Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • firebug
    Mě to každoroční vydávání nijak nepobuřuje. Žádný díl mi zatím nepřišel jako narychlo splácaná a přeskinovaná kopírka. Gameplay je sice hodně podobný, ale takhle se prostě AC hraje (jde vlastně o takový vlastní AC-subžánr) a změnou žánru by z toho byla úplně jiná hra.
    Tím neříkám, že by všechny díly byly perfektní. AC3 byla mizerná a AC4 jsem asi i ze zklamání z trojky a kvůli neatraktivnímu prostředí nehrál. Oznámení Unity mě ale docela nadchlo. Klidně ať si vydávají jednu AC hru rok co rok - pokud mě zaujme prostředí a recenze mě úplně neodradí, tak si to jednou za čas koupím.
    Škoda jen, že se v gameplayi stále více upřednostňuje akční přístup. V AC2 jsem postupoval převážně stealthově a k soubojím jsem se uchýlil jen když se to nepovedlo. Měl jsem dojem, že můžu spousty situací řešit dvěma způsoby, ale další díly hráče více a více tlačí k soubojům a trojka, to už je úplnej masomlejnek...
    • Chm ... tak schvalne ... vezmemez trebas black flag ... takze to mame 10 ... mozna 12? Pribehovych ukolu, kazdy tak na ... 1/2 hodky kdyz se stim budes crcat? A k tomu samozrejme hromagu zcela nesmyslnyho generickyho balastu typu zbirani totemu za ktery stejne nic zajimavyho nedostanes ... pleneni prazdnych beden ... a nutne vylepsovani lode (to jen proto, abys to neodehral mezi obedem a kafem).

Takovejch "her" ti i velmi podprumerny studio zbouchne do roka i nekolik ...

Navic obtiznost veskera zadna, klidne muzes doslova vyhladit cely mesto, tvoje postava je defakto nesmrtelna ... tedy az na ty vzacnejsi chvilky, kdy mas za ukol neco udelat potichu. Jestli tomu rikas vlastni subzanr (tedy hopsacka po baracich od nesmyslu k nesmyslu) ...

A pritom to prave v tomto pripade mohla byt velmi pekna piratska hra ... kdyby ... z toho vyhodili presne tyhle hovadiny a pritlacili na logicky zaclenenym obsahu. Nevim trebas nic o tom, ze by dobach nejvetsi piratsky expanze bylo v karibiku 100lidi na kazdym km ... naopak, lode se musely hledat, bylo treba ziskat informace kdy co kde vypluje, kam ... jestli s doprovodem nebo bez .... a tohle v ty hre zcela chybi
      • firebug
        Podobný postoj můžeš aplikovat na každý žánr. FPS, je jen o tom že chodíš a myškou klikáš na lidi/věci co mají umřít. V závodních hrách jen správně dávkuješ plyn a vyhýbáš se překážkám s cílem dojet první. Všechno to jsou neustále se opakující činnosti, ale stejně u nich několik hodin vydržíš.
        No a městské (nebo otevřené) akce jsou zase o exploraci světa, hledání věcí no a bohužel i o opakování různých činností. Pokud tě to ale nebaví, nemusíš většinou nic z toho dělat a sjet jen příběhovou kampaň.
        Neřekl bych, že uvěřitelné a živě působící otevřené prostředí by zmáklo kdejaké "podprůměrné studio". Jestli ano, tak kde ty hry jsou? Jako jediná hra, která by zapadala do toho samého "subžánru" jako AC mi přijde The Saboteur.
        S malou obtížností souhlasím - to je fakt blbé. Mě by víc vyhovovalo zaměření na stealth. Prostě to udělat nějak po Hitmanovsku. Souboje by mohly být o dost obtížnější aby se jich člověk bál a třeba by se snažil s otevřeného konfliktu zdrhnout. AC3 byl v tomhle naprosto tragický. Nepřátelé byli strašně naspeedovaní, začali po hráči jít za každou blbost a zdrhnout jim po střechách bylo skoro nemožný. Mnohem jednoduší a rychlejší bylo se jim postavit a rozsekat třeba i 20+ vojáků v centru města a potom odkráčet... fakt strašné.
        BF jsem nehrál.
        • Jenze v tom fps nemusim 100x zabit stejnyho panaka na stejnym miste a 1000x videt stejnou animaci ... abych misto pistole dostal kulomet. V zavodni hre taky vetsinou nemusis vochcat vsechny patniky u silnic, abys dostal lepsi motor/auto.
  • Jaký hráči? Mě se nikdo neptal a vsadím se že kdyby v současnosti udělali průzkum u fanoušků tak zjistí pravý opak, stačí obeslat uplay účty. Já jsem pro aby vycházel díl maximálně jednou za čtyři roky a to ještě v případě, že přinese signifikantní grafické změny nebo nové/vylepšené herní mechanismy, použít to samý a dát jiný kulisy na to už máme call of duty, děkuju nechci
    • No ber to zase z druhé strany. Podle prodejů, ta hra evidentně hodně lidí baví a pak zase chápu, že takoví lidé by naopak zase chtěli mít každý díl rok o rok.
      Jasně že o kvalitě hry počet hráčů nebo prodeje nevypovídají. Už se mnohokrát ukázalo že i na první pohled "blbá hra" může mít úspěch a velké prodeje (navíc při dobrém marketingu).

Mimochodem co kdyby GTA vycházelo každý rok? Dost možná by to kvalitě hry/serie uškodilo, ale osobně si myslím, že by se určitě našlo mnoho lidí, kteří by z toho měli radost.
      • Ja teda myslim, ze u veci typu hra, film apod. o kvalite vypovida vyhradne prodejnost/navstevnost. Toto neni trh s potravinami, kde nejprodavanejsi=nejlevnejsi smejd.
        • Aha takže ty tvrdíš, že když jsem byl v kině na filmu Sněhurka a lovec který se mi ve výsledku hrubě nelíbil tak jsem tím, že jsem si koupil lístek potvrdil, že je to kvalitní? Když si šel se slečnou/manželkou na film 50x a stále poprvé tak si taky potvrdil kvalitu filmu? Když se ti líbil trailer na hru a byla na ní napsaná pochvalná recenze (i když to bylo například COD blackops 1) a vůbec tě to nebavilo, ale protože si to koupil přes digitální distribuci tak nemůžeš požadovat vrácení peněz tak je to kvalitní hra? To že se prodává gone home které fakt nemusím a na gamespotu má skóre jako druhá nejlepší hra všech dob na PC hned po diablu 1 a má gameplay tak 2 hodiny když přečteš úplně všechno a redakce games.cz jí tady brání vlastním tělem tak se spousta lidí napálí a pak se cítí právem podvedení a gone home je přesně ten nejprodávanější nejlevnější šmejd o kterém mluvíš, marketing je víc než kvalita. Mnohem raději si přečtu kritickou věcnou recenzi než slintání fanboyů i když se mi hra nakonec líbí tak tam vidím ty chyby, které fanoušek série ani nevypíše a mávne nad nimi rukou
          • nevim, nepřišlo mi, že by Gone Home mělo nějakej mega marketing.
            Ale že jí tu redakce brání, tomu se snad nedivíš, tady je to indie pozérství z určitejch stran dost silný.

Jinak Gone Home fakt no comment, šokující tohle téma v 21. století musí připadat asi jen někomu, kdo nikdy nevstal od PC.
        • To máš pravdu, ale na druhou kolikrát jsi ty sám kupříkladu u filmu zvýšil prodejnost tím, že jsi film navštívil i když to byla kravina. Holt ne vždy si přečtěš recenzi a nebo rpostě na film prostě jít musíš a nebo je kvalita filmu podřadná (třeba když jdeš do kina na rande).

Navíc hodně udělá i marketing. Super trailery, hvězdná jména a ve výsledku to může být pěkná srajda. Navíc co si budeme povídat, hodně lidí chce jen jednoduchou zábavu. A tak si prostě zajdou do kina a je jim jedno na co.
          Třeba Avatar či Titanic jsou nejvýdělečnější filmy všech dob. Filmy to bylo fajn, ale rozhodně bych je nevybral do řekněme top 10 filmů, které jsem viděl.

To samé platí i u her. Takže ano. Prodejnost je jistě také ukazatel kvality, ale rozhodně ne ten výhradní.
    • Tak dokud to lidi kupuji a jako ze asi kupuji, tak fakt netreba delat pruzkum. A stezovat si netreba, proste to nekupujte.
      • když tvrdím hráči chtějí tak je to a)lež (nejpravděpodobnější varianta) b) výsledek průzkumu
        • Ano, průzkum: Vyšleme do obchodů naše hry, tam plus online se jich prodá plná p*del, teda někdo to asi chce hrát. Stejně jak s CoDem: Jo, je to kopírka sama sebe, ale kupovat to nemusím, tak ať si to vydávaj každý rok.
        • Kdyz to lidi kupuji po milionech kusu tak to asi chteji? Nebo myslite, ze je nekdo nuti?
          • jenže u velkých společností ekonomika funguje trochu jinak, jasně že se to prodá ale kolik lidí co si to koupí je opravdu spokojených? Nikdo je nenutí ty lidi doufají že tentokrát to bude jiné a recenzent kecal a spálí se a člověk to je tvor nepoučitelný takže to "tak to nekupujte" má asi stejný účinek jako "nekuřte, škodí to zdraví"
            • Pokud si nekdo kazdy rok koupi neco s cim uz je x let nespokojen, tak je to
  • Ristoro
    Pokud si bude držet kvalitu tak, jako doteď, tak proč ne? Zatím k žádné dosud vydané hře jsem se nevrátil tolikrát jako k AC sérii. Každý díl má něco do sebe, každý díl je jiný a přitom pořád stejný. A přesně takhle to jako fanoušek AC chci. Chci aby se konečně zlepšil soubojový systém, chtěl bych chytřejší AI a trochu propracovanější stealth a variabilnější mise, ale zatím mě žádné AC nezklamalo, protože atmosféru si drží pořád na hodně vysoké úrovni, což u dnešních her cením. Ta hra má prostě určitý feeling, který poznají jen praví fanoušci assassina. Ten pocit, když se zjeví Ezio a začne mluvit(bezkonkurenčně nejlépe nadabovaná postava herní historie) nebo když tolik nenáviděný Connor zabije svého otce, prostě v jiných hrách není.
    PS: Ve které jiné hře se můžu jen tak plavit po moři nebo si běhat po výborně zpracované americké krajině a dokonce i ve sněhu s perfektními efekty? Jen tak si lovit v lese nebo si procházet Benátky nebo vraždit v Istanbulu?
    • Ten spoiler jsi si mohl odpustit...
      • Ristoro
        Ta hra už je venku dost dlouho...
    • aneb jak se dá krásně načančat slovíčkama pětkrát to samé ... jako jo máš v něčem pravdu ale diť ta série je už jak vymačkanej pomeranč ... pokaždý pouští míň a míň šťávy, teď u black flagu někdo zmáčknul o trochu víc, ale to je asi vše .. a otěch zmíněných zlepšeních si můžeš tak leda nechat zdát a vyprávět legendy
  • Řekli jste si o to! Sešlu na vás ještěří bouři a ani vesmírní lidé vás nezachrání!
  • Tak svoje fanousky to ma, kdyz jsou ochotni to kazdy rok koupit, tak proc jim nevyhovet, komercni hry tu jsou prave od toho. Divim se, ze tu chce Ubisoftu do jejich byznysu nekdo kecat. Vy snad nepracujete za penize?
    • pro penize pracuji i obchodni retezce co predavaji skazene maso, i lehka zena. ale taky treba dan vavra (a jeho investo, aby mne nekdo nechytal za slovicka), ktery si dela svoji vysnenou hru. citis tam ten rozdil?
      • Zadny rozdil v tom neni, pokud na tím mase bude cedule "zkazene maso" a nekdo to bude ochoten kupovat. Proc lidem neprodavat zkazene maso, pokud ho chteji. A pokud je to podvod, neni to dobry primer aplikovatelny na herni serie.
  • Co že to chci?
  • Jsem fandou celé série, ale upřímně mi poslední dva díly (mluvím teď o III a IV) opravdu nesedly. Na AC sérii se mi vždy nejvíc líbilo poměrně věrně zpracované město a vždycky jsem AC přirovnával spíše k městské akci než k brouzdání sedmi moří. Vadilo mi, že města v ACIII a ACIV vypadala, tak jak vypadala a kompenzací mělo být naprosto divný skákání po stromech (tolik pravoúhlých větví jako v ACIII snad nikde nenajdete). Proto se mi zamlouvá, jakým směrem jde Unity a proto bych Comet nejradši neviděl. AC už za sebou má tolik dílů, že by návrat ke kořenům opravdu neuškodil. *1*
  • tahle serie mi vubec nevadi...kdo chce,tak koupi...kdo nechce,kupovat nemusi...
    nektere dily jsou povedene,nektere zase mene,ale stale plati,ze za penize se dostane dost zabavy...
    snad jen treti dil s tim indianem byl opravdu horsi...
    jsem zvedav na dalsi dil...mohli by udelat zmenu v soubojich a jeste to zasadit do japonska/prahy a chrochtal bych blahem :)
  • Hlavne nech konecne daju subojom obtiaznost aspon na urovni batmana akoze nech sa nehneveaju ale ked som daco chcel spravit stealth a failol nechal som sa zabit nech idem od checkpointu tak ma ai nedokazala ubit a to som tam len stal ako stlp:D rovnako skakacie pasaze kde si hrdina uz vsetko robi sam...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit