Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 – recenze pokračování upírské klasiky
-
Dopadlo to přesně, jak sem čekal. A jak to dopadnout muselo.
Místo toho, aby se pustili do možného a potřebného, tedy remaster Bloodlines, což i to by byl husarský kousek, ata atmosférea je v podstatě neopakovatelný unikát.
Tak se pokusili o nemožné- vydat druhý díl jedné z nejlepších her co byla kdy udělaná.
To prostě nemohlo vyjít.
-
Výborná recenze. Právě toho, jestli jsou ve hře prvky z jedničky, ktere pro mě dělají tu hru (Gore, výborná hororová atmosféra a questy apod.), jsem se nikde jinde nedočetl. Takže bohužel vynechávám, je mi líto. A děkuji autorovi.
-
Byla to jedna z prvnich origosek, ltere jsem koupil. Libila se mi na tu doba velmi tezka plna krabicka oproti jinym.
Hra to nebyla technicky dokonala, naopak. Mechaniky souboju sice taky zadna hitparada, ale atmosfera, rozdilnost klanu, rpg prvky a replayabilita byla skvela. Zejmena to budovani atmosfery. Mallaviani ftw!
Bylo to vitezstvi obsahu nad formou a je to idea, ktera u mne plati i dnes. Radeji si zahraju hru, ktera vypada jako vyblitej, ale hratelne nebo napady prinese neco skveleho. A to plati, bohuzel, pro mne u Indie her. Keeper, Silksong (az na frustraci u litavcu a gangbangy), Absolum. Vse svezi vitr. Vetsi tituly jako Stellar Blade, Snake Eater taky fajn, i kdyz ne cenove u mne...
VTM2 ale urcite zkusim.
-
Jo, díky za vlastní zkušenosti s reklamací. Asi bude dost důležité si ověřit, zda tě AllKeyS přesměroval na nějaký z těch "lepších" ověřených keyshopů. A dělat si screenshoty toho, co jsi zakoupil.
Jsem rád, že tu je někdo schopný přiznat, že problémy můžou vzniknout a jak se s nima vypořádat. Alzahred se mě tady totiž snažil dost hloupě přesvědčit, že on problémy neměl a tudíž problémy neexistují a celé je to někde na úrovni fikce "jedna paní povídala". 😂
-
To je dobrý tip s tím vyhrožováním přes chargeback. To asi může fungovat. Díky.
Jsem rád, že tu je někdo schopný přiznat, že problémy můžou vzniknout a jak se s nima vypořádat. Alzahred se mě tady totiž snažil dost hloupě přesvědčit, že on problémy neměl a tudíž problémy prostě neexistují a celé je to někde na úrovni fikce "jedna paní povídala". 😂
-
To je dobrý...takže když si koupím Call of Duty 372. tisící díl a místo toho dostanu point n click adventuru tak by jsem měl být vlastně šťastnej...bravurní logika
-
allkeyshop není obchod, je to spíš vyhledávač mezi různými šedivkami ala heureka, který dostává nějaký provize, tj cokoli reklamovat na něm je zbytečný stejně jako na heurece. Pokud se člověk spálí, tak to musí reklamovat s jednotlivými obchodníky, pokud se kroutí, tak celkem funguje vyhrožováním aplikováním chargeback, zatím mi vždycky prachy vrátili. Jinak bych šel přes tenhle institut a to tahají za kratší konec provazu a to oni moc dobře ví.
-
Za měsíc:)
-
To the abyss with thee!
-
A za dva měsíce v game passu. Osobně bych něco takového nehrál ani zadarmo (ani RUNE).
-
Nečetl, Allkeyshop je jen portál. Je třeba si zkontrolovat přímo na obchodě, jaký klíč člověk kupuje a i před aktivací potvrzuje, že je to skutečně klíč pro jeho region/platformu.
Stát se samozřejmě může cokoliv. Ja řešil jednu reklamaci, že jsem nedostal preorder bonus. Snažili se to taky na jednom obchodě zaonačit, ale dodal jsem důkazy, že tam ten bonus měl být a po pár dnech mi dodali klíč. Těch dobrých a ověřených keyshopů je tam spousta. Stačí si vybrat.
-
Hezky jsi to napsal. A je fajn, že jsi poukázal na ty packaly z CCP, kteří dokázali přes DMCA zaříznout každý lepší fanoušskovský projekt z univerza Vampire the Masquerade.
-
Četl jsi ty negativní recenze na AllKeyShop ? To jsi nevěděl, že si můžeš přečíst ty negativní recenze???
Stávají se takovéhle věci: "Hledal jsem klíč pro můj region. AllKeyS mi ukázal, že koupím klíč pro můj region. Po kliknutí na nákup jsem byl přesměrován na portál jejich partnerského keyshopu. Ale po zaplacení přišel klíč pro jiný region, který nejde aktivovat. Na tom partnerském keyshopu nikdy nebylo upozorněno, že to bude pro jiný region. Vrácení peněz zamítli."
Když platba proběhne přes platební portál jiného (partnerského) keyshopu, tak reklamace přes reklamační oddělení AllKeyShop nemusí vrátit peníze. To jsi nevěděl???
Hele, nebudu ti kazit z dobrého pocitu, že nakupuješ na "nejlevnějším" eshopu pro klíče. Jen si tam v klidu dál nakupuj. Ale jednou se může stát, že spálíš své peníze a nic nedostaneš. Prostě to riziko akceptuj. A nemusíš hned brečet a vztekat se, že někdo napíše, že takový 3rd party obchod není 100% jistota a občas to nevyjde.
-
"Jestli někdo vědomě porušuje pravidla Steam, tak to už je jeho problém?"
Četl jsi ty negativní recenze na TP na AllKeyShop ??
Věci jako je tady tohle se občas stanou "Hledal jsem klíč pro můj region. AKS mi ukázal, že koupím klíč pro můj region. Po kliknutí na nákup jsem byl přesměrován na portál jejich partnerského keyshopu. Ale po zaplacení přišel klíč pro jiný region, který nejde aktivovat. Na tom partnerském keyshopu nikdy nebylo upozorněno, že to bude pro jiný region. Vrácení peněz zamítli."
To není problém kupujícího. To je problém AllKeyS, že podalo špatné informace pro nákup.
-
Takže koupíš hru, co má být druhý díl a pak nesmíš myslet, že to není 2. díl? Jo, to dává smysl:)
-
Je to síce fajn, že pořád vyzdvihuješ, že to bylo v 1. díle také. Ale krapet už v herním světě a ve světě vývoje her trochu popošlo dál...
-
Jo, první díl byla moje 4. originální hra, co jsem kupoval a nedostal. Rozbitá jak smrt, co zapomněla, že má někoho zabít.
Ale špičkový příběh atd. bylo něco, co nakonec tu hru z pomysleného hrobu vytýhlo na světlo světa. Ale podle recenzí to u tohoto dílu naprosto nehrozí. A upřímně to byl pro mě hlavní důvod, proč jsem se na 2. díl těšil.
Edit: No Steam recenze defacto říkají to samé, takže hra není žádná slává a tak za měsíc bude v akci. -
VTM: Bloodlines si pamatuju velmi dobře. Taky si dobře pamatuju to, že po vydání nešla kvůli bugům vůbec dohrát. I tak zůstala mojí srdcovkou a nedivím se, že se po čase stala kultovní. Natolik kultovní, že na ni komunita aktivně pracuje ještě 21 let po vydání (díky Wespe!). Bloodlines má i přes své stáří stále jedinečnou atmosféru a řadu nezapomenutelných, skvěle napsaných a kolikrát naprosto bizarních questů. A ano, jak někteří nezapomněli zmínit, naprosto pitomý soubojový systém.
Jestli si někdo pamatuje okolnosti vývoje, tak se tomu nemůže divit. Je mi líto Troiky. Bylo to vždycky velmi ambiciózní studio, ale na Bloodlines si těžce vylámalo zuby. Nejprve s ním vyběhlo Valve a pak jej Activision i s celou hrou hodil přes palubu. Posledním kůlem do srdce pak bylo datum vydání ve stejný den jako Half-Life 2, vskutku perla promyšleného marketingu.
Od roku 2006 do roku 2015 hnila celá značka pod islandskými CCP, kteří se dlouhou dobu marně snažili vytvořit MMO ze světa World of Darkness. Při té příležitosti nezapomněli prudit copyrightem komunitu a mimo jiné zařízli i slibně vypadající fanouškovský remake Bloodlines. Byl to až Paradox, který značku konečně využil a licencoval ji větším i menším studiím.Bloodlines 2 po svém oznámení vypadal skvělě, byť Hardsuit Labs - nové, neznámé studio, na mě nepůsobilo zrovna důvěryhodným dojmem. Pak následovalo podezřelé ticho. Vyhazov Briana Mitsody už bylo varovné znamení. Následné opakované odsuny data vydání potvrdily, že je Bloodlines 2 ve velkých problémech. Po ohlášení restartu vývoje jsem od Bloodlines 2 už nic moc nečekal. The Chinese Room není úplně studio, kterému by mě napadlo svěřit tenhle materiál, ale zase na druhou stranu chápu Paradox. Ti chtěli jednoduše omezit ztrátu a získat zpět propálené miliony. Potřebovali sehnat studio, které hru hlavně dokončí a v zásadě je odkaz první hry a její fanouškovská základna nezajímá. On to tak trochu potvrdil i nový marketing, který se svými DLC plány rychle a tvrdě narazil na odpor herní komunity.
Bloodlines 2 je tedy mezi námi. Je to průměrná hra, která má s původní hrou málo společného a dobré nápady utápi v nešťastném provedení a žalostném technickém zpracování. Paradox na ní něco vydělá, odepíše ztrátu a jede se dál.Vtipné je, že duchovní následovník Bloodlines existuje a jmenuje se Deus Ex: Human Revolution. Je až s podivem jak jsou si ty dvě hry podobné, byť je od sebe dělí přibližně 7 let. Ta šablona stále existuje a i dnes je velmi životaschopná. Paradox se ale ošklivě spálil a pochybuju, že v dohledné době bude mít se značkou WoD nějaké větší plány.
-
Tak allkeyshop je primárně portál pro všechny hlavní keyshopy. Samotný klíč už bereš z konkrétních obchodů a taktéž řešíš i případné reklamace. U žádného obchodu jsem nikdy neměl problém a to takhle beru 90% všech klíčů.
Jestli někdo vědomě porušuje Steam pravidla s regiony, tak to už je jeho problém.
-
Čo si tu chceš dokazovať, že to nemaš kúpiť, lebo na Steame je to drahé a Alkey sú podvodníci...haha, nemusíš písať kraviny, proste NEKÚP TO !!
Opakujem pre české okruhy a deti policajtov, nie som platený za reklamu, odporúčam to, s čím mám dobré skúsenosti...
Sebemenší pochybení...hele, aj na Alkeys majú reklamačné oddelenie a ano, vybavia ťa...aj vrátia peniaze, keď je problém...
To si nevedel ??? Ale ak niekto podvádza s regionom, tzn že region RU má uplne iné ceny, tak to naozaj môže byť problém, ale to je už o niečom inom...