Přejít na výpis diskuzí
Valve představuje výrobce a některé modely Steam Machines
7.1.2014 | Aleš Smutný
174 příspěvků
-
No jak tak na to koukám, tak víc než polovina z nich stojí 1000+ doláčů a to je na "konzoli" sakra hodně - PS nebo Xbox za polovinu a to nemluvím o tom, že vzhledově nic moc (i když to je hodně individuální, někomu se to třeba líbí)
Jinak nerad kritizuju něco co ještě ani nevzniklo, ale přijde mi to jako kočkopes, znovuobjevení kola - když chci sedět na gauči v obýváku tak mám konzoli, nebo můžu sedět u výkonného PC, ale proč si dávat výkonné jakobyPC do obýváku, kde ho použiju jenom pro hraní? nějak to nechápu *13* -
-
Pane Hutz, nepohlídal byste mi prosím děti za nanuk?
ps: Pořád jste jednička! -
Proste musim.
Pozri sa, ked je to nateba moc drahe tak si mozes vybrat z lacnejsich.
Vidis CES a kolko 4k televizi tam je a aky je to "boom" ? Vies otom ze xbone a ps4 nepodporuju 4k oficialne ? Ak chces 4k gaming k novej 4k televizi musis byt pripraveny vysolit za "konzolu" ktora ti to umozni trocha viacej penazi. -
-
4k televize boom? *1* *1* *1* *1* *1* To že se firmy snaží s něčím prorazit neznamená že s tím prorazí viz. 3D televize.
-
Tohle já chápu, ale přijde mi (opravte mě kdyžtak někdo), že steam v tomhle případě cílí na casual hráče a masy a ty nějaký "4k gaming" (mimochodem doteď jsem o 4k neslyšel musím si o tom něco najít, díky) apod. až tak moc nezajímá ne? Měl jsem zato, že jde hlavně o uživatelskou jednoduchost a pohodlnost. A to za menší peníze můžou do obýváku nabídnout konzole.
-
-
Pretože ho nevyužiješ len pre hranie. V podstate ti urobí smart TV s mnohonásobne väčším využitím.
-
-
Me osobne vsechno tohle kolem smart tv pripada jako presvedcovani zakazniku, ze to je proste bomba a musthave, protoze tam je x funkci. Ja ale neznam nikoho, kdo by po takovych funkcich touzil a skutecne je vyuzil. Kazdemu staci dvd na filmy , coz, kdyz uz jsme u funkci, konzole pokryje a digitalni prijem. Tohle je dle me spis pro fajnsmekry, co si libuji v high tech vecickach a poslednich vykricich techniky, pripadne lidi, kteri nevi co s volnym casem a penezi. Ale nekdo se zlakat urcite necha.
-
-
-
Dobrý nesmysl tohle. Pěkný ekvivalent "značkového" - rozuměj 2x tak dražšího a 2x tak pomalejšího + nálepka HP,Dell atd. - PC.
-
No, když se spočítá cena Steam Machine a dvaceti her, tak to možná bude levnější než konzole a dvacet her, ne?
-
-
Zalezi jaky parni stroj, jakych her a v jakem rezimu, jak ti steam machine dlouho vydrzi a podobne. Je tam mnoho promennych, aby to slo jednoznacne rict.
-
Good point. Jenže. Na Steam machine zřejmě rozjedeš jen to, jak moc výkonej SM budeš mít. Kdežto na konzoli rozjedeš všechny beze změny. Taky kupovat si hry jen podle toho, jestli je rozjedu až takovej skok kupředu podle mě není. Nicméně přiblížit takhle hraní i babičce a jejich 20 her s intuitivním menu a bla bla play game by šlo brát za určitej krok kupředu. Doufám ovšem v něco komplexnějšího, jako hry optimalizované pro SM.
-
-
Pravda pravda, ale prakticky stoupl vykon cpu za poslednich 5 let jen o necelych 30% (vykon na takt jeste min) viz. srovnani prvni az posledni i7 v testu pctuningu. A grafiku si vymenis. A BF4 rozjedu na 5 let stary grafice na low a 50 fps. Takze ani tam neni nejaky raketovy tempo.
-
-
-
hm, takze to je ve finale drazsi nez lasickej PC s Windows
clovek by rekl, ze to bude naopak - vyrobci nebudou chtit takovou marzi, protoze budou mit zaruceny prodeje a navic se nebude cena navysovat licenci Windows o nejaky 2-4 tisice...
navic Steam OS je, aspon podle minimalnich naroku, narocenjsi nez Windows...to si koupi jen brainwashed fanboy nebo dmnt. *7* *11*
ale je to od Valve, takze se na to asi nesmi nadavat a ve skutecnosti je to revoluce, na kterou cekame vsichni uz 50 let... *12* -
-
Takze teto kydy maju +5 ? Srsly ?
"navic Steam OS je, aspon podle minimalnich naroku, narocenjsi nez Windows...to si koupi jen brainwashed fanboy nebo dmnt. "
http://www.debian.org/releases/stable/amd64/ch03s04.html.cs
http://www.debian.org/releases/stable/amd64/ch02.html.cs
Te steam os naroky su koli hram, ne koli OS ty arasid. -
Tak ja osobne bych si HW jako je steam machine nebo nejakou jinou konzoli nekoupil. Ale nad SteamOS bych pouvazoval jako dalsi OS do PC.
-
Je moc brzo na to nadávat hlavně. Dej tomu šanci.
-
-
tomuhle šanci nedávám, pokud steamOS půjde nainstalovat na klasický PC co si postavím za poloviční prachy tak v tom nevidím žádný smysl, design krabice si umím navrhnout a postavit vlastní. Za 1000 doláčů si postavím mnohem výkonější mašinu a do obýváku si jí můžu dát taky, akorát bude větší, kvůli výkonějším grafikám a jejich velkým chladičům
-
-
smysl je v tom, ze spousta lidi nevi jak si sestavit pocitac, nevi jak nainstalovat windows a nebo treba ani nechteji vedet. Chteji to zapnout a hrat si a k tomu je to presne urcene. Ti ostatni si muzou nainstalovat SteamOS na svuj pocitac, a nebo rovnou jen Steam na pocitac s Windows nebo Linuxem, nebo na svuj Mac. Je to schvalne udelano tak, aby si kazdy vybral to, co mu prijde nejlepsi.
-
-
spousta lidí asi neví že přinesou kamarádovi flašku kvalitní vodky a on jim PC postaví a furt jsou na tom levně, nebo si koupí hotový počítač mnohem lepší? Dolar dost kolísá ale teď je průměrně na 20,0 korun za 20 000 jenom na bednu pořídím lepší mašinu a to je prostý fakt, proti kterému není argument, maximálně že se mu ta krabička líbí a utírá si s penězi zadek, ale to u mě neospravedlňuje tu cenu
-
-
-
treba, kdyz budou lidi nadavat ted, nebudou muset nadavat pak *4*
-
-
-
Tolik osklivejch krabicek na jednom miste....
-
takmer vsetko co bolo predstavene stoji za prd. je to asi hlavne kvoli tomu ze do toho ziadna firma nechce zainvestovat ale nazrat sa chcu :) na rozmnu masinu si budeme musiet pockat.
cele toto okolo steamu v obyvacke bude bud pomaly super uspech alebo to bude pomaly propadak. takze ak to pojde pomaly tak bude mat valve nejaky cas to este posupnut, mozno podobne ako to google urobil s androidom ked vidal nexus. tiez sa nikto neuberal tym smerom ako to google myslel, tak im to musel ukazat.
ja osobne som cakal hlavne pekne nizke skrinky hodne umiestnenia pod telku, a nie taketo predrazene zdrapy napchate do obyc skriniek. cakal som aj nejake luxusne verzie v hlinikovych skrinkach s hlavne pasivnym chladenim alebo aj stroje s vodnikmi.
vazne nechcem robit reklamu, ale predstavoval som si herne zelezo v takychto prevedeniach:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151087043161827.451295.171179716826&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151702552036827.1073741855.171179716826&type=1 -
Zdá se mi to hrozně cenově nevyvážené... 499 USD je super cena ale 2500 USD za tu nejdražší je přehnané. Za 500 v podstatě současný main stream, je paráda. Současné hry na tom poběží na max.
-
-
Hlavně jak to opravu bude. U toho za 499 se píše od 499. Kdyby to bylo 499 tak to se snad i vyplatí rozmontovat i když nevíme co to má přesně za HW.
-
-
To máš pravdu.
-
-
-
To se vezme líbivá HTPC skrin, do ni se nacpou standartní PC komponenty a je s toho Steam Machines. Vskutku prelomovy pocin. *6*
-
-
its huge step for linux
-
snad ten ovladac a Steam OS bude prelomovej
-
-
No OS nevím. Windows 8 vypadá podobně a lze ho upravit aby fungoval různě.
Ovladač snad bude zajímavý ale pro koho? Co jsem koukal na komentáře, tak myš a klávesnici to nedohoní a na hraní fotbalu stačí klasický levný ovladač. Tedy abych na tom hrál RTS? To proboha není potřeba.
I když cpou to do obýváku (to je logika...), tam by to mohl pomoc.
-
-
-
Teda kupovat to určitě nebudu. To dám radši 10tis. za PS 4 nebo XBOX. Jednak exklusivní hry a je tam jistota, že celej cyklus konzole do ní nedám korunu a jen pohodlně hraju. Gabe se jen snaží nacpat PC hráče pomocí jednoho vyrobeného gamepadu a spřízněných firem na svůj písek. Bude jen otázka času než zablokuje steam na PC nebo budou dělat nenápadný šméčka typu: Tahle hra jde spustit jen na Steam krabici. Asi je jen otázka kolik lidí vymění PC za licencované PC s gamepadem. Jestli jich bude hodně tak PC hraní nejspíš skončí *16*
-
-
Zapoměl jsi dodat podstatnou věc.
Celej cyklus konzole platíš drahé hry. Rozhodně stojí více jak na PC. A tím na tom "proděláváš" jestli bereš stejné hry jak na PC tak na konzole. -
-
To zalezi na tom, jak ty hry nakupujes. Pokud se spokojis s ps+, vyjde te to dost levne a zahrajes si vysoce kvalitni tituly. Kdyz budes nakupovat v bazaru a prodavat do bazaru, nebo si hry menit ci pujcovat s kamarady, tak te to take vyjde dost levne.
-
-
Takze ty za cyklus nedas do koznole ani korunu. ROFL. Hranie na konzoli je drahsie nez na pc, pretoze hry su drahe, a cez te hry tu konzolu zaplatis celu.
Ked mas teraz 100 her na steame, vacsinu z nich v zlavach na pakatel, tak zapojis 499$ konzolu pod televizu a mas tam tych 100 hier uz k dispozici.
Keby si nebol vypatlany tak by si vedel ze toto je ich ciel. Zameriavaju sa na steam zakaznikov ktory tam maju mnoho hier, a ne na mastňáky ktory si kupia xbone koli tomu ze si tam zahraju jednu exkluzivku. -
-
Ale kolik z tech sto her ma ui optimalizovaní na gamepad a grafiku na televizory? A bez toho je to k nicemu, to je pak lepsi hrat hry na konzoli, ktere jsou na tyto podminky adaptovany. Takze pred Valve stoji nelehky ukol presvedcit vydavatele, aby pc hry delali pro linuxovy steam os (tezsi ukol) a byly optimalizovany na gamepad s tv (lehci ukol, zjednodusi (zlevni) to portovani konzolovych her).
-
-
vsechny hry, ktery maji mrkvosofti razitko maji plnou nativni podporu xboxovyho gamepadu, na steamu jich najdes docela dost. Podpora neni vse, na konzoli je gamepad odladeny pro tu hru a dle meho nazoru vzdy velmi citlive ku prospechu hry, to pri ovladani PC verze gamepadem, ikdyz s podporou, neni a proto je ovladani her gamepadem v PC mnohem tezsi nez na konzoli
-
-
Proto se take ptam na optimalizaci.
-
-
-
jop, mas pravdu, jsou drazsi, ale muje potreba neni mit doma 100 her. Jak jsem psal vejs, kazdou hru, nez si ji koupim, poradne proverim v recenzich, na videich a pak ji koupim, kazdou koupenou hraju az do konce se vsema nebo aspon skoro vsema veldejsima ukolma, uziju si to naplno a kazde hry si vazim, navic nez dojde na radu, vetsinou uz je v nejake slevicce. jasne, porad je drazsi nez na PC, ale z vlastni zkusenosti vim, ze na PC jsem kupoval vic her a vetsinu jsem ani nedohral.
-
-
Presne tak to mam i ja, souhlasim. Clovek si toho vic vazi. Skoro bych mohl rict, ze ze me konzole udelaly lepsiho cloveka:-D Na pc holduju snad uz jen f2p online hram. Uz par let jsem nic neupiratil:-)
-
-
-
To je zase blabol. Celou dobu je jasne dane, ze SteamOS si muze kazdy nainstalovat i na svoje vlastni PC, takze je to co jste napsal vyse naprosta hovadina od zacatku do konce.
Nepochopil jste zakladni fakt a to ze platformou (pro porovnani treba Playstation4) neni Steam Machine ani SteamOS, ale pouze Steam. Pro Valve je hlavni zdroj prijmu Steam a nikoliv Steam machines. Cim vice zarizeni spusti Steam, tim vice her prodaji a tim vice penez jim pritece. SteamOS je v podstate jen dalsi system na kterem bezi Steam, v zasade pokus obejit Windows pro pripad, ze by se Microsoft pokusil s Windows8+ tento ekosystem pred Steamem uzavrit, to je cele. -
-
Netuším proč blábol, jediný je ten váš o Windows8+. Popisuju přesně to co dělá Valve - vytváří svůj ekosystém, který bude zase uzavřený od Windows a jako páku k tomu použije Steam a vlastní licencované PC krabice. Samozřejmě, že dnes Steam musí být na každém systému pro co největší zisk ale cíl je jistě do budoucna pomocí Steam krabic krapet jiný.
-
-
Valve svuj ekosystem uz ma, je to STEAM. Steam Machines jsou jen dalsi zpusob jak pritahnout k Steamu vice lidi, tentokrat primarne ty, co se orientuji prevazne na konzole tj. zapnu-hraju-vypnu, vic me nezajima.
-
-
Citujete to jak reklamní sdělení od Valve - přitáhnout více lidí, zapnu - vypnu a podobný bláboly(PC připojíte na jakoukoli HD TV i dnes a gamepad můžete mít u toho taky). Hlavně to je o tom zblbnout dost lidí aby to koupily a až na to dojde tak začneme pomalu přitahovat šrouby: "Bez našich Staem krabic s naším systémem si některé tituly hold nezahrajete..." atd... Děkuji, nechci... sem rád za nynější otevřenou PC platformu. Doufám, že ty prodeje toho budou mít špatný *1*
-
-
Valve zadne SVOJE Steam Machine nema, to jsou vsechno vyrobky tretich stran, a ty treti strany na tom chteji sami vydelat. Ano museji respektovat nejake mantinely, ktere Valve nastavilo, stejne tak zaplatit licenci a ovladac, ktery to zarizeni musi obsahovat, ale to je nejspis vse. Hlavni prijem Valve neplyne z krabicek ani z licenci, ale nasledneho prodeje her na Steamu, ktery na tom pobezi. Neni to tak tezke, zkuste se soustredit *1*
-
Pořád to absolutně nechápeš. Valve nemůže dle tvých slov "přitahovat šrouby". Tím by omezovalo jedině samo sebe. Steam je platforma. Steam machines je jen nástroj, jak tuto platformu rozšířit. Kdyby začali platformu omezovat jen na nástroj, tím by si jen snížili počet aktivních uživatelů. Také by omezovali vývojáře, kteří by začali vydávat své hry jinde, pokud to tak nedělají. A nepíše se hold. Hold s D znamená vzdávat někomu čest.
-
-
-
-
-
Ano?A čo poplatky za online?A o 30 percent drahšie hry. Za cenu jednej konzolovej novinky mám ja 1 novinku plus jednu pol roka staršiu hru. A ukáž mi koľko percent konzolistov hraje ešte teraz na fat verziách Xboxu a PS3. Určite viacej ako 75 percent konzolistov kúpi za cyklus minimálne dve konzolky o počte ovladačov a iného príslušenstva ani nehovorím.
-
-
a) poplatky za online preziju, pripadne neplatim, na xbox360 jsem nikdy nemel potrebu hrat multiplayer
b) jo no, drazsi ty hry jsou, na druhou stranu je/bude spousta zajimavych exluzivit, Order na PS4 me hodne zajima. Krom toho, ja si dost vybiram a kdyz uz neco koupim, vycucam z te hry celej obsah, dohrat mi to pak trva docela dlouho a za tu dobu se nastrada fronta toho, co me zajima + jejich recenze a postrehy hracu a ja si to pak procitam a penize pak investuju celkem s jistotou a nez se k tomu dostanu, trochu se to zlevni. Proste suma sumarum lip vybiram a vic si tech her vazim.
c) ja teda rozhodne 2 konzolky nekoupim *1* design PS4 mi prijde nadcasovy a pohodovy, pocet ovladacu u me zustava stabilne na 1 (ve dvojici nehraju, ale i kdyby, ty gamepady proste vydrzej celej lifecycle, pokud s tim zrovna v afektu netriskas o zem) a prislusenstvi...to je asi jako s PC, nekdo investuje do kdejaky kraviny na PC a tuni a stejne tak je to i s konzolema, ale obecne plati, ze do HW u konzole neni treba po dobu jejiho zivota prakticky nic investovat, takze tento tvuj argument povazuji za pomerne jalovy
-
-
Díky konzolím do PC taky nemusíš dát také ani korunu a hrát. Je otázka, zda se ti na low detaily bude hra líbit zatímco ostatní budou hrát na high.
-
-
Já mám PC a pařím na něm a k tomu konzoly a je to naprosto fajn. To co mi vadí je, že mi chce někdo licencovat do budoucna PC hraní a bude mě nutit do kupování licencovaných Steam krabic 1,2,3, atd... to je evidentně cíl Valve. Budeš si muset stejně jako teď dokupovat vylepšení ale to vylepšení budeš kupovat licencovaný a budeš za to navíc platit.
-
-
Navic, nevim kde berete informaci, ze musite mit tu jejich krabici "Steam Machine" doma? Lidem co maji jiz doma PC, tak to muzou klidne nainstalovat na nej, pokud budou chtit...
-
Bl;a bla bla, kecy. Steam machines maji jen jakousi minimalni konfiguraci ve stylu 8GB ram, X86-64 procesor atd. + Steam controller a jinak je to plne na vyrobcich hardwaru. Na Steam Machines chteji primarne vydelavat samotni vyrobci tehle krabicek, nikoliv Valve, to pak vydela az na Steamu tim ze si lide koupi hry.
-
-
-
-
Zkrátka takové lépe sestavené "Tesco" PC akorát s nálepkou Steam. Pro herní nadšence a pro jakýkoliv vývoj to nic neznamená (no dobře trošku lepší - horší - co já vím gamepad) jsou to prostě PC pro buďto pohodlné a nebo pro hloupé. Nejpodstatnější věc co tyhle mašínky udělají, že naberou spoustu burgrožroutů a tím pádem se rozšíří pole působnosti steam store, takže jako obchodní tah velice dobré a stojí to za potlesk na druhou stranu to není ta krásná vůně inovace a perfekcionizmu co se kdysi z Valve linula. Za sebe můžu říct, že jsem hodně zklamaný.