Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • NumberFiveAlive
    zajimava iniciativa od valve, uvidime kam to vsechno povede :) ja osobne v tom porad vidim par problemu:

1) subjekivni - celkova koncepce PC v obyvaku mi nic nerika, vsechny klicovy PC zanry (RTS, FPS, klasicky RPG...) se hrajou lip na klavesnici a mysi, samozrejme to muzes mit nekde na stole u gauce ale to uz je zase pohodlnejsi ovladac a nez ovladac uz je zase lepsi stul a monitor :D

2) malo her na linux, nevim teda, jestli uz nejak rozjeli ten streaming ale imho ne a ty predstaveny masiny urcite nejsou urceny ke streamingu, takze kdyz si clovek veme ze treba 80% jeho herni knihovny je zatim k nicemu tak co s tim? a mit druhej horsi komp v obvyvaku do kteryho se bude streamovat z jineho kompu to je zase tak zbytecny ze se vracime k prvnimu bodu... :D

3) pro lidi co chteji obyvak a jednoduchost jsou zatim konzole stejne lepsi - strcis hru a hrajes, neresis vykon, zaroven je to castecne multimedialni centrum

urcite se spoustu much vychyta ale v tuhle chvili si to jeste uplne nedokazu predstavit :)
  • A měl bych si to chtít koupit protože....?
    • protože chceš? protože můžeš? protože zrovna nemáš na čem hrát a tohle je alternativa?
  • tonnymontana
    mno cena je fakt nastavena dost prehnane. Hodne lidi co znam maji pc kolem 500-700 dolaru. Nevim zda si nekdo koupi hotove sestavy predrazenych pc (jako nekdo urcite jo) kde v podstate je zajimava jen case. PC vobyvaku muzu mit uz ted dokonce i stylove, na to nepotrebuju steam OS. Pokud bych chtel hrat na plazme tak si asi koupim nejakou novejsi konzoly kde je kladen duraz na optimalizaci. drahe herni notebooky se prodavaji jelikoz si najdou sve procento lidi kteri potrebuji mit prenosnou herni masinu a nejake pul kilo je nezajima. Ovsem kupovat nejakej HW do obyvaku ktery ma za pul roku 1/3 cenu, jako herni perif se mi nezamlouva. Steam vyuzivam ale ciste jen na pc kde se mi taktez dobre hraje. Kdyz chci neco zahrat u televize tak kombo PS2/Wii je dostacujici pro kohokoliv kdo prijde. Uvidime asi to bude chtit velkej hype pro prodej. Samotnej ovladac nepomuze
    • Lawliet
      Herní notebook je největší lež a blbost na trhu. Z vlastní zkušenosti už nikdy více.
    • Black_Hand
      existuje spousta lidi co si koupi jablecny vyrobek jen kvuli tomu, ze je delany jak pro blbce a nemusi se s nicim s***. ke zbytku nemam namitky (spis se mi o tom nechce diskutovat :D).
  • Nechcem komentovat miestne blbe nazory, ktorych je tu neurekom, len chcem vypichnut jednu vec.

Nikde sa tam nenachadza xi3 a ich piston. Len krasna ukazka "novinarskej prace" ktoru predvadzali herne media doteraz, kde neustale klamali dokola s tym istim blábolom, ze piston je steam machine.

Chá chá.
  • Nevim no moc tomu neverim, linuxovejch her moc neni streamovani z hlavniho pc je slepa ulicka a kdyz sem videl video jak se ten system spousti asi pet minut...
    Radsi zustanu sedet u monitoru :) zajima me jen ten ovladac ale myslim si ze to zadna revoluce nebude
    • kolik je her na "next-gen" konzolich ?
      • Myslim ze u playstationu cca 30 a na letosni rok jich je ohlaseno zatim kolem 70, ale bude jich urcite vic, protoze vic jich vychazi i na vitu o ktere se traduje, ze pro ni nejsou hry.
  • Ja si myslim ze cena je imho dobra, a stejne tak je dobry, ze tady bude nastavenej nejakej standart pro PC hry. Osobne me spise zajima jak se ty krabicky budou chladit, protoze podle toho jak je to tam napasovany hadam ze to nebude moc prodysny. A druha vec je, jestli opravdu pujdou starsi hry ze steamu rozjet na tom steamOS, to rozhodne o tom, jestli to bude uspech nebo ne.
  • Ta poměrně dlouhá řada typů ničemu nepomůže , jen zvýší zmatek a výrobní náklady Valve ..
  • jedine opravdove a velke minus konzoli oproti PC/Steamboxu je generacni neprenositelnost her, z toho muze steamkrabice tezit. Vse ostatni je pouze osobni preference a vkus, je maximalne hloupe pohrdat jednim nebo druhym, je to jako rikat, ze whisky je lepsi nez vino. Ne kazdy touzi po maximalne ultimatnich detailech, pri beznym hrani vetsinu tech efektu ani nevnimate, dokud se nezastavite a neacnete se pozorne rozhlizet kolem sebe. Nekdo hraje hlavne FPS a mys je pro nej krucialni (nikdy jsem uplne nepochopil, proc konzole nativne nepodporuji mys a klavesnici) nekdo hraje auta nebo styl AC/Mirrors Edge a gamepad je hafo lepsi.
    maximalne jsem jeste ochoten brat v uvahu jako minus konzoli cenu jejich her, ale i ta jde s casem dolu, ikdyz ne tak rapidne jako u PC.
    • Keyz
      Bohužel rozjet starou hru není někdy sranda jestliže to nemáš z gogu kde to je vše automaticky. Tedy pro široké publikum by byla jedná možnost gog verze.
      • Robotron3
        gog linux nepodporuje.
  • Chtěl bych si hlavně někde zkusit ten jejich ovladač jak jde dobře ovládat, nevíte někdo jestli je na CESu?
    • milos.bohonek
      Na CESu k ošmatání je, byť stále zatím bez dotykového displeje. Ohlasy jsou celkem slušné, údajně se drží dobře, trackpady prý také fungují překvapivě fajn, akorát ta čtyři tlačítka kolem displeje uprostřed mají být nepohodlně dostupná... zdrcující kritiku jsem zatím nikde nečetl. Nu, fakt bych si to chtěl ozkoušet na vlastní pracky. :)
  • BookerDeWitt
    Nemůžu si pomoct, ale ten iBuyPower se mi neskutečně líbí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit