Přejít na výpis diskuzí
Valve představuje Source 2 engine, streamovací krabičku k TV a cenu Steam ovladače
4.3.2015 | Petr Poláček
79 příspěvků
-
Moc těm Steam boxům nevěřim. To už mi přijde mnohem zajímavější co dělá Nvidia s jejich platformou Shield. Teď budou prodávat konzoli s Androidem a Tegra X1, na který poběží jak mobilní hry, tak velký AAA předělávky z PC a i stream. Nakonec Android mi přijde mnohem rozumější OS pro TV konzoli než linux. To samý s aktivitou Valve s VR. Vypadá to, že si někdo ve Valve řekne, všichni na tom dělají, mi musíme taky. Ale to může uplně vyšumět a ani se to na trh nedostane.
-
Unifikovat PC platformu mně nepřijde jako něco, co by mělo mít úspěch. Tedy za předpokladu, že PC master race skutečně tolik dbá na high-end kvalitě svého stroje. Jinými slovy: tento výrobek posouvá hraní na PC blíž ke konzolím. A potvrzuje to i fakt, že Valve bude prodávat vlastní gamepad (a tak nyní chápu, že ho prezentují hlavně jako nezbytný doplněk k brýlím).
Tedy když si udělám jednoduchý sumář:
- PC již má své exkluzivity a bude jich mít pravděpodobně čím dál víc (i kvůli brýlím);
- PC se začne hardwarově unifikovat;
- na PC bude primárním ovladačem gamepad;
- s nímž se bude hrát primárně na televizi;
tak vidím výrobu nové konzole. :))
Ne, samozřejmě to nebude tak černobílé. Popravdě řečeno si spíš myslím, že Valve vyzobává – nebo se minimálně snaží, aby to tak vypadalo – to nejlepší, co již bylo vymyšleno, a lepí to zajímavým způsobem dohromady... Třeba se to nezbortí, třeba ta konstrukce bude revoluční. Uvidíme. Jen se obávám, že klasickým diskuzním válkám konzole vs. PC tímto odzvoní. Což je vlastně dobře. *2* -
-
Co má společného high-end a unifikace? To jde spíš proti sobě.
Exkluzivity jsou špatná věc.
Gamepad jako primární ovladač na PC by byla katastrofa. Od toho tu jsou konzole.
Proč by mělo být dobře, že PC odzvoní? -
-
já nedával do spojitosti high-end a unifikaci.
A nepsal jsem, že je dobře, že PC odzvoní. -
-
Před editem ano.
-
-
tak tedy, pokud jsem udělal nějakou chybu, tak věz, že nedávám do spojitosti high-end a unifikaci. A že zastávám stejný názor, jako ty (s reakcí s poslední úpravou takřka hodinu po mé poslední úpravě? WTF?) s tím, že to jde „spíš proti sobě“.
-
-
Omlouvám se, máš pravdu. Špatně jsem jsem si to přečetl.
-
-
-
-
Myslím, že nemá cenu reagovat na křeč očividně hloupého vidláka.
-
Doba kdy odzvoní PC bude, až děti ani nebudou vědět, co je to konzole.
-
-
-
Tak Steambox vyšuměl do prázdna a máme tu try number 2... gz. *7*
-
-
Byl to asi jen test... Upřímně jsem si myslel když jsem začal číst o té nové "krabičce" k TV tak mě hned napadlo oujeee to je místo SteamBOXu ? Bohužel myslel jsem, že Valce bude umět něco jako nVidia GRID a budu moct stremovat svoje hry přímo od Valve na onu krabičku a BOHUŽEL to je pět z domácích PC... Podle mě by to byl lepší nápad než SteamBOX.
-