Přejít na výpis diskuzí
Ve sci-fi RPG Elex můžete být válečník s mečem i technomág
7.6.2017 | Patrik Hajda
39 příspěvků
-
Chci hru kvalit druhého Gothica, otevřeností a hudbou třetího Gothica, temnou atmosférou prvního Gothica...tohle zní zajímavě na papíře, ale vypadá to přesně na opak...a to nemluvím o tom, že poslední tři hry mě od nich nebaví...Risen1 byl ještě dobrý, ale místo toho, aby se hra posouváním v příběhu nějak vrstvila a zvětšovala, bylo to přesně naopak...dvojka se hrála už prostě divně, nemluvě o tom příšerném rozkouskování herního světa...a trojka, to už byl vtip sám o sobě...takže tomuhle výtvoru, co se na nás řítí a takřka všechny mine, moc nevěřím...bouhžel, Piraně už nejsou piraně...možná tak podle jména, ale ne co se týče kvalit, vyvojářů, atp...
-
-
Doufám že se vzpamatujou. Gothic sám o sobě taky nebyl klasické fantasy a tenhle novej svět mi přesně sedí k těm jejich raptorům, číhavcům, mrchožroutům a tak podobně. Snad se zas zadaří.
-
cumpi3 vezmeš si mě? budeme běhat po ulici nahatí a křičet do světa "Sláva Gothicu, je a vždycky bude tím nejlepším co nám hry daly!" "Sleeper has been banished, but we will never forget!" no a tak něco. *15* ne, myslím to fakt vážně. ve srovnání s G1 a G2 je pro mě 99% her totální prázdnota. Jediný co zbývá je nostalgie, no a naděje, která umírá poslední (ale přece umírá - Vypsaná Fixa).
-
Napsal ste to ukážkovo. Ja by som bol tiež za, ale na druhej strane, by mi úplne stačilo, keby vydali hru tipu RISEN 1 - čiže jeden ostrov alebo jeden svet, ale svet taký, aký umí len Pyranha. Hoci by takto vydali aj viac hier, je to to, čo im ide najviac, a bavilo by ma to vždy, hoci aj opakovane, oveľa radšej ako riseny 2 a 3. Proste taký Gothic 1,2 v grafike Risenu 1 . Neviem či je to len u mňa ale mne prišiel aj graficky, umelecky či vizuálne najpríťažlivejší Risen 1 . Aj ku trošku kontroverznému Gothic 3 sa celkom rád vraciam, síce len do Myrtany. Elex - no neviem, s pozdravom....
-
hudba byla super v 1 a ve 2, nevim, co te zaujalo ve 3
v 1 to byl stary tabor a ve 2 galeona v pristavu -
-
hudba ze trojky? já na kytaru hraju Vista point a Trelis. a Vista point je totálně boží.
-
ja moc hudebne nadany nejsem,ale mam kamarada ktery ma hudebnost v rodine, prakticky ho hudba provazi cely zivot (ta vazna) a je proste znalec. A prave tenhle clovek tvrdi ze Gothic 3 ma jeden z nejlepsich hernich soundtracku vubec.
-
co me tak mohlo zaujmout na hudbe ze trojky? To, ze byla totalne krasna, melodicka, neuveritelne sedela do obrazu ... Myrthana explore, Fight theme, Welcome to Varant, The Showdown, Night forrest, Gelern music, Geldern Night...a to je jenom to, co me z hlavy napadlo *1*
-
-
Kéž by, Gothic I + II jsou moje srdcovky. Trojka byla taky výborná - teda až poté, co ji komunita zapatchovala :D
Bohužel to vypadá, že se takové hry nedočkáme....
-
-
Tak ten pribeh, proc je to takovy gulas uz vysvetlili a vlastne I to rozdeleni do tri frakci to podtrhuje. Samozrejme taky nemam moc rad modernejsi zbrane, ale vzhledem k tomu, ze jsem treba cetl scifi Hyperion/Endymion, tak s tim nemam takovy problem.
Ceho se tam spis obavam, ze tam bude podobny pocit jako u Dragon Age Inquisition, ze je to vlastne MMO v single player. Ac to bylo fajn, presto me to prislo zbytecne natazene, a jsem zvykly casto vymetat kazdy kout sveta a nebyl jsem schopny se drzet poradne pribehove linky. :(
Obdobny problem jsem vlastne mel I se Skyrimem, kde vlastne ti kazi ten dojem, jak na tebe vsechno naleha a ty mezitim si sbiras kyticky, lovis motyly a skaces po rozkvetle louce. -
Elexu velmi fandím, ale podle mě lidi odedávna mix fantasy a scifi moc rádi nemají. Vyčítalo se to už Wizardry a Might and Magic. Nevím, podle mě Piraně po pirátech dokázali vybrat další téma, které polovinu hráčů odradí už dopředu.
Měli by udělat fantasy o skřetech, elfech, paladinech, nekromantech atd. Fantasy atmosféra jim jde (viz Gothic) a lidi to budou vždycky kupovat. Tyhle pokusy...
Docela se těším, ale co do prodeje to myslím bude prohra. -
-
Právě že mix je něco, co je dost lákavé, ale je pravda, že je tam větší náročnost na vyvážení a provedení. A pořád se najdou lidi, kteří budou řvát proč plasmovou puškou nejsem schopný okamžitě někoho zabít nebo proč meč na blízko je silnější než odstřelovačka atd.
Mě by zase vadilo, kdybych nemohl použít třeba luk a byl by slabší jak scifi střelné zbraně.
Ale právě nechápu co je na Wizardry a Might and Magic špatné, obojí bylo super.
-
-
super spojeni techniky vs magie je arcanum!! Srdcovka *14*
tohle vypada divne -
-
já science fantasy ani steampunk nemám moc rád, je to bizarní mix a třeba shadowrun mi přijde šílený mischung. Asi nejvíc se to povedlo v adventuře The Longest Journey, kde byla Arcadie a Stark
-
-
kdyby radeji misto future scifi pouzili steampunk scifi, davalo by to vetsi smysl
-
-
Tak si počkej na Cyberpunk 2077 :), možná se o něm na E3 něco dozvíme..
-
Tvrdit, že steampunk má větší smysl než science fantasy, je to samé jako tvrdit, že filmy o upírech mají větší smysl než filmy o vlkodlacích a že postapo v době ledové má větší smysl než postapo s vysušenými oceány.
Jsou to prostě různé žánry s vlastními pravidly, které mají úplně stejnou váhu. -
-
scifi a fantasy se hodne micha, treba takove SW maji blize k fantasy nez scifi, ale jelikoz se to odehrava v budoucnosti a vesmiru
pro me osobne je vice prejatelnejsi nejaka musketa a parmi mechove, nez kombinace magie a plazmovych zbrani, tot muj nazor -
-
Jde hlavně o to, že Elex je ukázkový příklad subžanru science fantasy nazvaného Dying Earth - tedy postapo příběh, kde přežívají zbytky původních technologií, ale jsou nahrazovány něčím, co přinesla zmíněná katastrofa (dalším známým příkladem je Shannara od T. Brookse).
A jelikož v Elexu všechny ty základní znaky záměrně jsou, je požadování parních strojů a podobně vlastně žádostí, aby kompletně změnili žánr, protože magický steampunk vzniká přidáním technologie k magii, zatímco Elex je přesně opačný případ - přidání magie ke skomírající technologii.
-
-
Podle wikipedie je science fantasy sci fi obohacene o magii, co chapu. Ale jaky smysl ma aby typek v te hre behal se stitem a mecem, kdyz jde bojovat proti strelnym zbranim? To uz mi hlava nebere.
-
-
protoze magie je vzdycky silnejsi nez technologie -muzes si vymyslet co chces...v Matrixu zastavil projektily ve vzduchu, nebo muzes mit brnco co neprostreli...a zaroven ocarovany mec, ktery rozkroji cokoli jako maslo...
-
-
Nic proti, ale je to fantasy nebo scifi svět. Tedy hlavně u fantasy vymyšlený svět a scifi představa budoucnosti. Každopádně síla magie v daném vymyšleném světě by měla být omezena dle zákonitostí jak magie funguje. Tady je právě silou ono prvku, který má nějaké omezení.
Četl jsem řadu kníže ve kterých tyto omezení byli právě často zmiňovány. Vyčerpání síly dotyčného, nebo to nemohl umět každý, vyšší magie třeba potřebovala větší čas a vysokou koncentraci, takže nešla použít v bezprostředním souboji atd.I bohové jsou často vysvětlování tak, že jejich síla pramení ze síly věřících, takže když neměli věřící, tak se z nich mohli stát slabé stíny a nebo dokonce zmizet.. atd.
-
-
-
-
-
Gothic jsem nějak minul, ale v prvním Risenu jsem strávil pár desítek hodin a věřil jsem Elexu, ale když to vidím v pohybu (a takhle hezky sestříháno), tak se mi nepozdává mišmaš žánrů.
-
-
o nic jsi neprišel, gothic je vicemene akční rubačka, predchudce dnešních hacknslash. Nicmene ta čast v prvním meste v gothicu 2 byla zajimava
-
-
"Predchudce dnešních hacknslash"... *1* Takoví rádoby znalci her, nebo v tomto případě hlavně žánrů, mě po ránu fakt dokážou rozsekat *1*
-
Zapni NoTR a zkus to dohrát ! Chci tě vidět ty akční rubačko.
-
Předchůdce dnešních hack and slash? Na čem to prosím jedeš? Chci to taky!
-
-
-
Jsem asi jediny koho gothic 2 proste nebavil. 1 a 3 jsemse nehral hoodne ale 2 me nejak minula :-(
-
-
Celkem nechápu, jak tě mohla bavit 1 i 3, ale dvojka, která byla v mnoha ohledech lepší, ne.
-
-
Nevim jestli bych se umel "vzit" do role hrdiny v takovem tezko uveritelnem svete, ktery pripomina gulas vseho mozneho. A to je u mne dost podstatny faktor pri hrani rpg (moznost se s hrdinou stotoznit a uverit tomu svetu). Ale treba to prekvapi a budou mit lore ktere ten mismas vysvetli. Koneckoncu i v te hre na PS4 o dinosaurich robotech (zapomel jsem nazev) se michalo sci fi a pravek.
-
-
Já s uvěřením tomu světu zatím problém nemám, ale na druhou stranu to pro mě není až takové překvapení, protože subžánr science-fantasy (mimochodem s víc jak 60letou knižní tradicí) už znám.
-
Proc tezko uveritelny svet? Takovy Might&Magic je taky scifi plne robotu, plazmovych zbrani, vesmirnych lodi a vseho mozneho a jak to vsichni zerou
-
-
Plný? Já teda hrál jenom sedmičku (a nikdy jí nedohrál), tak je to možná ve všech ostatních dílech úplně jinak, ale tam sice sci-fi pasáž byla až dost na konci ne? Nebo si moje vypitá hlava už zas něco pamatuje blbě?
-
-
Prvni dil byl o tom ze nahanite sveho bratra aby jste se dozvedeli ze jste jenom android ktery putuje mezi ruznymi biosferami na kolonizacni lodi a nahanite vadnou jednotku
Pak uz je to o tom ze pristanete s lodi a tak dale, v sestce jste napriklad museli opravit planetarni reaktor ktery poskodila valka
V osmicce na planete ztroskotali pozorovatele z jineho modulu a rozdelili se na dva tabory ...
Toho scifi tam bylo dost, ale bylo vzdy umne schovano ke konci hracova snazeni, jelikoz plazmove pusky nadelali paseku skoro z cehokoliv
-
-
-
-
Nevypadá to zle, ani ten nápad není špatný, problém je, že Piraně neumí dělat hry. Gothic 1 byl super, dvojka se svezla, trojka už byla nudná tragédie, která vykradla sama sebe s do blba se opakujícími úkoly typu "zabij 5 vlků", "nasbírej 10 bylin", "přines x kůží". Riseny aspol. to už byly ryzí propadáky, u kterých už ani vydavatel nepředstíral opak, protože to byl vlastně Gothic 3 "po stoprvé" v jiné grafice. Hodně bych se divil, kdyby tohle bylo jiné.
-
-
Sbírání 5ti ocásků si nemyslím, že i v dnešní době je špatné, ale záleží už jak to do onoho světa zapadne a v jaké fázi vývoje postavy nebo příběhu to děláš. Na začátku, třeba kdyby jsi měl sehnat ingredience pro nějaký nápoj aby ti to ukázal, jak to dělat, tak přece nemá dotyčný důvod ti to shánět. Tam je spíš otázka, zda by to němelo být třeba k dispozici několika způsoby. Někomu to ukrást, koupit v obchodě a pokud to není na trhu tak to jít prostě ulovit. A nebo třeba dotyčného ukecat, že bys použil jeho zásoby..
Ale asi by byla blbost, kdyby ti před závěrečným bossem řekli, běž nasbírat 100 ocásků a až pak tě pusítm na bosse bez vysvětlení. I kdyby to mělo znamenat že na pozadí vytvoříš z ocásků velký provaz a uškrtíš tím toho bosse :D -
Panečku, vy jste ale kritik! Blog máte?
-
-
Nemám.. to je nutné mít? *1*
-
-
-
Tak jsem se jeste podival na par Gameplayi a vadi mi tam zatim par veci. Treba ten Jetpack, kdyz ma typek na sobe stit a sekeru tak mi to k tomu proste nesedi, kdyby treba Jetpack mohl mit variaci nejakeho "magickeho" skoku do vzduchu, tak bych to asi spis uprednostnil. Jetpack se me vic hodi proste k futuristickym zbranim.
Dalsi vec co me nesedla, ze ma ten typek neco v ruce a jeho ruka se vzdycky skubne jako by vypalil granat, jestli to je pokus o magii, tak se me moc nelibi :( To uz je lip ztvarnena magie ve skyrimu. Ale pokud je to jen nejaka futuristicka ta zbran z meteorite, ktera takhle odpaluje plasma nebo projektili tak asi OK.