Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pirátím a nestydím se za to, když se mi hra líbí, koupím si jí, ale Ubi už asi uvidím jen a pouze na tpb :-)
    Stejně (je jedno u kterého vydavatele/vývojáře/...) to vždy nejvíc "odsere" koncový zákazník, který za produkt zaplatí (nedej bože za fyzický nosič, který, když se poškodí, můžete si rovnou 300 připlatit za jeho náhradu)... Už jen fakt, že se mi u několika her stalo, že i oficiálně zakoupená a licencovaná hra obsahovala neplatný aktivační klíč člověka donutí k zamyšlení se: stojí to za to, když si u her (stejně tak jako u hudby) většinu částky strhnou řetězce a vývojářům se dostane jen nějaká minimální část (v poměru co se mezitím strhne z těch 16 stovek co si účtují u nových A-čkových her) :-D ...
  • Potrbuju na to ucet z penezma? *13* *9* *11*
  • Cavte nevite jak se spousti hra FarCry4 na ps3?kdyz to mam celou hru a nejde to musim se zaregistrovat na Uplay pomuzete? *9*
  • Jack1947
    No, to je tak když se cítí právem ale ve skutečnosti to tak třeba není.
  • mmh sry ale ty pouzivas sedliacky rozum? Akoze vdaka ludom ako ty dopadneme este veelmi zle. Ako vobec mozes obhajovat tento bullshit?

    Inak nechapem kde je problem. Predajcovia kupili kluce od ubi za X$ , predali ho hracom za Y$ , hraci si kluce aktivovali a hraju hru. Ubi dostal zaplatene tak wtf?
    (jedine ze by tie kluce ziskali tak ze hackli ubi, ale to pochybujem pretoze to by boli zabanovane asi hned takze by si ich ani nikto nesithol aktivovat)
  • zivit prostrednika? Ked napr amazon predava steam/origin kluce za menej ako samotny steam/origin tak je to skor o tom ze steam/origin si bere vyssiu marzu, takze prostrednik je v tomto pripade lacnejsi :)
    Mne prijde divne kupovat si hru na steame ked je drahsia ako inde.
  • Lotr
    A to je v naprostém pořádku. Ale kontrola zda je klíč ke hře kradený už tu je. A zákazník který si podobný klíč koupí dostane náhradu.
    Ale v tomto případě jde jen o výmluvu Ubisoftu. Nezakazuje kradené klíče. Ale všechny s odůvodněním že některé teoreticky mohli být koupeny pomocí kradených kreditek
  • Jack1947
    No ale plánuje se systém který bude kontrolovat všechny auto prodávané v autobazarech právě proto aby se předešlo možnosti keradených a jinak - požkozených aut atp... jo ale kdy to bude a koolik bude stát to neví ani oni sami.

    Jen tak navrch - mimo mísu.

    Řekl bych že to je podobné ale neúplně to samé, trochu jiná problematika i když vím že to je jen příklad.
  • Pletete do hromady jablka a výkaly. Koupí bundy nabýváte movitý majetek, se kterým následně můžete dělat v podstatě cokoli a pochopitelně se to týká i zcizení takového majetku, ať už prodejem, opuštěním, darováním nebo jakkoli jinak. SW ale nekupujete. Kdyby jste kupoval SW tak by to jednak stálo několik milionů až několik miliard, zadruhé byste tak kupoval kompletní kódy, za třetí by na Vás přešlo i duševní vlastnictví. To by pak byla situace o které mluvíte, protože jedině v takovém případě je daný SW vaším majetkem, a jedině v takovém případě můžete s daným SW nakládat jakkoli uznáte za vhodné. Jenže za těch pár korun co se SW "prodává" se jen poskytuje licence na užívání v přesně vymezeném rozsahu. Je to hodně podobné jako u audiovizuálních děl, kdy koupí CD kupujete práva na určité využití, které je dost přesně definováno. Co se následně týče prodeje, se v podstatě řídí podobnými pravidly jako jsem výše popsal u SW. Když je fyzický nosič->není problém, když není->je problém.

    Ale nejde srovnávat nabytí movitého majetku, a získání licence k užívání. To jsou zcela odlišné situace.
  • Lotr
    Kdyby autor článku uměl anglicky pak možná kývnu "ano je to takhle"
    Ubisoft nikdy neřekl že ty klíče co zablokoval byli zakoupené pomocí kradených kreditek. Řekl že bojuje proti neautorizovaným prodejcům protože by ty klíče mohli být zakoupené pomocí kradených kreditek.

    To je jako kdyby stát zavřel všechny prodejny ojetých vozů protože tam mohou být kradená auta.
  • Tak uz jsou zname konkretni duvody: http://m.sector.sk/novinka/94701/ako_to_bolo_so_zrusenymi_uplay_klucmi_na_far_cry_4.htm
  • neni pravda prokazatelne vydavatel jehoz hru si upirati 100tisic lidi na tom bude mnohem lip nez vydavatel jehoz hru bude hrat 0 pac tech 100000 ma dalsi statisice kamaradu a udela hre reklamu = prodase jich prokazatelne vic! Takze potrestat vydavatele tim ze hru si nekoupis a ani ji nebudes hrat je HORSI TREST nez ji upiratit *3*
  • Proc? Pro vydavatele je vysledek v obou propadech stejny stejny, tedy jeho zisk je 0.
  • Ten Ubi je fakt mimo, mám děravou distribuci, tak potrestám platícího zákazníka *11*
    Jen se mi potvrzuje, ze je dobre, ze uz od nich nic nehraju ani nekupuju.
  • Ja ale opravnen ho zneplatnit, pokud pri jeho uzivani dochazi k porusovani jeho podminek. Jak vis, ze to neresi i s prodejcem?
  • Kdyz nebudou regiony, nemohou byt dvoji ceny a kdyz nebudou dvoji ceny, nelze vychazet vstric chudym regionum, coz je typicky ceska sobecka zavist. Kdyz ja nemuzu mit kozu, tak at chcipne sousedovi.
  • Jediny legitimni protest je hry nekupívat, nikoláv krast. Takhle jsi se sam pasoval na zlodeje, ktery si hleda ospravedlneni.
  • nemele kokotiny když si koupím bundu v rusku(licenci) můžu si ji přivést do své země a používat, takhle je to běžne i se softwarem, takže jaké pak kokotiny? To že ty kokotiny vymýšlí Ubisoft a spol. je pak věc druhá. S tím že člověk se zavedenou praxí, lze jen těžko označit za kokotinu.
  • prodas mi vec s podminkou, ze to neprodam ani nepujcim nikomu jinymu, ja to nedodrzim a ty se nebudes nijak branit? obchod je dohoda, obe strany maji sva prava a povinnosti, nelibi se ti podminky, nepristupuj na dohodu
  • flash789
    Pokud vim tak na hry mas dvouletou záruku, takze když ti medium odejde za pul roku zrejme bylo vadne a mas moznost to reklamovat. medium které je kvalitni a není defektni vydrzi dlouhe leta. Samo výjimky potvrzuje pravidlo, ale to same se da rict o digital hrach, taky se obcas stane ze proste nejde, zejo.

    a pro Sukala..slukala?..Slukovku..ja bych zase chtěl byt u toho az se te tvoje deti zeptají co jsi hral před dvaceti lety, tak jim zacnes vypravet o Steamu a oni nebudou vedet co to bylo:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit