Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Magister_Peditum
    Pořád jsem čekal, že se ty emzáci na ty průzkumníky vrhnou a sežerou je. *15* Jinak dobrej monolit v záběru.
    • Veskoslav
      Mě to připomnělo scénu z Galaxy Quest *1*
  • Já beru to, že autor článku nežije jen Star-citizenem, ale takto mizerný článek jsem teda opravdu nečekal.

Naprostou většinu novinek úplně vynechal a ty co tam uvedl, tak uvedl špatně.
  • Jestli půjde hrát průzkumníka vesmíru, planet tak u toho zůstanu asi hodně dlouhou dobu, pvp mě zas tak nebere.
    • walltar
      Prozkoumávání vesmíru neberou v CIG na lehkou váhu, protože dost lidí chce zkoumat vesmír.

Půjde objevit hodně věcí a když objevíš jump point do nového systému tak o tobě uslyší každý hráč v galaxii + budeš mít možnost systém pojmenovat (CIG to bude schvalovat aby tam lidi nepsali kraviny).

Asteroidové pole, staré polorozpadlé vraky lodí (aliens included), věci na planetách (např archeologické vykopávky, nebo pozůstatky starých civilizací), a podobně. Na objevování tam toho bude hodně.

A všechno si můžeš nechat pro sebe, svou organizaci, nebo to můžeš dát veřejnosti.
      • Díky, chci si koupit freelancer dur tak snad mi bude vyhovovat.
      • To by bolo niečo, čo by mohlo byť zaujímavé.
        Ale ako chcú zabezpečiť, aby to nebolo len opakujúca sa akcia - zaletím tam, niečo mi ukazuje skener, kliknem na to..? Aby to bolo náročné, napínavé, meniace sa ?
  • walltar
    Jenom takové info ... FPS modul, by podle posledního dopisu od Chrise měl vyjít ještě tento rok. Takže začátek Listopadu představení a zanedlouho potom i spuštění. Celkem se vývoj zrychluje. Věřím, že Planetside modul uvidíme někdy na začátku příštího roku, i když bych počítal jen s jednou, nebo dvěma planetama.
    • wenceslaus
      Jak nemám vesmírný lodě rád (krom KSP), tak tohle mě začlo zajímat... Ta ukázka cos postnul dole (s tou napadenou lodí, turretama atd) a fakt, že bude i FPS...
      • walltar
        No a to v té ukázce je jedna z nejmenších multiplayer lodí ... představ si 240m dlouhou Fregatu která bude potřebovat tak 10 hráčů (nebo míň + nějaké NPC) a kde už budeš za boje muset řídit tok energie, když někam pustíš moc energie, tak to vyhodí pojistky a někdo tam bude muset jít a ty pojistky vyměnit. Když ti někdo udělá do trupu díru, tak to i přeruší to vedení ve zničené stěně a ty budeš muset převést energii jinam.

K tomu bojovat proti lidem okolo, opravovat loď a pokud tě znehybní tak ještě bránit nepřátelům v obsazení lodě ... Dělat věci, jak vypínání gravitace v některých částech, vypuštění vzduchu, to co se nalodí na tvou loď budou moct hacknout některé tvoje systémy a ty se jim v tom budeš moct snažit zabránit.

A ta fregata je vcelku rozlehlá, má 2 nebo 3 paluby a hangár.
        Hlavní paluba: http://i.imgur.com/gx1nqXP.jpg
        Šachty pod ní: http://i.imgur.com/VcilCs2.jpg
        • wenceslaus
          Jo, to by mohlo na chvilku odtrhnout kamaráda od EVE :)
  • Ty oblety lodí ve videích, to je hroznej spaceshipfetiš *1*
  • Libi se mi ten mass effect nadech, vyvojarum verim a nemuzu se dockat.
  • Vandal Swarm :D

Vandalove utoci!
  • Paulcz
    Pokud se jim to povede dotáhnou do podobné fáze jako je v traileru Constellation.. beru si rok dovolenou :D
    • walltar
      Chris tvrdí, že chce aby to při spuštění vypadalo líp ... Akorát nevím na čem to potom spustíme.
      • solomon.short
        nevidel bych to tak tragicky. valnou vetsinu hracu budou v te dobe typci nad 35 :) No a tem vysolit 100k za sestavu nejlepe s OR nebude cinit problem
      • Pilgrim66
        No já hned jak jsem spustil Dogfight module (vzhledem k tomu, že mám číslo 1700, tak jsem byl hned v první vlně), tak jsem si řekl, že na to jak to žere hardware výkon, to teda nevypadá tak úžasně. Pravda, neni to ještě optimalizovaný, ale doufám, že to bude vypadat líp na stejném hardwaru.
        • 1) Grafika půjde ještě hodně nahoru ( mimochodem, viděl si to na ULTRA s nejvyšším rozlišením? )
          2) Hra optimalizovaná zatím není, to se bude dělat před vydáním SQ42 ( aspoň myslím ) a potom se to bude dolaďovat před vydáním SC jako celku.
      • CR chce aby jeho hra byla bráno jako "benchmark test" pro výkonné počítače, ale hlavně plánuje mít SC v provozu 10+let, takže na začátku to spustí pár vyvolených a potom se tam lidi budou přidávat.

Ale hlavně se mi líbí, že různé grafické "novinky" co budou vycházet a bude je možné použít, tak má CR v plánu je do SC přidávat i po launchi ;-)
        • Benchmarky nikoho nezajimaj, natoz u sitovy hry. U ty je zcela kriticky to, aby bezela maximalnimu mnoztvi hracu zcela vpohode. Proto vetsina sitovych her vypada trochu hur nez singly. Pokud to bude hrat malo hracu, tak to nebude hrat nikdo, protoze nebude mit s kym.
          • jono,hra ma 2-3 roky od vydani a uz prodali temer 600 000 kopii,zcela urcite nebude s kym hrat,fuck logic

a uz ti nekde rekl,ze ta hra vubec nemiri na BFU publikum mainstreamu? brain on...
          • vzhledem k tomu, ze to neni klasicka onlinovka, tak to klidne muze hrat i jeden samotny clovek...pocitam, ze takovych samotaru, co si spusti vlastni server a budou to hrat single bude taky dost
        • Je ti jasné, že je to nejhorší možný scénář pro hráče. Tohle nefungovalo u Crysis viz. prodeje a nebude ani tady. Pořád nechápu tu posedlost grafikou, raději si zahraji pořádnou hru než benchmark...
          • Tak s patchem 12.5 se grafika optimalizovala a jede to o 60-90 procent lepe fps.takze se nebojim ze na 4 jardu to nepojede.spise je lepsi mit vice ram 16gb a nej grafiku a ra se da upgradnou v pohode ;)
          • walltar
            Tak SC se snaží udělat obojí ... prostě jenom ti to nepojede naplno, ale i na dnešním highendu si to člověk zahraje.

Navíc oni nedělají hru pro každého ... nesnaží se prodat miliony kusů. Zatím hra ještě nevyšla a mají přes půl milionu, což není tak špatné. Co je ale důležité, tak nemají investory, které by museli platit, reklamu, a podobné věci, takže i když se hra bude na poměry AAA prodávat špatně (což každý očekává) bude mít CIG víc peněz, protože jim z každé prodané kopie jde 5x tolik peněz, než u normálního modelu.
            • Waltar: pokud se nepletu, tak hned na začátku roku 2015 bychom měli mít venku FPS modul, planetside modul, Arena commander v 2.0? a hangar modul. Během první půlky roku 2015 by mělo být vypuštěné SQ42 s 10-12misemi a každé 3 měsíce by cca 10misí měli přidávat - to mi příjde jako dobrej časovej plán.

Co se týče přesunu vývojářů na PU, tak k tomu si myslím že dojde jen minimálně - mají ještě hodně lodí na vytvoření atd. ale je pravda, že nějaká škatulata tam budou ;-)
            • 1 studio už delší dobu pracuje na FPS části hry
              Další studio pracuje na PU
              Další dělá čistě jen na SQ42
              atd. atd. a každé to studio má cca 15-18 měsíců na to aby svou práci ( část z celku ) dokončilo.

Času mají dost ;-)
            • walltar
              No je jasné, že se bude vybírat míň a míň ... od toho jsou akce (třeba teď se za dva dny vybralo 1M USD) a taky účetní ... oni ví kolik mají peněz a ví že potřebují rezervy. Takže podle toho mají i stanovené datum vydání. Myslím, že každý je schopný si spočítat kolik ho bude stát vývoj (je potřeba nezapomenout, že CIG je plné zkušených lidí, kteří dělají hry už nějakou řádku let) pokud ví kolik platí lidem. A podle toho si udělat roadmapu.

Jinak na začátku listopadu na Pax Australia odhalí FPS modul ... a je možné, že si ho nedlouho poté zahrajem. A po FPS modulu už zbývá jen planetside modul, který taky vypadá, že je celkem na dobré cestě. Potom už se všechna práce soustředí na PU (a na SQ-42) ... myslím, že to práce na 4 roky nebude.
            • To že na tom dělá více studíí, to taky člověka moc nepotěší, aby to nebyl potom slepenec. Opravdu jsem zvědav, zatím ukázali velké prd, na to kolik vybrali a ohlášené datum vydání není vůbec daleko.
            • Na hře dělá několik studií - to co jsme zatím viděli je práce jednoho studia, které má na starosti "nejdůležitější" část hry, a i to studio už má rozpracované věci, které nám zatím neukázali.
              Další studia dělají na dalších částech hry - na začátku to "šlo pomalu" neboť jsme o dalších částech vývoje neměli moc informací, všechno se to na přelomu roku 14/15 změní, měli by vypustit další části hry a uvidíme víc ;-)

První půlka roku 2016 zní dost reálně na launch celého PU.
            • 2016? Když to co v současností mají, nemůžeme nazývat ani alphou, řekl bych prepre-alpha. Jak můžeš vědět, že budou v plusu? Kolik stojí rok výroby tohoto obřího projektu, navíc co rok bude zájem o hru klesat a bude se vybírat méně a méně. Ten hlavní boom je pryč. Doufám, že se pletu a vše bude sluníčkové a zisky budou obří apod.... ale moc tomu nevěřím..
            • Vývoj se bude financovat i z prodejů SQ42 ( začne příští rok ) - až SQ42 výjde, tak se objeví další vlna backerů pro SC atd...

Dle mého názoru si tuto hru koupí hodně velké množství lidí, neboť nebudou měsíční poplatky.
            • walltar
              To může být každá hra. Ale prostě tak to je ... pokud nebudeš mít slušnou mašinu, tak si SC nezahraješ. Cryengine se sice dobře škáluje, takže to třeba zapneš na nejnižší nastavení, ale i tak je to prostě dělané pro highend roku 2016.

Ale jak sem říkal, oni nepotřebují prodat miliony kopií ... i po dokončení hry budou pořád v plusu. Mají 51milionů a do konce roku budou minimálně na 55, spíš víc. Každý měsíc vyberou další 1-2 miliony.

A pokud po vydání prodají dalšího půl milionu tak mají 30M USD v kapse a to na nějakou dobu provozu vystačí. Plus prodej herních kreditů a možná kosmetických itemů v obchodě ...

Můžou spíš udělat hru, která by měla základnu jako EvE ... ta začínala s pár desítkama tisíc lidí. Dneska má půl milionu ACC ... po deseti letech.
            • Hmm, to si malujete hoši až moc růžově. Oni sice slušně zarobili tou jejich kampaňí, jenže kolik stojí vývoj? Jestli to chcou hnát do těch extrému, tak to vyjde někdy v roce 2018-2019 a každý rok vývoje finanční ztráta. Pak to nikdo nerozjede a budou v prdeli. Navíc to vychazí jenom na finančně nejslabší platformu. Tahle hra může epická nebo to taky může být kolosální epic fail...
          • Hráči o tomto byli informováni již od samého začátku, pokud si pak někdo při vydání bude stěžovat na to, že mu to nejede, tak na to se bude dát říct jen jedno - že ten dotyčnej má v hlavě nas*áno a že je to jen jeho chyba.

Ze začátku to opravdu nerozjede každý, ale výhledově se tam dostane víc a víc lidí - a to že grafika má být na špici je jedině dobře pokud plánuje aby hra byla hraná i za 10let po launchi
            • Srovnáváš jablka s hručkama...

Od prvního dne na kickstarteru ( vlastně už před kickstarterem ) bylo jasně řečeno, že hra je tvořená pro High-end PC v době vydání - toto bylo ještě několikrát opakováno - pokud přispěje někdo s tím, že nemá v plánu takové PC pořizovat, tak a) chce podpořit vývoj bez nutnosti tu hru hrát v době vydání b) chce podpořit vývoj s tím, že si pak bude stěžovat jakej je chudáček, že mu to nejede.

SC bylo od začátku PC hra hlavně kvůli tomu, že CR chce ukázat lidem co se dá z dnešních počítačů "vymáčknout" - konzole ( i ty nové ) mají v sobě sestavu podprůměrného PC a tak by to nerozjely.
            • Na zem spadne asteroid...kupte si od nás za milardu kryt pro jednoho člověka. pokud is nekoupíte, máte v hlavě na*ráno...myslím, že v hlavě máš na*ráno hlavně ty :D
      • http://www.ohgizmo.com/wp-content/uploads/2007/09/4%20%28Custom%29.jpg
  • Prezentace Star Citizenu je úžasná. Jen nepochopím, proč jsou všechna plavidla ve hře tak nehorázně drahá. Lítat v Arena Commanderu pouze se základní Aurorou je docela vopruz.
    • Kdyby ty lodě nebyly tak drahý, tak se dneska nemůžou chlubit 51 000 000 dollary. :-P
    • Dotaz ty vis kolik stala ta videa ???? lol
      • V zásadě ne mnoho, IMHO... Tak několik desítek tisíc nanejvýš... Navíc to myslím ani není financováno z těch momentálně 51 mega vyzbíranejch dolarů...
    • walltar
      Nebude problém s ty lodě koupit ve hře za herní peníze co si vyděláš hraním ... Cílem je, aby hráč mohl mít Constellation (250$ a víc) asi po týdnu hraní. Takže kup Auroru za 40$ ušetříš tím 20$ a budeš mít potom ve hře co dělat.
      • az tak ? to je trosku naspeedovane ne ? pak asi nebude motivace slozite obsazovat lode a mit s tim nasledne dalsi problemy, kdyz si na kazdou v pohode vydelas
        • walltar
          Tak obsazování lodí se počítá u větších lodí ... Obsadit constellation zvládnou jen ti nejlepší piloti, protože sestřelit manévrovací trysky a motory ve vesmírném boji, bez toho abych zničil loď samotnou bude u Connie extrémně těžké, u menších lodí ještě těžší.

Idris, která stojí 5x tolik co constellation a i ve hře se bude prodávat v omezeném množství (takže si na ni za měsíc vyděláš a potom budeš měsíc čekat ve frontě, než ti vyjede tvoje Idris z montážní linky) už se obsadit vyplatí. Nebo Javelin destroyer, nebo všechny ty větší lodě, které jinak, než obsazením získat nepůjde.

Další věc proč obsadíš loď, je že když nepřítele zničíš, tak z něj nebude prakticky žádný loot (to platí jak pro hráče, tak pro npc), možná jen nějaké ohořelé trosky ze kterých vytaháš pár systémů, které můžeš prodat na šrtoťáku. Takže pokud chceš to co tvůj nepřítel veze, musíš ho to přinutit vyhodit, nebo ho musíš obsadit.

Což si myslím, že je celkem dostatečná motivace pro obsazování lodí.
          • odhozeni nakladu jeste chapu...vydej naklad nebo tveho mazlika rozstrilime na kusy, ale obsazeni bych resil autodestrukci...no uvidime jak to bude ve skutecnosti fungovat
            • walltar
              Bude záležet na tom, jaké postihy budou za autodestrukci. Protože jen zmáčknout tlačítko a loď vybuchne asi nepůjde. Přece jenom by to imbalancovalo hru.
        • Ten týden hraní to je jen příklad...
          To že si vyděláš na loď ještě neznamená, že ti zůstane ( můžou ti ji zničit, obsadit atd.. )
          • sak ji budu mit pojistenou
            • na 100% vím, že to bylo v plánu tak jak říkám - někteří vývojáři před cca rokem a půl odpovídali na fóru na nějaké otázky a s odkazem na CR řekli, že tam budou i oblasti kde pojištění nebude vůbec. To že to pak změnili je vidět ve tvém odkazu.

ale popravdě...bylo by dobré, kde by byly oblasti, kde by nefungovalo žádné ( ani LTI ) - ale za to riziko, aby byl taky velký zisk - aby tam prostě musela třeba celá flotila jedné organizace - aby se tam člověk neodvážil nalétnout jen tak ;-)
            • walltar
              Oni to hlavně mají špatně napsaný i v oficiálním Faqu a když člověk nesleduje všechny dev posty, tak o tom prostě ani nemusí vědět.

Jinak ono to takhle bylo už od začátku, ale oni když psali faq, tak to tam zapomněli napsat a my jsme to z Roba vytáhli náhodou když se mluvilo o tom jak potom bude LTI fungovat. Protože pokud by takové části vesmíru byli, tak by LTI bylo hodně OP.

Potom bylo řečeno, že LTI a SHI jsou absolutně stejně pojištění, jen u SHI musíš pojištění 1x za nějaký čas obnovit. U některých informací je celkem problém, že se nikdo z CIG neobtěžuje je někam napsat a tak jsou zapadené v postech od devů, hluboko kde si je už nikdo nepřečte.
            • Tak to jsem nějak přehlédl...je pravda, že ty informace o tom pojištění co jsem četl já už jsou cca rok a půl staré, asi se to teda změnilo.
            • walltar
              Mám pravdu ... takové oblasti nebudou.

http://partedveil.com/index.php?p=2"e=1204732 jeden z množství postů, které to říkají. Bylo to řečeno i v Ten for the Chairman a Wingman's Hangar.
            • Nemáš pravdu - budou oblasti, ve který nebude platit ani základní pojištění ;-)
            • walltar
              To není tak úplně pravda ... Pojištění trupu platí všude (loď + základní výbava). Pojištění zbraní, nebo nákladu jen v některých oblastech.
            • To sice ano, ale budou určité oblasti ve kterých ti žádné pojištění platit nebude ;-)
    • nekupujes si lod za XY dolaru,ale davas penize na vyvoj hry,v tom je rozdil...vsechny lode budou dostupny primo ve hre za herni platidlo
    • ja teda muzu litat hornetem, ikdyz ho nevlastnim...je mi to teda stejne na nic, protoze nestiha komp :D
    • Veskoslav
      No drahá. Ty lepší stroje, stíhače vyjdou na 60 dollarů. Navíc já osobně si stejně na lodě chci vydělat vlastní cestou, pašováním vesmírným hub a zbraní a ne si to lehce kupovat přes obchod:)
  • "Vandal Swarm" opravit na : vanduul swarm :)
    PS: brada mi pada od zacatku protoze nic podobneho neexistuje malinko se priblizuje EVE online jinak nic podobne neni :) Jinak hry od chrise jsou pokazde zabavne a na hranici vykonu pc :)
    • EVE je něco jiného ;-)
      • No hral jsem eve 10 let , vim ze to neni simulator ja mluvim o grafice lodich a ekonomice hlavne , vim ze je to sandbox neboj :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit