Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Maxianimal

Eh, ano, tobě se nikdy nestalo, že máš pocit, že hra má míň FPS, a když pak zapneš counter, tak má víc? Já to mám dost často. Má na to vliv motion blur, v-sync nebo jiné různe postprocess efekty. Běžná věc.

• Pocitové FPS ? :D :D :D

• Derp_1337

Tak samozřejmě roli hraje více parametrů.

Třeba rozměry monitoru, max. rozlišení, hustota bodů, vzdálenost z jaké to sleduješ... ale nejdůležitější jsou asi nakonec vždycky tvé vlastní oči. Každý má trochu odlišný zrak a bude mu vyhovovat něco trochu jiného.

Dokonce do jisté míry hraje roli i zvyk. Když se v kinech poprvé objevili filmy s navýšenými FPS na cca 50 (standart je 25), tak některé vyjímečné jedince z toho zpočátku bolela hlava, protože na to nebyli zvyklí.

• iSpirit

no, tady záleží hodně na velikosti panelu. Např. já na 77 C1 opravdu raději volím nativní 4K i na úkor FPS, tam jsou rozdíly patrné i při běžném sledování.

• iSpirit

nn, na PC později tohoto roku.

• honcka

Na PC to má taky vyjít zítra?

• Derp_1337

Já bych řekl, že v první řadě je to o tvých očích. Někdo nevidí rozdíl mezi 1440p a 4K. Pro někoho jiného je to do oči bijící.

Ale většina lidí pozná rozdíl mezi 30/60 (spousta jich dokonce ocení i 120FPS). Pro mě osobně je 30FPS jako pěst na oko a při určitých pohybech kamery mě z toho bolí oči.

Takže 60FPS považuji za minimum (na PC hraji se 120+).

• Maxianimal

Já bych to rozhodně hrál v 60 FPS. Ta ha byla krásná už na starý PS4 (jen ty FPS). Takže v 60ti to musí bejt lahůdka :)

• zanek.s

Jo, tak 15-20 je už zlo. Ale když jeden recenzent napíše že nativní 4K/30 je nejlepší volba a druhý že nejhorší, tak jsem poněkud zmaten. No ještě jsem to nikdy nehrál (PS mám poprvé) a tak zítra uvidíme. Původně jsem se klonil také ke 4K/30, ale teď to bude chtít asi pořádně otestovat   ;)

• Maxianimal

Jedna z hlavních výtek u U4 bylo, že v místech framerate klesal na nepřípustné hodnoty. Já měl třeba při finálním souboji pocitově tak 15FPS, reálně tak 20. A to je skutečně na hranici hratelnosti.

• No jo no. Když ta hra tyhle vylepšené možnosti neměla, tak z toho byli višchni odvaření a dávali destíky a ustříkávali z graifky. Teď když to vylepší, tak začnou lidi brblat, že to nestačí :-D

• zanek.s

Super recenze Patriku. Jen odjinud z netu:

"Pokud preferujete rozlišení (fidelity), pak dostanete režim
    4K/30FPS, což za mne musím říct, že je asi ta nejhorší volba. Třicet
    snímků za sekundu totiž oproti zbylým volbám už působí příšerně
    zastarale a rozdílu v detailech obrazu oproti vyváženému režimu moc
    není. Právě onen vyvážený režim (performance) je asi nejlepší. V něm hra
    dělá drobný kompromis v rozlišení (1440p dopočítané na 4K), aby dosáhla
    60 FPS. Popravdě jsem nezaznamenal situaci, že bych si rozdílů oproti
    nativnímu 4K někde všiml a hra si skutečně držela 60 FPS."

A pak si vyberte...   😉

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se: