Ve Starfieldu mělo původně být daleko méně planet
-
Já teda půjdu trochu proti proudu, protože si myslím, že opravdu velké openworldy mají význam a i prázdný svět, kde se dají dělat jen generické činnosti může být za určitých okolností fajn (třeba když vypadá hezky a boj s náhodnými monstry je zábavný). Samozřejmě nemá smysl, aby každá druhá hra byla obří openworld.
Jenže Starfield není typický openworld. Je to instancované RPGčko trochu jako první dva Fallouty, kde bylo taky přes stovku lokací v každém, ale významných bylo jen pár. To samozřejmě taky nemusí vadit, pokud by ty lokace nebyly násilně vytvořené jako questové a kvůli tomu sdílející některé rysy, které bijí do očí (třeba přistávací "plošina" vždy skoro kilometr od zajímavého místa). V těch starých Falloutech to prostě ignoruješ nebo tam vyřešíš náhodný souboj a pohoda. Ve Starfieldu tě to nutí opakovat některé věci pořád dokola.
-
Ve Starfieldu ale žádných 100, 500 ani 1000 planet není, je tam pár nasoukanych boxu lokaci na ,,tisíci planetách,, , říct že je tam tisíc planet je asi jako říct ze když se mi v garaži valí nadrz z motorky, motor od auta a dveře od cesny že mám motorku, auto a letadlo...oni jsou na tu hru ještě hrdí na ten loadingfield s historickým enginem, tisíc let starými herními mechanismy , stupidní AI a naprosto ale naprosto podprůměrnou hratelnosti...až v roce 2028 vyjde TES6 tak tomu enginu bude 20let, už teď i po aktualizacích z toho člověk při pohledu vyhodí večeři ale předpokládám že to miliony hlupců zas koupi takže Todd a jeho multimiliardova společnost se nebudou muset zase snažit a on si bude moct koupit 10zlatej zachod
-
Nic bych proti Starfieldu nemel, kdyby vysel pred 10 lety. V dnesni dobe hry maji vypadat jinak. Skoda.
-
ja taky sel cestou gothica a od bethesdy sem nikdy nic nehral
-
Ked uz urobili nekonecny grind, aspon ho mali urobit zabavny.... ale polhodinu behat po planete a fotit kaktusy, aby som splnil jednu 5tinu, jednej desatiny, jednej tisiciny.... tak to uz je skor arogancia ako zly game dizajn
-
Starfield jsem nehrál, ale Bethesda byla vždycky kvantita nad kvalitou, proto jsem vždycky preferoval menší ale detailní svět Gothicu před velkým, ale prázdným a plochým světěm TES. Nejlepší byl Morrowind a i ten měl tyto nedostatky