Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Levelování bude probíhat ve stylu Fallout 3 a ne Oblivion." Tak tohle je dost neurcita odpoved. Levelovani ve smyslu RPG systemu (tedy neco na zpusob SPECIAL a dovednosti ve Fallout 3), nebo jde pouze o levelovani samotne, tedy level up po dostazeni urcite urovne zkusenosti a ne po vylepseni urciteho poctu dovednosti jejich pouzivanim. SPECIAL ve Fallout 3 naprosto nefungovalo a naopak pro bethesda rpg se nejvic hodil system z Morrowindu/Oblivionu, protoze velmi dobre maskoval znacne nedostatky her v designu.
    • Já bych řek je to zase spíš ztráta v předkladu. Na tohle téma se Bethesda vyjádříla už několikrát a to přirovnání k Falloutu 3 bylo vždy ohledně level scallingu, tj. toho jak potvory levelujou zároveň s hráčem (neboli největší slabina Oblivionu). Samotný levelování má sice taky bejt zjednodušený - už budou jen skilly a atributy ne (kromě zdraví, magicky a staminy), ale jinak je systém klasickej pro Elder Scrolls.
    • Masa-san
      haha , já myslím že je neurčitá záměrně *2*
  • skaven123
    ja by som bol radsej, keby do Skyrimu pridali taku banalitku ako je rozlicne bonusove zranenia rozlicnymi zbranami, napr ma iritovalo stale ze dokazem lukom zabit kostlivca, totalna hovadina nie? na kostlivca by mali platit drtive zbrane ako kladiva a palice, takisto na zombies secne zbrane, atd atd...
  • rancor1223
    ...věrný oř bude padat rychle... Ale upřímně, skutečně toužíte po téhle scéně?
    Ano samozdřejmě, jako odpůrce koní a všeho kolem nich (sand krom toho salálu), bych tohle zajisté ocenil! *1*
    • Že ty to taháš s tou orčicí u Imperial City? Ta taky ty koně raději žrala než prodávala... *1*
    • Co máš proti koním? Tě shodil ze sedla, kopnul tě, či tě kousnul? *1*
      • rancor1223
        Ne, ale nikdy se mi nelíbili.. Prostě k nim mam takovej přirozenej odpor..
        • Na odporu ke konim nemuze byt prirozenyho ale vubec nic.
          Jestli jsi to vsechno myslel vazne, tak teda panbuh s nami. Cekal bych ze takovyhle zly humusy se v civilizovanym svete tolik vyskytovat nebudou : /
          • rancor1223
            Mluvime tu o hře, nebo ne? Živího koně bych ze srazu taky nehodil.. A co je špatnýho na odporu ke konim? Sousta lidí má odpor k pavoukum a klidně i psum, tak co je špatnýho na koních?
            Ale jinak sem to samozdřejmě nemyslel vážně - to už si nemůže udělat člověk ani trochu srandu z koní? Jen by to byla zajímavá možnost, v Oblivionu mě to nenapadlo udělat..
            • Masa-san
              hej já mam koně i všechny zvířata i pavoučky apod. rád, ale je fakt že některý koně koušou a mají "špatnou" osobnost !!!!!!!! haha *1*
              Jiní jsou rozmazlení a další žárlivý , nejsou to úplně neviňátka např oproti psům , nevinní budou asi jen pavouci, ti vše dělají jen z instinktu, nemají kapacitu na to aby měli špatnou osobnost, takže ja říkám, že nechci vidět žádné vraždění pavouků !!!!!!!!!!!!! Nosí to smůlu !
            • Dobry - ja jen mel starost, zes to treba fakt myslel vazne, a ve volnym case topis kotata a tak podobne...
              Jinak prave ze na konich neni spatnyho vubec nic - narozdil od psu, nebo pavouku cloveka nikdy neohrozovali...
              Ja v Oblovionu s konem omylem sjel ze (snad) nejvyssiho mista na mape, a pohled to byl docela dobrej, no : D
      • Asi se jich bojí.
  • este nejak ten modik zo stredoveku a bude parada...fantasy mam uz dost
  • Koně ať klidně zruší, a taky by mohli tu automatickou teleportaci (tu maximálně v čarodějných gildách za poplatek) - Morrowind měl díky tomu zdání mnohem většího území a člověk si alespoň díky tomu pořádně svůj itinerář promyslel a neskákal z místa na místo napříč celou mapou jako čertík na špagátku.

PS: Mnohem raději bych byl, kdyby se místo Oblivionem nebo F3 inspirovali FNV a Morrowindem, ale to asi zbytečné přání.
    • MrSanta
      Nevím jak to bude s rychlocestováním pomocí mapy, ale Bethesda se vyjádřila, že ve Skyrimu plánují systém rychlé přepravy jako byl v Morrowindu. Akorát kromě broukobusu tam bude něco ve stylu dostavníku.
      V Oblivionu mám zatím nahráno cca 16 hodin a na koně jsem ještě nesednul. A do dosud nenavštívených lokací si hezky dojdu pěšky, bez pomocí fast travelu přes mapu. Je pravda, že moje postava je celkem atlet, takže přesun po vlastních je docela rychlý - určitě rychlejší než v Morrowindu.
      • Masa-san
        Opravdu ? Ta zpráva mě nějak minula, no nemůžu sledovat všechno že *2* To mě těší , nějaký ten systém "meziměstské dopravy" bych ocenil *4*

V oblivionu jsem já osobně používal nejraději draka jakožto dopravní prostředek a poletoval s nim po krajině ( ten tam samozřejmě od vývojářů nebyl, byla to modifikace a já už měl hru v té době několikrát prochozenou )
        Ale předtím jsem si vyzkoušel i koně, jen jsem ho vždy někde zapomněl a často jsem ho už nenašel a mnohdy se pak objevil později ve hře před nějakými těmi vraty hehe.

Každopádně mohli tam být questy a jiné využití koní. Modifikace později přidaly možnosti aby kun nosil část vybavení(inventáře) a odlehčil tak hlavní postavě, nebo nasazení brnění koně podobně jako na hlavní postavu a jistě další.

Mám za to, že to bylo právě v Oblivionu, kde můj kůň přidal ruku k dílu, když jsem byl zrovna pod útokem nepřátel haha , kdo kdy viděl koně bojovat no přiznejte se ? *1*

Každopádně proč se připravit o tu možnost projet se na koni po fantasy krajině.
        • MrSanta
          Obava o zapomenutí koně je také jeden z důvodů proč ho nepoužívám. S hledáním přibližovadla jsem si užil své v King's Bounty - vždycky jsem někde zapomenul loď a pak jí hledal jak trubka po celé mapě. Od té doby si raději píšu kde jsem jí zakotvil *1*.
          Druhý důvod je, že rád brouzdám krajinou, sbírám bylinky a vůbec se kochám. To bych musel pořád sesedat a nasedat a to je v těžké zbroji makačka *2*. Kdoví, třeba později, až budu mít probrouzdáno, tak taky usednu na koně. Zatím to ale není nutné.
    • Masa-san
      Mě se libil ten systém v Morrowindu také více, třeba ten obrovský brouk-bus nebo co to bylo .. pamatuji si, jak jsem postupně vše prozkoumával,

bohužel spousta lidí i můj dlouholetý kamarád a spoluhráč to prostě považovala za přišil únavnou skutečnost, že aby se někam dostali museli vůbec místo napřed najít (šipky atd , na něco takového se v pořádných hrách dříve nehrálo, byly totiž pro zkušené a náročnější hráče) a pak šetřit na každou cestu balík peněz ... no a podobně asi smýšlí více lidi, neuvědomují si, že pokud chtějí hrát jednoduché a časově nenáročné hry je lepší sáhnout po něčem pro jejich level a zde vstupují vývojáři s vidinou zisku "jó uděláme kompromis pro všechny" , ale kompromis znamená že každému zároven něco uberou že ? *4*
      Takže bud rád, že máš aspoň něco *4*
    • ucho
      však on tě nikdo k těm teleportacím a skákání jako čertík na špagátku nenutí. klidně to můžeš hrát stylem chození po svých, je to na tobě...
      • To můžu hru rovnou procouvat, jestli ti jde o to. *6* Teleportace ať klidně jsou, ale ať jsou realisticky začleněny do hry, takhle to vypadá jako kdyby hráč zapnul autopilota a během cesty spal (a bandité a agresivní zvířena ho zázrakem ignorovala). *1* *1*
        • taky nechapu proc to tam neni tohle bylo dobre vyreseny v baldurs gate tam te behem cestovani po mape klidne prepadli a i behem spanku jeste to bylo ve falloutovi 1,2 ale jen cestovani po mape behem pipboye (cekani) uz ne a myslim ze je to skoda bylo to mnohem zabavnejsi a davalo to smysl
        • ucho
          tohle není tak jednoduché. navíc každý na to může mít jiný pohled. pravděpodobně víc lidí nechce při každém cestování pořád někoho zabíjet. chtějí se přesunout z místa A do místa B.
          • ucho
            Hairy_Ass: pro tebe je to nelogické řešení, pro vývojáře je to logický důsledek, ke kterému z nějakého důvodu došli...
          • Nikdo mě samozřejmě nenutí, stejně jako mě nikdo nenutí, abych někoho ve hře zabíjel - vždy zombíkovi vyjdu vstříc s pozdravným gestem a s přátelským úsměvem na rtech. *1* Já si ale nestěžuji, že mi hra nefunguje, nebo že mě nebaví, pouze mi vadí, že je tam něco co kazí atmosféru - jistě, můžu si říct: "čert to vem, já si budu hezky chodit pěšky.", ale pak si připadám jako blbec, který nevyužívá možností hry naplno. Asi jako kdybych z principu jezdil po dálnici na jedničku. *4*
            • Jerry: Jestli ti tak vadí, že jen chci, aby se hra zbavila některých nelogických prvků, tak prosím, ale můžeš to napsat příště méně útočně? *7*
            • Co to meleš za blbosti...koho nebaví chodit a jde si za příběhem, může to používat jak chce, kdo raději chodí (jezdí) a prozkoumává jako já, nepoužívá to, ale ví, že to tam je, opravdu není nutnost to používat, můžeš si hrát jak chceš, zatímco zabíjet musíš, že. Nevím, buďto přemýšlej, nebo si dál připadej jako blbec... *7*
  • já ani v Oblivionu skoro vůbec nepoužíval koně a to jsem se ho nahrál.. radši jsem chodil po divočině/cestách pěšky.. ale zase se mi líbilo, že jsem potkával třeba ty hlídky na koních, byly tam stáje atd.
  • známe Bethesdu, koně budou jako DLC *1*
  • V neschůdném terénu jsou koně spíš k vzteku... Na dlážděných cestách mezi městy by se něco jako kůň šiklo, jenže jakmile se hráč dostane do těžšího terénu, sesedne z koně někam dojde pěšky a pak se zase vracet ke koni... Díky tomuhle jsem v Oblivionu nakonec skoro všude chodil pěšky a ve Skyrimu bude terén mnohem neschůdnější...
  • KIMCID
    Když bude TES jako FNW tak mne to neva
    • Jak bylo řečeno, dělá to Bethesda, nikoliv Obsidian, takže čekej konglomerát F3 a Oblivionu...
      • KIMCID
        FNV jako příběh a atmoška....nic víc
        • smejki
          ten příběh ve FNV je ale spojen s diametrálně odlišně pojatým gamedesignem a na ten Bethesda prostě nemá know-how
        • To od Bethesdy nečekej *3*
    • Vegas takhle se to píše... pro příště *3*
    • Damarus
      Souhlasím, FNW je 100x lepší jak oblivion a F3 dohromady.... jen škoda že ho dělalo jiné studio :-) Takže tomu že Skyrim bude něco lepšího zatím moc nevěřím :-( Ale rád se nechám překvapit
      • Proč FNW ? To je nějaký folklórní název? (jenom se ptám)
        • KIMCID
          oprava FNV
          • Damarus
            No jo taky na to koukám cože sem to napsal :D
        • ucho
          asi ani neví, co hrál :)
  • nechapu jednu vec: "Levelování bude probíhat ve stylu Falloutu 3 a ne Skyrimu."
    Nejak se bojim ze to zase poserou level scalingem, jako kdyby se uz nespalili v obliviono. Proste zase jako naschval to tam urcite bude tak extremne debilne provedene, ze zakladnimu padouchovi daj pri vysim levelu hracu deadra mec a bude...
    Ten inventar je taky desivej, tipnul bych si ze bude hodne neprehlednej.
    • MrSanta
      Tam se jim asi popletl název hry - místo Skyrimu tam patří Oblivion. A týká se to právě level-scallingu. Ten ve hře bude, ale ne tak nešikovný jako v Oblivionu, ale ve stylu F3. Některé lokace ho mít budou, některé ne.
      • ales.smutny
        Tak tak, bylo tam holt hodně TES her a už se to člověku začne v klávesnici motat:) Opraveno:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit