Přejít na výpis diskuzí
Valve rozšiřují betu Steamu na Linuxu i Portal 2
23.11.2012 | Adam Homola
56 příspěvků
-
Region lock, dvoji ceny, nutnost mit trvale pusteneho klienta sledujiciho cinnost uzivatele i nutnost registrace retailoveho obsahu. Nic z toho neni svobodne a ferove, nic z toho neni nutne pro digitalni obsahu. Ferovou digitalni distribuci predstavuje treba gog, ktery se bez vsech prasaren obejde.
-
Myslím, že Steam je to nejmenší zlo. Spousta lidí leze na různé pochybné weby, ani nemají pořádně nastavený firewall, používají hesla ve stylu 123, vůbec nerespektují nějaké základní body bezpečného surfování a pak mají v pc keylogery a spoustu různé havěti,...
-
V Big Picture je třeba psaní na analogu mnohem intuitivnější než dokázalo za 25 let vymyslet mrkvosoft se sony dohromady...otázka je, kdo je ta škodná a kdo inovuje nebo vylepšuje?
-
Musis si neco koupit, abys mel co hrat. Tablet si muzes take koupit. A reboot je bezvyznamny ve srovnani s mnozstvim prace a energie potrebne pro prevedeni vyznamneho mnozstvi her pod linux.
Uzavrenost linuxakum samozrejme vadi. Za linuxaka povazuji cloveka z komunity, ktery se nejakou merou podilii na existenci linuxu. Linux stoji na myslenkach otevrenosti a ta je pro jeho existenci nezbytna. Linuxak neni nekdo, kdo pouziva linux pul roku aby vypadal cool nebo protoze je to zadarmo a netusi nic o ideich, na kterych to cele stoji a funguje. -
No jaké prasárny? Ať se můžu zasmát, navíc svým výdělkem mám měsíčně více než průměrný plat, tudíž o slabé sociální třídě nemůže být ani řeč. Pouč mě, ať usnímám s usměvem na rtech, že mezi námi žijí lidé jako ty:)
-
At se ti to libi nebo ne, tak tupe stado bylo vzdycky hloupe a chamtive a dalo se pres tu chamtivost ovladat a zneuzivat. Dobrym prikladem je nacismus i komunismus. Oboji se orientovalo na nejpocetnejsi a socialne nejslabsi tridu a ovladlo ji skrz chamtivost, pro kterou se rado vzdalo svobody. A kdo protestoval, kdo na neco upozornoval, to byl blazen a byl tupym stadem zadupavan do zeme. Fakt je ten, ze steam dela z pc platformy uzavrenou, zavadi prasarny, ktere na pc nikdy nemely obdoby a tupemu stadu to nevadi, protoze slevy. Neocekavam, ze bys tomu porozumel.
-
Ano ty blázne. Jsme tupé stádo, které využívá naprosto hloupou a nepotřebnou službu. Třísknul ses hodně do hlavy než jsi to splodil?
-
No GoG je sice fajn, ale mnohdy tam není to, co bych chtěl. A je opravdu jedno, co Tě "sleduje", kdyby jsi vekutečnosti veděl, kdo a co Tě sleduje, píšeš číslo pí na stěnu blázince:)A to psaní by bylo na hodně dlouho;)
-
Krasa, ja to teda jeste moc nezkousel, nebyl nejak cas, ale par her mi tam sviti a uz jsem si zahral Dredmor a ten jede paradne. Ted se mi stahuje TF2, tak uvidime :) Taktez ati, ale beta catalysty 12.11 muzu oznacit za nejlpoladenejsi co jsem zatim zazil :)
-
Na konzolich nemam co hrat, tablet nevlastnim a rebootovat do windows kvuli hrani me vadi. Steam pro windows ocenim, a cim vice her naportuji, tim lepe. Nejaka uzavrenost steamu je vetsine linuxaku uplne u zadele. Osobne to beru tak, ze pokud mi aplikace bezi v userspace a nechce roota, tak at si je klidne uzavrena a kazdy uzivatel na danem stroji si ho muze nainstalovat.
-
To neni vyhoda steamu, ale digitalni distribuce. A zde existuji vhodnejsi alternativy, nez velky bratr steam. Treba gog nebo gamersgate.
-
Souhlas, steam je zlo a nejvetsi ze zel je nutnost na nem registrovat retailove hry. Ale s pochopenim se nesetkas, masy maji vymyty mozek, protoze steam dava slevy a tak je cool. Madi se smeji duchodcum, ze jdou po slevach a akcich jak slepice po flusu, ale sami se chovaji steine.
-
Ale no tak, existujou bottly, tak pro kazdou aplikaci/hru si muzete udelat vlastni konfiguraci wine. http://www.linuxexpres.cz/blog/vinny-sklipek-aneb-co-je-to-bottle
A prave tohle z wine dela naprosto famozni nastroj. Mit pro kazdou hru vlastni sandbox s verzi windows a knihovnama presne na miru. Je pravda, ze u novinek chvili trva, nez se zprovozni, ale starsi kousky a indie tituly vetsinou funguji, pokud je clovek schopen zjistit, jake knihovny je potreba doinstalovat. A pokud me pamet neklame, tak Steam pro masox taky pouziva mac port wine. Takze zamestna jeste par pro linux a pusti se do prace. Pak se kazda hra stahne se svou vlastni verzi a konfiguraci wine, poladenou aby ta hra bezela jak ma. -
Pochybuji, ze by si sony, microsoft nebo nintendo pustili do reviru skodnou v podobe valve a steamu.
-
No teď si musím dát pauzu, šíleně navýkové:)Napíšu, až budu zpátky ve hře:)
-
Wine muzes ke hre pribalit, takze se menit nebude. Ale osobne to cele vnimam jako nesmysl. Linuxova kultura je zalzena na otevrenosti, spolupraci a sdileni a v takove kulture steam - uzavirajici pc platformu - pusobi jako pest na oko. Linuxak, ktery chce hrat hry, muze hrat na konzoli, tabletu nebo dual bootu s windows. Energie potrebna na preneseni her do linuxu by byla nesmirna a nikdy by nebyla zhodnocena.
-
Nic proti, ale jestli si tohle bylo myšleno vážně, tak si pořiď konzoli, ať už tu příště takové žblebty nemusíme číst. Já mam na steamu přes 200 her a všechny většinou fungovaly a pokud ne, byla chyba buď u mne nebo u vývojáře. Svoji chybu jsem vždycky našel a na případný patch počkal. A většinou to bylo způsobeno DRM třetích stran - jako Win Live nebo Social Club
-
Doufam, ze DOTA 2 bude taky pod linuxem. To bych uz widle mohl definitivne vyhodit :D Jestli hrajes dotu, pridej si me na steamu (rami@email.cz)
-
zabudol som nalink co to vysvetluje: http://www.youtube.com/watch?v=Ny2291cRdOs
-
cely problem OpenGL je Microsoft a jeho DirectX