Přejít na výpis diskuzí
(Update) Adventurní speciál: Charles Cecil o Broken Sword 5
7.10.2012 | Petr Ticháček
29 příspěvků
-
Velmi dobré, těším se na další! Namluvení v pohodě, jen mi přijde, že by bylo potřeba trochu ubrat basy.
-
Hru pro nejširší herní základnu....na tyhle fráze začínám bejt alergickej. A na pokračování mých oblíbenejch serii už paradoxně taky. Většinou je to spíš zklamání, že si to z původních bere převážně jen jméno na kterým PR postaví projekt, kterej není ničim výjmečný. Snad to tady dopadne dobře.
-
-
Z toho co zatím ukázali, je myslím uplně jasné, že se vrací k prvnímu a druhému dílu, tedy tomu nejlepšímu, co v sérii Broken Sword vzniklo. A že tam dají nápovědu? To mě opravdu netrápí. Člověk ji nemusí použít, když nechce ;)
-
-
Mno z toho co řekli taky až na to zminování, že to má bejt pro všechny, vypadali informace dobře. Osobně mám Broken Sword rád jen díky prvním dvěma dílům....
-
-
První dva díly byly klasické hardcore adventury. Pak to holt začalo vypadat, že to s adventurama půjde z kopce a tak se Charles snažil najít nějaký kompromis, jak tu hru více zakčnit, aby se k ní dostali i další, nejen hardcore hráči. Navíc bylo potřeba se přizpůsobit tehdy hodně módnímu trendu 3D. Zkusil to a přestože třetí a čtvrtý díl nejsou špatné, je to už prostě něco jiného. A i sám Charles to ví moc dobře, proto zdůrazňuje, že nadcházející díl se bude více podobat klasickému prvnímu a druhému dílu. Ani s tou "nejširší herní základnou" bych neměl problémy, tvůrci se spíše snaží najít co nejpříznivější model pro všechny hráče, hardcore i "ty druhé". Rozhodně nebudeme ošizeni o náročné hádanky a puzzly.
-
-
-
-
Fajn rozhovor,keep it up :)
-
hey, zaprvé jsem velmi rád, že adventurní matador BigPeter je stále aktivní, nějak mi to nedošlo.) , k Broken Swordu - je zajímavý co říká Cecil k nedostatku 2D grafiků, bohužel ta nová grafika mi přijde celkem OK, ale na tu nádheru prvních dvou dílů to prostě nemá. druhá pro mě klíčová věc - úžasná hudba v jedničce a celkem i v dvojce vs. generic-francouzskej úvod traileru toho moc neslibuje. a zjednodušování na úkor kvality nesnášim, nicméně nápad s počitadlem hintů marnej neni (to bych bejval ocenil při nepřekonatelný Le Serpent Rouge v GK3). celkově jsem zvědavej a rozhodně si výsledek zahraju, ale víc mě prostě vzrušuje legenda Jane Jensen, jejíž talent dokáže přibrzdit snad právě jenom nedostatek financí (kdyby tak Gabriel Knight 2 měla dvojnásobnej rozpočet..), a aktuálně její Moebius - mimo jiné bylo oznámeno, že ta hra bude obsahovat normální a hardcore mód (!) něco ve stylu starejch - hardcore - adventur typu GK1. nesmírný očekávání (a mimochodem další big news - připravuje se i přes Kickstarter už i Dreamfall Chapters;))
-
Že, ten kdo to daboval je z Moravy?
-
-
Tož baže!
-
-
Konečně. Díky!
-
Co jsem pochopil tak to nebude navazovat na předešlí hry?
Bude to nová zápletka.Předpokládám,že tam ale budovou odkazy na minulé hry.Zajímalo by mně jak moc bude záležet na tom kdo hrál předešlé hry a kdo ne.
Btw ten chlap má parádní účet *3* -
Dik za hezky rozhovor, Broken Sword jsem tez na kickstarteru podporil a verim ze nezklame. A i kdyz jejich tym supportery informoval velmi poctive (kazdy den mi chodil e-mail s nejakym updatem), informaci o dobrych hrach neni nikdy dost.