Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lol zastrelil vesmirnou kozu ktera na nej zautocila a hned ho napadla pulka planetarni obrany? Tahle hra bude fail....
  • Pred x lety mi to prislo zajimave ale to co predvedli na E3 byla ubohost. Dalsi pripad hry ktera 5 let buduje hype a nakonec jenom vsechny zklame (ale prachy vydela to je prece hlavni)
  • walltar
    Jen je hrozná škoda, že ta hra je jak dětský omalovánky. Je to super koncept, ale provedení je hrozný. *13*

Jinak je super, že konečně začínají trochu ukazovat i gameplay... A musím říct, že pokud to bude všechno, tak jsem celkem zklamaný.

Průzkum... Doleť a zmáčkni tlačítko.
    Těžba... Střel puškou do šutru.

Celkem dost omezené mechaniky. Si myslím, že tady se ukazuje ten problém procedurálního generování... zase se jednou tým příliš zaměřuje na PG a zapomíná, že open world hry musí mít zajímavý gameplay, protože v nich není příběh, který by člověka udržel. Objevování nových zvířat, které jsou všechny poskládané ze stejných kousků prostě zachvíli přestane bavit. Střílení puškou do šutru přestane bavit ještě než se člověk dodívá na tohle video.

Zatím nic ukázaného, ani nic co jsem četl, neukazuje na to, že by hra měla mít dostatečnou hloubku, aby byla nějakou delší dobu zábavná. Pořád se na NMS celkem těším, ale budou muset ještě dost ukázat, aby ta hra za něco stála.
    • Podle mě hráči občas zapomínají, že někteří lidé hrají pro inspiraci k vlastní tvorbě.
      Právě takto stylizované hry přitahují umělce (autory komiksů, malíře, animátory, designéry, ...), kteří si užívají nefotorealistickou grafiku snažící se, pomocí zkratek, zachytit předmět, prostředí, atmosféru místa.
      Bastion měl krásnou kresbu a paletu barev. Jako z pohádky. Mirror's Edge se svým důrazem na bílou barvu budov kontrastující s výraznými barevnými prvky. Takový flat design ve videoherní praxi. A nebo Mass Effect stylizovaný do všech odstínů modré ve vesmíru s barvami Slunce.
      Mně osobně se letos líbil jen výbuch slunce v Outer Wilds.

S veškerou Vaší kritikou k obsahu a gameplayi musím souhlasit, ale nechci odsuzovat, dokud jsem nehrál.
      • walltar
        Já na to nezapomínám, jen můj názor je takový, že to je hnusný... Někomu jinému se to zase bude líbit.

Třeba stylizace Mirror's Edge mě vyloženě sedla... Ale tohle mě prostě bije do očí a nemůžu neříct, že se mě to nelíbí, stejně jak někdo jiný bude jásat jak to je krásný.
    • Spejs
      Nemožem si pomocť ale pripadá mi to ako 1st person náhľad do hry Spore.. to bol tiež zaujímavý koncept ale úplne zlyhal na nedostatku gameplay featur. Z NMS mám ten istý pocit. To že bude každá planéta vyzerať trochu inak ale v podstate bude rovnako prázdna ma neláka. Hádam prekvapia pretože niektoré mechaniky vyzerajú super.
    • JohnyTheZik
      Ja si zas myslim, ze kdyby to nemelo tuhle stylizaci (ktera mi zase naopak prijde fakt zajimava), tak by bylo nejaky prozkoumavani uplne o nicem (nebo resp. by nebylo tak zabavny)..

S vyjadrenyma obavama souhlasim, chtel jsem jen hodit do placu, ze zrovna ten vizual je fakt subjektivni a jak tu tak koukam, tak 100 lidi, 100 chuti plati u tyhle hry obzvlast.
      • walltar
        O tom žádná... každý má na to jak by měli hry vypadat vlastní názor.
    • Vizuální stránka je věc názoru. Taky bych trošku ubral barvičky, ale jinak moc pěkná stylizace. Osobně jsem pokusů o realistickou grafiku, absenci stylizace nebo sladěný barevný palety už docela přejedenej. Ale je to kus od kusu, nehaním všechny hry s polorealistickou grafikou a stejně tak neuctívám všechny hry s kreslenou grafikou.
      • walltar
        Utčitě je... Já to spíš prezentuju jako svůj názor. Osobně mám rád hrozně málo her s kreslenou grafikou.

Kvalitu modelů jako takových ani moc nekomentuju, tam bych řekl, že na opravdu kvalitní modely nemají peníze a lidi.
        • Osobně se mi ten vizual taky nelíbí, ale je pochopitelný u takhle obří hry. Časem nezestárne, tak rychle viz. WOW.
          • walltar
            No, já si nemyslím, že dnešní hry už budou rychle stárnout jako hry v době kdy vyšlo WoW... Pokrok v grafice se celkem zpomaluje, a další vylepšování už stojí strašně moc výkonu. Jak to je s wowkem a jeho grafikou soudit moc nemůžu, mě se z ní vždycky udělá špatně. *1*

Třeba původní Crisis i dneska pořád vypadá hratelně. A je to kolik 7 a půl roku? Elite si taky myslím bude i za 10 let vypadat pořád vcelku dobře.

Otázkou je, jestli přijde v brzké době nějaká revoluce na poli herní grafiky, pokud ne, tak dnešní realistická grafika bude vypadat dobře celkem dlouho.

Ono je to prostě rozhodnutí designu... já vím, že se mě nikdy nebudou takovéhle hry líbit, protože jsem zastánce realistické grafiky, ale to je vše co s tím třeba udělám.
    • Souhlas... zatim cim vic o te hre vim tim vic jsem presvedcenej o tom ze ji nekoupim. Vubec nechapu proc chtej mit na planetach "destrukci" terenu kdyz to vypada uplne strasne.
      • walltar
        Tak když pominu grafiku, to je něco na co třeba prostě nemají prachy, takže jim to vyčítat nebudu (barevnou paletu jim klidně vyčtu, protože ta stojí stejně). Ale destrukce terénů může být zajímavá... pokud ji zase propojíš s nějakým gameplayem.

Třeba... Stavění základen. Kde, pokud chceš stavět pod zemí, tak musíš taky vykopat díru. Ale musíš mít nějaký důvod takovou základnu postavit. A třeba k nim připojit obranu takových základen.

Nebo těžba... která by vyžadovala postavení težební stanice která by potom nejenom generovala prvky, ale taky by přesouvala zeminu a dělal díru.

Já si myslím, že to je proč se Elite, nebo Star Citizen vyhnuli ze začátku planetám... Ono není až tak šíleně těžké vygenerovat planetu. Ale když děláš hru, tak máš omezené finance a většinou si musíš u každé featury položit otázku "má to smysl?"

A má smysl dělat planetu, a plýtvat zdroji na engine pro tvorbu takové planety, když se s tou planetou nepojí žádný gameplay? Je nutné utrácet peníze na featuru, která nebude mít ve hře žádnou funkci, nebo je radši použiju na featury, které potřebuju a o planetách budu přemýšlet pozděj v nějaké expanzi. A připojím k nim gameplay. Možná se ale pletu a NMS nějaký zajímavý gameplay ukážou. Uvidíme.
        • Na druhou stranu, kdyz uz nic jineho, NMS ukaze Elite ci Star Citizen, kudy cesta jit muze a kudy nevede a pokud jejich autori budou mit dost rozumu, vezmou si s prednosti ci problemu NMS ponauceni. Takze prinos NMS tu je v kazdem pripade. :)
          • Spis uvidi jak jim skacou prachy na ucet a zacnou nam kazdej rok strkat preskinovane pokracovani.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit