Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak svoje fanousky to ma, kdyz jsou ochotni to kazdy rok koupit, tak proc jim nevyhovet, komercni hry tu jsou prave od toho. Divim se, ze tu chce Ubisoftu do jejich byznysu nekdo kecat. Vy snad nepracujete za penize?
    • pro penize pracuji i obchodni retezce co predavaji skazene maso, i lehka zena. ale taky treba dan vavra (a jeho investo, aby mne nekdo nechytal za slovicka), ktery si dela svoji vysnenou hru. citis tam ten rozdil?
      • Zadny rozdil v tom neni, pokud na tím mase bude cedule "zkazene maso" a nekdo to bude ochoten kupovat. Proc lidem neprodavat zkazene maso, pokud ho chteji. A pokud je to podvod, neni to dobry primer aplikovatelny na herni serie.
  • MARTASLJ19
    Ide im len o prachy a odnesú si to vždy výkonnejšie stroje. Sa pozrite ako od Ubisoftu vyzeral Watch Dogs v roku 2012 a ako vyzerá teraz. Kvalita grafiky išla rapídne dole kvôli slabším strojom - X360 a PS 3. Séria AC by potrebovala aspoň 3 roky pauzu. Radšej keby venovali viac energie do najnovšieho AC pre next-gen konzoly a nie sa babrať ešte s dielom pre X360 a PS 3, ale čo keď už nevedia ako zarobiť.
    • TheGGG
      Tak to si strašný chudáček, že nevyužiješ svoje PC za 50 000,-. Doporučuji si u každé hry pustit 2 až 10 různých antivirových programů, aby to tvému komplu nepřišlo líto a trochu se zapotil
      • se Ti rano zase nepovedl klystyr, nebo proc tak rozmrzele ??
        • TheGGG
          stolice naprosto v pořádku, ale za to co někteří lidé naťukají do klávesnice by zasloužili pořádnou a*alní sondu.
          • Me nejaky nezajimaji Tvoje napady na odmeny :D Ale cenim Tve napady.. mas fantazii, jednou s Tebou bude nejakej muz opravdu stastnej :D
    • To že PS3 a XBOX 360 brzdily kvalitu grafiky her není ale problém ani chyba Ubi či AC serie.
      Spíš si stěžuj u MS či Sony, že nevydali nové konzole dříve či že nejsou silnější.

Jinak u Black flag ale nabídla PC verze mnohem lepší grafiku a detaily než tomu bylo u konzolových verzí. Takže tady nás myslím tvůrci o lepší vzhled neošidili. Na PC ta hra vypadá na plné detaily hezky.

Ale jinak máš pravdu, že jim jde o prachy. Není to totiž charitativní organizace :)
      • TheGGG
        ještě že PC na úrovni next gen konzolí má tak 20% hráčů a všichi ti mistři jsou jako náhodou zrovna na games. Zatímco ti ostatní co jsou rádi že hra nevyžaduje 10GB RAM a poslední generaci grafických karet zřejmě mohou táhnou do pr*ele.
        No ještě že budu hrát na PS4.
    • A o co jineho by melo jit firme, ktera zivi tisice zamestnancu vyrobou komercnich her, nez vydelat prachy?
      • Zayl
        Zaměstnanci (respektive jejich většina) jsou firmě jako Ubi naprosto ukradení. Jim jde pouze o akcionáře.
        • Firmy, ktere chteji mit dlouhodobou perspektivu, se staraji dobre i o sve zamestnance.
  • Jaký hráči? Mě se nikdo neptal a vsadím se že kdyby v současnosti udělali průzkum u fanoušků tak zjistí pravý opak, stačí obeslat uplay účty. Já jsem pro aby vycházel díl maximálně jednou za čtyři roky a to ještě v případě, že přinese signifikantní grafické změny nebo nové/vylepšené herní mechanismy, použít to samý a dát jiný kulisy na to už máme call of duty, děkuju nechci
    • No ber to zase z druhé strany. Podle prodejů, ta hra evidentně hodně lidí baví a pak zase chápu, že takoví lidé by naopak zase chtěli mít každý díl rok o rok.
      Jasně že o kvalitě hry počet hráčů nebo prodeje nevypovídají. Už se mnohokrát ukázalo že i na první pohled "blbá hra" může mít úspěch a velké prodeje (navíc při dobrém marketingu).

Mimochodem co kdyby GTA vycházelo každý rok? Dost možná by to kvalitě hry/serie uškodilo, ale osobně si myslím, že by se určitě našlo mnoho lidí, kteří by z toho měli radost.
      • Ja teda myslim, ze u veci typu hra, film apod. o kvalite vypovida vyhradne prodejnost/navstevnost. Toto neni trh s potravinami, kde nejprodavanejsi=nejlevnejsi smejd.
        • Aha takže ty tvrdíš, že když jsem byl v kině na filmu Sněhurka a lovec který se mi ve výsledku hrubě nelíbil tak jsem tím, že jsem si koupil lístek potvrdil, že je to kvalitní? Když si šel se slečnou/manželkou na film 50x a stále poprvé tak si taky potvrdil kvalitu filmu? Když se ti líbil trailer na hru a byla na ní napsaná pochvalná recenze (i když to bylo například COD blackops 1) a vůbec tě to nebavilo, ale protože si to koupil přes digitální distribuci tak nemůžeš požadovat vrácení peněz tak je to kvalitní hra? To že se prodává gone home které fakt nemusím a na gamespotu má skóre jako druhá nejlepší hra všech dob na PC hned po diablu 1 a má gameplay tak 2 hodiny když přečteš úplně všechno a redakce games.cz jí tady brání vlastním tělem tak se spousta lidí napálí a pak se cítí právem podvedení a gone home je přesně ten nejprodávanější nejlevnější šmejd o kterém mluvíš, marketing je víc než kvalita. Mnohem raději si přečtu kritickou věcnou recenzi než slintání fanboyů i když se mi hra nakonec líbí tak tam vidím ty chyby, které fanoušek série ani nevypíše a mávne nad nimi rukou
          • nevim, nepřišlo mi, že by Gone Home mělo nějakej mega marketing.
            Ale že jí tu redakce brání, tomu se snad nedivíš, tady je to indie pozérství z určitejch stran dost silný.

Jinak Gone Home fakt no comment, šokující tohle téma v 21. století musí připadat asi jen někomu, kdo nikdy nevstal od PC.
        • To máš pravdu, ale na druhou kolikrát jsi ty sám kupříkladu u filmu zvýšil prodejnost tím, že jsi film navštívil i když to byla kravina. Holt ne vždy si přečtěš recenzi a nebo rpostě na film prostě jít musíš a nebo je kvalita filmu podřadná (třeba když jdeš do kina na rande).

Navíc hodně udělá i marketing. Super trailery, hvězdná jména a ve výsledku to může být pěkná srajda. Navíc co si budeme povídat, hodně lidí chce jen jednoduchou zábavu. A tak si prostě zajdou do kina a je jim jedno na co.
          Třeba Avatar či Titanic jsou nejvýdělečnější filmy všech dob. Filmy to bylo fajn, ale rozhodně bych je nevybral do řekněme top 10 filmů, které jsem viděl.

To samé platí i u her. Takže ano. Prodejnost je jistě také ukazatel kvality, ale rozhodně ne ten výhradní.
    • Tak dokud to lidi kupuji a jako ze asi kupuji, tak fakt netreba delat pruzkum. A stezovat si netreba, proste to nekupujte.
      • když tvrdím hráči chtějí tak je to a)lež (nejpravděpodobnější varianta) b) výsledek průzkumu
        • Ano, průzkum: Vyšleme do obchodů naše hry, tam plus online se jich prodá plná p*del, teda někdo to asi chce hrát. Stejně jak s CoDem: Jo, je to kopírka sama sebe, ale kupovat to nemusím, tak ať si to vydávaj každý rok.
        • Kdyz to lidi kupuji po milionech kusu tak to asi chteji? Nebo myslite, ze je nekdo nuti?
          • jenže u velkých společností ekonomika funguje trochu jinak, jasně že se to prodá ale kolik lidí co si to koupí je opravdu spokojených? Nikdo je nenutí ty lidi doufají že tentokrát to bude jiné a recenzent kecal a spálí se a člověk to je tvor nepoučitelný takže to "tak to nekupujte" má asi stejný účinek jako "nekuřte, škodí to zdraví"
            • Pokud si nekdo kazdy rok koupi neco s cim uz je x let nespokojen, tak je to
  • Já ještě nehrál ani AC3 a pokud se do něj pustím tak jen proto abych se rozloučil s Desmondem. Doufám ze to stoji za to?
    Jak už někdo poznamenal nikdo nás nenutí to kupovat, jenže na můj vkus se až příliš herní mechanizmy z AC objevuji i v jiných hrách od UBI. Viz. zdoláváni rádio věží a postupné odemykání mapy.
    • MARTASLJ19
      AC 3 rozhodne najhorší diel zo série - bez atmosféry, hrdina totálny bez-charizmatický idiot, ukončenie Desmondovho príbehu je katastrofálne nezvládnuté. Chýb má AC 3 veľmi veľa. Človek len behá od cutscény ku cutscéne a engin je plný chýb. Je to hrozné čo predviedol 3.diel.
      • Desmond mě na jednu stranu prudil ale byl také spojujícím článkem jednotlivých dílu. O čem to bude bez něj, nějaký hodný Assassin vs. zlý templář zasazení do vybrané doby a lokace a ponese to značku AC? Upřímně sem se v tom nějak ztratil a moje pozornost se upřela jiným směrem. Po tvoji odpovědi mám zase o něco menši chuť si trojku zahrát.
    • ve Far Cry 3. *1*
  • Soubojovej systém by pravda potřeboval oprášit, ale jinak mě tahle série pořád baví a koho to nebaví má v rámci žánru dostatek alternativ. Nebo ne?
  • Když tak čtu ty komentáře dole, tak se opět ukazuje, že Český národ umí akorát kritizovat a vždy je se vším nespokojený. Víte, když o tom přemýšlím, tak vlastně moc dobře nechápu, co vám vadí. Nepíši to proto, že bych chtěl AC každý rok a není to ani má srdcová hra, i když jsem hrál všechny díly a mohu proto srovnávat.
    Pokud ta hra je úspěšná, lidé jí kupují a dostává dobré recenze a zde je jedno zda to bude 7 nebo 9/10 (jde o to, že hra není vyloženě špatná ani propadák),tak plně chápu, když vydají tvůrci jednou ročně novou hru.
    Kde je poptávka, je přeci vždy i nabídka. Navíc přeci na tom, jak často nějaká série vychází, nezáleží. Rozhoduje tu kvalita hry a to, jestli nedostaneme vždy jen stejný produkt ale pod jiným jménem (ala HD edice Tom Raidera). A to myslím problém AC není. Chápu kritiku Brotherhood a Revelations, ale pokud je budeme brát jen jako datadisky ke dvojce, tak byl každý díl myslím dostatečně odlišný a přinesl i vždy dostatek změn.
    Nebo vám snad jednička a dvojka přijdou jako stejné hry? Nebo čvrtý a třetí/druhý díl?
    Když vám to přijde málo, tak pak nevím, co si myslíte o seriích typu COD, FIFA atd. To jsou hry, kde je inovace nulová a jediná změna obvykle spočívá jen ve jiném jménu postav popř. hráču.
    A vyčítat AC že je to pořád ta samá hra s lezením, stealthem, souboji se zbraněni atd. je přeci hloupost. Vždyt je to serie a musí si vždy zachovat nějaké své základní charakteristiky. Změny každý rád uvítá, ale těžko z toho někdy bude FPS či úplně jiná hra.
    To je jako kdyby jste nadávali na to, že v NFS jsou vždy jen závody aut, že v NHL je pořád jen hokej a nebo že GTA je pořád jen GTA. Proboha Elder Scroll přece vždy bude first person RPG s otevřeným světem. Nikdy to nebude simulátor motorek, adventura ani third person střílečka ala GoW. A pokud vám herní styl AC nevyhovuje, tak to nehrajte. Já třeba nehraji letecké či F1 simulátory. Proto je mi vážně jedno, jak často takové hry vycházejí a kolik je tam změn a natož abych kritozoval fakt, že je to stále jen simulátor.
    Navíc si musíme přiznat, že AC nelze upřít fakt, že hra má slušný gameplay time a pokud někomu tento herní styl vyhovuje, tak přinese každý díl vcelku dost zábavy.Rozhodně to není FPS co dohrajete za 6 hodin. I když zde je fér dodat, že většina lidí kupuje CoD či Battlefield zejména kvůli multiplayeru, kde tráví mnoho hodin.Je zde sice riziko, že se moho lidé hrou zahltit, ale na druhou stranu vzít v potaz i fakt, že narozdíl od jiných her nemá AC moc podobných konkurentů.

Takže já s AC každý rok problém nemám. Pokud ta hra bude lidi bavit, nabídne dostatek zábavy a nebude to vždy jen kopie předchozího dílu, tak proč ne. Ono už jen fakt, že se každý díl odehrává v jiné době a v jiném (navíc historicky reálném) prostředí, může být pro mnoho lidí důvod proč hrát další díl.
    • Stačí mi první věta a ani to nemusím číst. Český národ, to jako vážně? Nejenže sis tímhle začátkem zhodil cokoliv co si napsal, ale zkus si přečíst třeba IGN. Tam mají k tomuhle přes 3k příspěvků a většina na téma, jak pořád dostáváme to samé a jak je to nanic. Takže český národ...ehm.
      • Víš Češi jsou opravdu známí tím, že jsou docela pesimisti a rádi kritizují. Na druhou stranu je to dle mě lepší, než být pořád růžové brýle.
        Jak se k tomu vyjadřuje anglický či ruský národ, to netuším. Nejsem rus ani angličan a tak se o jejich národnostech nevyjadřuji, jelikož nemám dostatečnou zkušenost.
        Navíc na IGN rozhodně nepřispívají jen američané/britové, ale určitě i mnoho cizinců.
        Tady předpokládám, že 99% českých příspěvků je od Čechů.

Navíc obecně je tu ještě ten problém, že lidé se obvykle vyjádří spíš když se jim něco nelíbí.
        Komu vyhovuje každý rok nový díl AC nebo třeba COD, tak prostě ty hry hraje a nepíše chválu do diskuzí.
        Tím chci jen říct, že 3k nespokojených lidí někde v diskuzi, ještě neznamená, že je to názor většiny a nebo že by to opravdu bylo tak špatné.

Btw nepřijde ti divné komentovat názor u kterého jsi četl jen jednu větu?
        • Přesto když takhle začneš, tak těžce generalizuješ.
          "Navíc obecně je tu ještě ten problém, že lidé se obvykle vyjádří spíš když se jim něco nelíbí. "
          Tím ještě popíráš to cos řekl o tom pesimismu.

Ne nepřijde. Obzvlášť když se vyjadřuji právě k té jedné větě.

PS Můj názor na věc najdeš tady někde v diskuzi, nebudu to tu psát dvakrát.
    • Že máš potřebu psát takové litanie už svědčí o tom, že si fanboy.
      • No já sem nepíši 20 příspěvků denně, ale tak 2 do měsíce, takže když už se k něčemu vyjádřím, tak občas chci aby to mělo hlavu a patu a aby i příspěvek obsahoval nějaké smysluplné vyjádření k problematice. Navíc ted sedím po úrazu doma, takže mám navíc i čas na podobné nesmysly jako psaní do diskuzí na internetu.
        A bohužel už nejsem ve věku, kdy by mě bavilo psát příspěvky typu "ta hra je kravina", "ty seš vůl" nebo "jak to někdo může hrát" a copy pastoval to do všech diskuzí okolo.

Fanboy myslím nejsem, i když jak jsem psal v příspěvku, hrál jsem všechny díly.
        Jednička i dvojka mě bavila, trojka nikoliv, ale příběhovou linku jsem dohrál.
        Čtyřku jsem jsem ještě nedohrál, ale blbnutí s lodička bylo celkem fajn, avšak nějak mě to odtáhlo do příběhu a dohrání.
        Btw pokud vím, tak fajnboy přeci nebere v potaz žádné argumenty a jen tupě hru chválí.
        Já hru přeci vlastně ani nechválil. Jen jsem se vyjádřil k problematice vydávání dílů rok co rok.
        • Když všechny tak co brotherhood a revelations? I když nemají číslovku v názvu pořád je považuju za plnohodnotné díly (kdybych byl totální hnidopich tak se zeptám i na tu "odbočku" na vitu), mě nebavila trojka ani čtyřka a z oznámení toho připravovaného jsem nebyl zrovna dvakrát nadšený, ostatně asi stejně jako mi vadí mít uplay steam a origin na jednom počítači ale holt když nechci krást tak mi nic jinýho nezbývá
          • Brotherhood i Revelation jsem hrál také. Já je ale tak nějak beru dohromady s dvojkou. Moc změn nepřinesly. Na Brotherhoodu mě zaujal jen historický Řím, jinak to byl vlastně datadisk.
            Revalitions byl dle mě lepší, především kvůli změně osobnosti Ezia a také že vlastně příběh Ezia uzavřel. Na druhou stranu některé pasáže byly až moc akční a šílené :).

Liberation (původně na Vita) jsem vyzkoušel, ale mám nahráno jen asi 10 hodin a to je málo na hodnocení. Bylo málo času a také jsem zakysnul u Might and magic X :)
            Každopádně hrát za ženskou hrdinku byla docela fajn změna a ten systém s třemi různými typy oblečení, kdy každý dovoluje používat jiné schopnosti a NPC na tebe jinak reagují se mi jevil jako dobrý nápad.
            Už jen proto, že člověk nemusí pořád jen pobíhat okolo s kapucou přes hlavu a vypadá to trochu reálněji. Podle mne se tento systém určitě objeví v dalším dílu.
        • Já myslím, že ignoruješ fakt, že už to není stealth, kdysi tam byli pokusy, ale v současnosti je to něco mezi adventurou a akci. Při tom tak akční složka se ovládá skoro automaticky a v podstatě nepotřebuje od hráče, aby něco dělal. Systém mísí na souši - asi 3-4 mise, které se neustále opakuji po celou dobu hry. Zabij, vyslechni, ukradni, sleduj. Toť vše a na tom jsou postaveny všechny díly. Mě je fuk ať si to vydávají klidně každý kvartál, pokud je o to zájem, já se pozastavuji pouze nad tím, jak to někoho ještě může bavit a dávat tomu ceny jako hra roku.
          • Já ale přeci o žádném stealth ani soubojovém systému nic neříkal.
            Já mluvil o tom, že každý díl přináší myslím dostatek změn (at už k horšímu nebo k lepšímu) aby si své vydání obhájil a o tom, že nabídne i dostatek zábavy. Pokud vám tedy herní styl AC sedí.

Jinak steath by mohl být lepší, ale na druhou stranu nikdy to nebyla stealth hra.
            Ostatně stealth systém se od jedničky moc nezměnil. Jen v jedničce bylo lepší zbytečně nevzbuzovat pozornost, protože souboje byly výrazně náročnější a tak byl lepší spíše tichý postup. Ostatně hra ani stealth postup nijak nezvýhodňovala a pokud to nebylo specifikum mise, tak bylo obecně celkem jedno, zda hráč použil rovnou násilí nebo zůstal neviděn.

AC je vlastně taková slátanina. Trochu parkuru, trocha stealthu, nějaké ty rpg prvky, historicky reálné prostředí, nějaký ten šerm, příběhové mise a samozřejmě otevtřený herní svět. Ale kupodivu to asi nějak funguje.

Každopádně soubojový systém je opravdu až moc automatický a rozhodně je ho třeba předělat. Mě osobně nejvíce vyhovoval v jedničce, kde byl i přiměřeně náročný. Poté už to bylo vždy lehčí a lehčí. Jen se bojím, zda na to dojde, jelikož mainstreamové publikum obvykle nemá rádo náročné a těžké hry.
    • Hraje se to samo ale jinak to musí být fajn *1*
  • Hlavne nech konecne daju subojom obtiaznost aspon na urovni batmana akoze nech sa nehneveaju ale ked som daco chcel spravit stealth a failol nechal som sa zabit nech idem od checkpointu tak ma ai nedokazala ubit a to som tam len stal ako stlp:D rovnako skakacie pasaze kde si hrdina uz vsetko robi sam...
  • Já nemám problém na jeden podzimní víkend je to vždy zábava. *14*
  • faitheater
    AC1 bola celkom dobra hra s novymi napadmi. A aj ked nebola dotiahnuta do konca, tak som si ju uzil.
    AC2 bola vylepsena snad po kazdej stranke. Akurat som ju nedokazal dohrat uplne, kvoli obrovskemu obsahu.
    AC Brotherhood a Revelations som vynechal, pretoze prisli na moj vkus az prilis skoro po sebe...
    AC3 som si stiahol v ramci ponuky PS+ a som rad, ze som to nekupoval zvlast. Tento diel som nedokazal hrat kvoli hlavnej postave. Zaciatok za Haythama bol vynikajuci a potom mi hra strcila do ruk Connora... velmi zly vtip.
    S tymto dielom som aj skoncil, to neustale opakovanie tych istych hernych mechanik ma uz prestalo bavit.
    • Dvojka byla vrchol série.

Jednička byla taková neohrabaná a spíš šlo o experiment, kterej právě druhej díl dotáh do konce.

Pak už to šlo jen z kopce - tak to vidím já.
      • Osobně si myslím, že ten vrchol přišel s Brotherhood, ale sto lidí, sto chutí
    • Mart9
      Já jsem skončil u prvního dílu, který mi po několika hodinách už přišel nudný a stereotypní.
      • Jsem na tom stejně ale stejně to byl asi jediný dil proti kterému nic nemám *1*
  • Nemám problém že je každý rok.I když už piráty jsem nehrál(tenhle svět mne nesedí).Mám nahořklej pocit když hra vyjde 14 dnÍ před koncem roku a světe div se vyhraje hru roku.To mne na tom dost smrdí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit