Přejít na výpis diskuzí
Valve věří v příchod PC do obýváku, kde vyzve konzole
10.12.2012 | Aleš Smutný
188 příspěvků
-
PC v obýváku už mam léta připojené k TV, konzole se mužou jít zahrabat...
-
Kto si myslí, že je Cody sprostý, nech mi dá plus *4*
-
-
co to tu zavádíš za youtube manýry ty prde
-
-
Tak nahradit konzole by mělo být po technické stránce velice jednoduché.
Problém je,že jsou již zaběhlé a tedy výrobci mají vytvořené vztahy smlouvy a lidé jsou na to zvyknutí.
Vyrobit HW lepší než konzole aby fungoval stejně jednoduše a byl stejně velký přece není problém.
Lze sestavit malé PC a velice výkonné.Nebo větší PC a ještě výkonnější.Dát tam například Windows 8 které jsou velice snadné na ovládaní a případně tam dát možnost omezit nějaké funkce aby tam někdo kdo chce pouze zábavu nemohl nic podělat.To vše lze.Dokonce lze hodně věci zautomatizovat.
Pak máte lepší HW než konzole,je to stejné velké a jde tam připojit stejný ovladač.Zvládne to ovládat každý a navíc to umí více věcí.Dokonce by to pří velkém počtů nestálo o moc více.
Pak prostě máte lepší produkt.Problém je překonat v prodeji ten stávající který je tu dlouho.
Navíc to naprosto skvělí.Pak by se lépe řešil vývoj pro prakticky stejný HW a SW.
- Je to podobné jako produkty Apple.Taky nejsou určitě technicky nejlepší ale nejsou problémové na ovládaní.Sice tam toho moc nejde upravit ale většina lidí to ocení. -
Jestli měl někdy někdo šanci pořádně něco změnit, je to právě Valve. Majitelem je Gabe a nemá nad sebou žádného magora, který věcem nerozumí a zajímá se jen o kvartální výsledky a řeči investorů. Navíc diký steamu mají hodně velké slovo co se týká trhu a od začátků dokonce monitorují jak se vyvíjí HW v domácnostech, takže by jsem řekl že budou mít docela dobrou představu jaký "STEAM BOX" postavit na období cca 4-5 let aby se nebrzil vývoj. A peníze bych řekl že je taky nebudou trápit. Navíc jak teď proráží na LINUX dělají službu všem uživatelům. Uvidíme jestli se to Gabovi povede, ale osobně mu přeji hodně zdaru, protože pak už budu moci jako hráč bez větších problémů odejít od Microsoftu a jejich Windows.
-
-
ja taky nakupuju pres steam protože sem linej ale jinak je tahle firmička u me nejvic nesympaticka ješte vice než blizzard diky tomu jak jsou hry na steamu predražene. klidne i o 20€ oproti kamennemu obchodu
-
-
Steam hlavně prodává hry za 60$ a zároveň za 60euro pro evropské zákazníky (stačí se podívat na Black Ops 2), Far Cry 3 49,99euro a 49,99 dolarů taktéž. Nakonec zaplatíš za hru o 1/3 víc, než bys měl, pokud bydlíš v zemích s eurem.
-
-
O EURO=USD problematice toho bylo napsano hodne. Co jsem se ja docetl, tak je to spise problem vydavatelu a jejich cenove politiky v jednotlivych regionech nez problem Valve.
Valve hry maji prepocet spravny myslim.
Navic v USD neni zapocitana dan, na rozdil od EURA. Problem je, ze nektere EU zeme za SW dan neplati tusim. -
-
Taky nechapu, jak muzeme platit dan ze steamu, kdyz ty prachy nejdou do CR...
Kdyby byl ryze ceskey steam, kde by se kupovalo za KC, pak by to slo, protoze by se dane odvadeli statu, ale takhle platime komu... nemecku? EU? -
-
Jo presne tohle jsem si rikal "A komu jako sakra platim tu dan?" kdyz jsem si v tydnu platil Premium ucet v Planetside2 za 15e + 3e dan. Dan komu? To proste nepobiram vysolit dan za premium clenstvi ve hre a jeste pri elektronicky platbe. WTF?
-
-
-
-
Tohle jsou ignorantské kecy... Kdo by kupoval v kamenných obchodech, kdyby byl steam levnější... no? NIKDO!
Proto Steam MUSÍ být dražší, jinak by kamenné obchody zkrachovali. Proto taky prospívají eshopy s cdklíčema. Nemusíš nikam chodit, a máš hru levneji jak z kamenného obchodu (Skupujou hry z polska a ruska, kde je to podstatně levnější)
Samozřejmě když už je hra starší a v obchodech se neprodává, pak nastávají brutální slevy na steamu (Viz Valve Complete Pack, kterej stojí stejně jako u ostatních firem JEDNA hra...)
Další věc samozřejmě je, že Valve neurčuje ceny. Ty určujou distributoři, a Valve jen navrhuje slevy, které pak ditributoři musejí schválit.
Takže nehatovat Valve, ale třeba Activision - CoD nikdy neměli slevu větší jak 50%, a to bylo jen na staré díly. Black Ops 1 se stále prodává za nějakých 49 EUR, kdežto třeba Left4Dead 2 je teď za 14.99 a navíc má často slevy... -
Na Steamu se nakupuje jen v Akcích ;) ... a oni to vědí . Když se stále nacházejí lidé ochotní kupovat online distribuci za přestřelené ceny , proč by stávající model měli měnit .
-
-
Jj přesně tak. Můj repertoár na steamů činí cca 50 her. A nemůžu říct, že by jsem za to nechal majlant. Vše kupu v akci. Ideálně za cca -75%. To si pak člověk pořídí klidně i relativně nové hry za třeba 3-5e. A to by jsem řekl že opravdu moc není. Jinak nové XCOM jsem kupoval v XZONE a levněji jako novinku. Ale to neznaméná že kdyby jsem si cca 3 měsíce nepočkal, tak by jsem nebyl schopný jej o vánocích koupit ve slevě. (Jinak musím se přiznat, že z těch 50 her jsem hrál cca 30 a dohrátl tak 15)
-
-
no vidíš, takže si zbytečne koupil 35 her a presne o to v akcich jde a zbytek jsi patrne hrál stejne jen proto že ti bylo líto penez
-
-
Nevím jestli si něco koupím pokud mi je líto peněz , a nevím zdali těch zbytečných 35 her vynahradí ztrátu , kterou je ti jinak schopna vypočítat protipirátská unie ;DDDD
Ale viditelně výrobce na krátkodobých akcích netratí . -
Většinou šlo stejně o hry co jsem dřív upirátil a tak jsem se chtěl nějak revanšovat. Navíc pokud kupuješ nějakej pack co je ve slevě, tak ti to výjde i lépe jak koupit si jen 2 konkrétní hry co mají stejnou slevu. Protože ten pack výjde prostě levněji. Takhle jsem si kopil teď třeba všechny Unrealy. Zaplatil jsem o cca 2e víc a místo jedné hry jsem dostal všechny.
-
-
-
-
-
-
No nevím, PC už mám připojené na Tv nějakou dobu kvůli filmům a pár her už sem tak hrál ... Ale hraní u monitoru s klávesnicí s myší se to nevyrovná. Navíc dost her co sem hrál mělo problém s čitelností textu. Fakt kdybych chtěl hrát u televize tak si koupím konzoli.
-
-
Cely koncept stoji a pada na podpore vyvojaru. Pokud vetsina budoucich her bude mit plnou podporu ovladani pres gamepad, prizpusobene menu, texty atd , tak se to od herniho zazitku na konzoli moc lisit nebude.
-
-
Ono to neni zas tak nic těžkého, většina PC her gamepad podporuje a jen to trochu poladit a počítat s tím... Jestli někdo dokáže vývojáře k něčemu přesvědčit, tak Valve.
-
-
Podivej se na L4D2... Portal 2 - to jsou jasne hry delane predevsim na konzole.
A neni to spatna vec. Ovladani na PC je stale dobre udelane. Proste jen kdyz to zapnes na TV tak budes mit pocit, jakobys to pustil na konzoli. To UI a texty uz jsou tak dostatecne velke. A myslim, ze Big Picture to jeste zvetsuje.
-
-
-
-
Jsem PCčkář a obecně fandím této platformě oproti konzolím, takže automaticky bych měl fandit i tomuto projektu. Ale zdá se mi to jako naprostá blbost. Jediný důvod proč si myslím, že Valve něco takového "protlačuje" je, že chce získat více klientů pro STEAM. :)
-
-
Já sem osobně proti všemu co přibližuje PC a konzole ... ty dvě platformy by měli být oddělené co to jenom de. I porty bych časem vypustil a přešel na alternativní zpracovávání her. A valve a jeho steam mám celkem rád ... dokud dělá jenom SW, jakmile začne dělat uzavřený HW který si nemůžu upravit podle svého tak už nejde o PC ale o konzoli.
-
-
Vzdyt Steam jako takovy ti prece nikdo nebere, stejne tak ti nikdo nebude nutit HW od Valve ne?
By byli sami proti sobe, kdyby Steam predelali na HW zavislou platformu. Urcite nejsou tak naivni, aby si mysleli ze vetsina steam uzivatelu pujde a koupi si jejich HW.
Podle me to je jen rozsireni a snaha zaumout i hrace, ktere nebavi sedet u pc a hrat s mysi. -
Platformy PC a konzole už nikdy víc oddělené nebudou, spíš naopak. Započal to Mrkvosoft a už to nikdy nezměníš...
-
-
Stejne to vsechno smeruje ke cloud gamingu. Takze nakonec to bude jen o volbe zobrazovace/prehravace/ovladace/UI
-
-
O tom pochybuji.
-
-
-
-
-
Xbox720 bude dost možná multimediální zařízení do obyváku, spíše než konzole. Sh*t.
Wii-U je sh*t co se 3rd party vývojářů týče. Důvod proč to vlastnit jsou exkluzivity Nintenda.
PS4, pokud vyjde a já doufám že ano, konečně znovu obsadí první místo na žebříčku konzolí, jako to dokázalo ve své době PS2, protože to je jediná konzole, kterou je potřeba vlastnit.
Valve vydá Steambox - "konzoli" (protože říkat tomu pc by lidi odradilo), která je vlastně pouhopouhé pc a naučí lidi jak to jde lépe. A někteří lidé si uvědomí, jak by to šlo ještě lépe a přejdou na pc.
Pokud vše klapne, Microsoft se bude muset znovu zaměřit na Windows jako na jejich hlavní produkt a nebude vymýšlet pi*oviny jako s Win8.
Valve zase jednou zachraňuje videohry. -
-
To by me zajimalo, na jakem zaklade tvrdis, ze PS4 obsadi prvni misto?
PS2 nemel konkurenci, ale MS vynalozilo nemale mnozstvi financi, aby prosadilo svou druhou konzoli-xbox 360 a take se jim to podarilo.
Soucasna situace je takova, ze obe konzole jsou si vicemene vyrovnane a tezko ocekavat, ze se to u dalsi generace bude menit.
Pokud nebude jedna z konzoli vyrazne vykonejsi, drazsi nebo vyrazne pozdeji prijde na trh, tak neni moc duvodu ocekavat, ze se situace s pristi generaci nejak vyrazne zmeni.
Ostatne vysoka cena a zpozdene vydani PS3 byl duvod, proc xbox dostal sanci se stat rovnocenym souperem.
Predpokladam, ze Sony nebude chtit znova opakovat svou chybu a MS se tomu bude chtit take vyhnout. -
-
Jak jsem říkal, je dost možné, že nový Xbox bude sloužit jako multimediální zařízení spíše než jako čistě herní konzole. Xbox navíc získal nejvíce popularity s příchodem onoho "gamer" trendu do USA, kde se samozřejmě stává nejprodávanější konzolí a, po boku "nerd brýlí", hlavním doplňkem fotek "gamer gurrls", pokud možno v oblasti úst či poprsí.
I kdyby se Xbox nakonec nestal tím, čím si myslím, že se asi stane, stále je zde značka Valve, která je snad i rozšířenější než Microsoft a Xbox360. -
-
No i kdyby to co rikas byla pravda, tak bych to videl spise jako plus pro pristi xbox, tedy pridana hodnota.
Pokud by zvladal to co PS4 (tedy prevazne herni konzole) plus veci navic a pokud by stal obdobne jako PS4, tak ma sanci zaujmout vice potencionalnich zakazniku.
Navic me prijde, ze i obe soucasne konzole uz ted vicemene funguji jako multimedialni zarizeni.
Co se Valve tyce jako konkurence MS a Sony, tak momentalne je to velka neznama. Ale je mozne, ze do rozlozeni sil u pristi generace konzoli promluvi. -
-
PS4 by měl, dle SONY, být schopný 3D obrazu (SONY má v plánu začít prodávat 3D televize) a rozlišení až 2160p (nevím, jaká je tam ta přesná hodnota, ale prostě to má být nad 1080p), čemuž ovšem těžko uvěřit, spíše bych věřil tomu 1080p.
Pokud by se ale Xbox zaměřil na multimediální zařízení spíše než na herní konzoli, mohlo by to skončit tím, že bude mít slabší HW a bude za PS4 zaostávat. -
-
To se mi nezda pravdepodobne. MS prece neinvestoval tolik financi aby se vyrovnal PlayStationu, jen aby to pak zahodil a nechal PS4 opet stat se dominantni konzoli.
To rozsirovani sluzeb, ktere clovek muze od vydani xbox36 videt je vskutnu snaha udelat z toho multimedialni centrum, ale urcite ne na ukor primarni fuknce- hrani her.
Co se tech vysokych rozliseni tyce. Ja myslim, ze pristi generace bude rada, pokud bude zvladat hry konecne ve FullHD, zejmena pokud clovek uvazi jakou vizualni uroven ty hry maji mit (viz prezentace next gen her).
Nakladnost vyvoje se s kazdou generaci konzoli vyrazne zvysuje s naslednym dotovanym prodejem a ocekavani navratnosti v radech let.
To vse se s nasledujici generaci nejspis opet zvedne a tak tezko ocekavat, ze do konzoli budou vrazet ten nejvykonejsi HW, co bude dostupny jen aby to podporovalo takovato rozliseni.
Navic vetsina lidi ma HD ready, nebo FullHD TV ,coz se asi hned tak nezmeni.
-
-
-
-
-
v době co všichni masturbovali nad PS2, sem měl Xbox (nehledě na PC) a dycky sem se Plejstejšňákům smál když sem viděl nebo zkoušel hrát ty jejich hry tam :D a nejhorší bylo jak si všichni mysleli buhvi co doma nemaj :D když pak viděly hry na xboxu nebo na PX tak jim spadla brada a utřeli slinu xD
-
-
A někdo ti to věří.
PS2 možná nemělo takový výkon jako Xbox, zato mělo lepší ovladač, zpětnou kompatibilitu na PS1, možnost multimediálního přehravače a celková kolekce her a exkluzivit odrovnává Xbox.
Už jen MGS série, Ico, Shadow of the Colossus, GTA a Jak série jsou důvod proč vyhrává.
Potom je zde GoW, Gran Turismo, RE4 a hromada dalších, na které si nevzpomenu, protože se už nějaký ten pátek o konzole nezajímám. -
A vidíš , kdo dneska brečí pro tituly z původního Xboxu .... kdežto na PS3 jedou ve velkém remaky z her na PS2 , které nestárnou .
Grafika a lepší HW u konzolí vždy stály až za vývojáři a podporou konkrétního druhu konzole .
-
-
Spíš to vypadá že Valve zase jednou především v očích investorů zachraňuje PC jako herní platformu .
-
-
A podle mě i videohry.
Konzole znamenají v některých oblastech snížení kvality videoher a proto bude jen lepší, pokud se lidé přeorientují z konzolí na steambox, popř pc. -
-
Nop ... už jen to omezení na joypad mi připadá jako podstatné omezení PC hráče a defakto snížení nároků na PC hráče.
Samozřejmě vidím v tom především snahu přilákat nové zákazníky . -
-
Tak gamepad jsem zrovna nemyslel. Ale i tam máš pravdu.
Spíše mi šlo o hw limitaci konzolí a teď nemluvím pouze o grafice. Bethesda asi těžko chtěla, aby hlavní město Skyrimu mělo 12 baráků a 30 obyvatel + stráže. Celková limitace "uměleckého záměru" je to, co je nejhorší.
Tu grafiku raději nezmiňovat, stačí se podívat na BLOPS 2 a je jasno. -
Jake omezeni? Uzivatel ma mit moznost vyberu, jestli gamepad, nebo mys+klavesnice.
Jinak souhlas, ze cele tohle je predevsim snaha zlakat konzolove publikum.
Vetsina PC hracu zustane u klasickeho PC, na ne to ostatne moc cilene ani neni.
Navic PC hraci z toho budou benefitovat take-->vice her, ktere budou plne podporovat kombo gamepat/TV vzhledem k tomu, ze vse bude zalozeno na Steamu.
-
-
-
-
-
I never asked for this. - PC player -
-
co by tam delalo, mladi jsou chytri a televizi si neporizujou vubec, 2 pc staci aspon my to tak mame a i par nasich znamejch....tv zvoni hrana *6*
-
-
musis podpichnout,mladi jsou chytri.a bohati.u nas teda ne.s vyplatami do 12000 tis co maj jejich rodice v nasem kraji maj tak akorad solidni plecky.nemysli si ze se maj vsnicni tak dobre jako u vas v praze,kde vam politici sdrou hory doli.
-
taky nemám TV a pořizovat ji neplánuju
-
lol spíš zvoní hrana pc, tv je na filmy a zpravodajství, konzole na hraní a pc jen pro zoufalce. Ted když valve udela to rozhrani ze se bude dat cist internet z gauče tak už pc vyhodim rovnou do popelnice
-
-
haha.prej tv zvoni hrana a cela rodina kouka u tebe na 23 monitor.spis pc zvoni hrana.proc?videls si tu novou 4k tv s processorem cell?co umi?co uz vse umi dnes smart tv?vse pujde pres telefoni linku veskery programi,widowsi atd aby si je nemohl kopirovat ukladat.na svuj disk.myslim piratit.vse se ti bude stremovat.na obrazovku zadna pc krabice z mega vetrakem nebude existovat.vdit zadny hdd take ne.vdyt se koukni na playstation plus a mas ps4 primo pred ocima.budes si hry pujcovat za prachy.za malo prachu.plusko nabyzi save myslim az 1gb.streamovani filmu a nebo kupovani filmu kde je budes mit koupeny na svim ucte jak na americkym storu.proste hdd uz ti nedovoli.a bez uctu si nepustis ani novu.maximalne blueray.ted vidis windws naposled na svem hdd kamo.pc bude existovat max v armade.v civilu uz jen jako tablet kde se ti vsechno bude stremovat.proc jsou stale a stale zvetsovany 3g site a zrychlovan internet a firmy jako sony koupily gaykaj .prave proto.zvikej si.v zimnich vecerech uz ti nebude co hrat nozky.ponevaz tyto sistemy budou zrat prave tak malo jako wiiu.zdar
-
-
a kdo si ted koupi sateli s parabolu je naprosty silenec.ponevaz kdo trochu cte tak nad matickou zemi je tolik bordelu od raked atd ze uz i nasa se boji litat nad maticku zemi.aby to naky kosmonaut neschyral.proto mam o2 tv ktera zvlada obraz v 1080i.pri nastaveni tovarniho nastaveni.i pri jejich rychlostech netu.asi tak.do 2 let vse pujde po te malinkate dvoulice.a wifi a 3g.
-
-
Je vidět, že na PC nepracuješ, loláčku...
-
Těším se, až tě pustěj do hospody. Tam tě okamžitě ubijou k smrti. *4*
-
-
nevim co by na to rekli moji kamaradi Walther PPQ 9mm a MP7A1
-
-
Myslím, že pokud by ti někdo chtěl dát přes držku tak kuličkovkou ho tak max masereš.
-
Já mám 4 tankové divize, dvě čety SAS, čtyři letadlové lodě, dvanáct motorizovaných pěších divizí a několik čet Blanických ryřířů. Myslím, že bys vypadal jako chudáček *3* .
-
Když to tak čtu...tak by řekli maxiálně: "Press 2 to switch between your primary and secondary" *3*
-
-
-
Jo až valve udělá autocad se kterým budu moct projektovat z gauče ...
-
Vis, nekteri vyuzivaji pc ne jen k hrani ,divani se na filmy a poflakovani se po FB *3* . Nemluve o tom, ze nektere herni zanry si na te tve tv nazahrajes.
Pc naopak proziva celkem obrozeni viz http://www.technobuffalo.com/2012/12/04/which-gaming-platform-had-the-most-exclusives-in-2012/ -
Presne tak! Skomplikuj si prezeranie webu, aby si nahodou nebol zufalec...debilek
-
-
lol tahle veta ani nedava smysl, a doufam ze za ty osobni vypady dostaneš ban
-
-
On tě nenapadá ... jenom poukazuje na zcela zřejmou skutečnost že si blb.
-
-
2 cody: Veta "jenom poukazuje na zcela zřejmou skutečnost že si blb." Znamena: cody=blb http://cs.wikipedia.org/wiki/Blb
-
hmm, no nic, mohl jsi mit 100e takhle budou na večeri zase jen rozky a voda jako obvykle *1*
-
Mas si udelat prohlizeni webu komplikovanejsi, abys nebyl zoufalec. Dotycny si mysli, ze kdo si web prohlizi pohodlne, tak je zoufalec.
Smysl to ma, i kdyz hloupy. Posles mi ty eura? :-) -
když mi tu vetu vysvetliš tak prestanu na tohle forum prispivat a jeste ti pošlu na učet 100€
-
tak tenhle komentář byla bomba
-
-
Nedava zmysel (lol) iba tebe (lol) a ja sa tomu (lol) ani (lol) nedivim ty lol
-
-
Treba to len citat s notnou davkou sarkazmu a zmysel to hned ma.
-
-
-
-
-
-
Já mám pc v obýváku už několik let... Říkám vám "TO JE NĚCO"
-
-
No televizi máme v obýváku už pár desítek let .... a nemůžu říct že "TO JE NĚCO"
Valve halasně tvoří uzamčenou platformu pro PC jen kvůli tomu aby se PC hráč skutečně vyrovnal konzolovému ? Co vlastně bude obsahovat HW od Valve aby PC hráč zkonzolovatěl ?
Není to snad marketingový útok na konzolové hráče které chtějí přilákat zpět k PC ?
-