Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Region lock, dvoji ceny, nutnost mit trvale pusteneho klienta sledujiciho cinnost uzivatele i nutnost registrace retailoveho obsahu. Nic z toho neni svobodne a ferove, nic z toho neni nutne pro digitalni obsahu. Ferovou digitalni distribuci predstavuje treba gog, ktery se bez vsech prasaren obejde.
  • GlaDOS
    Myslím, že Steam je to nejmenší zlo. Spousta lidí leze na různé pochybné weby, ani nemají pořádně nastavený firewall, používají hesla ve stylu 123, vůbec nerespektují nějaké základní body bezpečného surfování a pak mají v pc keylogery a spoustu různé havěti,...
  • V Big Picture je třeba psaní na analogu mnohem intuitivnější než dokázalo za 25 let vymyslet mrkvosoft se sony dohromady...otázka je, kdo je ta škodná a kdo inovuje nebo vylepšuje?
  • Musis si neco koupit, abys mel co hrat. Tablet si muzes take koupit. A reboot je bezvyznamny ve srovnani s mnozstvim prace a energie potrebne pro prevedeni vyznamneho mnozstvi her pod linux.

Uzavrenost linuxakum samozrejme vadi. Za linuxaka povazuji cloveka z komunity, ktery se nejakou merou podilii na existenci linuxu. Linux stoji na myslenkach otevrenosti a ta je pro jeho existenci nezbytna. Linuxak neni nekdo, kdo pouziva linux pul roku aby vypadal cool nebo protoze je to zadarmo a netusi nic o ideich, na kterych to cele stoji a funguje.
  • Veskoslav
    No jaké prasárny? Ať se můžu zasmát, navíc svým výdělkem mám měsíčně více než průměrný plat, tudíž o slabé sociální třídě nemůže být ani řeč. Pouč mě, ať usnímám s usměvem na rtech, že mezi námi žijí lidé jako ty:)
  • At se ti to libi nebo ne, tak tupe stado bylo vzdycky hloupe a chamtive a dalo se pres tu chamtivost ovladat a zneuzivat. Dobrym prikladem je nacismus i komunismus. Oboji se orientovalo na nejpocetnejsi a socialne nejslabsi tridu a ovladlo ji skrz chamtivost, pro kterou se rado vzdalo svobody. A kdo protestoval, kdo na neco upozornoval, to byl blazen a byl tupym stadem zadupavan do zeme. Fakt je ten, ze steam dela z pc platformy uzavrenou, zavadi prasarny, ktere na pc nikdy nemely obdoby a tupemu stadu to nevadi, protoze slevy. Neocekavam, ze bys tomu porozumel.
  • Veskoslav
    Ano ty blázne. Jsme tupé stádo, které využívá naprosto hloupou a nepotřebnou službu. Třísknul ses hodně do hlavy než jsi to splodil?
  • Veskoslav
    No GoG je sice fajn, ale mnohdy tam není to, co bych chtěl. A je opravdu jedno, co Tě "sleduje", kdyby jsi vekutečnosti veděl, kdo a co Tě sleduje, píšeš číslo pí na stěnu blázince:)A to psaní by bylo na hodně dlouho;)
  • Krasa, ja to teda jeste moc nezkousel, nebyl nejak cas, ale par her mi tam sviti a uz jsem si zahral Dredmor a ten jede paradne. Ted se mi stahuje TF2, tak uvidime :) Taktez ati, ale beta catalysty 12.11 muzu oznacit za nejlpoladenejsi co jsem zatim zazil :)
  • Na konzolich nemam co hrat, tablet nevlastnim a rebootovat do windows kvuli hrani me vadi. Steam pro windows ocenim, a cim vice her naportuji, tim lepe. Nejaka uzavrenost steamu je vetsine linuxaku uplne u zadele. Osobne to beru tak, ze pokud mi aplikace bezi v userspace a nechce roota, tak at si je klidne uzavrena a kazdy uzivatel na danem stroji si ho muze nainstalovat.
  • To neni vyhoda steamu, ale digitalni distribuce. A zde existuji vhodnejsi alternativy, nez velky bratr steam. Treba gog nebo gamersgate.
  • Souhlas, steam je zlo a nejvetsi ze zel je nutnost na nem registrovat retailove hry. Ale s pochopenim se nesetkas, masy maji vymyty mozek, protoze steam dava slevy a tak je cool. Madi se smeji duchodcum, ze jdou po slevach a akcich jak slepice po flusu, ale sami se chovaji steine.
  • Ale no tak, existujou bottly, tak pro kazdou aplikaci/hru si muzete udelat vlastni konfiguraci wine. http://www.linuxexpres.cz/blog/vinny-sklipek-aneb-co-je-to-bottle
    A prave tohle z wine dela naprosto famozni nastroj. Mit pro kazdou hru vlastni sandbox s verzi windows a knihovnama presne na miru. Je pravda, ze u novinek chvili trva, nez se zprovozni, ale starsi kousky a indie tituly vetsinou funguji, pokud je clovek schopen zjistit, jake knihovny je potreba doinstalovat. A pokud me pamet neklame, tak Steam pro masox taky pouziva mac port wine. Takze zamestna jeste par pro linux a pusti se do prace. Pak se kazda hra stahne se svou vlastni verzi a konfiguraci wine, poladenou aby ta hra bezela jak ma.
  • Pochybuji, ze by si sony, microsoft nebo nintendo pustili do reviru skodnou v podobe valve a steamu.
  • Veskoslav
    No teď si musím dát pauzu, šíleně navýkové:)Napíšu, až budu zpátky ve hře:)
  • Wine muzes ke hre pribalit, takze se menit nebude. Ale osobne to cele vnimam jako nesmysl. Linuxova kultura je zalzena na otevrenosti, spolupraci a sdileni a v takove kulture steam - uzavirajici pc platformu - pusobi jako pest na oko. Linuxak, ktery chce hrat hry, muze hrat na konzoli, tabletu nebo dual bootu s windows. Energie potrebna na preneseni her do linuxu by byla nesmirna a nikdy by nebyla zhodnocena.
  • Nic proti, ale jestli si tohle bylo myšleno vážně, tak si pořiď konzoli, ať už tu příště takové žblebty nemusíme číst. Já mam na steamu přes 200 her a všechny většinou fungovaly a pokud ne, byla chyba buď u mne nebo u vývojáře. Svoji chybu jsem vždycky našel a na případný patch počkal. A většinou to bylo způsobeno DRM třetích stran - jako Win Live nebo Social Club
  • rami.cz
    Doufam, ze DOTA 2 bude taky pod linuxem. To bych uz widle mohl definitivne vyhodit :D Jestli hrajes dotu, pridej si me na steamu (rami@email.cz)
  • zabudol som nalink co to vysvetluje: http://www.youtube.com/watch?v=Ny2291cRdOs
  • cely problem OpenGL je Microsoft a jeho DirectX

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit