Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vidlec
    Kde jinde můžete vytvořit peacefull bureaucracy Vogony? Však já už jim tu poezii nacpu ať se jim to líbí nebo ne!
  • Tedy s těmi reaktory jste v koutě... To je tak divně vymyšleno, že se tohle může stát a není možné se vrátit k výzkumu?

Prostě klasicky strom.
  • Ok, dík za rady!
  • Veny
    Věř mi, budeš rád, že nebudeš muset ovládat 70 planet naráz (teda v něčem asi budeš, protože AI je stupidní a třeba flotilu ti nepostaví, což je škoda)
  • No. Ono tohle mělo být jenom taková testovací hra, ale nějak mi ty moje fanaticky spiritualisticko-kolektivistické medůzy přirostly k srdci *1*
  • Nebudeš je ovládat přímo, ale budou ve tvém impériu. Jinak já jsem si zapnul tutorial, normal ironman a jedu. :D
  • Aha. já ty sektory vůbec netvořil, protože mi vadí když mi někdo bere správu planet z rukou. Takže ono to zvýší počet možných planet?
  • Veny
    Jo, nováček... já hru plně chápu až při třetím tažení.
    Planety se musí dávat do sektorů, dostanou pak automatickou správu podle priority (energie, krystaly, věda, zbrojení) a budou odvádět daně.
    Základ úspěchu je rychle kolonizovat vše v dosahu.
  • Nejspíše tvoří sektory. Do nich potom zařazuješ sousedící soustavy. Můžeš je nastavit na různé obory / výzkům, těžba atd./. Je dobré jim povolit stavění a poslat jim trochu energie a minerálů, aby se v sektorech stavělo. Taky v nich můžeš stavět starbase a tunit, jako u svých planet.A pokud na planetě v sektoru máš modifikované obyvatelstvo, tak se ti nabídne u té planety, když postavíš colony ship nebo je můžeš přesídlit.
  • Tak jsem se taky do toho ponořil... Dneska tak moc, že jsem zapomněl jít na oběd a prošvihl jsem dobu kdy je kantýna otevřená. *7* Jsem zvědavý kam se hra posune tak za 2 nebo 3 roky. Jinak dotaz na někoho kdo už má něco odehrané. Mám v tuhle chvíli 7 ze 7 planet a galaxie se začína zaplňovat. Co mě žere je, že ostaní jich mají už klidně 15 i víc. To je dáno jejich rasou a vládou nebo prostě překračují ten doporučený limit? Já to nezkoušel, dá se to vůbec a vyplatí se to?
  • Veny
    To zní, jak kdyby byla hra v Early Access verzi :D
    Ne, vážně... za týden mam odehráno tak 40 hodin. Strašně návykové a KONEČNĚ vesmírná strategie s nekonečnně opakovatelnými výzkumy které opravdu využijete. Co překvapí je počet kvalitních modifikací, které za týden od vydání stihly vzniknout.
    Je fakt, že diplomacie pokulhává, lodě ve flotile se navzájem překrývají a určitě bych uvítal nějaký větší kousek než battleship (vzpomeňme na titány z Sins of solar empire). Další nepříjemností je správa sektorů, do kterých vás hra nutí cpát planety, čímž se vzdáte manuální kontroly a vše, krom stavby lodí přebírá AI, která krmí androidy jídlem a není schopná pochopit, že oni baští elektřinu a nejsou schopni se rozmnožovat, což znamená, že je pro každou planetu musíte dokupovat ručně, což není funny když jich máte pár desítek či stovek.
    Ale jo, 96% na steamu, nebo kolik to mělo, si hra rozhodně zaslouží.
  • Teď mám ve Stellaris nějakých 20 hodinek a musím říct, že se bavím, ale začínají se projevovat nedostatky, které jsou zmíněny v článku. Momentálně mě nejvice sejří dvě věci. Nezkoumal jsem reaktory do lodí, říkal jsem si, jsem extrémně pacifistická houba, tak to nepotřebuje a teď, když se objevili Unbidden, tak by se mi ty reaktory hodily, když mám už vyzkoumané fotonové torpéda a podobně, ale nemůžu je namontovat ani do pevností, jelikož pro ně nemám energii a reaktory se mi nenabízejí k výzkumu, jen zbraně a bonusy. :D
    Druhá věc jsou málé až žádné možnosti diplomacie a s tím souvisí i momentální situace, kdy jsou zpřátelené xenofobní houby se mnou ve federaci a tyto houby nesou nějak moc klidně, že si jejich teritorium zabírají Unbidden. Ani nepípnou, nestežují, nechtějí pomoc a já jen sleduju, jak je požírají a blíží se ke mně což bude vesele flotila 17k proti moji 3k. :( Chtěl jsem Unbidden ukecat, jako správný pacifista, ale oni pořád: You will be consume! *16*
    Momentálně je hra dobrá, ale hodně možností chybí a pro pacifisty zvláště. No nic jdu ještě kolonizovat než mě pozřou.
  • Jsem fakt slepy, uz to tam vidim taky *7*
  • Diky za info, jsem asi slepy, ale ja to na tom steamu nenasel.
  • je to napsaný na steamu nova edition ti přidá soundtrack, ikonu na forum a exkluzivní rasu a galaxy edition ti dá to samí co nova + nákou sběratelskou digitální knížku, nějakou novelu zase ebook a podepsanej plakát
  • Nevite prosim nekdo, cim se lisi od zakladni verze ta Nova Edition a Galaxy Edition?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit