Přejít na výpis diskuzí
Týden života s Xbox One: klady a zápory nové konzole
24.12.2013 | Jan Olejník
215 příspěvků
-
Dostal jsem Xbox One.... Mam PS3. První dojmy = nic extra. Bez Live GOLD uctu nejde ani spostit Internet Explorer *13* .
Při setupu nejde zatím vybrat Ceska Republika. Dal jsem UK...
Jak je to s XBOX Live uctem? Když si koupim na Alze 12 mesicu cesky kupon, bude mi to fungovat na XBOX One s vybranym regionem UK?
Diky moc!
H. -
-
Ano, bude fungovat.
Čemu se divíš, když se konzole v ČR oficiálně neprodává? -
-
Diky moc. Ja se nedivim. Jen konstatuji.
Ani kreditka nejde zadat, protoze vnucuje predvybranou oblast pri instalaci. Takze ceskou kreditku nezadam. -
-
Samozřejmě, že ne. Nicméně dá se řešit PayPal účtem nebo předplacenými kódy v Librách.
-
-
A predplacene karty v korunach nebudou fungovat?
A kdyz pak po uvedeni na CZ trh prepnu location, zustanou my zakoupene hry? -
-
Dokud nebude otevřený CZ Xbox One Store, bude fungovat jen měna Storu, ve kterém jsi, čili GB = Libry.
-
A proč by neměly? Hry jsou vázany s účtem, nikoliv s regionem, který sis přednastavil.
-
-
nejlepsi reseni je koupit si PC
-
-
-
-
Zeptej se na Alze. Oni docela reagujou na dotazy. *3*
-
-
Otazka bokem. Na pujcenem xku parime s moji D3 a rozhodli jsme se objednat vlastni. Ted si ale uvedomuju, ze nevim jak prenest z pujcene na nasi novou ty ulozene hry. Jde to pres obyc usb disk, nebo jen s nejakou origo memory kartou, nebo mam smulu a dame si tu hru zas od zacatku?Dik
-
-
Mluvíme o Xbox One, nebo Xbox 360?
Xbox 360 => USB.
Xbox One => vše je uložené v cloudu, savy se stáhnou do nové konzole samy po připojení k internetu. -
V nastavení nakopíruješ profil z jedné karty na druhou. Pokud budeš místo MC používat flashku, musíš ji nejdřív v konzoli naformátovat a určit, kolik místa si sežere Xboxová část. Může to být buď zlomek a nebo celá kapacita.Kdyžtak mrkni na stránky MS, je to snad jediná jejich podpora, která ti opravdu poradí *1*
-
-
Dik. A ten proces s tou flashkou je doufam vratny?
-
-
Jo, pak jí normálně naformátuješ v PC a je jako nová. A když neurčíš celou paměť pro Xbox, můžeš ten zbytek pořád používat jako normální flash. Ale doporučuju ti koupit si aspoň jednu 16GB flashku místo paměťovky, protože ta originální je malá jak prase a jestli budeš chtít hrát GTA 5, budeš ho muset nainstalovat.
-
-
Mozna bude potrebovat rovnou celej HDD pac jestli ma jeste starsi verzi Xboxe... moc by si tedy nezahral. *4*
-
-
Proc by nebyl Xko si jen udela vlastni systemovou slozku a po formatu zase muzes jet. Nanovo.
-
-
-
-
Pane jo , 1600-1800kč za hry . Holt za next-gen se platí . *15* Přeji krásné svátky
-
-
Trapný pokus aspoň si zjisti kde ceny her začínají než zase něco napíšeš.
-
Pamatuju doby, kdy jsem dával za Final Fantasy na PSX přes dva tisíce a konzole samotný byly kolem 20-25 tisíc... dneska jsou všichni moc rozmazlený navíc když porovnám platy tehdy a dneska, tak dneska to je za pakatel.
-
-
Ja pamatuju doby kdy cernobila tv stala 10 platu, mam taky rikat ze uhd za 80000 je super cena?
-
-
Je to super cena, protože to jsou pro většinu čtyři platy a ne deset *3*
-
Pro některé lidi je i zdarma moc. (Omlouvám se, nevydržel jsem.)
-
-
cheap shot
-
-
-
Jop, drive treba na PS2 hry staly majlant a dneska... jo sou drazsi ale nebe a dudy.
-
-
-
Článek jsem ani nedočetl. Suchý opakování dávno známejch faktů. Kdo umí anglicky, může si přečíst řádově kvalitnější recenze Xboxu.
-
Může někdo z recenzentů napsat jednoduchou tabulku podporovaných formátů u obou konzolí? Tj. avi ne ne, mkv ne ne, mp3 ne ano apod?
-
-
jakou tabulku? Není potřeba. Mám PS4ku a mohu ti říct, že VUBEC nepodporuje externí USB uložiště ani media servery. Jediný podporovaný formát je blueray a dvd.
-
-
Hmm pekna jebka. Tak dik za info. Zustanu u sve PS3ky. :)
-
-
U PS je asijskej formát, na kterej se musis dívat se sirkama v očích, jinak máš deformovanej obraz.
-
-
Gooby už došli argumenty čo ?
-
-
Kliknout na reagovat je tezke... *15*
-
-
Multimedialne centrum a podpora DLNA/UPNP takto uboha? XBMC dokaze to iste a Netflix mam na STB. Tak ci tak si teda musim zachovat HTPC a XBOX/PS znova skonci iba na hry. Teda asi znova vezmem PS4. Cele to dorbe ilustrovali posledne casti South Parku, specialne Ballmerov pristup ;).
-
-
Bohuzel, ps4 je na tom s multimedii jeste hur. Je to nejsips docasne, ale presto hloupe. Malinko je té mirneno tim, ze s ps4 budu pouzivat stale ps3, ktera ma stale vysokou uzitnou hodnotu. Zase jsem ted ve slevach nakoupil mraky her, myslim ze to vsechno nebudu mit odehrano ani za rok. Kdo ty slevy nevidel, at se jde mrknout, hry jako crysis 3 nebo dead space 3 tam jsou pod dve stovky, ni no kuni mirne pres dve stovky a jsou tam mraky dalsich her, i na vitu, treba nedavny muramasa rebirth nebo starsi assassins creed liberation.
-
-
Myslím, že sdělovat názvy obchodů se tady v komentářích nesmí, ale můžeš alespoň nějak oklikou zmínit jaký si měl na mysli? Díky.
-
-
Na PSN jsou teď takové slevy *4*
-
-
Crysis je i zadarmo drahý...
-
-
Ale houby, to jsou jen takove hloupe pozerske reci. Je to dobrai hra. Nahodil jsem obtiznost super human a vytvrdnul u toho nezodpovedne do pul ctvrte do rana a odtrhl se od toho jen proto, ze jsem musel v sedm vstavat. Za asi 150 korun to je fantasticke, dal bych klidne petikilo. Libi se mi to jeste vic nez crysis 2, ktera na linearni koridorovku take nebyla spatna. I kdyz tohle jsou spis linearni arenovky s moznosti ruznych postupu, coz mi vyhovuje.
-
-
Crysis 2 nebylo tak variabilni, tak mozna proto gusto nekomu nesedlo tolik... hlavne nenarocne oproti... Crysis HW PAIN IN ASS, potom to zmakly ve Warhead prakticky to same s nenarocnosti. 2-3 byly trochu mimo misu ale zase zabavne byli. (teda az ji nekdy dojedu o tom zadna.
-
Ani hloupé ani pozerské - Crytek umí udělat hru hezkou, ale zároveň hloupou a nudnou.
Hlavně mě pobavila trailerová kampaň na Crysis 3 kde např. ukazovali sniperování - a v traileru sem jen viděl běhání a hopsání sem, tam a střílení tak do 10m - děkuji nechci... -
-
Ja uz to vzdavam, (tedy vzdal davno) kdyz tedy s tebou nesouhlasim mam nazor vetsiny nebo jak. Ja se dokazi vyrovnat s tim ze muj nazor neni spravny a ty ? Muj nazor je blizsi s C-BEAM... ne nemam vlastni bry a hrubky jojo avim se hodne hlavne to zamluv, jdi do plusu a mame hotovo. Proo dnesek. *4*
-
Jack: nemit vlastni pravdu, je nemit vlastni nazor, presne o tom pisu. Chapuze te stvou lidi, kteri majivlastni nazory. Neprosazuji sve nazory jako jedine spravne. A jestli jsi tak jednoduchy clovek, ze se tak bavis nad jednim preklepem, doufam, ze se tak bavis i nad temi svymi, plus radou hrubek, ktere dokazes nacpat do jednoho prispevku.
cbeam: ty svoje nazory nemas a ty cizi nedokazes obhajit ani s problemy, natoz bez problemu. Jak ti to jde je videt na tvych osobnich utocich. Vzhledem k tomu, co vse jsi o me napsal je docela vtipne, jak narikas nad tim, ze jsem te popravu nazval nulou. Chovas se a jednas tak, nic lepsiho si nezaslouzis.
Proc je C1 lepsi jsi neuvedl. Za rucicku jsi tahany v C1 i v C2, oboji to jsou linearni hry, miliony skriptu a cutscen nejsou ani v C1 ani v C2. Nejake tam jsou, ale to neni samo o sobe na zavadu,najdes je i v oblibenych hrach jako uncharted nebo halflife. Je to zpusob vypraveni pribehu. Prostor pro taktiku je v C2 velky a onrail pasaze jsou vyjimecne a slouzi pro oziveni, aby hra neupadla do stereotypu. Jsou soucasti rady her, nektere jsou na tomto prvku i zalozeny. Tento prvek sam o sobe opet neni duvodem oznacit hru za spatnou. Jak vidis, vedes jen jalove obecne reci, beze smyslu, nic konkretniho nemas, jako bys to ani nehral. -
jejdasek: ja si svoj názor bezproblémov obhájim a hlavné dôvody prečo je C1 lepší som pomenoval.
A nie sú to kraviny, jednoducho je to tvoja bežná praktika, preto napriek množstvám mínusiek si v každej diskusii skoro vždy v pluse *7* a to že ma začínaš urážať iba potrvrdzuje že som asi veľmi blízko k pravde. -
Ano jsem retard, mozna obcas neco napisu... jen nemam vlastni pravdu kteroiu jeste snazim prosazovat jako jedinou. ( z minusujem to ? ne at mame zase klid). Prisl mi to vtipne ano, jako cely ty. *3* *15*
-
Jack: smejes se mi kvuli pouhemu preklepu a pri tom ty sam pises jako silne retardovany clovek, mnohdy tve vyblitky nemaji hlavu
ani patu.
cbeam: nenapsal jsem, ze ostatni jsou hlupaci a ovce, jen nekteri, kteri nemaji vlastni nazory a tak papouskuji ty cizi a pak je pochopitelne neumi obhajit, protoze jim nerozumi, coz je sere a tak aspon nadavaji a vymysli si kraviny o svem oponentovi. A takovi nejsou vsichni, ale jen neschopne nuly jako ty. -
Sem jejdasek - Vladce vsech mori, vsechno znam vsude jsem byl ... KDO JE VIC ? (vsichni) necht shorio v mem minusovem poli hjehehe Hahjgha buhehehe.,... Ja jsem zakon, a buh nikdo mi odporovat nebude... Ja jsem VAS BUUUH!!!! (minuskovy smich).
-
Jejdasek : konzolíva *1* a len by som sa opakoval, ostatní sú jednoducho hlupáci, ovce a len jejdasek je lietadlo, nič nové na svete. Ty jednoducho nevieš čo je dobrá hra ani keby ťa trafila do hlavy.
A s tými mínuskami si už smiešny, odrazu mi naskočilo 4-5 minúsiek a tebe pluská zhodou náhodu práve vo chvíli keď si sem napísal komentár o 1 v noci *1* to je už docela zúfalosť jejdasek *1* -
"konzolíva" *15* *3*
-
Na rozdil od jinych nejsem stadni ovce, abych musel becet cizi nazory. Mam sve vlastni vytvorené na zaklade vlastnich zkusenosti. Crysis 2 je dobra zabavna konzolíva hra, trojka je jeste lepsi. A zrejme nevos, ze treba na metacritic je ps3 verze C1 hodnocena hur nez C2. C1 na pc zaujala nejvic svymi naroky a technologii, pro vetsinu lidi to bylo ohromujici, ale jako hra je to slabe na rozdil od nasledujicich dilu, ktere jsóu vyrazne lepsi i kdyz jim pc hraci vytykaji, ze uz nejsou technologicky tak napred. Jako by to snad bylo u hry dulezite. Hry nejsou technologicka dema.
-
takže ako obvykle, čo povie jejdasek ako etalón pravdy je pravda a nikto s tým nič neurobí *1* čo na tom, že vo všetkých anketách je C2 hodnotení nižšie ako C1, čo na tom, že i recenzie dopadli v prospech C1, na tom všetkom nezáleží, podstatný je názor jejdaska *1*
C2 bola klasická konzolová masovka, hra kde ťa všetko ťahá za ručičku, milióny scriptov, cutscén, menší priestor pre taktiku, malé priestory, predvídatelnosť, onrail situácie ... škoda slov. -
Crysis 1 byl celkem dobry na zacatku, nez se objevili "mimozemstani". Pak to zacalo byt na houby a musel jsem se nutit to hrat, nebavilo me to a musel jsem nekolikrat zacinat. Crysis 2 byl zpracovan mnohem lepe a i kdyz mi na nem vadily nektere veci, dohral jsem ho do konce na jeden zatah a bavilo me to. Crysis 3 je podobne zabavny jako dvojka a navic byly vylepseny veci, ktere mi na dvojce vadily. Je to nejlepsi dil ze vsech. Muj usudek muze byt castecne ovlivnen tim, ze C1 jsem hral na pc, kdezto C2 a C3 na konzoli, coz je pro me samo o sobe zabavnejsi. Na C3 se mi nejmin libi luk a jsem vdecny, ze me hra nenuti jej pouzivat, ze me zatim po celou dobu nechala hrat, jak me to bavi a nenutila mi nejake sve postupy. Toho si naopak na te hre cenim nejvic. Je to dobra hra.
-
označiť crysis 2 za lepšiu hru ako crysis 1 chce alebo riadnu dávku odvahy alebo byť naprosto mimo reality.
-
To sice umi, je to pripad Crysis 1, nikoliv vsak Crysis 2 a comohu soudit, tak ani Crysis 3 (mam odehrane prvni tri kapitoly) a je to zatim velmi dobre a zabavne. Je to lepsi nez Crysis 2, ktery byl lepsi nez Crysis 1. Crytek se evidentne umi poucit ze svych chyb (v C3 uz nejsouhllavnichyby, ktere jsem vytykal C2) a dela hry stale zabavnejsi. Zatim bych tomu vytkl jen slabsi AI, ktera neumi utocit koordinovane a sevrit hrace do klesti, jako to umi treba Killzone Mercenaries a nenahrava tomu ani level design. Na druhou stranu je fajn, ze to neni jednoduchy, staci drobna chyba a jsem hned mrtvej a celou lokaci jedu znovu. Takze i pres slabsi ai je to vyzva. Hraju na konzoli, neresim grafiku, ale hratelnost a ta je vyborna. Nechci tim rict, ze C3 je hrou roku, ale je to zabavna a remeslne dobre odvedena fps, ktera se za ani ne dve stovky rozhodne vyplati.
-
crytek hrami ako FC a prvým Crysis s Warhedom dokázal, že vie robiť hry hezké a inteligentné, potom sa z ekonomických dôvodov rozhodli opustiť PC ako primárnu platformu a podriadiť sa masovému publiku ... ekonomicky im to pomohlo, ich hry však už za moc nestoja.
-
-
-
-
-
-
Bezva článek! V té zněti blábolů o konzolích je celkem fajn, že se dá narazit na rozumně sepsaný dojem z užívání. Tím spíše, když autor vyzkoušel obě nové konzole a mohl tak porovnávat vcelku objektivně. Již chvíli zvažuji (zatím opravdu jen zvažuji) koupi jedné z next-gen konzolí a zatím se váha přiklání k "Jedničce." Vzhledem k zmíněným problémům s hlasovými příkazy se ale zdá, že nejmoudřejší bude ještě pár měsíců (klidně i víc než pár) počkat, jak se vyladí nedostatky obou konzolí a to buď aktualizací systému nebo i novou edicí konzole jako takové.
-
-
Nova edice je zalezitost nspise na par let, nez mesicu ;) hlasove ovladani je dost zavisle na regionu, ktery v konzoli vyberes... Ja mel puvodne UK a tam mi to nevzalo vubec nic... Zmenil jsem region na US a tam to funguje perfetkne... Podle me zalezi dost na tom prizvuku, anglani ho maji dost "narocny" pro cechy, bych rekl...
-
-
Pc je nejlepsi ma nejlepsi vykon a konzole jsou hnuj a konzolisti chujy co by zaslouzili opichat cernochem do zadku cau
-
-
Myslim, ze cerni budou opichavat tebe, v kriminale. Jsi negramot a ti casto konci ve vezeni, bo je nikdo nezamestna.
-
Celé to zabil ten tvůj "češtyn"... Radši se běž utratit ve jménu lidstva a nerozšiřuj debilní genofond *16*
-
Ještě že jsme jen "chujy"! *1*
-
-
ps4 fandove opet ukazali že se neumi chovat, ted pro zmenu napadaji novy xbox one