguar se může přetáčet k 2,75 GHZ, ale s tím si nejsem na 100% jist. Pro Walleta: přestaň na mě reagovat, jsi jenom tupý hulvát a já na tebe taky reaguji jako blbý hovadoo čili bude lepší, když mě budeš ignorovat, argumenty jsi tu nenapsal žádné, jen verbálně útočíš. Božinku zlatý Veskoslav. Když se na AMD procesoru dobře zoptimalizuje může porážet i dražší intely http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/26363-crysis-3-test-naroku-nejkrasnejsi-hry-soucasnosti?start=7
            • Hlavne opravdu ma smysl testovat CPU v koridorovce, kde se flaka a je limitem grafika. Ale jiny vysledky by se nehodily do Hulradova vlhkeho snu o tom, jak konzole konkuruje PC.
              Me staci i7@4Ghz, 5 let stary a ma 4x vetsi vykon jak dnesni kinderzole a 4x vic ten pc fakt nestal. *3*
            • Veskoslav
              Ale tak v tom testu není Jaguar z PS4, ne?
    • Keyz
      http://extrahardware.cnews.cz/testy/amd-a6-5400k-testu-cpu-casti-poradi-si-celeronem-i-pentiem-g/strana/0/13

Já tedy vidím, že to je dobré CPU vzhledem k ceně ale brzda to je (může být). Viz grafy. I Intel i3 vede o hodně jak ve hrách tak v dalších testech. Tedy není moc co řešit.

A to většinou do sestav které stáli jako Next Gen konzole dávali I5 / AMD ekvivalent. Tedy o dvě třídy lepší CPU.
      • Rhulad
        Proč sem postuješ dvoujádro?
        • Keyz
          Protože jsem podle označení myslel, že to je 4 jádro :)

Zatím těch testů moc není co koukám, kde by se to porovnalo pořádně. To co jsi poslal není moc jasné, když je tam málo vzorků. Chtělo by to test jak jsme poslal já jen aby tam bylo tohle.
          Navíc ten test je zcela jinak zaměřen když porovnávají notebooky.
          • Rhulad
            Jo to značení je dost nepřehledné *3* nižší číslo má vice jader a o dost nižší spotřebu
    • sice nevim o co ti jde ale nektere hry vyuzivaji procesor vice jine mene
    • Jojo, delej ze sebe blbecka verejne a poradne nahlas. *12*
      Btw:
      http://gamegpu.ru/images/remote/http--www.gamegpu.ru-images-stories-Test_GPU-Action-Battlefield_4-test-bf4_proz_2.jpg
      • Rhulad
        A jako co? co jsi to prosím tebe postnul? Má to nějakou souvislost nebo co?
        • Rhulad
          Tak musím být objektivní víš. PS4 miří na full hd proto nebudu postovat testy v 1280*1024, kde se projeví daleko více síla cpu, ale to vše je naprosto irelevantní, nás zajímají testy ve 1920*1080, tam bude ps4 operovat. *3*
        • Ma, ale jenom pro ty co to chapou, pane hustrokrutej libovej trapaku.
          Drobny hint: jaguar ma vykon mezi Atomem a Athlonem X2, kterej tam ani neni. *5*
          • Rhulad
            Kde je v tom testu zastoupen Jaguar? *1* Asi jsem slepej, ale já ho nevidím trapáku.
            • Jojo, rarovani ve winraru je pomerne lukrativni fulltime job. Znam hromadu lidi co to delaj cely dny.
              "Ve full HD není cpu tak duležitý, tam je důležitá gkarta, ale co bych ti to vysvětlovat."
              Proto jsou ty tvoje testy ve fullhd?
            • Rhulad
              Možná proto, že cpu není jen na hry(na rozdíl od konzole), ale i na práci a kompresi např ve WinRaru. Ve full HD není cpu tak duležitý, tam je důležitá gkarta, ale co bych ti to vysvětlovat. Škoda slov..
            • Btw, proc si teda nekdo kupuje FX-8xxx ktery zere jak prase za 3,5k, kdyz muze mit za polovicni cenu ten tvuj srovnatelny jaguar?
            • Rhulad
              Chápeš, já sem omezený konzolista čili co nevidím, to nechápu, prostě mi řekni v jakým poličku je testován jaguar .)
            • Zkus pouzit mozek a muj hint. *3*
  • kdybyste měli dohrát každou jedinou hru, kterou v rámci PSN Plus programu získáte, zabere vám to tolik času, že ani nemá smysl nějaké další hry kupovat.

To je přesně můj případ, od doby co jsem si začal předplácet PS+ jsem si hru nekoupil :-)
    • tak ne kazdej chce platit za moznost, ze mu vybere nekdo jinej hry, ktery ma hrat *5*
      • Asi tak. Ono se rekne ze to sou necely dve stovky mesicne ale doprknka takhle to zacina bejt se vsim ze si neco clovek koupi a aby to moh pouzivat tak musi jeste pravidelne odvadet nakej poplatek a za to dostanu neco co treba ani nechci. To si clovek koupi televizi plati mesicne koncesionarsky poplatky at CT chce nebo ne, koupi si konzoli a musi platit at ty hry a online chce nebo ne. Za chvilku budou do vseho cpat internet kterej budu muset platit aby to vubec fungovalo. Tahle svazanost systemem mi fakt vadi. Proste si neco chci koupit pouzivat to na urcitou vec a nenutte mi neco za co musim dal platit a co nechci
        • Nemusis to platit, pokud nechces online.
      • Vyber her na PS+ je takovy, ze se velmi casto trefuje do vkusu spousty lidi. U nekoho takcasto, ze ani nema potrebu kupovat jeste neco jineho.

I ja kupuju mene her nez driv, zhruba tak ctvrtinu puvodniho mnozstvi, protoze se mi mnohokrat stalo, ze na ps+ byla zdarma hra, kterou jsem si koupil do zasoby a jeste ji nehral. Ted uz jen kupuji jen to, co chci hned hrat, prestal jsem kupovat hry do zasoby a vyplaci se mi to.

Z meho pohledu na tom musi Sony tezce tratit, u me tim prichazi minimalne o 15 tisic Kc rocne.
  • risa2000
    Celkem by mně zajímalo, jestli to umí nebo bude umět česky. A jestli se můžete zeptat u zastoupení Sony, tak jaký je jejich oficiální postoj.
    • myslis neco jako:
      Play = Spustit, Exit = Ukoncit, Shop = Obchod, Online = Vonline? *5*
      • Neplet ho! Ted bude hledat shop a umře u toho, protože tam bude store...
  • Kdyz si koupim tu konzoli v zemi ktera podporuje Netflix tak na nej budu mit pristup nebo me to nepusti kvuli cesky IP ?
    • pusti, staci unblock-us.com :) overeno, zcela funkcni
    • nepusti
      • když nepustí dostanu na tu konzoli slevu, že to tu nemůžu používat? :D
  • pc
    ja když skladam pc tak investuju nemale penize do odhlucnení takže tohle mi prijde jako dost podstatna zavada. alespon by mohla byt možnost si priplatit za tissi verzi (vykon by byl stejny, porad by to byla ta sama konzole jen tisi)
  • moc dlouhé
    Článek moc dlouhý. V dnešní dobe třeba psát heslovite aby čtenar nemusel hledat podstatní informace v zaplave textu.
    • a tahle generace nás má jednou živit .... a volit představitele státu .... ach jo ...
    • máš pravdu, redakce může vytvořit mutaci...www.games.cz/proretardy ...tam budou články maximálně do tří vět.
  • Da se jeste nekde sehnat ps4 pred vanoci? Uvazuju ze si skocim do polska, diky
    • V pátek ti nestačí? To je taky před vánocemi ne?
  • tak jsem si udělal radost novými konzolemi *14*, jsem to ale drsňák, že mi to sluší?
    http://www.rouming.cz/roumingShow.php?file=I_got_it_all.jpg
    • A co děláš s těma umělýma ptákama ? *11*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit