Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nádherná doba. A bude se to lepšit. Už se těším, až si vydavatelé her udělají práva na herní obsah jen na rok a pak "majitelům" hry hru zcela osekají - vždyť je to jedno, ti hlupáci to už koupili, že? Už nyní je řada herních prvků nedlouho po vydání hry osekáno - např. rušení multiplayeru.

    Takže my hlupáci si koupíme hru. K tomu, aby nám hra fungovala, musíme jí zdlouhavě registrovat a společně s tím si nainstalovat cizí software, který si bere výkon našeho HW a ještě sleduje, co děláme. Pak se jen modlíme, aby nám ten cizí SW nedistribuoval "patche", které poškodí naší uloženou hru, nezkazí gameplay atd. Poté nám ještě hru dodatečně krásně osekají. Pak nám jako bonus vykuchají hru a zruší třeba polovinu herního obsahu.

    Ti blbci sami prosí, aby lidi stahovali warez. Ještě že jsem si koupil své GTA SA v roce 2007, kdy jsem nepotřeboval žádný Steam, žádné dodatečné programy a hru hrál bez registrace. *7*
    • Steam je zlo, pochopte to lidi konecne. Ta sluzba vas ma pod kontrolou a je jen otazkou casu kdy a jak ji nekdo zneuzije proti vam.
    • Kde jsou ty doby, kdy stačilo, aby bylo CDčko v mechanice. ^_^
      • myslis ta uzasna doba starforce kde pred hranim hry si si udelal image disku. Hru nainstaloval, dohral a pak si ten disk preklonoval zpatky(nebo proste preinstaloval system) aby ses toho hnusu zbavil ? *1*
        • Ne, ta doba jeste pred tim. Co si budeme povidat, pirati pc platformu pohnojili a uz nikdy nebude takova, jako driv.
          • Pirati naopak leci to, po zesiraji vydavatele. Mimochodem, zajimalo by me, co bys rek na to, kdyby hra stala petilitr, a abys ji moh spustit, musel bys vydavateli poslat vzorek DNA, moci, stolice a krve.

            Jako pirat totiz zadnej problem nemam, jako legalni kupec neustale narazim na to, ze mi kua neco nefunguje, nebo mi nekdo neco sre do systemu, co tam mit nechci.

            Me by pak zajimala logika lidi, kteri zaplati, dostanou nefungujici produkt (nebo produkt, ktery funguje jen kdyz je mesicek v uplnku, pripadne 30tyho unora) a ste zujousi, ze za to muzou pirati, kteri jim naopak nabizeji, zcela 100% funkcni produkt, navic zcela gratis? Copak pirati muzou za to, ze vydavatel nasre kupci do dlane? A jeste mu to rozmaze po ksichte?

            Ja bych tak nejak (naivne) cekal, ze kdyz za neco zaplatim, dostanu velmi vyrazne lepsi support, nez kdyz totez ziskam gratis. Jenze opak je skutecnosti.

            Hele uz sem parkrat psal, pribuznej si koupil set placek. Je to cistokrevny BFU, takze vzal placku, vrazil do mechaniky, spustilo se, naklipal next next ... a takhle protocil celej ten set asi 5ti placek. Pak mu widle spadly do modry smrti. A uz nenastarovaly. Takze zavolal me, jestli se mu na to nepodivam. V nouzaku to nastartovalo, zjistil sem, ze kazda ta gameska si naistalovala nejakou svou sragoru nebo aspon jinou verzi sragory, a vzajemne se to pobilo tak, ze proste widle nejely. Takze sem to vsechno rucabo likvidoval z registru i z disku. Mno a co stema !!!KOUPENYMA!!! gamesama? Postahoval sem crackly verze. Kdyz to dotycnej videl, tak prohlasil, ze uz vzivote za hry neutrati ani korunu, protoze si prece nenecha srt na hlavu. Kdo mu na tu hlavu nadelal? Pirati? Ti mu naopak gratis dodali funckni verzi toho, co si zaplatil. Ten komu zaplatil, mu za penize nedodal nic, naopak, zpusobil mu skodu (kdybych mel tu praci fakturovat, tak by to bylo 10k+).
    • Zebys mel namysli trebas .... Simcity ... a jejich ubercluster, naprosto nezbytne nutny k tomu, abys (ne)moh hrat? Nebo trebas ... Diablo III ... ktery naprosto nutne musis hrat online, aby sis nedejboze v singlu nenacheatoval equip?
  • Nikdy nevymyslí lepší řešení než mít hru fyzicky na nějakém nosiči. Pak se tyhle hovadiny nemůžou stát. Steam jako nutná DMR s automatickým patchováním, které nelze zruši... Zákazník nemá kontrolu nad tím co si koupil a v jakém stavu to zůstane. Jak psal Rybka. Je to cloud a tam je životnost potencionálně 0. Nikdy nevíte co změní, co udělají a protože tam máte vše bez zálohy, tak jste v koncích.

    Opět vedou piráti s možností volby. Případně hry z GOG s možností volby.
    • Treba lide konecne pochopi, ze online drm steam je zlo. Spatna neni digitalni distribuce, treba GoG, ale prave ona online drm, na jejiz spatnost uz nekolik let poukazuji a skoro nikdo to nechape. Ja vedel ze je steam spatny, ale ze si dovoli ze zakoupene hry odstranit cast jejiho obsahu, to prekracuje i mou predstavivost. Ale co s tim muzete delat? Krome nic neresiciho odchodu vubec nic. Jste na steamu zavisli, drzi vas pod krkem, protoze ma pod online kontrolou vase hry.
  • Vogon
    Nevím pořádně o co se jedná, vůbec mě to nezajímá, ale určitě za to může Kalousek.
  • Za jak dlouho bude GTA SA bez muziky ? :D
  • Tohle pěkně posr*li. *10*
  • Tak u Radia X bych ještě "Killing in the Name of" oželel, ale "Hellraiser"? Tse! :D A co teprve z K-DST "Running Down A Dream"? Takové věci se nedělají R*! :D
    • epileptickejfish
      Hlavně že zůstalo kompletní K-Rose *2*
      • :) Tak ono nakonec stejně člověk, co nemá na výběr, akorát tak sklopí uši a narve tam přes vlastní hudbu co chce, ale to už není ono. :( :D
    • Pethulla
      Oželet Rage against the Machine? NIKDY. Ještě že San Andreas mám na DVDčku.
      • Sto lidí, sto chutí. :) ...no u mě je problém, že jsem s příchodem novým PC nepočítal s DVD mechanikou (všechno jinak kupuji přes Steam/GOG). :/
        • Ještě existují takové vymoženosti jako no-CD patche od zlých fuj fuj pirátů... No chtěli byste toho moc, aby se o vás vydavatelé nějak starali. Jste přeci jenom platící zákazníci.
          • A hru si můžete znovu koupit v elektronické verzi. (Ne, v tomhle případě zapomeňte, že si nekupujete přímo kopii hry, ale licenci. To platí jenom tehdy, pokud je to pro zákazníka nevýhodné.)
  • A to jsem si zrovna nedávno koupil GTA kolekci na Steamu a říkal si, že si zase dám SA. Tohle je prostě zhovadilost. Další krásný případ, kdy se na platící zákazníky kašle a pro ty je jednodušší použít pirátské verze.
    A pokud je legální takhle odebrat obsah ze zakoupené hry, tak to jenom ukazuje, jaký neskutečně chaotický hnus je dnes copyright.
    • Obavam se, ze koser to rozhodne neni, ale budes je zalovat?

      Jen pro zajimavost, musel bys zalovat steam(valve) a pokud si to ty prejes, resilo by se to podle ceskeho prava, protoze v EU plati (a oni to musi respektovat, pokud tu prodavaji), ze pravo urcuje kupujici.

      Co zkusit (pomerne levne)muzes, je nechat si od nejakyho pravnika napsat prezalobni vyzvu, a poslat jim to. Muzes pozadovat, aby ti vratili puvodni verzi hry.
  • Asharak
    Yay super, díky za ten článek! Před týdnem jjsem SA po pár letech nainstaloval a po hodině zprovoznování myší jsem to vzdal *1* <3
  • Připadá mě, že většina lidí tady ani není, že aktualizace na steamu jdou pro jednotlivé hry nastavit, takže jdou i zakázat *7*
    • Pethulla
      No jenomže tuhle možnost Steam zrušil, takže jediná možnost jak to zakázat je být ustavičně v offline režimu
      • Ustavicne v offline rezimu byt nemuzes, offline rezim je docasny a cas od casu se musis prihlasit online.
      • Jeste mas dalsi moznosti - udelat si backup kazdy hry hned po instalaci a otestovani, a natvrdo to pak nastavit na RO. Pripadne si sosnout z tpb lecivo, a pak si zahrajes libovolnou verzi hry.
        • Backup každé steamácké hry, další dva terabajty dat..

          Třeba u Borderlands 1 je to jediná možnost, jak dostat do hry češtinu (která fungovala, ale po všelijakých updatech už ne - autor češtiny již Borderlands 1 neudržuje).

          GTASA mám kromě Steamu naštěstí také jako krabicovku (1.00, patch 1.01)
    • KamilZm
      Jsi si jistý? Třeba u Europa Universalis IV zmizela volba vypnout aktualizace, je zbyly tam pouze různé módy aktualizace (při spuštění hry, trvale, prioritně) *13*

      Dříve tam ta volba byla.
    • To ti ale jen pomůže pokud máš už hru nainstalovanou a patch se ještě nestáhl. Pokud máš hru sice koupenou, ale chtěl by sis ji zahrát (a tedy i nainstalovat), tak už to stahneš opatchované... takže máš pak stejně smolíka :)
  • Jednoduché providlo - Nové GTA ? Pak už rozhodně ne přes Steam ! Jednou jen digitální distribuce ? Pak bez DRM a s volbou záplaty podle zákazníka , jinak končím s vaší značkou a pojedu výhradně se zlými hochy !

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit