Přejít na výpis diskuzí
Valve chce číst emoce hráčů, provádí první pokusy
7.3.2011 | levis
34 příspěvků
-
Neni to osobní, ale vlastně vlastní emoce jsou to nejosobnější.
-
se nam to tu zacina nejak sortovat, takze uz maji jiste 3 emoce :-)
-
Amnesia byla strašidelnější, ale Penumbra byla celkově lepší... Hlavně příběh.
-
Jestli mi sdělíš, kdy tvoje emoce propuknou, tak budou mít dva exempláře té stejné emoce.
-
Dlouho sem se tak nenasmal, diky :-)
-
;D Souhlasim Penumbra me tolik nebrala ale Amnesia byla mocna.
-
Selsky rozum do hrsti a jdeme na to.
Pri testovani L4D tzn. ze s tou myslnkou si hrali uz u L4D1.
Jejich engine podporuje upravovani AI podle toho jak se ti dari min hp, horsi aim= slabsi protivnici, vic lekarnicek a obracene.
A z toho dojdeme rychle k myslence ze kdyz by clovek citil uzkost (je jedno jak by to masinka snimala) tak by se obraz vic rozmazaval, z niceho nic by se vypla svetla v mistnosti apod...
Moznosti je rada existovalo by treba jen rekneme 20 skriptu na lvl plus spousta dalsich jak by AI director ridil deni kolem hrace ale asi proto to chteji ne aby se s tim delal feedback jako u her ktere jsou "sledovane" kde kdo jak chcipa jako o hl, wow apod. -
Při hraní Penumbry nebo Amnesie by se to jejich vysněné udělátko zavařilo :D
-
Já bych jim klidně řekl, jaké emoce prožívám u hraní jejich her. Opravdu o to ale stojí, když většina lidí nesnese odlišný názor ? *7* Proč to dělat tak složitě ?
-
A to ti jako vadí proč? Zaprvé jsou to anonymní statistická data, takže žádné osobní informace. Zadruhé to pomáhá Valve tvořit "lepší hry" resp. zvětšuje zpětnou vazbu a pomáhá při analýze (ne)oblíbenosti určitých aspektů.
-
technologie potřebné k monitoringu fyziologických funkcí jsou poměrně laciné (leda by při hraní někdo lezl do MRI). Problém je právě v nalezení zákonitostí fungování lidských emocí, jejich fyziologických projevů a ve vytvoření spolehlivého rozhodovacího systému.
-
Já jim jednu emoci klidně předvedu, jestli v dohledné době nevyjde nový HL...
-
Mě by spíš vadilo, kdyby se data z hraní sbírala, odesílala, vyhodnocovala - tak, jako steam o hráči shromažďuje, jak dlouho hru hrál, jestli ji dohrál a na jakou obtížnost... brrr
-
Na tyhle technologie Valve nemá. To je daleko složitější než vytvořit hru.
Ani si to neumím představit. Každy reaguje emocně uplně jinak. Někomu přijde vtipné druhého to vytočí. Umělou inteligenci která by se hodnotně přízpusobovala taky podle mého nemají.
Hlavně je to hloupost ja nechci aby se mi přizpusobovala obtížnost to pak budou jen tupé hry které vam pomohou ji vubec dohrat. A hlavně k přizpusobovaní obtížnosti se nemusí vubec měřit tep člověka a další biometrické udaje.