Velké množství slibovaných oprav dorazilo do všech verzí Cyberpunku
-
Cítím v tobě někoho, jehož kontakt s realitou zničil Hollywood. Jak
tady nic_nevim napsal, byl by jsi překvapený, jak skutečně vypadají
největší zabijáci v armádě a nebo jak vypadají někteří mistři bojových
umění.Kdyby se Keanu Reaves snažil bojovat jako nějaký boxer, tak tam by jeho absence "silných" bicepsů vskutku byla problém. Ale Keanu si na boxera nehraje. On se věnoval různým bojovým uměním, která se hodí k jeho fyzické postavě. Jedná se třeba o Jiu-jitsu, Krav Maga, Karate a Judo.
Třeba u natáčení John Wick 3 si hlavní choreograf pochválil svou práci a že nemusí moc používat kaskadéry, protože Keanu sám zvládá bojové scény díky jeho znalosti bojových umění.
PS: A můj osobní názor je, že někdo jako Keanu Reaves je tisíckrát lepší než třeba Vin Diesel. Vin má sice nějaké ty bicepsy a všude se snaží vypadat jako drsňák, ale bez kaskadérů by skutek utek. Navíc mají kameramani, maskéři a technici digálních efektů spoustu práce s tím aby zamaskovali jeho "pivní" břicho.
-
Já ti teda řeknu (aspoň za sebe), proč Keanu vadí třeba mě. Nemám ho rád, protože je mi nesympatický a role které hraje - zejména akční hrdiny, které ztvárňuje mi na něj prostě nesedí a přijde mi jako ubožák. Ano jsem stará škola a pokud člověk co hraje tvrďáka nemá biceps aspoň 45 cm je to žabař. Pokud bych ti měl popsat vzhled nechutnýho člověka, pak bude dost podobný jemu. Ovšem ve svém okolí jsem menšina a skoro nikomu nevadí. Každopádně souhlasím s tím, že hra měla půl roku počkat...
-
Stále jsem ty opravy na PC nepoznal bohužel. Na hru jsem se velice těšil a proto jsem ji měl předobjednanou jakmile to šlo. Odehrál jsem přes 30 hodin, prošel si různými stádii stavů a to od prvotního zklamání přes nadšení až po finální znechucení, kvůli kterému jsem hru přestal hrát a počkám. Zdůrazňuji, že mi nevadí čekat a ani neobviňuji vývojáře hry z nedbalosti - umím si totiž představit, jaký tlak na ně marketing vyvíjel, aby to už konečně vydali a dle vyjádření jednoho z autorů hry vím, že na nedodělky upozorňovali. Je mi také jasné, že hru opraví a vše napraví :-). Co mě tak znechutilo? Zejména náhodné zjevování a mizení osob a vozidel ve městě a i při hraní misí se mi nesmyslně zjevovali protivníci, jakoby se počítač nemohl rozhodnout zda to tam dát, nebo už ne. Opakující se textury osob a vozidel. Několikrát se mi stalo, že se auto zaseklo na silnici přímo do silnice, prolínání textur. A pak ta grafika prostě není to dobrý ani s RT on na Ultra. Při hraní misí se mi kolikrát klíčová osoba sekla ve výtahu/v místnosti apod....Je toho hodně a kazí to zážitek. Je to veliká škoda.
-
Já to nekupoval na day 1 (jak postupně uvolňovali materiály, věřil jsem tomu čím dál míň), začal jsem, když to bylo ve verzi 1.04 nebo něco takového. Se Skyrimem já osobně jsem měl jeden jediný problém a ten šel opravit přes konzoli. Tady to tak jednoduché nebude, protože problémem je celý ten jejich engine. A navíc jsou to chyby, které musely být patrné při testování, ale všichni se na to vykašlali. Ale to už je ohraná píseň.
-
Tak nikdo tě nenutil to kupovat Day 1. Já třeba hodlám počkat půl roku než se všechno opraví a dodělá. Stejně jako jsem to udělal u Skyrim.
-
Tak 75 hodin a dohráno. Klasika z produkce CD Projektu. Opět to táhne příběh, vedlejší questy (ty větší) jsou luxusní, postavy slušně napsané. Vedlejší aktivity neurazily, ale ani nenadchly (prostě jak od Ubisoftu). Nevím, proč lidem vadí Keanu, není to nejlepší herec, ale mně se tam líbil. Hardwarovou náročnost nechápu (hrál jsem bez RT), až na pár krásných efektů (hlavně SSR) je ta grafika průměr a textury jsou místy hodně tragické. LODy měl snad lepší i vanila Skyrim (2D autíčka, která jezdí po silnici, tak to snad ani nebudu komentovat, to samé s doskakujícími předměty klidně dva metry od vás). Pustina nevyužitá. Z pěti různých konců je normální a uspokojující pouze jeden (Panam). Mělo to ještě půl roku zůstat ve studiu. Koupě ale rozhodně nelituji, ale jestli takhle budou pokračovat dál, tak nejspíše poslední hra, kterou jsem od nich koupil.
-
Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že tomu tak není. Víc lidí je zas složitější na organizaci práce. Na jednom projektu jsem měl 58 lidí a prostě to nešlo. Dnes máme 24 lidí a progrese jako nikdy předtím
-
Jak komu. Mně to fungovalo bez problémů. Ostatně jako celá hra celou dobu (PC, nepočítám drobnosti).
-
:-D
-
Jinak dneska vyšel patch 1.06. Sice jen naějakých 900 mega, ale proto, aby Vám hra fungovala, musíte dát opět verifikaci souborů a stáhne Vám to dalších cca 15 giga (jak komu).
-
Obešel jsem to tím, že to spoustím přímo souborem Cyberpunk2077. exe, Jen potom nefungují statistiky ve steamu a achieventy.
-
A ukládání zvoleného jazyka neopravili. ☹️
-
To bylo docela hezké tech demo, ale kolik misí takhle skutečně fungovalo?
-
Za ten tvůj názor můžou tři věci.
1.) Tvoje zkušenosti a vkus se postupně vyvíjí.
Když jsi hrál svou první hru, tak ti všechno určitě přišlo zajímavé a bavilo tě zkoumat a objevovat. Ale po odehrání tisícovky her už na tom nebudeš stejně. Už jsi toho mnoho viděl a jen tak něco tě nenadchne. Jinými slovy před 13 lety (vydání 1. herního The Witcher) ti ke spokojenosti stačilo mnohem míň.
2.) Z CDP se stala korporace a zaměřili se na mainstream.
Už nedělají hry pro hardcore RPG hráče, ale dělají věci pro co nejširší hráčskou veřejnost a proto zjednodušili herní mechanismy. Fanoušky RPG takovéhle zjednodušení rozhodně nenadchne.
3.) Nostalgie.
Mozek postupně vytěsňuje nepříjemné vzpomínky a zůstávají jenom ty hezké. Za čas zapomeneš na nepříjemné vlastnosti starých věcí a vzpomínáš jenom na ty dobré a tak můžeš snadno nabít dojmu, že kdysi něco bylo lepší. Je to prostě základní psychologický jev.
-
Tobě taky :)
-
Idem sa konecne hecnut a prejst Fallout 4, a az teraz som si v intre uvedomil, ze to zacina v r.2077 😱 Je to nahoda, ci mi unika nejaka spojitost?😀
-
Však píšu "pokud zrovna funguje" hra je zabugovaná až až, ale narazil jsem na nenaskriptované věci, které na mě udělali dojem. Celkově to zázrak není bylo tím myšleno že v situacích kdy funguje, funguje dobře, bohužel to není často. Naprosto chápu pokud je to pro někoho 6/10, já tam vidím velký potenciál až se opraví alespoň ty nejhorší bugy tak i pokud nevylepší fyziku pořád to bude dobrá a doufejme nezabugovaná hra, jenom jsem prostě nevydržel čekat. K refundu ale zatím nevidím důvod, protože jsem doslova vyluxoval mapu až na 2 rozbité vedlejší questy a hodlám si to dát znovu až to uzraje. Veselé Vánoce btw 😇
-
Uz sa mi to asi nechce dalej moc riesit, lebo v celej diskusii robis strasne vela assumptions co tvrdim a co nie...a popravde ta tema je tak siroka, ze tu na to uplne nevidim priestor... o kazdej casti tej diskusie by sa dalo polemizovat hodne do hlbky, pretoze takmer vsetko je relativne... to ze viac developerov automaticky neznamena rychlejsi vyvoj je pravda, ale rovnako ani nemozes tvrdit, ze sa to vylucuje. Zalezi od konkretneho teamu, tasku a struktury. Takisto by sa dalo analyzovat, ci pod investiciou do vyvoja nemozeme chapat aj napriklad znizenie poctu lacnejsich menej skusenych ludi a navysebie drahsich skusenejsich. A ano, mozem zacat riesit, ci drahsi je automaticky kvalitnejsi... moznosti su nekonecne.
Ja si myslim, ze ak maju fiskalny a kalendarny rok rovnaky, ziadna moznost pozdrzat to do jari uz neexistovala - CFO uz mal nakreslene revenue a uz nebolo na vyber. Aj ked samozrejme je otazne nakolko by to poskodilo akcie, kedze aj tak im padli o 30%...ale to sa vrati naspat..
Ver mi ze o kvalite ludi, velkosti teamov, vcasnosti dodavok, nastavenych ocakavaniach atd viem dost, poslednych 7 rokov robim service delivery manazera v it firme... ale ako vravim, tuto na to nie je priestor, lebo kazda myslienka sa da rozporovat, nakolko neplatia takmer ziadne univerzalne pravdy a ako pises, mame zufalo malo informacii o tom, kde problem opakovane nastal...
Takze ti radsej zazelam pekne sviatky, dobre jedlo a dost kludu a casu na hranie:)
Diky za diskusiu
-
vyslovím kacířskou myšlenku, ale dle mého CDP dělá horší hry od hry. Čím novější hra tím více hypu, více barviček a méně RPG. Když se podívám na potemnělou jedničku s množstvím funkčního role-playingu, tak zamačkávám slzu.
-
😂a kdy a kde? Já jsem si myslel, že ta hra ani fyziku nemá při hraní.😂.