Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak se tady toho chyta zase kazdej Marcel a vidi v tom nejvetsi konspiraci :D pritom to byl jen blbej cache fail.
  • Vy co tvrdíte, že 34 tisíc uživatelů je nesmysl, protože se to stalo všem ve vašem friendlistu, tak se naučte číst, případně chápat psanej text, nejlíp obojí.
    Těch 34 tisíc jsou uživatelé, jejichž profil se nacachoval a zobrazil ostatním uživatelům (těm milionům, včetně všech vašich přátel).
    • PreidaQ
      Aha. Tak to jo. Ale přečetl jsem si to podruhé a myslím, že to tam napsané není. Minimálně už v prvním odstavci je naznačeno, že se to týkalo 34 tisíc uživatelů v souvislosti se zobrazováním cizích účtů. Článek je trochu matoucí.
      • Uznávám, že to někdo nemusel pochopit (tedy evidentně se tak stalo), nicméně je zjevný, že problém je zobrazení údajů jiným uživatelům, takže ten kdo pouze viděz cizí údaje, tak byl pouze svědkem, ne postiženým.
  • PreidaQ
    "Podstatné ovšem je, že se nakonec nic závažného nestalo - zejména, že nedošlo k úniku citlivých údajů, jakkoli jejich zobrazení naprosto cizím lidem je velmi nepříjemné."

    Chcete mi snad tvrdit, že zobrazování citlivých údajů jiným lidem se za únik nepovažuje?

    No hlavně, že z článku vyplyne, že vlastně Valve za nic nemůže a nic se neděje a je Vaše vina, pokud si na zabezpečenou stránku napíšete vlastní údaje. Trochu vtip, ne?
    • Z článku nic takovýho nevyplývá. No pokud si zrovna na Steam doplníš celej svůj životopis i s fotečkou a adresou, tak je to tak trochu tvůj vlastní problém.
      • PreidaQ
        Něco jiného je vyvěsit celé své údaje na ksichtoknihu pro oči veřejnosti a něco jiného je napsat je na steam tak, aby je nemohl nikdo vidět. Tohle mi jako "informační únik" rozhodně připadá.
    • To co bylo zobrazeno nejsou zadny citlivy udaje, ty citlivej udaji.
  • PreidaQ
    "Valve ve svém vyjádření slibuje, že zapracuje na prevenci podobných potíží a zároveň se omlouvám všem uživatelům Steamu, které potíže postihly." Mimochodem, není se za co omlouvat, pane Homola, možná snad za to, že si po sobě články pořádně nečtete.
  • Naprosto vylhané vyjádření. Celkově store, community atd nešlo dobrých 6-8 hodin a problém s účtama ten byl nejmín 3 hodiny. 34k účtů tak určitě.. Nic proti steamu a valve nemám, používám ho už hodně let ale to jejich vyjádření je naprostá lež.
    • 34 tisíc účtů mohlo být zobrazeno ostatním (tedy všem uživatelům Steamu), vzhledem k tomu, jak cachování funguje to imho je uvěřitelné číslo
  • jak nefunkční je služba jménem Steam, ukazuje i třeba počet atomovek v Metal Gearu. PC zločinecká scéna podvodníků.
  • myslim, ze tych 34k ludi su ludia co v tu dobu bud dokoncili nakup, alebo ludia co si v tom case menili svoje osobne udaje cez nastavenia - takze stranka ktora moze obsahovat ich osobne udaje sa nachadza v cache. potom miliony ludi co prave vtedy skusali nieco robit v steam store mohli vidiet udaje prave tychto 34k ludi.
  • 34 tisic ale ze 100 pratel na Steamu neznam nikoho komu by se to nestalo + nekolik dalsich tisic na redditu, FB atd.... kdo vi odkud toto cislo zase vytahli, aby to nevypadalo tak zavazne

    *15*
    • Ano, přátelé na FB... to jsou ti přátelé, kteří na FB všechno sdílí a vyplňují a když potom na steamu někdo vidí jejich mail, tak se můžou zbláznit? Trochu nesmyslné, ne?

      Ptal si se všech přátel, nebo jen mlžíš? A to, že tví přátelé viděli cízí údaje neznamená, že někdo viděl i jejich údaje...

      Tím netvrdim, že únik mailové adresy není závažná věc. Ale karty ani čísla telefonů nikdo vytáhnout nemohl... Což je samozřejmě divné, proč steam ukazuje jen poslední čísla karty a telefonu, ale email ukáže celý... Tohle by měli změnit aby byla vidět třeba jen část mailu.
      • Mail se ukazuje celej, protoze neni duvod k tomu ukazovat jen jeho cast.
        • Proč v profilu zakrýt mail je zcela jednoduchý - steam používá plno dětí a plno lidí s inteligencí dítěte. Stačí aby se jejich profil zobrazil nějakému "hajzlíkovi", který toho hned využije - založí si podvodnou mailovou adresu podobnou například steam supportu. Využije aktuální situace, kdy se na net "dostaly citlivé údaje" (schválně to píšu v uvozovkách) a danému člověku, na kterého získal mail pošle smyšlený email s přesměrovaním na falešnou stránku, kde by si měl obnovit heslo, dle instrukcí v mailu a další bla bla bla věci. Protože poškozený nemá moc rozumu, nebo je to prostě dítě, tak to udělá přesně jak je tam psáno.

          Najednou má druhý uživatel jeho citlivé údaje, včetně hesla na steam a login jména...

          Proto by se neměl zobrazovat i celý mail. Ano, to co píšu je extrém, ale steam účtu se denně krade plno. A tohle by mohl být právě další způsob, jak to udělat. Proto by byl pro, kdyby se v account details skrýval pro jistotu i email. :)
          • a pritom by stacilo pouzivat hlavu. Ja mam napr 2 emaily, jeden mi slouzi ryze jako osobni pro komunikaci a druhy je tvz. bordel mail, ktery slouzi na ruzne registracky sluzeb apod a nikdy z nej nic neoteviram apod. Nevim kolik let je mistnim diskuterum, ale ti starsi potvrdi, ze staci par online nakupu a vas email doslova koluje internetem a pak na nej chodi tuny spamu. A pak se muze kdokoliv podelat, ze se na steamu objevi jejich email, pricemz dany email uz je davno ulozen v databazi kdejake firmy a kdejakeho smejda rozesilajici falesne emaily napr. na kliknuti na falesnou blizzard stranku a prihlaseni se tam. A co se tyce uniku citlivych informaci. Mnohem nebezpecnejsi nez uvedeny email skrze steam je facebook. Kde sjsou lide schopni sdilet i to, kdy a jak moc nahlas si uprdli. A podle facebooku je pritom mozne si dohledat vase verejne fotky, vase bydliste, pratele apod. Tohle se da zneuzit k nabourani soukromi, ne pulhodina zobrazeneho emailu jakehosi prdoly z Horni Dolni a s nickem SexyMeda1234.
  • Nejdpodstatnejsi z podstatnyho je, ze tady mam dnes 3L alkoholu a rikam tomu istota. Muze bejt DDoS jakej chce... Sileneho silvestra vsem!
    • PreidaQ
      Ne. Radši knihu.
    • BangMeInBangladesh
      Jistota tvrdych jater?
  • eStar
    https://www.youtube.com/watch?v=esmKdMDvSGI

    Zdá se že za určitých okolností bylo skutečně možné vidět i plné jméno, adresu a telefonní číslo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit