Přejít na výpis diskuzí
V létě se dostaví vylepšená verze Baldur's Gate
16.3.2012 | Adam Homola
174 příspěvků
-
Vidim draka, vidim sníh a řikám si sakra skyrim 2 :-D
-
-
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f0/MightAndMagic6Box.jpg
Že skyrim 2 heh. *15* -
-
Jj tohle jsem hral, suprova hra taky :)
-
-
-
Řekl bych, že hlavním cílem bude spojit obě hry (a datadisky) dohromady - to znamená přenést classy a vůbec systém vývoje postavy ze dvojky do jedničky (vše záleží na tom, jestli zachovají původní level cap) a možná přiblížit jedničku vizuální kvalitě dvojky (animace, detaily objektů, nový inventář či UI). Jakýkoliv jiný zásah ("vylepšení") může být spíš na škodu...
-
-
Doladit a vylepšit by se toho dalo vícero, já bych byl rád i za opravení 32bit barev. Zkoušel jsem vícero postupů, ale vždycky mi to tam dělá takové to černé políčko u zbraní apod. A stíny asi ovládal Boo. Někdy šly a někdy ne.
-
Tohle spojení už existuje díky Baldurs Gate Trilogy, takže pokud by to dělali jen kvůli tomu tak je to dost pointless. *5*
-
-
To je právě ono. Nedokážu si představit, co jiného tam můžou vylepšit - grafiku? - proč? Takže co zbývá?
-
-
No grafika by si minimálne vyššie rozlíšenie zaslúžila (infinity v 1920*1080 je trochu nepraktické http://www.thepretentiousgamer.com/wp-content/uploads/2009/tormentwidescreen2full.jpg) a aj postavy a potvory by mohli byť robené 3D modelmi; ostatne dnešný HW už umožňuje aby vyzerali k svetu, nehovoriac o plynulejších animáciách.
-
-
-
coz je ovsem neco, co uz davno nekdo udelal modem, netreba na to vydavat enhanced edition :)
-
-
Tak v tejdnu sem odčinil rest z mládí a dokoupil BG I,II+datadisky, Icewind Dale I+II+datadisky, a Planescape Torment. Rozjel jserm Baldura a přiznám se, že lepší grafiku asi ani nepotřebuju, prostě to má furt svý kouzlo.
-
-
Proto to není remake v nové grafice ale overhaul. :-)
-
no zvlášť u Planescape: Torment je to zcela nepřekonatelné, prostě nejlepší hra všech dob
-
-
Planescape am misty opravdu neskutecne nadherne lokace, ikdyz ostatni hry na infinity enginu moc nezaostavaji. V zasade mi kupodivu vizualne nejvic vadila naprosta prkotina - okraje fog of war (misto postupne ztmaveni je tam jeste ten staromodni dithering nebo jak se tomu teckovani rika :P ).
-
-
-
Co mě na BG trochu vadilo je negenerovaný obsah předmětů u protivníků a v bednách, při druhém zahrání už člověk věděl kde co je a kam prvně zajít. To by mohli přidat.
-
-
Jsem divný já, když negenerovaný obsah považuji za samozřejmost?
-
-
Taky mam radsi negenerovany obsah.
Jeste si pamatuju, jak sem v NWN 1 asi 1000x oteviral kazdou velkou bednu, dokud z ni nevypadlo neco peknyho pro moji postavu.
Nemohl sem si pomoc, i kdyz me to nebavilo :] -
-
Souhlasím, negenerovaný obsah je mnohem lepší. V nwnku jsem dělal to stejný dokud mě pro trpaslíka nevypadla z truhly pořádná sekera :)
-
-
Ale to je podvod *15*.
Já mám rád systém, který využívá oboje. Náhodný loot a k tomu některé předměty pevně dané. "Nejhorší" je náhodný loot v Eschalonu. Tam může z truhly vypadnout třeba ultimátní zbroj nebo taky nic. To už chce hodně velké sebeovládání nenahrát pozici, když po vymlácení pirátského tábořiště otevřu truhlici a je v ní kulové *1*
-
-
-
Možná sem divnej já. Jenom mám rád, když nevím co kde najdu, jako v diablu třeba. Ale při prvním zahrání tenhle problém nikdo nemá. Já BG dohrál několikrát, takže bych uvítal změnu.
-
-
-
Ja chci remake nebo dalsi dil mene znamich Icewind Dale 1,2 :'( Dnes si na to skoro nikdo nevspomene... Skvela hra
-
-
jak nikdo ? BG1/BG2 + dat, IWD1/IWD2 + dat, NWN +dat, KOTOR 1+2 sou u mne na polici, originalky koupene jeste jako cerstve novinky... me nejoblibenejsi RPG... Gothic, ani zadne rpg od bethesdy mne nikdy nechytlo jako tyhle veci.. tuhle reedici musim mit a az neskutecne se na to tesim :)
-
Neumim si to moc predstavit, ale osobne bych platil zlatem za remake planescape (to si jeste predstavit umim) a nedej boze druhej dil (to uz moc ne...).
-
Co ja vidim v diskusich, tak na to lidi vzpominaj neustale. Cert vi proc. Ice Wind byl takovej jeste hloupejsi Baldurs Gate, uz skoro jako Diablo :)
-
-
az na tu silenou pasaz s casovou smyckou ve dvojce ;)
-
-
-
Úprimne - lepšia grafika mi v bg ani trochu nechýba. Naopak, kreslené mapy vytvárali značnú časť atmosféry bg (aj iwd).
-
No nekecej
-
Ale sakra, tak to asi skutečně dabing nepřidaj takhle rychle, škoda ty jo...
"Ahhh... we are all heroes. You, Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!" -
-
Nový hlas pro Irenicuse? To snad ne.
-
-
Ne, to si to špatně pochopil, opětně najmout původní dabéry a pořádně to celý nadabovat...
-
-
co to je za hlašku co s tím všichni maj ?
-
-
Zahraj a pak bdeš vědět... *12*
-
-
-
Ve vyšších rozlišeních byl náhled víc než dostatečný, navíc tlačítkem "H" se dalo vypnout všechny postraní lišty a jen se kochat. Dle mýho právě ty postraní lišty patří ke staré škole a rozhodně by mi nevadily.
-
-
Baldur's Gate 1 ma skvely interface, ktery mi v pripade predelani bude hodne chybet.
-
-
je hezký, to můžou klidně zachovat. ale jeho fukčnost lze razantně vylepšit.
-
Můžu jen souhlasit.
-
-
* pro kottyho na začátku
-
-
Ted to ty lidi opravdu zacnou po x-letech hrat... A tim konci status Baldurs Gate jako "toho legendarniho RPG" z dob, kdy hry jeste za neco staly :)