Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tyranidove funguju ako jeden organizmus, kazdy z tyranidov je clenom kolektivneho vedomia. Su jedinci, ktori su vplivnejsi, a aj jedinci, ktori sluzia ako uzly tohoto vedomia, ale ajtak u tyranidov nenajdes organizmy ako overmind alebo cerebrit, t.j. jednotky, ktore konaju samostatne na zaklade vlastneho rozhodnutia.
  • to jo ale nebyli tam všichni....
  • Nejsem znalec Nidů, ale nejsou náhodou taky ovládaní pomocí synapse? Tudíž jim je vnucována vůle "celku"? A ten vyšší cíl bych taky našel: "vyhubit" nedokonalé rasy?! Nemluvě o tom, že Impérium si občanské války taky užívá do sytosti. A ač se budu rouhat Impérium už pěkných pár let není pod vládou Imperátora, ale High Lords of Terra a Planetary Governors (netuším správný překlad)?
  • Však oni tu strategii ala MW II udělali. Dark Crusade se jmenuje a je to pecka.

Jo a já chci zpátky necrony!
  • To je kravina. Clovek co tvrdi ze SC je vykradacka WH40k bud nepozna SC, alebo WH40k univerzum, pretoze tie univerza su skutocne podobne len napohlad. Obidva svety cerpaju z viacerych Sci-fi zdrojov (napr. Starship Troopers).
    Ja stale nechapem ako moze niekto porovnavat napr. Terran Marine (obycajny pesiak, povacsinou trestanec, ktoreho lojalajnost je zarucena drogami) k space marine (geneticky upraveny superclovek, fanatik, pycha imperia)...
    Rovnako ich spolocnost - Terrani - kolonialna spolocnost zmietana nekonecnymi obcianskymi vojnami vs Imperium - imperium ovladane bohom, ktore ale je len tienom svojej zaslej slavy.
    Ked uz chces porovnavat zergov a tyranidov, tak zakladny rozdiel je hned v ich spolocnosti. Tyranidy swarm je jeden superorganizmus, Naproti tom zerg swarm predstavuje skor vazalsku spolocnost, kde navrchu stoji overmind, ktore ovlada swarm prostrednictvom podriadenych cerebrate. Overmind okrem toho sleduje vyssi ciel - dobyt protossov a vytvorit dokonalu rasu.
  • Také mne to udeřilo do očí. Původní W40K DoW 1 používal překlad Tyranidi (byl jsem členem překladatelského týmu) a skloňoval se stejně jako slovo "lidi/lidé".
  • Tak tahle hra nebude pro mě :-) Zásadně Garda Garda a když je nejhůř tak Space Marina ( Space Wolf). Ale hrát za Zergy ehm pardon tedy za Tyranidy či podobné svinstvo děkuji pěkně ne :-)

Jinak si myslím že kdyby udělali strategii ala Medial War II akorát by místo toho tam byla 40k tak by rozhodně neprohloupily (ale musely by tam bát všechny rasy...což je trošku na hlavu kde a hlavně Kriste proč by se a potkali ale co :-)
  • Starcraft sice vychází z W40k, a blizz toto nikdy netajili, rozhodně nejde o laciný klon. Každý svět má svoji ojedinělou atmosféru. Osobně je mi blíže gotický ponurý svět W40k. Pravda SC je střízlivější a ne tak jarmareční. Co mě ale mrzí je celkový koncept DoWII, přeci jen nejde o klasickou rts. Ano mužete namítnout, že těch je tuny, ale svět W40k je tak pestrý že jej opravdu muže plně vytěžit jen plnohodnotná rts. viz Dark Cruisade. P.s.: DoWII není špatná hra, to netvrdím (mimochodem datadisk mě bavil více než původní příběh, i proto nevidím duvod, proč se na aktuálně připravovaný netěšit) jen jako celek rychle vyšumí.
  • Jo tak na druhou stranu pod tohle bych se taky podepsal.
  • Ano, ale oni berou z různých zdrojů a například nedávno jsem viděl knihu Hvězdná pěchota (ta, ze které čerpal GW), která měla na obálce mariňáky z WH40k, ačkoli s WH nemá v podstatě nic společného. Je to hodně velký rozdíl, když vezmeš mnoho nápadů a dáš je dohromady (něco přidáš, něco ubereš), než když vezmeš jeden nápad, osekáš ho, jak to jenom lze a vydáš to jako novou značku...
  • nj, ale uvědom si, že WH40k je zase poskládaný z vykrádání všech možných a nemožných zdrojů :D Ačkoli, originální lore, který games workshop za tu dobu vybudoval, je opravdu působivý
  • WH40k je starší o 11 let, než-li Starcraft - vyšel v roce 1987, Starcraft vyšel v roce 1998. Ale to nic nemění na tom, že je hloupé jakkoli zmiňovat Starcraft u WH40k, jelikož je to prachsprostá vykrádačka...
  • Už se mi zdálo divné, že by se nikdo nepozastavil nad srovnáním Zergové - Tyranidi :-) I když tentokrát to v kontextu nevyznívá, jako že Tyranidi vykradli Zergy. Jak se to dřív stávalo.
    Co se skloňování týče, tak bych řekl že Tyranid je vzor pán, čili Tyranidi/Tyranidové... i když to druhé zní strašně a rve mi to uši (oči) Ale ať si je každý skloňuje jak mu padnou do huby :-)
  • Akorát nevím jestli tyranidi jsou podobní zergům,to spíš naopak,W40K je o 20 let starší svět jak nějakej Starcraft
  • Ještě bych rád reagoval... Ano, možná sice zergy připomínají ale jednoznačně to není universum Warhammeru, kdo tu něco kopíruje. Get your facts straight.
  • Nemá to náhodou spíš být Tyranidé? Dokonce jsem o tom docela přesvědčený, že má... Jinak se přidávám k místním gardistům :)
  • vypada to ze gardy se v DoW2 tedy asi nedockame? to je docela prekvapeni, na to kolik lidi ji hraje (gardu, ne DoW2)

kazdopadne uz se moc tesim a chvalim Tiscali za novinku o 40k bez faktickych chyb :)
  • Teda po Chaos Rising nevim nevim jestli do toho pujdu...
  • Já chci hlavně Gardu :-D
  • Ha! Takže nová hratelnost a kampaň za tyrannidy, eldary a orky? Chaos Rising zas takovej strašnej zázrak nebyl, ale na tohle se fakt těším!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit