Ubisoft cenu svých her zatím zvyšovat nehodlá. Na rozdíl od Take-Two
-
Tak nemůžeš srovnávat Autory recenzí, co ani třeba ta hra nebaví ale tak dostali klíč tak uř to napíšou a normální lidi co si ty "levné" hry musí koupit z vlastní kapsy.
-
Tak ono díky DENUVU by sis stejně nezahrál hned tak ale od dob Starforce to je fakt odpad🤮
Třeba jim dojde že dobrá hra se nemusí znásilnovat debilní ochranou a mrvit tak optimalizaci.
-
Jak zažil vždyt si byl ještě na houbách :D ale jo stálo to tolik no, nicméně já jsem pc neměl a konzoli až PS2 ale i tam ty hry za 1799+ nebylo nic moc.
-
Jste se se Srpen z Bonuswebu vsadili, kdo to dřív napíše? A desítky let? Zvyšuje na vývoj? No ono taky někdo zapomněl, že jim odpadá distribuce například do obchodů, náklady na lisování fyzických médií, krabičky atd. A nejsou to malé částky. To, že narvou milióny do marketingu, to je jejich problém. Na youtube mě denně otravuje reklama na FAR CRY 6. Asi nebyla zadarmo, když je tak často....
A teď stojí "základní" edice hry 60 éček. Kolik že stojí různé speciální edice? 70? 80? nebo i 100 €....Takže nevidím jediný důvod ke zdražování, obzvlášť když se základna hráčů za ty "desítky" let rozrostla tisícinásobně.
-
Ne u Origins ale Odyssey který ted hraju jen jen vylepšená za to natahovaná kaše. Souhlas.
-
to říkám občas tam hodí level NPC, občas lodě, to beru jako ty nový mechaniky.
-
Tak v 90 stála hra podstatnou část výplaty. Originálky u nás byly prakticky rarita. S příchodem plných her u časáků a supermarketových českých re-edicí s cenovkou do 500,- už se to dalo. Ale zlom nastal až s digitální distribucí, bundly a slevama. Do té doby jsem měl 99% her stažených. Teď je to přesně opačně a už mám jen pár imagů CD/DVD někde na záložním externím disku a jedná se o hry, které už nelze sehnat, ale díky GoGu se už i ten začíná vyprazdňovat. Jednu dobu jsem ještě stahoval nové hry, které jsem chtěl vyzkoušet, než je koupím, ale i od toho už jsem výceméne upustil. Mám tolik her, které mám koupené a čekají v pořadníku, že stejně dřív přijdou zase nějaké bundly nebo nabídky, které se za tu cenu nedají nekoupit + navíc dneska už jen stačí hodit název hry na YT s "no commentary" nebo vypnout zvuk a chvíli koukat, je to jednodušší než se babrat s pirátskou verzí a vidím jak se to +/- hraje a můžu si udělat obrázek, jestli do toho půjdu nebo ne.
-
Když jsem měl měsíc zdarma na U+ tak jsem pár her otestoval. První byla docela dobrá, ale s každou další hrou se prakticky měnily jen kulisy, ale většina mechanik zůstávala stejná.
-
Já dostal krabicovou verzi SIM City 4, která tenkrát stala 1799...
-
tak ono u AC taky zas tak často nejsou nový mechaniky a pod jsou tak je to jeden dva kusy.
-
1799 Kč je podezřele levná cena za hru? Může toto napsat normální člověk?
-
zažil a pirátil jsem tenkrát na PC, tenkrát bylo vše drahé, na to jaké vycházely šunty
-
Nezažil si konec devadesátek a PSx/PS2 hry běžně stáli do dvou litrů😉 Doufejme že podraží max tak o pár desítek korun.
-
Njn, nenažranci jediné co by pomohlo prostě snížit nákup her, kecy typu " Vývoj her je dražší" at si strčí někam.
Jenže nejvíce na tom budeme byti mi v banánstánu, kde se to nedá přepočítat tak snadno. Takže hry budou stát zachvíly stejně jak na pc tak na konzoli, bravoo. To se zdražilo už asi před rokem ani ně Breakpoint byl třeba za 1649. nebo kolik. Uff.
-
bývaly doby, kdy AAA hra stála 999-1200,- teď člověk dá 1599,- a víc a ještě mu cpou další krámy na dokoupení v herním "storu"...
-
U Far cry více než příznačné :D
-
Jasně že počítají s tím, že se s cenou bude hýbat a z ekonomického hlediska na tom vydělají víc, než kdyby cenu postupně v rámci akcí nesnižovali. Je to ta nejzákladnější mikroekonomická křivka závislosti množství poptávaných kusů na ceně. Vzhledem k prakticky nulovým jednotkovým nákladům můžou využít hodně velký cenový rozptyl a pořád s dalším snížením ceny vydělají, protože si to koupí i ti, pro které byla předchozí cena neakceptovatelná. Je logické, že zkusí i tu prvotní cenu našponovat co to jde a pořád na tom vydělají víc i když to po pár měsících zlevní o 10-15%.
-
Ještě je otázka za co je těch 70e. Stačí se podívat na Assasiny a tam komplet edice stojí většinou minimálně 99e a toho přidaného respektive vykuchaného obsahu není tolik.
-
Hmm, desitky let stejne? At mluvi za sebe, ja si pamatuju ze sem jeste deset let dozadu daval jen litr. Se 70 Eury pujdem nahoru skoro na dvojnasobek. Nemluve o tom ze uz ted za nove hry nekteri tech 1800 chcou, takze co? Pujdem pres dva?