Přejít na výpis diskuzí
Vedení EA: „Naše hry jsou pořád příliš těžké na naučení“
9.2.2015 | Aleš Smutný
115 příspěvků
-
Když někdo nemá cas, mel by se hram vyhýbat velkym obloukem. Pak by tito panove nemeli o cem mluvit a nemeli by co zmršit. Chapu jejich financni zamery, ale preci jen delat hry tak aby je mohl hrat skutecne každý mi prijde ujete. každý konicek vyžaduje cas a urcite znalosti, a nejak jsme si nevsiml ze by třeba staveni plastikových modelu smerovalo tak aby je mohl delat uplne každý.
měli by si uvědomit ze hry jsou jen pro určitou skupinu lidi, a toho se drzet, timhle akorát hry kazi a delaji z nich něco cim byt nemaji. -
-
cim vetší je cilova skupina nejake hry, tim vic lidí si ji koupí co na tom nechápeš? hry pro uzke publikum si dneska nikdo nemuže dovolit delat protože by se nezaplatily
-
-
ja myslim ze publikum je v soucasne době vysoke dost,a rozhodne se nejedna o publikum uzke. Pokud vim tak pan polemizuje o budoucnosti a vidi cinkat vic dolaru. A jinak co pises je blbina,skoro kazda hra je vlastne pro uzsi publikum, skutecne masovych her je malo. když si clovek vezme takovy Star Citizen, tak je urcen pro uzkou skupinu lidi, a rozhodne se neda rict ze by trpeli nedostatkem penez. Samo pokud myslis hardcore dungeon kde jeden tah trva 20 minut a kazda psotava ma 9999 statistik, tak tam ono, tak se to skutecne zaplatit nemusi, ale to nebude to co mel pan v clanku na mysli.
-
-
Ten "Pán" pokud tohle myslel vážně, tak je bud úplný d*bil nebo neví o jeho hrách co on vyvijí... myslím že bude kombinace obojího. Ostatně jako celá EA.
-
-
-
Budu parafrázovat verbala: Prosím předlož platné osvědčení, že jsi celosvětový nestranný arbitr toho, čím hry mají a nemají být, pak tě možná někdo bude brát vážně.
-
-
Zrovna verbal *1* Nejradikálnější ze všech arbitrů *1*
-
myslim ze v diskuzi na games skutecne nemam zapotřebí aby někdo bral vazne:) Od toho jsou jini lide, třeba ti co me plati za to ze se hram věnuju asi 20let pracovne:)
-
-
Snad tě neplatí za to, abys jim říkal, jaké hry mají dělat.
-
-
tak to je koneckonců jedno, ale z reakci pod timhle clankem je jiste ze nejsem daleko od pravdy.
-
-
Když myslíš...
-
-
-
-
-
-
No, zas to člověku zvedne sebevědomí. Já se vždycky považoval za veskrze průměrnýho hráče, co se schopností týče. A ve skutečnosti jsem ultra-hardcore badass, protože mi netrvá 2 hodiny naučit se mačkat 8 tlačítek.
-
Poprvé ale vážně poprvé... se mi stalo u herního webu, že jsem měl 5 minutovej smích :D
-
tedy ja jeho výrok pochopil tak, že ne hry jako takové jsou težke na naučení (co vyplýva z članku a ndapisu), ale že naučit se ovladani je težke. Pišete že se bavili o zjednocení ovládání - príklad: aby klička ve fife 5 bylo na stejnym tlačítku jako ve fife 6 a pokud možno aby menu ve fife bylo na stejnem tlacitku jako v DA. proti tomu se snad neda nic namitat, i když ta veta o 2 hodinach učení byla hodne velka nadsazka.
takže bych rekl že ten članek je proste dezinterpretace a snaha o senzaci -
-
A pak prijde nakej parchant a ten koncept ti celej rozbije, protoze on nehraje na wasd, ale na ijkl. To by tak hralo, to se musi zakazat, znemoznit ... a nejlip aby zadny tlackatka ani nebylo potreba, i jedno je moc. A voiala, mame tu televizi.
-
-
Z jedné věty se vyklubala "dlouhá" úvaha, jak to ten pán myslel.
-
-
a navíc špatná
-
-
super, takze se muzeme tesit na jeste dem3ntnejsi hry, uz se nemuzu dockat... za chvili bude dostupna nova obtiznost jmenem "automat", clovek se proste jen posadi ke konzoli a ono to hru za nej samo odehraje, protoze uz i QTE je nad moznosti nekterych "casualu"
-
-
A tobě to bude vadit protože...
-
-
treba proto, ze mam rad, kdyz hry vyzadujou vic, nez jednu polomrtvou mozkovou bunku?
-
-
To nic nevysvětluje. Říkals', že brzo "bude dostupná obtížnost" pro mega-casualy. Proč by tebe mělo zajímat, na jakou obtížnost kdo hru hraje? Ostatní si nezaslouží si užít hru, protože nejsou tak úžasně hárdkór jako ty? Když bude o tvé oblíbené sérii moci mluvit kdekdo, už se nebudeš moci opájet tím, jak jsi výjimečný, že?
-
-
protoze se vsechny herni mechaniky podridej tem loupakum co neumeji ani mackat cudliky na QTE? protoze to v podstate zabije i ty posledni zbytky zabavy v modernich hrach?
-
-
-
-
Už se těším i na nový systém achievementů. Zapnul jsi hru. 100 origin bodů. Dohrál jsi tutoriál. 200 origin bodů.
-
-
Lol, kdo hraje ty jejich hry? Děti ve školce? Která z jejich her je komplexní a náročná na ovládání?
-
Pro motyku bude mít hold i jednočudlíkovej gamepad o tlačítko navíc.
-
-
Tohle neni problem nebo vina her, ale spis je to zalezitost roho cloveka/hrace/ jak je schopen si rozvrhnout cas a jake ma priority. Kdyz mam denne cca 2-3 hodiny totalne volneho casu jen pro sebe, tak si holt musim zvolit mezi napr. sledovanim fotbalu, TV, jit si zabehat, neco si precist anebo si zahrat chvili hru. Nevim, proc by se mely klasicke hry (konzole, PC, handheldy) prizpusobovat takovemu cloveku/hraci. Pokud nekdo nechce venovat nejake hre pro zacatek vic nez 10-20 minut, tak porad muze sahnout po casual titulech na tabletech, mobilech nebo na soc. siti...
-
-
No protože mají v EA nějakou studii, která ukazuje, že dalším zjednodušením vydělají ještě víc peněz.
Zachvíli si budou i dnešní mainstream hráči připadat, jako hardcore. *1* -
-
"Hardcore" stejně de facto znamená "lidi co hrajou stejný hry jako já", ne? Tak jen ať jsou (jsme).
-
-
-
Svět (i ten herní) se v p*del obrací...