Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • EA = Everything Automated
  • EA dělá hry pro masy, ne pro hardcore hráče, takže je jich tvrzení pochopitelný a upřímně zcela logický.
    Casual hráči se nechtějí nic učit, hledat cesty, experimentovat s mícháním bylinek, nebo 10x umřít na jednom místě. Casual hráči chtějí hrát.

Já si taky zahrál Dark Souls a opět to ve mě po letech vzbudilo hráče. Ale beru to jako výjimku a popravdě chci, aby to výjimkou zůstalo.
    • Casual není žádná nadávka. Prostě jsou to hráči co mají i jiné zájmy, reálný život a jsou úspěšní v zaměstnání nebo ve škole právě proto, že pořád nesedí a nehrají hry *3*
      • casual = lama
      • tak at si klikaji farmu na facebooku a neserou se do "narocnejsich" her, vzdyt uz dneska jsou ty hry delany jak pro postizeny, jestli to jeste zjednodusi, tak uz se to fakt bude muset hrat uplne samo
        • flash789
          uspesny clovek je ten co ma vse co jsi jmenovala a k tomu cas na sve konicky, jako je hrani her. Jinak se o zadne uspesnosti moc mluvit neda:)
  • prudislav
    Zdá se že jeden youtuber už tohle tušil v roce 2009
    https://www.youtube.com/watch?v=Ir61DtOFRiI
    • flash789
      napad na to používat pro hrani co nejmíň knofliku vymyslel Peter Molyneux, za svého pusobeni u MS. jen málokdo tusi jak tenhle clovek monumentalne ovlivnil to jak hrani dnes vypada, pak se stahnul s sel dlabat kostku a vratil se ke korenum..ale pohnul se svetem her neskutecne..ted je otázka jestli dobrym nebo spatnym smerem. Sam moc nevim..
  • Já se vždycky směju když čtu tyhle diskuze. Oni se vývojem her živí, je to jejich práce tak asi ví o čem mluví. Já když jsem hrála Dragon Age Inquisition, taky mi dlouho trvalo než jsem si zvykla na ovládání a pak taky často umírám když mně chce zabít nějaký drak nebo boss. Takže ano, mohlo by to být lehčí, nebo by mi ty potvory mohly dát pokoj, když chci v klidu plnit svoje questy *12*
    • Pust si telku, nikdo te nebude obtezovat potrebou mackani tlacitek, a nemusis se namahat rozhodovanim, jestli pujdes zrovna ted plnit ukol pro trpaslika nebo pro elfa. Tvurce ten problem vyresil za tebe.
      • Jack1947
        Vždyt jsme se nachytali. (opět)
    • Jack1947
      Naopak to jen ukazuje jaké prd o tom sami ví, je to studa že vyvijí hry ale nic o svých hrách neví. Hlavně že to hází, o to smutnější to je no.

Těžkej je maximálně ten trám co tomu poskokovy co vypouští tyhle bláboly v mládí zjevně spadl na hlaavu, Od té doby zhasnuto.
    • oni ne nezivi vyvojem her, oni se zvivy vydelavanim penez, delani her je len prostredek. to je SARKA rozdil

to neni grupa umelcu co zalozila studio diky sve vasni a umelece vizi, to je banda tupych kravataku a jejich jediny ukol je vydelat vic penez nez minulej krvartal, a je im jedno jak
    • fallanga
      Já jsem dlouholetý hráč, takže vím o čem mluvím. DAI mělo naprosto jednoduché ovládání. Tady se nemluví o obtížnosti her, ale o tom, že ovládání je údajně těžké na pochopení. A to DAI rozhodně nebylo. Herní principy jsem pochopil za pár minut.
    • Chim
      Nepochybně o tom mají v EA přehled. Na druhou stranu musíš chápat, že existuje skupina hráčů, kterým se, když čtou takovýto nadpis, otevírá kudla v kapse.

PS: mě osobně už je to tak nějak jedno, poslední dobrou hrou od EA pro mě byla NHL 99 a to už je... ty kráso nějakých 15 let *1*
      • pro mě Sim City 4
  • Takze ted mame autoaim, autoheal, autorun a budeme mit autoreload, autoshoot, autostrafe, autojump, autododge s unifikovanym jednotlacitkovym ovladanim pro casual hrace. Vysledkem bude autoshit, ktery budou hrat pouze autodementi.
    • Autoshit pro autodementy je něco jako Walking Dead, Wolf Among Us, Game Of Thrones a Tales From Borderlands?
      • Nemusi si v tech hrach nahodou cist ? My chceme vybuchy, krev, sex, streva a mozky letajici vzduchem. Cteni je pro nerdy a panice.
  • Já s tím pánem v podstatě souhlasím. Jsem pro větší logickou/strategickou náročnost her. Pokud jste měli rozehráno víc her najednou, tak víte jak je nepříjemné zvykat si na ovládání jednotlivých her. Nevím jak je to teď na konzolích, ale nikdy jsem nepochopil proč třeba NHL a FIFA měli úplně jiný klávesy pro stejné pokyny. Jasně že to většinou jde změnit, ale je to zbytečné. Není podle mě důvod aby v rámci jedné firmy existovalo několik rozdílných způsobů ovládání těch samých pohybů.
    • jenže pak by nevznikl tento flame článek = prijmy z reklamy
  • Ze vsech velkych korporaci vedenych dinosaury s marketingovym umem na bodu mrazu, nesnasim EA absolutne nejvic. Potopeni Westwoodu a spousty dalsich, kvalitnich spolecnosti jim jen tak nezapomenu.

At shori v pekle a ty svoje subhry at si vemou s sebou.
  • Americani jsou holt moc jednodusi, na dalsi generaci konzoli uz bude jenom jedna packa aby to nebylo tak strasne hardcore a mohli u toho sezrat kybl kurecich kridel.
    Usa je kultura konzumentu vygumovanych medialni propagandou / reklamou. Ti idioti co ridi EA dokazou vydelavat jenom proto ze zbytek naroda je jeste tupejsi nez oni.
    • Zajimave, ze to tvrdi prislusnik hloupeho naroda, ze ma snad blize k opicim nez lidem. Staci se podivat, jakeho si zvolil prezidenta, o Babisovi ani nemluvim. Taky jsme asi jediny narod, kde se komunisti k moci nedostali nasilnym prevratem, ale volbou lidi. Co se tyce vzdelani, usa maji nejvic vysokych skol a univerzit vzebricku 50 tech nejlepsich, my tam nemame ani jednu.
      • del0
        Akademická sféra v USA je za prvé špička ledovce a za druhé úplně jiná liga, než základní a střední školy (taky jsou tam jiné platy a učí tam mozky z celého světa), takže se dá těžko srovnávat s ČR (vzhledem k rozloze a finančím možnostem). Co se týče základních škol a středních v USA, tak to je katastrofa. Jejich učivo je pozadu (vzledem k věku), probírají ho velmi okrajově, mají většinu předmětů volitelných (kromě Mat a jazyka) a obtížnost testů (maturit) je směšná.

Mimochodem, co se týče průměru IQ, tak i tady by na tom měla být Evropa o něco líp, než USA.
      • Pokud sis myslel ze sem nejakej zasranej patriot co je hrdej ze je cech tak to si teda hodne mimo *1*
        Prumernej cech utrati prachy radsi za pivo a nema jich zdaleka tolik co american takze hernimu prumyslu je cech u rite.
    • neřekl bych, že hodit 320 milionů obyvatel USA do jednoho pytle je zrovna moudré, jistě se mezi nimi najdou hlupáci, ale i velice inteligentní lidé
      • Jiste, vyjimky vzdy pravidlo potvrzuji. Spoluzaci tam rok chodili na stredni, a to co posilali jako svuj pravidelny report zazitku ... pripodotkem budiz to, ze jeden z nich tu dostal 4ku z matiky jen proto, aby nepropad a moh tam jet, a tam byl nasledne nejlepsim matikarem na cely skole.

Jedny z nej jsou jejich zazitky na tema chlast a "stvoreni sveta". Vsichni tam zcela presvedcene tvrdej, ze nas stvoril buh nejakych 5-6k pred letopoctem (a kde se berou ty mnohem starsi zkameneliny nedokazou vysvetlit) a chlast tam kupujou v papirovejch pytlicich, nacez se zlejou jednim prckem tak, ze lezou poctyrech (to se nasim borcum s treningem nemohlo stat ani po flasce).
        • Jack1947
          Vochmelkové tam na veřejnosti nechoděj ani se tam nehulí. Taky tam nebude asi tolik dopravních nehod způsobené pod vlivem alkoholu ale tak jo no každá země má své...
  • Já myslím, že ten pán tím chtěl říct pouze to, že se EA dost dobře nedaří protlačit hry k technicky poněkud negramotným jedincům. Jinými slovy: chceme naše hry cpát i herním pannám a panicům, pro které je první styk s ovladačem a osvojení si ovládání problém. Jak už to koneckonců u prvních styků bývá *1*
  • Ano ano, nejlepe kdyz hrac bude jen sedet a nedame mu vubec zadnou moznost, jak by nam moh nabourat nas koncept - treba tim, ze misto doprava, jak chceme mi, se rozhodne jit doleva. To by neslo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit