Přejít na výpis diskuzí
Valve představuje výrobce a některé modely Steam Machines
7.1.2014 | Aleš Smutný
174 příspěvků
-
Na hry momentálně jedině PC, PS nebo Xbox. Tohle je stejně jako Ouya jen nějaká kravina za pořádný prachy, která se na úspěchu konzolí chce přiživit.
-
-
Jo, až na to že tohle jsou PC.
Sakra proč je na netu tolik lidí co neví o čem mluví, ale přesto mají potřebu o tom mluvit? -
-
A proč je na netu tolik lidí, kteří si potřebují dokazovat, že vědí více než ostatní?
PC nepatří k televizi. To pak můžeš říkat PC i next-gen konzolím. -
Protože jsou retardovaný.
-
-
-
hmm, tohle uz taky neni pravda: "Jednou ze součástí automaticky požadovaného komfortu konzolového hraní je jistota, že hru spustíte ve stejné kvalitě jako ostatní, což z logiky věci Steam PC garantovat nemůže." viz gta 5 na dvd a gta 5 stazitelne. protoze dvd verze muze cist z dvd a disku zaroven, tak byla rychlejsi, nez gta 5 stazitelne. a navic starsi modely predchozi generace take hure zvladaly novejsi hry.
-
-
Tak mechaniky nejsou extra rychlé. To by snad mělo být rychlejší z disku. Hlavně tedy s SSD
-
-
mluvil jsem o konzolich, tedy zadna SSD, a vtip je v tom, ze rockstar nacital ZAROVEN z disku a z dvd. v tu chvili to jde samozrejme optimalizovat a ziskat trochu vykonu navic.
-
-
Do konzole si muzes dat SSD. Jinak mas pravdu, soubeznym ctenim se zvysuje rychlost nacitani dat.
-
-
ssd podporuje jak xbox360 tak ps3 nebo jen jedna? vim ze clovek muze vymenit hdd v konzolich, ale po pravde jsem si nebyl jisty, jak rychlou maji sbernici. dle doby vydani typuju nejrychlejsi PATA.
-
-
fair enough. to vypada, ze u ps4 to neni nejhorsi napad. spis me ale vrtala hlavou predchozi generace a gta 5. uvidime, jak rychle se xbone a ps4 dostanou do teto faze.
-
Black_Hand Tady jsou nějaké statistiky o PS4. Rozhodni se sám, jestli se to vyplatí.
http://www.ign.com/wikis/playstation-4/PlayStation_4_Hard_Drive_Speed_Test_Comparison -
diky za informaci, precijen nejsem v detailech konzoli tak kovany, abych tohle vedel z hlavy :). a jakou ma ten disk pak vyuzitou prenosovou kapacitu? vyplati se ten SSD?
-
U xboxu nevim, ale u ps3 je to prakticky vyzkouseno.
-
-
-
-
-
-
to bude sranda optimalizovat hry pro každou z těch 12 tu pc nebo konzoli nevím co to ani vlastně je co tím vůbec chtějí dokázat ? Sony a MS se ted budou smát valve až zjistí po vydání jaký je to propadák *1*
-
Možná vzhledově moc fajn nevypadaj, ale já se nechci dívat na hardware ale jak vypadá software :) A ta krabička za 10 000 Kč je celkem fajn cena, možná bych o tom uvažoval spíš jak o PS4 nebo Xbox1 .
-
-
Taky uvažuji o koupi krabičky, jen možná spíš o té konzoli. Je to něco vychytaného a zajetého narozdíl od SteamBoxu, ikdyž těžko říct, jakou vizi má SB mít, jak to má působit. Já jsem osobně dost rozpačitej ohledně toho, co to má přinášet, ale Valve jako skupinu uznávám a budu sledovat, co se z toho vyklube.
-
hlavne si nemysli, ze za tech 500 dolaru tam budes mit kombinaci Intel + nVidia...maji tam cenu 500 babek "and up"
-
-
A v ktorej, že to konzolke je intel+Nvidia?
-
-
-
Otázka znie : Kúpil by si boh Steam machine ?
-
Celkem mě to i lákalo. Ale proč si má do obýváku kupovat krabici od bot, nebo něco, co vypadá jako přenosnej mrazák? *11*
-
Chápu tu myšlenku. Chce sjednotit spefikica PC, tak jako tomu je u konzolí. Aby studia přesně věděli, na jakou sestavu a na jakých komponentech hru vytváří. Tím by odpadalo co 2 roky aktualizovaní komponent, pro ty co chtějí jen hrát a hrát a hrát. Přidávalo by to takovej malej index. Hra je na SteamBox 1,2.. bla bla.
-
-
Zajimava myslenka, ale nemyslim ze to je primarni cil Valve. Jak sami pisi na svem webu: "Snažíme se službu Steam přizpůsobit pohodlnému hraní v obývacím pokoji". Nejaka minimalni konfigurace a omezeni jsou samozrejme rozumnou soucasti celeho planu, ale v zasade se Valve snazi uzpusobit vlastni platformu (Steam) tak, aby ji mohla k hrani pouzivat i vase babicka. TJ aby nemusela mit PC, na to si nainstalovat Windows, pak Steam a doufat, ze ji to vnoucata nerozes***u jak si na tom PC budou stahovat a instalovat kdovi co nekde z webu.
Takhle si zapoji krabicku k televizi stejne jako konzoli, ale pobezi na ni STEAM. Pokud ale nekomu vic vyhovuje bezne PC co ma i na praci, tak fajn, nikdo nikoho nebude nutit prechazet, upgradovat a podobne, o tom to vubec neni. -
-
I tato upravená myšlenka té moji je vskutku zajímavá. Bez tě nutnosti ovladače to zní i celkem rozumné. Za předpokladu, že si budu moct steam os a tzv udělat počítač pouze na hry z jakéhokoliv postaveného kousků.
-
-
uz ted spousta geeku nadava, ze konozle brzdi technologicky vyvoj her *7*
PC nikdy nebyla a nebude o optimalizaci (coz je mi sympaticke na konzoli) kdyby vyvojari nebyly liny lemry a venovaly se optimalizaci, na dnesnich prumernych sestavach by bezely veci, ze by oci prechazely.
a i proto (prestoze akceptuji vsechny minusy konzoli, jako vyssi cena her, pri strileckach horsi presnost nez s mysi a vyhledove krapet horsi grafika) letos ta PS4 domu prijde, nebavi me paranoidne kontrolovat, s jakyma narokama zase prijde ktera hra, jestli si to zahraju na plne, polovicni nebo minimalni detaily, co mam stahnout, co muzu nechat atd. Nejsem geek, jsem konzument a nestydim se to priznat. Jistota klidu na nejakych 5-6 let mi za to stoji -
-
Uvažuji hodně podobně. Už nikdy si nekoupím notebook na hry. Teď mi odešla grafika u ntb za 28 tisíc 2 roky starej a než to dávat znova, tak si radši koupím PS4 s full hd data projektorem a budu mít na 5 let klid bez toho abych si svinil pracovní notebook, mel problém s optimalizací pro moji atinu, nebo Prehrivanim a v poslední řadě, jestli tu hru vůbec rozjedu.
-
To nejsou geekove, ale trolove. Konzole nikdy nebrzdily vyvoj pc her.
-
-
PC her určitě ne. To ani netvrdil, ale her obecně ano. Třeba takový SC bude krásný příklad toho nebrzdeneho pc only titulu. Pak si můžeme v roce 2015 říct. '' vypadají všechny hry takto? Jsou takto obsáhlé? ''
-
-
A na PC jako obecne hry nejsou, to je prece hloupost. Konzole omezuji vyvoj her na konzolich. PC omezuji vyvoj her na PC a mobily omezuji vyvoj her na mobilech. A ze zrovna pc hracum vadi, ze konzole omezuji vyvoj her na konzolich? Neni to zvlastni? Oni si totiz mysli, ze konzole omezuji vyvoj her na pc, coz je proste blbost.
-
-
-
-
To co pises je ale asi nocni mura vsech vyrobcu hw. Navic xkrat upravovat jednu hru na x typu SB asi taky nebude koser.
-
-
A ja se muim pochlubit ze mam Alienware notebook :-D Proste nadherna vykonna masina, ktera se idealne hodi na kompromis mezi cestovanim a hranim her. Byl teda drahej, ale koupe nelituji *14*
-
-
Copak drahej ale jejich notebooky i PC jsou tak strasne osklivy...
-
-
Vždyť to ani není hezké.... Xbox One je oproti tomuhle vítěz Miss Console 2014. To je samozřejmě věc názorů, ale já jsem se vyjádřil jasně. Kdybych si už nekoupil PC a měl se teoreticky rozhodovat jestli vzít tohle nebo Xbox One/PS4, vzal bych konzoli. Nemám hold jistotu, že rozjedu hry ve stejné kvalitě jako ostatní (jak bylo psáno v článku). Prostě mě nepřesvědčili. Až vyhraji ve Sportce, tak si koupím klidně celý balík a zbytek dám do chudobince. Jsem zvědaví jací lidé si právě toto zařízení koupí. Mě osobně stačí zdrhnout s ovladačem.
-
-
Kvalita bude srovnatelna s vykonem HW, pokud nebude nejaky bug v SteamOS, nebo nebude nejaky hw bug nebo nekompatibilita v samotnym HW, ale docela pochybuju, boxy budou vyrabeny v malo konfiguracich a urcite budou sdilet stejnou desku. Uz kvuli tomu (prakticky to bude jak Apple, tam diky tomuhle vsechno funguje) bych nemel problem temhle pc verit. Navic jsem za poslednich 5+ let nevidel problem s kompatibilitou, nizkym vykonem "jen tak". Vsechno byla vada sw/hw, ktera sla vyresit.
-
-
Takze diky vade HW zacli jezdit hry pomaleji, pomaleji... nez uz dost. Ty si fanboy Steam machine ? Ano, predrazene pc. Dokud nezacne byt nestabilni Steam OS a nezacne bugovat sam sebe bude to ok. Jen do te doby.
-
-
Ano, a Ferrari diky pokazenymu motoru nepojede rychlej nez Oktavka, zlomena ocelova deska unese min jak drevena a tisic dalsich pitomych vymluv. *3*
-
-
Realny ne, je to pc a to ti neberu tak proc pises blbosti... to jsem psal jo ? Vidim ze se jen bavis, jenze skutecne se nebavis vubec (normalne). Kazdy ma svou pravdu jen ja ji vidim realneji, jak by me mohlo neco presvedcit toto mit nebo koupit. V tom nevidim moc valny potencial. Pokud bys rad posledni slovo ... klidne . Videl bych to od tebe na trolleni a trolly znam vbelice dobre radi placaji s cizim casem a znamenite se bavi. Jo a nerad bych mel svoji pravdu, ta muze byt spatna ovsem tvoje pravda me nepresvedcila. Ja umim uznat ze se mylim.
A ty? Nepis ze konzole... bla bla. -
-
Jojo, povez mi, jak ty to vidis realneji. *5*
-
-
Myslim jen ze se snazis tyhle krabice obhajovat, dobre narovinu jsme oba hejteri a ja mam tedy aspon duvod pro "hejt". A ty, ty ne... meles z vody.
-
-
Zvlastni, ze ty, kterej pises "steam os se bude porad dokola kazit a nefungovat" naprosto bez niceho co by to podlozilo porad meles neco o tom, ze nemam argument, kdyz jsem ti je psal. Oh wait, ja zapomel... "tohle se nepocita" *15*
-
Uz je to nuda, za mene ze stoji mene. Resi se tu celkem blbosti, rozumny argument mit nemuzes tak si vlastne rekl ze to je jen PC ktere je postavene a na kterem hry nejspise skobrtat budou nebo to je PC 2-3 x tak drahe co normalni kde hry budou jezdit ale za tu cenu eh. Myslimze debata je u konce. Dokazalsi akorat ze neni co napsat, jen psat nesmysli. Obhajoba na bodu mrazu, "jen slysim a me se libi ze napises ano ale nesouhlasim... bla bla, jo a sem konzolak a nelibi se mi tenhle pristup. Nak si to preber. *3*
-
Konzole jsou za mene penez? To jsi krom konzolisty taky docela spatnej poctar. Zkus si to spocitat znova. *3*
-
Nezlehcuj, tuto situaci... Sam jsem konzolista ale nic moc dobreho v tomto stroji zatim ani do budoucna asi neuvidim. Konzole treba nejsou tak vykonne ale herne jsou za mene penez, hry hry ty si nepocitaji. Dulezita je hlavne krabicka, kdyz je dostatecne vykonna tak ok. Hry jsou samozrejmost, dotuji jeji zivotnost nedpovedel si ani na jednu otazku. Obhajoba PC jenze ja mnemam nic proti pc, me se jen nelibi Steam OS- krabice.
-
Predpokladam, ze sis nenasel co slovo hate znamena, jaky ma vykon xbone a pc, ty videa z forzy a tvuj "duvod" proc steamos a steambox bude porad dokola pokazenej je vycucanej z prstu. *15*
-
-
Nevim , co sem pletes tohle ale jeste sem nikdy neslysel "vymluvu" ze diky vade HW se zacli zpomalovat hry, to pises ty a nepis blbosti. Srovnani s ferrari je zcestne, tedy pokud se ti to stalo ale ja o tomhle jeste neslysel. Slysel jsem ze PC zacli starnout a hry se zpomalily ale ne diky vade hw... hmmm...
-
-
Nechapu. I kdyby teda HW problem neexistoval, jak to popira moje tvrzeni, ze vsechno jde vyresit a ze PC prakticky nemuze byt "pokazeny" a davat mensi vykon nez by melo (pokud samozrejme nechciplo uplne). *7*
-
-
-
-
Když si koupím horší model, pojedu hry hůře než model za vysněných 1300 dolarů. Ten za těch 500 doláčů bude jen základní model. Tak jsem to myslel. Není jistota, že hry pojedou na všech modelech stejně plynule.
-
-
Samozrejme, vykonnejsi model bude mit vyssi vykon (obviously). Ale vzit kvuli tomu konzoli, je jak nechat si zaplatit 500 misto litru, protoze litr je mensi nez dva tisice. Vubec to spolu nesouvisi.
-
Tak svým způsobem to dává smysl, že postupem času budeš muset na nynějších slabších sestavách z nabídky ustupovat z nároků na detaily, pod kterými hru spustíš. Platí to stejně tak i u každého jiného PC. Nicméně dá se očekávat, že s vnitřnostmi, které tam mají teď ty nejlevnější modely, spustíš všechny současné hry víceméně stejně dobře (+- naplno). Navíc - jinak by přeci nebyl vůbec důvod, aby vydávaly více rozdílných (dražších) verzí, kdyby to mělo jet na všech úplně stejně *4*
To, že si za podobné peníze můžeš sestavit obdobné/snad i lepší PC, je potom věc druhá.
Edit: vztahuje se na příspěvek předtím, než jsi to editoval.
-
-
-
Pozor na ...
Pan učitel češtiny (anonym) Kterej by ti mohl rict, ze pravdu nemas.
*15*
-
-
Steam: Machine for Pigs.