Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nasim zkaznikum nevadi, ze jim misto uzenin prodavame namlety kafilerni odpod smichany s plnidlem a sojovym substratem. A pro pripad ze by se z nasich "uzenin" udelalo zakaznikovi spatne, mame na nasi nonstop lince (od 9:30 do 10:00 pouze ve vsedni dny mimo utery, stredy a patku) odborniky, kteri jim poradi misto nejblizsi zdravotnicke pohotovosti pripadne telefonni cislo na RZS.

    g.r. Frantisek Vokurka
    Libl CR a.s.r.o.v.o.s.

    PS: zakaznicka linka je zpoplatnena tarifem 90,- Kc/min.
    • dobré přirovnání
    • nice *3*
  • fallout
    UbiSoft má zjevně smysl pro humor, takový nesmysl... hlavně, že si spusta lidí, kteří koupí origo stahují cracky, aby měli klid...

    btw: ti kteří mají přecracklé origo, to bude asi ta většina které to nevadí... *1*
  • Já tohle z principu odmítám. Třeba včera mi selhal už druhý systémový SSD disk (v záruce) a musel jsem ho reklamovat. Jenže vyreklamovaný ho dostanu až za měsíc, takže jsem systémový disk zase přenechal staršímu klasickému disku.

    Pokud bych chtěl pokračovat v hraní s tímhle typem ochrany, už bych neměl volnou 3. aktivaci až mi disk přijde z reklamace.

    Vždyť je tohle humus. Zvláště pak, když na ten SW reálně existuje crack a piráti podobné věci řešit nemusí.
  • Kvůli takové ochraně jsem si nekoupil Anno 1404. Co myslíte, že si rozumně uvažující člověk vybere: A/ patlání se s ochranou a kontaktování podpory nějakých frantíků, strach o promarněné 3 aktivace, B/ bezproblémově fungující pirátskou verzi, i když bez online funkcí?
    Kdybych měl čas na hraní (už nemám), tak je to jasné B.
  • Hmm všechny vlády řeši cenzury internetu a ochranu proti pirátství a kdo řeší DRM a ochranu zákazníku před ní? Kde je nějaký zákon který donutí dát na krabici tučným písmem jaký typ DRM software obsahuje a jaké omezení může způsobit? Nikde tak je to. Většina kupujících nemá absolutní tušení co kupují a jestli jim to půjde.
    • Ochrana před DRM? Kdyby to bylo něco jako Starforce tak souhlasím, ale v dnešní době, kdy je internet úplně všude....

      IMHO a za tuhle reakci mě z téhle diskuze vyhodíte: Jako PC obec můžeme být rádi, že Ubisoft (a jiní) ještě něco na PC dělají. Naprostá většina prodejů je jak známo na konzolích, nemám ani tušení, kolik může stát konverze x360->PC, ale pokud se alespoň s nějakou formou ochrany nesmíříme, tak za nějakou dobu možná žádné kvalitní tituly na PC nebudou.
      O té formě se můžeme bavit a u AC2 možná byla přehnaná (já jsem nikdy problémy neměl), ale minimálně u AC2 byla účinná.

      A když se tady všichni tak navážíte do Ubisoftu, vzpomínám si, že tenhle systém zavedl po "fiasku" (tzn. mizivé prodejnosti) PC verzí her, které žádnou ochranu neměly (třeba ten Prince of Persia barevnej).
      • Já jsem rád za hry do pc, ale nechápu proč nechápou, že ochrana jim prodeje kazí, nikoliv zvyšuje kvůli "ochraně" proti pirátům. *3*
        • Spis ty nechapes, ze i pres vsechny negativa ty ochrany prinos maji. Viz zaklinac 2, byl bez drm a stejne se kradl neuveritelnym zpusobem.
      • Naprostá většina prodeů je na konzolích? Odkdy?
        Nikdy tomu tak nebylo.
        Existovala doba, kdy se do prodejů na PC nezapočítávaly prodeje z digitální distribuce. To je pravda, trvá to do dnes a hromada idiotů se tím neustále ohání.

        Na PC se točí mnohem více peněz než na konzolích, jenom MMO vydělá za měsíc, co konzole za celé období.
        • To uz je hodne dlouho, to je fakt, s kterym je nutno se smirit. Digitalni distribuce dela na pc v civilizovanych zemich 30 %, u nas 3 %. Takze i kdyby se na konzolich digitalne nedistribuovalo vubec, nema to zadny vyznam.
      • Prodej jejich ttiulů byla nízká ne díky piráství (AC1 měl taky skoro zero drm a prodával se), ale díky tomu, že stály za pendrek.
        Za druhé- smiřovat se s drm nemusím a nebudu, jejich super podpora a neinvazní drm znamenala, že při jejich devítihodinovém víkendovém výpadku jsem třeba Drivera ani nespustil. A jejich kecy jsou mi u zadku, zaplatil jsem dost velké peníze, chci hrát kdy chci já. Tečka.
        Pokud to vnímáš a oni zjevně taky jako laskavost, že na Pc vydají tituly, tak si je můžou nechat na jiné platformy. Společností co vydává hry, často úplně bez drm jsou mraky. A upřímně- i ty hry bývají často lepší.
        Jo a ten systém první zaváděli EA.
      • genki.sudo
        Blbosť..

        Hry pre PC robia pretože im to stále vynáša.. Zadarmo sa ti v dnešnej dobe ani pes nevyserie..
        • Jo, ale uz to nejsou hry jako driv, ty uz se bohuzel nevyplati. A ten upadek muze pokracovat.
      • Mel bys pravdu kdyby ta ochrana fungovala jenze:
        a) pirat crackne driv nez si to muze zakaznik koupit
        b) buzeruje to jenom platici zakazniky (pirat crackl)

        takze uz kvuli temhle vecem pochybuju ze ochrana muze mit nejaky kladny vliv na prodej.

        Plus k tomu internetu - je mi jedno ze je vsude, k hrani singlovky potreba neni a jestli jo tak je to vynuceny, takze jak se rika nakakat.
        • S hranmi je to ako s filmami. Kúpite si originál a namiesto toho aby ste si vychutnávali film poctivo zaplatený, musíte strpieť klip o tom, že je kopírovanie zločin. Ako by sa páčilo výrobcom hier a iných médii, keby pri každej platbe za ich produkt v ich firme naskočil na monitor nápis, že klamanie a zavádzanie zákaznika je zločin? A že vylepšovať videa a vydávať
          ich za zábery z hry je takisto podvod? Ako môže niekto vyhlásenie firmy, ktorá používa jeden
          z najotravnejších ochranných systémov, že ten systém nie je vôbec otravný za vierohodné?
          A čo sa týka troch aktivácií, myslím si ,že to už hraničí naozaj s trestným právom, nech to majú ošetrené, ako chcú.
        • Nevím, chtěl jsem napsat, že neargumentuješ správně a možná ne, ale sám se nemůžu se svých protiargumentech vyznat. Jenom se mi nezdá, že by člověk, který s počítačem pracuje na běžné úrovni nějak řešil DRM (pokud to není něco jako starforce a nezničí mu to DVD mechaniku).

          Ale líbí se mi přístup Bioware s ME2 a DA2 (asi to dělá víc studií, ale žádný mě teď z hlavy nenapadá.. určitě CDProjekt se Zaklínačem): Nějak zákazníka motivovat ke koupi, třeba přítomností achievementů, bonusovýho obsahu...

          Ale jak říkám, piráta nezastaví nic, a o dobře udělané DRM platící zákazník ani neví.
          • Pokud ta DRM vyzaduje pripojeni k netu i u singl hry, pokud mu omezuje pocet instalaci, pokud musi hru nejdriv "odhlasit" nez ju nainstaluje jinde atd. pak je to DRM co omezuje. A i pokud mi u toho musi bezet nejaky Origin, nebo Ubi-cokoliv tak to omezuje.
  • Sh4dow
    Podle mě je úplně nejlepší ochranou proti pirátům udělat prostě dobrou hru.

    Já pirátím hry a nestydím se za to. Dřív jsem pirátil hlavně proto, že jsem neměl prachy (student se vším všudy), ale dneska, když se mi fakt nějaká hra líbí, tak ji podpořím a koupím si ji, ale rozhodně nehodlám kupovat zajíce v pytli. V autě se taky člověk projede, než si ho koupí.

    Takže takovej Portal 2, to je krásnej příklad, kdy každej aspoň trochu uvědomělej člověk jim za to ty peníze dá, protože ví, že za to dostane vrchovatou porci zábavy. A neuvědomělej blb bude pirátit, ať tam Ubisoft a jiný společnosti narvou jakou chtěj ochranu a ať je ta hra dobrá nebo ne.

    Takže zapřísahlý piráty jakákoliv ochrana neodradí a potencionální zákazníky naopak ano. A jedinej, kdo na to ve výsledku doplatí jsou právě ti platící zákazníci. Protože když je někdo fakt poctivej a kupuje si jenom kupuje hry a pak člověk, kterej zase jenom krade hry, tak díky tomu zloději se zavede ochrana, ale tomu pirátovi je to jedno, ten počítá s tím, že může mít při hraní problémy, vždyť to ukradl. Ale co ten chudák platící, kterej v tomhle případě 3x změní hardware a šlus...to je hnus!

    Já říkám, že ochranu, kterou člověk vymyslel, dokáže jinej člověk zase prolomit :) je to snaha předem odsouzená k neúspěchu.
    • Kdo me stve, tak jsou lidi, co si tu hru stahnou protoze je to blbost a nekoupili by si to, ale presto tu hru hrajou a dohrajou do konce. Proste jen vymluva, aby nemuseli utracet.

      Pokud uz teda chci neco zkusit pomoci warezu, tak to bud pak koupim, nebo to smazu a nehraju...
    • A i kdyz se tomu sam sobe divim, tak se vlastne musim zastat Ubisoftu. To ze hra ma aktivace na 3 sestavy je sice hnus, ale na druhou stranu, o cemz se uz nikdy nepise a schvalne se to nezminuje je ten fakt, ze tyhle firmy maji zaroven perfektni podporu. A kdyz ma platici zakaznik problem, tak vetsinou staci jen zatelefonovat a vec je vyresena behem chvilky. Nejsem si jistej, doufam ze ted nekecam, ale podle me by i po prekroceni toho limitu po zatelefonovani a overeni koupene hry to nak odblokovali (kdyby treba clovek musel preinstalovat Win, nebo menit GPU a tak, uz po ctvrty).

      Nemam teda zkusenost primo s Ubi, ale vzdy kdyz byl takovyhle problem, tak me az prekvapilo jak v poho a bezevseho po zavolani problem vyresi.
    • To ze si koupim dobrou hru, co se mi libi je snad jasne ne? To same u warezu. Proc by nekdo stahoval z warezu hru, co ho nezajima?

      Hry si kupuju uz peknou radu let (jen kupuju), a nevim o tom, ze bych byl na necem skodnej, nebo mel s necim problem (pravda, posledni dobou hraju na PS3). Kdyz si u nejake hry nejsem uplne jisty, jak se mi bude libit a mel bych o ni i tak zajem, koupim si ji treba pozdeji ve sleve, kdy tolik neriskuji.
    • No a co takhle to špatný nestahovat vůbec, já to tak dělám a nedostatkem her netrpím. Dneska už je tolik možností, jak si o hře zjistit zda jo, či ne, že už stahování nelegálních kopií prostě není potřeba. Kolik her ti přijde za rok dobrých? 4? 5? 20? A kolik si jich stáhneš? 2? 10? 40? Tyhle měřítka jsou hodně individuálné, co za to stojí a co ne. Každopádně když stáhneš tu hru, není to výhra pro tebe, ale pro společnosti typz Ubisoft (+ živobytí pro tvůrce ochran, ale ti hry nevyrábějí), který si tím jen potvrdí, že co dělají, dobře dělají. Vůbec je nezajímá, že si pak tu hru případně koupíš. Prostě nestahuj, není ti 10, abys musel mít vše co vidíš. Nenahrávej svým jednáním zastáncům SOP a agresivních DRM *16*!
      • Sh4dow
        Robotron3:
        U tebe nejspíš hraje velkou roli to, že hraješ na PS3. Jistě, poslední dobou se snaží z toho udělat věcičku na 100+1 kravinu, takže ti to přehraje Blu-Ray, můžeš přes to nenit a když bys do toho narval kuře, tak by ti ho to nejspíš i upeklo. Ale primárně vznikla tahle konzole čistě pro herní účely a je to konkrétní druh hardwaru, neměnnej. To věřím, že tebe to nijak neomezuje :) Ale PC je skládačka, která se může měnit dost často. Ale to je jen taková blbost.

        Lone Wolf:
        Spíš mi přijde zajímavý, proč se na hry, jako na PRODUKT kladou absolutně jiný nároky než na jakýkoliv jiný zboží? U spousty věcí jsou ochrany proti krádeži, přičemž je zachován naprostej komfort pro uživatele. Auta, notebooky a i mobilní telefony.

        A co se týče nestahování špatnejch her. Když si ji můžu vyzkoušet, tak pár minut hraní ti mnohdy dá víc, než desítky přečtenejch stránek. A já osobně nehodlám tu trochu volnýho času, co mi ještě zbývá, strávit nad tím, že si budu pročítat tuny stránek o hře, když si ji můžu prostě vyzkoušet a následně koupit.

        To by mě teda zajímalo, čím si to potvrdí? Když si tu hru můžu stáhnout a funguje, tak ty ochrany asi moc nefungujou, ne? :) teda tak mi to říká logika věci. A jestli's myslel, že se jim potvrdí, že piráti existujou, na to tam nemusí cpát ochrany, stačí se zeptat, on už by jim někdo řekl, že piráti jsou, byli a budou a žádná ochrana na tom nic nezmění ani teď ani v budoucnu.
        A 10 mi není, to máš recht a všechno fakt mít nemusím. Ale u toho, za co utrácím svoje peníze, chci mít jistotu, že dostanu to co si představuju. A osobně si myslím, že společnosti typu Ubisoft hladem neumřou, když si můžou dovolit ignorovat přání svých zákazníků.
  • Ano. Verim tomu, ze jejich zakaznikum to nevadi. Ale take verim tomu, ze jejich pocet ubyva.
    • Já jejich zákazník ani nezačal být, už z těhle důvodů kvůli extrémním DRM, a to jsem si pár her zahrát chtěl ;-)

      Jejich obchoďáci asi neumí vyhodnotit situaci, že nejde jen o to že mají XXXXXX stálých zákazníků kterým DRM nevadí což jim očividně stačí, ale už nevidí ten YYYYYYY potencionálních zákazníků kdyby DRM odstranili. a věřím že Y > X.
  • Tak já třeba už další díly AC prostě nekoupím, protože jak AC:B tak AC:R mají online aktivaci a u OBOU se mi stalo, že servery Ubisoftu NĚKOLIK DNÍ nefungovaly a hra nešla hrát. Takže už nikdy více.

    Je to klasika: blbce, který si hru legálně koupí, DRM obtěžuje.

    A "kvalita" podpory Ubi je legendární, je to úplně otřesný děs a hrůza. Jsou úplně mimo, problémy neřeší, odpovídají boilerplate maily, otázky ignorují, lžou, jsou neurvalí.
  • Když jsem vstal z postele, zapl net a uviděl ten nadpis, tak jsem přemýšlel jestli už jsem vůbec vzhůru... *7*
  • Většině lidí DRM nevadí?
    Nepřekvapuje mě to, většina lidí má podprůměrné IQ a jejich schopnost rozpoznat, jak je někdo ojebává, je minimální.
    Ještě mu za to zatleskají.
    • Haha. Jak to maji asi vedet,kdyz treba e-shopy u nas tuhle informaci vubec neuvadeji? Ne kazdy si procita fora o dmr. *8*
    • Vetsina prece musi byt zakonite prumer ;)
      • Statistiku jsem nikdy nestudoval, clovek nemuze znat vsechno. Ok, prestrelil jsem, kazdy muze udelat chybu *2*
      • Pobavils *1* Doporučuji dostudovat základy statistiky.
      • Mechwarrior_bw
        nemusí

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit