Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ahoj, měl bych několik dotazů ohledně Wii U, tak mi snad hodný majitel této konzole odpoví.
    Hodlám si ji na vánoce pořídit, částečně pro mě, částečně pro ženu a dítě. Četl jsem nespočet článků a vybírám pečlivě jaký model atd. avšak dvě/tři věci mi nejsou jasné. Za prvé jak moc velký rozdíl je v tom že bude mít pamě´t 8GB nebo 32GB? To jako že mi hry které vyžadují větší paměť nepůjdou nebo tím se myslí třeba jen paměť na ukládán dat z her (save)? Za druhé některé hry vyžadují asi klasický remote kontrol + nunchak, ty ale nejsou součástí balení. Jak poznám že to hra potřebuje a dá se hra hrát i bez toho? Nebo je to víceméně nutnost? A za třetí - některé hry vyžadují i připojení k internetu. Ten sice mám ale kabel tam nedosáhne tudíž bych musel koupit delší kabel, ale mám i wifi. Jen nevím jestli to jde i přes wifinu. díky za odpověď
  • Mlčím jak zařezanej:)...Nintendo jsem vždycky respektoval, ale vždycky šlo kolem mě.
  • Přijde mi to jako totální zbytečnost, nemůžu si pomoct.
  • Jako spokojený uživatel PS3 a Wii musím říct, že Wii U určitě časem pořídím. Wiičko byla moje první konzole od Nintenda (do té doby jsem pařil čistě na PC) a místním haterům bych doporučil, aby si pořádně zapařili Metroid Prime Corruption, Zeldu Twilight Princess, nebo Zeldu Skyward Sword, protože tyto tři hry strčí hratelností do kapsy cokoli, co kdy vyšlo na xbox nebo PS3.

    Moje první setkání se Zeldou byla Twilight Princess a následně jsem přes ebay koupil Nintendo 64, jen abych si mohl zahrát legendární Ocarinu, protože takhle úžasnou hru jsem v životě předtím nehrál. To se musí zažít na vlastní kůži. A Metroid Prime Corruption rozhodně nezůstává kvalitativně pozadu. I kdyby na Wii U vyšla jediná dobrá hra, a to nová Zelda, tak mi stojí za to si to koupit jen kvůli ní. *14*

    PS3 mám rád, má tunu kvalitních exkluzivek (kromě těch profláklých unchartedů, killzonů a metal gearů třeba taky fantastické Valkyria Chronicles a Heavy Rain), ale prostě ty Nintendo hry jsou tak dokonalý po všech směrech, že nemají konkurenci. Jediné, co se snad trochu blíží, jsou Demons / Dark Souls.
    • Marquis
      Amen!

      Osobně bych před třemi lety o Wii nezavadil, byl jsem "hrdý" hardcore PC hráč (s oblibou ve hrách pro PS) a Wii (a Nintendo všeobecně) jsem považoval za hříčky pro děti...

      Pak jsem si zahrál Ocarínu (Zelda)... a Majoru (Z), a Link to the Past (Z) a od té doby skoro všechny Zeldy! A skoro všechny Metroidy (celá Prime Trilogy, která je pro Wii, je dokonalá)! Celou sérii Super Mario Land.... a mám toho ještě spoustu, co mám v plánu hrát.

      Pokud jde o kvalitu zážitku Z HRANÍ, nemá Nintendo konkurenci. Koneckonců bylo to Nintendo, které vytvořilo zálkady takovým hrám jakou jsou pecky od Ubisoftu (BHE, AC), Batman AA a AC... a spoustě, spoustě dalších...

      (a upřímně, lidi, co tady pronášejí věty jako je "recyklace Zeldy" nikdy žádnou Zeldu nehráli, protože kdyby ano, tak by tohle nepapouškovali)
      • Zelda je už pár let bez nápadu...
  • Text pod obrázkem klasického gamepadu - Většina her se dá ovládat i tímto "klasickým" gamepadem, který však není přítomen v žádné edici a musíte jej tedy kupovat zvlášť - není pravda.

    Koupil jsem si v Xzone Wii U - Zombi U Premium Pack a ovladač je v balení. Viz. mé obrázky krabice, kde je také uveden - http://min.us/lFAKEiTLxSrU6 nebo http://min.us/lbx3YvkN1OvdvQ
    • Luke
      V premium packu, který máme, klasický gamepad skutečně není. Stejně tak tam není ZombiU (namísto toho je Nintendoland). Ty sis koupil premium pack limited edition, což je asi důvod těch dvou "nadstandardních" věcí.
      • také jsem si koupil Zombie U edici a klasický gamepad tam je...ale ne ten co se musí dokoupit a který je potřeba pro připojení dalších hráčů
  • Proč pořád všichni ukazují na pomalý procesor, ale nikdo nevzpomene že se jedná o GPGPU, kde většinu výpočtů obstarává GPU? Proč posuzují sílu konzole podle portů z jiných konzolí navíc v době launche konzole, která má 4x (8x) více RAM než ty současné (není to jen lenost/neznalost HW vývojářů)? Proč si stěžují na výdrž gamepadu, když může být při hraní v síti? Proč je hned všechno okamžitě "gimmick" , když se někdo snaží věci dělat jinak? Nejsem fanboy, ale tenhle witch hunt nechápu.
    • Robotron3
      Podle mě je to pohled majitelů X360, nebo PS3. Jako já to vidim stejně, jako PS3jkař. Před 6 lety jsem si koupil konzoli, která mi slouží až dodneška a na obzoru už jsou výkonnější konzole, a hry tak mohou vypadat líp a být technicky vyspělejší. No a kdybys tohle srovnával s WiiU, tak tu máš konzoli, která je hardwarově na úrovni už 6 let staré generace. Tak proč by sis to měl kupovat? Pro fandy Nintenda, kteří měli doposud Wii, je to asi progres, ale jinak se pohledu zastaralosti hardwaru nevyhneš.
      • zdeeneek
        Na druhou stranu - proc by si to clovek, kterymu nejde primarne o grafiku, nemel koupit? Mne v pohode soucasna uroven grafiky dostacuje. Pokud se vyvojari her pro WiiU zameri na herni obsah, mechanismy, pribeh a nebudou muset travit vetsinu casu vyvoje tvorbou ultra mega bomba narocne grafiky tak to bude jedine dobre. Ja WiiU bohuzel jeste nemam, chtel jsem kupovat hned v den vydani, ale blizici se Vanoce me financne vycerpali tak, ze tenhle rok uz WiiU koupit nestihnu. Ale tesim se az si tuhle konzoli poridim. Samozrejme nikdo nevime kolik her s nejakym zajimavym vyuzitim dotykovyho gamepadu a aspon trochu neotrelym napadem (ala ZombiU) vznikne, ale odsuzovat konzoli kvuli HW je podle me nesmysl - clovek si musi uvedomit co od toho ocekava nez to koupi.
  • Do ovladače se jen streamuje obsah z konzole...do vlaku s tim jít nelze...
  • Celkem chytrý krok od nintenda. Vydat rok nebo 2 před novou generací ps a xbox konzoli, která je stejně výkonná jako současná generace. Proto asi nebyl její vývoj nijak drahý a brzo se zaplatí. A až vyjde ta skutečná nová generace (protože tot WiiU není nová generace, spíš poslední člen té současné), svět na WiiU zapomene a Nindendo na tom stejně vydělá. A ti, kteří si ji koupí, si na ní stejně nezahrají žádné budoucí pecky pro next-gen, protože WiiU na to prostě nebude mít sílu a nezůstane jim, než hrát dnešní hry, akorát s displejem na ovladaci. To je také jediná zajímavá věc na celém tomto WiiU šílenství. A když už displeji na ovladaci, známý ho držel v ruce a říká, že se na tom hraje nepohodlně, takže by stejně hrál na klasickém. Každý, kdo si toto koupí budto neví co s prachama nebo je prostě jen mimo.
    • Udělal sis dobře?
    • Podle většiny dosavadních zpráv to vypadá, že ani nový xbox nebude žádná nadupaná mašina a spíš se bude zaměřovat na kinect a rodinnou zábavu. O fous výkonnější než Wii U asi bude, ale rozhodně ne do té míry, že by z něj na Wii U nešly portovat hry. Takže poslední naděje na supervýkonnou nextgen konzoli je Playstation 4, ale těžko říct, při současné finanční situaci Sony, jestli se budou pouštět do nějaké cutting edge technologie.

      A ono vlastně proč taky, vypiplané exkluzivky jako Uncharted 3 nebo Killzone 3 vypadají pořád skvěle a ukazuje se, že to pomalu začíná být spíš o talentu vývojářu, než o hrubém výkonu. Navíc i když tam dají vnitřnosti na úrovni podprůměrného současného herního PC, tak to bude celkem skok.

      Nintendo to udělalo chytře - GPU na úrovni Radeonu 6770 + dvoj/čtyřnásobek RAM v pohodě stačí na to, aby strčili do kapsy 360 a PS3 a zároveň mohli prodávat konzoli i s tím vychytaným gamepadem za rozumnou cenu.
      • Podle toho, co jsem nedávno četl na IGN vyjdou nejspíš 2 verze Xboxu, jedna bude právě taková multimediální hračička a druhá by měla být víc hardcore - pravá next-gen. A herní divizi Sony se daří dobře, říkali to nedávno v Game Scoop, takže si myslím, že PS4 alias Orbis bude o dost silnější, než WiiU. (podle mě vývojáři ví o čem mluví, když tvrdí, že to není až tak silná konzole).
        • Já v to doufám. Nintendo mám rád a jsem rád, že jdou svojí cestou, ale na druhou stranu si myslím, že pořádný boost ve výkonu už to chce a v tomhle směru Wii U asi není o moc dál, než PS3 a XBOX 360 (i když si myslím, že jsme ještě skutečný potenciál Wii U neviděli a přecijen nějaký posun v té grafice nakonec bude).
          • Na potvrzení toho posunu v grafice si budeme muset chvíli počkat, ale osobně tomu moc nevěřím. Myslím, že jestli někdo nemá Xbox360 nebo PS3, tak WiiU bude solidní alternativ, ale jako vlastník Xboxu si WiiU rozhodně nekoupím. To si radsi počkám ještě pár měsíců a koupím si levnjší PS3 se všemi jejími exklusikami, ale na WiiU nevidím nic, co by mi za to stálo.
  • Zayl
    Zase prodáváme systém nikoliv výkonem, ale gimmickem. Yay. Jak si někdo může dovolit dneska vypustit nový systém, který je slabší než x360 a PS3 je mimo mě, ale asi mi chybí odbornost v daném oboru.
    • Caincz
      Mně přijde, že Nintendo se snaží stylizovat do "Apple videoherní scény". Prostě "my víme, co je pro vás dobré a co chcete, víc než to víte vy sami." Samozřejmě je to jeden z nestorů domácího hraní, ale z historie se pořád žít nedá. Nicméně se dá čekat, že toho zase prodaj x mega v Japonsku a Americe, protože tam na tom každej nerd vyrůstal s Mario Kartem a Zeldou. Hardcore hráči patrně dají ruce pryč.
      • Rozdíl je v tom, že v Nintendu to opravdu vědí :-). A právě na neředění jejich HC lineupu je to znát.
        • Jasně, Mario a Zelda v dalších třiceti recyklacích :)
  • Caincz
    Pro mě absolutně nezajímavá záležitost. Na klasické nintendo hry si plánuju teď pořídit Wii, které už stojí pár korun, a protože jejich hry byly vždycky víc o zábavě, než o vizuálu, tak mě fakt nemrzí, že Mario bude o něco méně detailní. Jako majitel obou "velkých" konzolí skutečně nechápu, proč bych v roce 2012 měl investovat přes osm tisíc do tak hardwarově retardovaného zařízení. To si radši za rok nebo dva koupím nový Xbox/PS...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit