Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • miker17
    Ja tedka fandím Idie hrám když si vezmu že takové volně stažitelná hra jako:
    Alter A.I.L.A. Genesis - perfektní RPG (obtížné jak svině...hodně se musí takticky přemýšlet) mě bavilo víc jak Fallout NV .

nebo taková Geminy Rue která strčí do kapsi většinu AAA adventur...
    • Ano, indie jede!

A můj dnešní poslední příspěvek:
      http://www.youtube.com/watch?v=okapFtXWcqI

Skvělá skladbička, která mě teď dostala. Dejte jí šanci...
      • miker17
        bezva anime
  • Takze, zacne prskat na vsechny strany okolo piratsvi, haze spinu na PC komunitu a pak se divi ze to lidi nechcou kupovat?! S takovy pristupem ? A jeste vyleze s takovym prohlasenim, kterym vice uskodi prodejum nez pomuze.. Dokaze vubec nekdo vysvetlit myslenkove pochody tohoto chytraka? To mi spis pripada jako by on sam tusil ze ta hra stoji za prd. Supr no
  • Jasné, len dnes chce každý vývojár 50+ €uro za každú budgetovú hru, ktorej trvácnosť zábavy je dakde medzi 5-15 hodinami, po ktorých hráčov, ktorý už čo to hrali za svoju existenciu proste nemá ta hra čím uchvátiť už. Takže radšej sa treba zameriavať na nové nápady v hrách, originalitu, samotnú kvalitu a potom hovoriť dačo o pirátení.

Keby som si mal kupovať každú hru, ktorá teraz vyšla, tak by som musel zarábať, prepáčte kradnúť. Samozrejme, nikto nehovorí, že si musím pokupovať väčšinu hier čo vyšla, ale dnes to je tak, že 90% hier ktoré si stiahnem, pre mňa aj tak služia ako také predĺžené demo, pretože ma bavia tak hodinu a potom o ne už ani nezakopnem, výnimkou je Skyrim, ktorý si plánujem časom kúpiť. Po príklade ma takto sklamal aj samotný Battlefield 3, ktorý som si kúpil, čistého času som nahral 22 hodin a hra ma proste tak neskutočne nebaví, že to neni možné, keď v BF 2 som mal minimálne cez 300 hodin.

Proste dakedy to je len o tom prístupe samotného vydavatela a o kvalite hier. Keď sú hry kvalitné, tak sa predávajú, samozrejme, dakedy firmy oblbnú ludí, predá sa vela kusov, ale vela ludí ostane sklamaných a zároveň nasratých.
    • miker17
      +1
  • Erien
    Kvalita si svoje zákazníky vždy najde i na PC.
    • Presne tak ..Myslim si ze treba DICE se svym Battlefieldem III si na prodeje na PC stezovat nemohou *5*
      • Erien
        Souhlasím i když někdo možná ne, protože ho to nebaví podstatné je, že je vidět ta práce, která na tom byla odvedena.
  • Hairy_Ass
    No, ještě, že existují firmy jako Paradox, co vyrábí hry prakticky only PC, a nejsou na jedno odpoledne jako většina tzv. only console titulů.
    • Joha
      CD Projekt RED, Valve... síce majú pár hier čo nakoniec vydajú aj na PC (The Witcher 2 čoskoro, Portal 2, nové CS ak sa nemýlim) ale stále pre ne platí že PC sféra je pre nich prioritná. A čuduj sa svete, s tým prístupom čo majú sa to aj predáva. Samozrejme že sa nájdu aj piráti ale čo ma potom.

Taký Crytek s PC hráčmi doslova vyje*al a to ani nehovorím o DICE, ktoré vydalo vynikajúci Battlefield 3 ale zabugovaný tak že až hrôza. A wow... obidve štúdiá patria pod kedysi favorizovanú EA...
  • Phillios191
    Posra*ej UBISOFT!!! Už mě silně pijou krev a co, na těch pojebanejch konzolích se snad nepirátí ??!!!
    • Ale o míře pirátství se nikdo nebaví. Nebo by se o ní neměl bavit. Jde o prodeje.

Na konzolích se možná pirátí stejně. Možná vic. Ale prodeje jsou větší!

To je šok co... takže ten 100x omílanej argument, že na konzole se pirátí taky je pravdivej, ale nemá žádnou váhu, jelikož jde o prodeje!

Ubisoft měl radši říct, že na PC nejsou prodeje...
      • Phillios191
        Ale baví, to by ses divil, každopádně v Evropě není tolik rozšířená forma pírátství na konzolích tudíž prodeje jsou v této oblasti na konzole vyšší. Ale pokud UBI bude vydávat svý ''pecky'' jen na konzole, tak si můžou bejt na 100% jistý, že na konzolích budou muset počítat s pirátstvím taky...
        • Nemyslím, že pokud by hra vyšla pouze na konzole, tak by to znamenalo, že ji více hráčů bude pirátit.
      • Ještě dodám, že se bavím obecně u velkých her.

U této konkrétně Ubisoft sám odhadl 50000 prodejů na PC. A k tomu se váže toto, co jsem postnul už níže:
        No ano je...

Na 4chanu někdo propočítal, že i kdyby těch 12 lidí bylo hrozně přeplacených a Steam si vzal 75% zisku, tak Ubisoft pořád vydělá.

Takže tuto hru by vydal měli. Ale zdráhavost a špatná kvalita PC verzí u jiných AAA her u spousty vydavatelů, ne jen Ubi, je těmi prodeji.

Zajímá mě kolikrát se tu ten argument ještě objeví a já si budu moct postnout toto. *1* *2*
  • Ať jdou Ubi do háje, CD Project a Zaklínač 2 jasně ukazují, že když to člověk umí, hra se prodává a vydělává. A co je důležitější, že Zaklínač je "jen" SP hra, protože oblíbená výmluva pirátů je, že ryze SP hra je ztráta peněz. Navíc když si vzpomenu na spoustu bugů a nevyváženost a stejně to lidé kupovali.
  • jindra.veliky
    stejne to vypda jen na jede velky script a ne na to velky mesto s volnou pohyblivosti a bojem o zivot jak slibavli.
    • Jindro konečně ! už sem se bál že nás tu dneska zase nepoděláš nějakým svým Beatboxem
    • Lord of the Trolls 3: Return of the King.

Vítejte zpět, můj pane. *klaním se*
    • forum o skyrimu je jinde :)
  • Pokud je hra kvalitní, vždycky se jí prodá dost kusů i na PC, aby si na sebe vydělala a ještě vytvořila zisk. Čísla zisků z her tohle jasně prokazují.

Za neprodávání her na PC si vývojáři mohou sami.

Kdyby ochrany nepoškozovaly uživatele a kdyby existovala nějaká větší vývojářská podpora hráčů typu: vy si kupte naší hru a my vám zaručujeme, že budou postupně vycházet vylepšení a nový obsah, bylo by to taky jinak.

Mé zkušenosti z kupování her jsou ale jiné: Hru si koupím, zjistím, že není dodělaná a vlastně ani nefunguje. Pak čekám na patch, ten nakonec vyjde a pak už nic víc - maximálně vyjde ještě pár patchů, které často ani neřeší chyby, ale vytváří nové a nové. Nový obsah nikde; větší podpora nikde.
    Čím se tedy kupovaná hra liší od té stažené?

Ji si vlastně hry kupuju jen proto, že je mi trapné to ukrást. Ale autoři mě za mé rozhodnutí nijak neodměňují a naopak mi házejí pod nohy jeden klacek za druhým. Např. Skyrim: Chci si vzít notebook na chatu a dát si tam večer skyrim. Nemůžu, protože tam nemám internet. Takže jsem si koupil single player hru, ale nezahraju si jí díky internetu. Řešení: Stažení nelegální hry, která nepotřebuje steam.
    • to neni pravda, ze to resi stazeni nelegalni hry....Hru si muzes koupit a pote jen cracknout...Joo a K tomu Pirateni....Na x-box 360 jedou smahly hra jak o zivot (osobni zkusenost)...A z druheho brehu kamos ma zase obejite Ps3 ..sice musel dat 500gb hdd aby mel kam ukladat ale vymlouvat se na PIRATENI na pc to uz je dnes pase...Na Hlavaku se taky porad krade a nikoho nenapadne to tam zavrit *1*
      • tak jsem to také udělal... hru jsem si koupil a hnd tam hodil crack. nemusím se rozčilovat se steamem - vlastně ho ani nemusím mít v PC
    • nainstalujes s netem a pak uz pripojeni nevyzaduje..
      • není pravda, občas nutné hru verifikovat přes steam
    • Alex81
      Má pravdu ten chlapec! Taky se jako kupující hráč občas (většinou) cítím poněkud zbytečně perzekuován ale což, krást (znova) nezačnu.
  • A ja blbec kupuju novinky a po roce znovu novy vydani s patchema a dalsima kravinama, kdyz to daji vsechno na jednu placku. ubi EA bio kdo bude dalsi?! s**ru na vas, radsi podporim nezavisly vyvojare
    • Do toho!
      http://store.steampowered.com/app/95300
      http://store.steampowered.com/app/113200
      http://store.steampowered.com/app/200900
      • ty uz mam a nove i Limbo :)
        • Good. *3*

Taky tvořím indie kolekci:
          http://i39.tinypic.com/j0g1so.jpg

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší