Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ach bože,
    1. nejdřív si ujasníme co je to sport v dnešním výnamu posluží třeba wiki.
    2. nikdy nikdo netvrdil, že tohle je sport kromě toho uživatele na kterého jsem reagoval protože mluví mimo mísu.
    3. článek je jen o tom, že šoupli tyhle hráče do kolonky sportovcům, aby jim ulehčili život při cestování do usa.
    4. vláda usa nemá právo kecat do toho co je sport nebo není a co si dělaj nebo jak nazývají na celnici tyhle hráče je úplně fuk..
    5. nevim co do sportu pleteš duševní schopnosti to s tím nemá nic společného..
  • No tak v takovém případě ale máš špatně definovaný pojem "sport". Sport neznamená pohyb, sport je aktivita na základě určitých pravidel a výsledek této aktivity je nějak měřen (body, čas, vzdálenost, atd.). Proto máme motoristické sporty, míčové sporty, elektronické sporty...
    Chápu ale jak to myslíš, jak je zažité vnímání slova sport, když se řekne sportovec, tak si každý asi vybaví svalovce, atleta nebo pukem omláceného borce, nebo prostě člověka, který si dává o víkendech a po práci projížďky na kole a bruslích a ráno před prací si dá pár bazénů.
  • A tvuj argument je ze sportujes dlouho? Nebo ze vis co je to za drinu? Nebo snad to ze k tomu mas vic co rict? Nebo ze se mi vysmivas do xichtu?
    Taky mi nejak unika jak "se to stejne neuzna" kdyz USA to uznaly. *7*

Jak rikam, nejdriv mysli, pak pis.
  • aa pan je znalec, tak povidej kolik tech her si hral na profi urovni? tak aby si mnel sanci vubec neco vyhrat a ziskat aspon sponzora, kdyz uz ne prize money? hmm ani jednu. takze nemas tuseni, jak moc se musis dane hre venovat, aby si byl mezi nejlepsimi. ano neni to sport, to mas pravdu, je to esport. fyzicky se nenadres, ale psychicky je extremne vycerpavajici. az se dostanes, tak aspon do masteru ve starcraftu, tak se muzem zacit bavit. njn schopnost kreativne myslet pricemz zvladat dalsich x podprahovych cinnosti, se nikdy neocenila, ale to kolik kdo zvedne pytlu brambor to je clovek hrdina. nevidim v tom rozdil. myslim, ze se zaciname dostavat do veku, kdy jak mysleni, tak svaly by mnely byt hodnoceny stejne a ne jak za stredoveku.
  • Úžasný zas mi tady někdo bude říkat, že mám myslet, když nepodloží jedinej argument.. To mluví za vše nemá cenu se dál k tobě vyjadřovat..
  • Ale to já si vůbec nemyslim, že netrénujou nebo, že to není dřina možná jsem se špatně vyjádřil, ale prostě sport je myšleno pohybová aktivita a né činnosti, kde se soutěží pouze pomocí duševních schopností. A formule taky není sport čistě o pohybové aktivitě takže mají vlastní kategorii motoristických sportů to samý hry, taky vymysleli vlastní kategorii "ESport" takže netuším proč to míchat jinam.
  • pozdravuj sve holohlave pratele, ja uz jsem na svete nejaky patek a nemel jsem zatimpotrebu se ucastnit nejakych bitek a nevidim proc bych se jich ucastnil. pokud bych se citil ohrozen poridim si nejakou zbran a ne soplehat na to, ze mne muj cerny pasek zachrani pred basebolkou nebo kudlou
  • To ze o tom ty nerozhodujes znamena, ze se muzes vysmivat jak chces a cemu chces, ale nema to zadnou hodnotu ani vliv, chapes?
    Me je uplne u zadku jestli k tomu mas nebo nemas co rict. A to vubec nekomentuju tu logiku "vyznam slova se meni a proto uz slovo nemuze znamenat to co kdysi" *7*
    Proste jak rikam, vytahni hlavu z prd*le a zacni myslet.
  • Hele tady si nerozumíme já nesnižuji jejich výkony nebo snažení a dřinu kterou do toho dali. Dnes se dá soutěžit úplně ve všem třeba i v pojídání hamburgrů, ale to neznamená že se to má uznávat sportem, který se dnes chápe jako fyzický výkon těla nikoli mysli, kterou potřebuješ k hraní her nebo šachu, který do toho celého vhání zmatky.. Nebo to máš jako motoristické sporty taky to nejsou čistokrevné sporty, přitom takový jezdci Formule 1 trénují fyzičku každý den..
  • Chápu, že pro lidi s IQ na bodu mrazu není používání mozku dřina (když ho vlastně pořádně nepoužívají).
    Podle tvé definice vlastně není sport ani třeba Formule 1, dyť vlastně jenom kroutíš volantem a řadíš čudlíkama na tom volantu... dyť to vlastně není rozdíl oproti tomu, když sedíš doma u televize s gamepadem.
    A ti co chtějí hrát profesionálně počítačové hry, ti vlastně to zapnou v sobotu k večeru na dvě hodinky, řeknou si "tak, a teď si založíme tým a budeme hrozně dobrý" a bez jakéhokoliv treninku a taktiky pak vyhrajou turnaj s prizepoolem v hodnotě stovek tisícu dolarů :D
  • esport neni fyzicky sport ve smyslu behu na sto metru jak si vsichni pojem sport predstavuji, proto se tomu rika esport. esport je mentalni sport neco jako sachy. a clovek co chce byt nejlepsi na svete a vyhravat turnaje, tomu jako kazdy jiny sportovec musi obetovat spousty casu a usili. a i presto existuje jen mala hrstka hracu, kteri jsou schopni se z vyher uzivit, drtiva vetsina potrebuje sponzory a veldejsi praci. Tohle je spravny krok kupredu a doufam, ze i ostatni hry dostanou tato uznani. jako dalsi bych velice rad videl starcraft.
  • Ne, protože jsem v životě sportoval nebo tedy sportuju a docela dlouho a vím co je to za dřinu a snažení, takže si myslím, že k tomu mám co říct a určitě více než ty nebo ten nad tebou. Běž za nějakým jiným sportovcem s tímhle a vysměje se ti do ksichtu stejně jako já... Tady nejde o to jestli o něčem rozhoduji nebo ne. Stejně se to nikdy sportem neuzná takže se nemáme o čem bavit..
  • A ty si myslis, ze profesionalni hraci Starcraftu z Koreje (teda ti jedini, skutocni profesionalni hraci) sa k tomu dostali len tak? Ze sa trosku hrali hru a boli z nich profici? K tomu patri taka ista drina a slzy ako ku vsetkemu inemu - akurat ten pot mozno az tak nie.

Taky Flash trenoval 14-16 hodin denne po dobu 3 rokov nez vyhral svoj prvy titul. Ano, je to extremny pripad, ale stal sa z neho hrac, ktory dominoval Brood War po dobu 5 rokov - na celom svete boli mozno 3-4 hraci ktori ho (pri extremnom stasti) dokazali porazit. Ved aj zarabal 400k USD rocne...

A vobec, kopa ludi tu vobec nevie, ako to v takom profesionalnom gaming house vypada. Okrem toho, ze tam je cely team, ktory tam samozrejme trenuje, tak napr. pre SC2 mas hlavneho trenera, trenera pre kazdu rasu, fyzio trenera (takze ziadne tlste svine, v kazdom progaming house mas aspon 2 hodky denne fyzicky trening aby si bol v kondicke)...

Sucastou treningu vacsinou su ranajky, potom 3 hodinky trenovania hry, hodinka fyzicky, obed, hodinka volna, znova fyzicka a potom znova 3-4 hodinky hra. Potom maju volno a niektori trenuju dalej, niektori idu do kina, za frajerkami atd atd...

Ako to funguje v US netusim, ale celkom sa stavim ze takto nie. Ale stale su ti hraci hodne dobre plateni ;)
  • Jo, protoze ty rozhodujes co je co. *7* Co takhle vytahnout hlavu z prd*le?
  • Kdyby si vživotě sportoval tak by si nenapsal takovou sr*čku ke sportu patří pot, slzy a dřina a šach možná se uznává, ale sport to není a nikdy nebude stejně jako tyhle nesmysli herní..
  • Každopádně je tohle velmi dobrá zpráva pro všechny esport hráče. Šach je také sport a člověk se u něj fyzicky nenadře... to u takové fify nebo doty se možná spotí víc. Ale hraje tu roli tradice. A tohle rozhodnutí americké vlády je rozhodně krok správným směrem. Nědělám si však iluze, že třeba za 10 let bych si večer na ČT4 pustil přímý přenos z finále Dota 2 International 13 :D
    Samozřejmě musím dodat, že LoL je shit, to bych nebyl správný internetový diskutér a dotař *1*
  • už aby někdo postřílel deset svých spolužáků a měl na sobě triko carry only :D
  • V žádněm případě to nikdy na jedné úrovni doufám nebude. Stejné jako šachy, ty by tam taky neměli být. Sport by měl brán jako výkon fyzického těla nikoli výkon mysli.. A neznamená, že v 15 století to znamenalo něco jiného, že to pořád platí významy se mění..
  • Proč ne, když muže být poker považován za sport, tak gaming je proti nemu vrcholový sport.
  • Annette Obrestad vyhrála turnaj o 180 lidech bez toho, aniž by se jednou podívala na své karty. Hrála pouze pozičně a podle sázek ostatních. Že by jí chodily dobré karty :P

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit