Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pan_Klobouk
    Tak ale to uz se vlastne deje. Jedina hra, co jim lidi neukradnou je ta, ktera lidem vubec neprijde do ruky. Proto OnLive, Gaikai a tyhle srandy. Tak zkusit to muzou, za pokus nic nedaji. ;)
  • Jo, s tim se musis smirit. Za chvili si koupis hru a jeste si ji budes muset jezdit zahrat do nejaky specializovany budovy, kde tu hru budou mit nainstalovanou a hlidanou proti piratum, aby ji nikdo neukrad.
  • Mi prijde ze UBI dela rozdily mezi konzolema a PC asi jako ja mezi PC hrama a hrama na mobil. Hry na mobil jsou pro me jen zabavou do vlaku a pro UBI jsou hry pro PC podradny a kdyz uz udelaj neco pro konzole, tak to prevedou s DRMkem na PC, aby si jeste trochu namastili kapsy.
  • Pan_Klobouk
    Tenhlecten UbiSoft ma pomerne zvlastni videni sveta, ze? Opozdene PC verze vetsine zakazniku nevadi. Taky agresivni forma DRM vetsine zakazniku nevadi. Neustale online pripojeni i u single her, savy kdesi na serveru, ani cele kusy hry/kodu kdesi na serveru, vetsine zakazniku rovnez nevadi. Co ze je to za firmu? A kde vubec berou tu vetsinu zakazniku?
  • Tak to me napada jen otazka jestli si ty hry vubec kupujes :D Ja jsem mel problem tolikrat az to neni hezky :/
  • Alesponze se za to stydis *1*
  • Mne osobne tez DRM nevadi, spis mi vadi a to dost, politika samotneho ubisoftu, kaslou na pc a berou ho za druhotnou platformu.
  • "DRM většině zákazníků nevadí" ano, ti další už totiž zákazníkama nejsou...
  • Jazz
    Neříkám, že o ně prosím, aby je tam dávali schválně, ale problém s nima nemám.
  • Já jsem rád za hry do pc, ale nechápu proč nechápou, že ochrana jim prodeje kazí, nikoliv zvyšuje kvůli "ochraně" proti pirátům. *3*
  • Těm, co si to koupili, těm to zpravidla nevadí. Ne krátce po nákupu (za 2, 5, 10 let to bude taky jinak). Kolik lidí si to ale vůbec nekoupí? Hmmm? Hodně. Viz série Assassin's Creed.
  • MickeyMutant
    Gratuluju, já jo. Tak si říkám, co to asi znamená celosvětově.
  • Jazz
    Žádná DRM mi nevadí a s žádnou jsem problém neměl.
  • Jazz
    U FarCry 2 žádná taková hovadina není a na víc, CD key mohlo použít víc lidí, tak tady netrep kecy.
  • MickeyMutant
    Tvoje volba, nebudu ti nic vymlouvat. Jen chci podotknout, že ne na protest, ale kvůli bezproblémovému hraní.
  • UBI by měla přestat vydávat svý věci na PC, očividně tu platformu nemá rádo, tak proč se do něčeho nutit.

DRM vadí jen lidem s mozkem, BFU a přízemním konzumentům je to u zadku. Ti nevidí, neslyší nic, ani jak jim houna pleskaj na hlavu.
  • Jestli myslis tim zahrat si na prostest z warezu tak durazne NE. U vsech produktu je bezny, ze za vec o kterou nemas zajem, neoushlasis s podminkami, atd. si ji proste nekoupis a tudiz ji nemas, nebudes uzivat, atd. Ale delat nejaky prostesty a schvalne hrat z warezu, to je presne to, proc vydavatele berou PC jako podradnou platformu, protoze vidi, kolik lidi hraje z warezu proti legalne zakoupenym hram a nasledne se temi udaji ridi v dalsim podnikani.
  • MickeyMutant
    Smysl je zřejmý - nestrkat peníze někomu, kdo mi kvůli tomu, že jsem mu zaplatil, jen háže klacky pod nohy. A zahrát si samozřejmě bez pruzení a komplikací.

Dopad je evidentně složitější záležitost, protože nevíme, jak je ta skupina nespokojených platících zákazníků velká. Pokud není pro firmu dostatečně finančně zajímavá, tak se nestane nic. Pokud má ale významnou kupní sílu, tak se buďto v Ubisoftu někomu rozsvítí a přestanou dělat z lidí voly (říká optimista), nebo, jak píšeš, radikálně omezí vydávání her na PC (říká pesimista).
  • No tak jsem v menšině... I když o tom pochybuji.
  • A jakej by melo takovy jednani smysl a dopad? Ze Ubi prestane vydavat hry na PC? Me je to celkem jedno, hraju na PS3, ale nezahrat si takovej Assassins Creed, to by me trochu vadilo :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit