Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jo dobrý nápad. A ještě jestli u steamBOXu půjdou měnit jenom komponenty, proč ne *3*
  • chápu, že dostanu spoustu mínusek, ale nijak me to netrapi..
    spis mi vysvetlete proc tu vsude v komentech nadavate na konzole, ale kdyz vam z pc pomoci tohodle ovladace a steam systemu konzoly udelaj tak vam to vsem prijde super... logika zdejsich "PCckaru" jak se nazyvate mi prijde opravdu divna az primo nenavistna vuci tem kramum v obejvaku.. ale jestli nenadivite konzole, me by vam vadit i tohle a ne to tady chvalit..

a pro vase info.. jsem pcckar, ale konzole mi krkem proste nijak nelezou... ze jsou 100 let za opicema? no a .. tak at si na tom nekdo hraje kdyz chce... to samy jako kdyz vam nevadi rvat kazdy dva roky do pc 10k za aspon nejakej slusnejsi cpu, gpu, ram, mb...
    • -vadia nam preto, pretoze hry su primarne robene na konzole, a proste to poznas ked je hra konzolova, pretoze musia brat v potaz s akou hlupostou sa to tam ovlada
      -ked toto dokaze te rozdiely zmazat, ak sa to siroko uchyti (coz je otazne), tak to bude pre teba ako pcckara len a len dobre, pretoze tvoj ovladac bude mat podobny rozsah presnosti ako maju oni (coz dnes je diametralne odlisne)
      -a ziadna zmena v tom ze hry budu najprv konzolove a az potom portovane sa rozhodne nestane

Ja neviem, ludia ziju poslenu dekadu pod kamenom ze nevida ako im konzole vypatlala hranie a dizajn hier ? Keby boli te hry odelena zalezitost tak to je vpohode, lanze dnes sa to robi tak, ze sa spravi jedna hra na 5 platforiem a poriadne sa to nena hrat nikde.
      • Stejne tak bych mohl rict, ze lidi ziji poslednich 15 let pod kamenem, ze nevidi, jak jim PC hry vypatlaly hlavy. Pro vsechny je dulezite, aby se vsude trhala latka, aby vse vypadalo realne a serou na hratelnost. Vsechny hry jsou na jedno brdo (80% AAA her jsou: koridor, FPS nebo OTS, RP, ufouni, zbran, kterou si muzes prebarvit na ruzovo), ale hlavne, ze vypadaji bozsky.

A vim, ze mi spousta lidi rekne, ze dobra grafika nemusi znamenat upadek po herni strance. Problem je, ze vyvojari se za grafiku schovavaji a na hru samotnou nezbyva cas ani penize, protoze si kazdy hru stejne koupi jenom podle toho, jak hezky vypada na youtube a ze dostane 9/10 na ign, coz vsechny weby nalezite okopiruji do svych recenzi.

Konzole pro me byly vzdy sance k navratu pozornosti k hratelnosti, protoze na starem zeleze hraci hubu libivou grafikou neucpes.

Z pohledu PC hrace SteamOS vitam uplne vsemi deseti, protoze to znamena, ze se snad zacnou delat hry i na operacni systemy.
        • C-BEAM
          *1* to nemôžeš myslieť vážne. Veď drvivá väčšina konzolových hier súčasnosti sú v hratelnosti doslova tragické, trend zjednodušovania je tak zretelný že ho nevidí iba naprostý ignorant alebo kaktus. Veď primárne práve na konzolách sa rozmáhajú interaktívne filmy ktorých hratelnosť sa obmedzuje na mačkanie tlačítok aké ti hra ukáže . Takže o akej hratelnosti to hovoríš ? V 90-tych rokoch mali PC hry daľeko lepšiu, rôznorodejšiu a nápaditejšiu hratelnosť ako súťčasné hry na konzole. A to že dnes i na PC vychádzajú braky je dôsledok toho, že drvivá väčšina z nich sú porty konzolových titulov. Hry ktoré vychádzajú primárne na PC sú na tom dobre.

A ešte aby som to upresnil, za úpadok nemôžu konzole, to je iba kus hardwaru ale rozmach masového hrania, čím viac ľudí hrá tým logicky klesajú nároky na hratelnosť. Keď si spomýnam ne niektoré puzzle zo starých hier tak v dnešnej dobe by to bolo nemyslitelné, pretože by boli plné fóra zúfalých pologramotných deciek ktoré by v hre nevedli ako dalej.
          • Journey, Dark Souls, Ico, Little Big Planet, MGS, Uncharted, Final Fantasy, Katamari, Okami ...

Mas pravdu, ze dekadence na konzolich je. Je vsude. Ale to neni problem konzoli, ale trhu. V 90 letech byla zlata era. Ale to je 20 let nazpatek. To, ze na PC vychazeji braky neni problem konzoli. Brak neznamena spatna grafika. A pokud si to myslis, je to jen dukaz toho, ze ti nezalezi na hratelnosti. Jenom hrstka her je spatna protoze autori nedokazou udelat nove rozhranni pro PC controllery. Myslim, ze zbytecne blamujes konzole za neco, za co nemuzou.
            • Posledni vetu jsem jakoze nenapsal. Neprecetl jsem si tvou posledni vetu. Rano, jeste jsem nemel kafe.
          • Jack1947
            Ne vsechny, odvozujes to od jedne hry a pokud se hry na konzole zjednodusi tak jake to pote bude na pc he ? Presne tak, za upadek rozhodne konzole nemuzou ale i hraci spolecne s dobou. *3*
      • Jack1947
        Zase se jedna o jiny uhel pohledu, nelze to brat ze to tak vidi kazdy stejne ale vazne konzole ze "vazne konzole znicily hrani" to uz by mel ten clovek co si to troufa tvrdit prave se obratit k psychologovy to uz je prehnane. *7*
        • konzolisti, co kupujou ten brak muzou za to, ze se produkuje brak, pokud nesouhlasis, muzes se obratit treba na toho psychologa, pokud ti to pomuze *5*
          • Jack1947
            Skoda ze si to napsal, opet. Ted totiz budou znas nepratele. Hate at je jakykoli, a neni jeste spravny neprekousnu ja tedy budu hateovat lidi jako ty. Comprende amigo ? ... a yep, comprende... *3*
          • Jack1947
            Jeste ze tak.
            • ale jinak si za hejtovanim toho, co konzole predstavujou a jejich uzivatele konzumujou stojim

hra s velkym (nejlepe) otevrenym svetem potrebuje velky studio, ktery se ted ale bohuzel venujou vyvoji brecek pro konzole
          • Jack1947
            Fakt, to jsem si jeste donedavna myslel ze mas normalni nazory, ted mi prijdes jako obycejnej anonym kterej krom toho, ze teda pise blbosti o kdyz pominu "psychologa" Navic jsem nereagoval na tebe ale nad toho nad tebou ale chapu proc by sis nedupnul. Doporucuji tobe navstevu psychologa a zaroven i psychiatra az tam budes. Jo, jeste jsem asi pro mene znale nezminoval, jak moc mam rad nazory "anonymu"? tak pro tebe to pripominam.
            • ok, omluva, ten tvuj prvni je na kolegu ze slovenska *5*

(ona ta cervena je jinde)
            • psychologa si mi doporucil jako prvni, me takovy reci nevzrusujou (i kdyz je treba nekdy pouziju, tak stejne neverim, ze pricetnyho cloveka muzou nejak rozhodit, tudiz ani me)

pokud si reagoval na jinyho, tak nevim proc je to navazany na muj prispevek (kdyz najedes kursorem na tvuj prispevek, tak vlevo se objevi cervenej okraj, ten signalizuje, k cemu se vaze)
      • popsal jsi to dobre, ale u toho ovladace se bojim, ze naopak nektery zanry zkazi nebo uplne dorazi (rpg a strategie predevsim, uz jsou na kolenou)

zdebilnit fps uz konzolizace zvladla dokonale, prestoze nebo protoze maj casual hraci problem trefit stodolu
        • Ze ty neumis na Gamepadu neznamena ze na nem neumi nikdo
  • calwin
    trochu ma prekvapilo že na portali nefunguje vec typu imaginárnej páčky ako to bolo u gamepadov x a ps... že by človek posúval palcom a čím by bol dalej od stredu trackpadu tak by sa rýchlejšie otáčal... takto mi to príde ako obyčajný touchpad na notebooku s čím som ja v živote hrať nevedel a ani nechcel... príde mi to nepraktické... túto funkciu mohli nechať na civilization ale na takom fps ako je portal sa človek uklepe palcom k smrti kým správne zamieri... bude to zasa asi vec zvyku... ak k tomu budú po čase všetky hry implementovať nejaké špecifické vymoženosti pre tento typ gamepadu bude to super :)
    • Urug
      Prezentace ukazuje ovladač v nastavení "legacy", zcela jistě bude zahrnovat nastavení (a mám pocit, že to bylo i někde avizováno), při kterém se touchpady budou chovat jako analogy. Problém analogů je ten, že je musí podporovat samotná hra. Tady se snaží ukázat, že hry, které předpokládají jako vstupní zařízení kombinaci myš a klávesnici, budou relativně pohodlně hratelné, aniž by je bylo třeba jakkoli modifikovat nebo případně informovat o reálné změně vstupního zařízení.
    • postolka
      No... to bude tim legacy modem :D. Rekl bych ze u svojich her to zoptimalizujou primo pro ten ovladac.
      • calwin
        no veď hej... ak to má byť iba ako demonštrácia toho že sa dajú hrať hry aj bez nejakej väčšej optimalizácie tak to funguje veľmi pekne :)
  • Doufam ze pana Newella hraci poslou s timhle napadem nekam, vetsi zbytecnost jsem ještě nevidel. Ale i když, steam taky nikdo nechtel a ma ho dnes kazdej i když se jedna jen o spatnou DRM+smirak. Takze zrejme za par let budeme všichni sudlat plosky na joypadu, pac jinak to nepujde.
    • Jack1947
      Nedejboze , abysme sudlali na pc na tomhle. To pak ja bejt Pcckar tak bych si nekde sehnal pistoly a vystrelil si mozek, protoze nez zit s timhle tak radsi nezit vubec. *7*
      • jednoho PCčkáře zastřelíš a na hranici už čekají tři další. *14*
        • Jack1947
          Ty to beres jak naky dealery a nebo Mafiani, ci prehnane politiky. Ja myslel realne. Nauc se cist mezi radky *15* .
          • nauč se psát
            • Sranda, ze nedavno si ragoval na kritiku tvych gramatickych chyb tim, ze "kdyz dojdou argumenty, zacne se kritizovat gramatika", pricemz ted delas to same.
              Ses peknej pokrytec a sasek. *1*
            • Jack1947
              Ty si vazne beznadejnej *7* .
  • Ne. Ne. NE NE NE NE NE!

Apeluji na světovou herní veřejnost, včetně žurnalistů, aby vykázala tlusťocha i s jeho ovladačem, kam patří.

PS: Strategie i střílečky samozřejmě šly na gamepadech hrát vždycky. To není důvod, opustit myš a klávesnici.
    • x_ander
      To jsou zase kecy..

Valve přišel se svým originálním ovladačem, a je to špatně. A vsadím boty, že kdyby přišlo s klasickým gamepadem, tak bude hatu minimálně stejně tolik, protože by jen "kopírovali" jiné konzole.

Krom toho, bere ti někdo myš a klávesnici? Pokud se opravdu ukáže, že ten ovladač nebude pohodlný, tak budeš nucený ho snad používat? S klidným svědomím to můžeš ignorovat. A jak píše ucho, nikdo z Valve ten ovladač nikdy neprezentoval jako nějakou "konkurenci" myši a klávesnice.

A celkově je ten hate mimo. Místo, abysme byli rádi, že aspoň nějaká firma zkouší experimentovat s nějakou novou technologií, z čehož budou těžit hlavně hráči, tak jen hatujeme. Klidně se může stát, že ten ovladač bude průser, ale co? Aspoň někdo se snaží o nějaký vývoj, a když to nevyjde, ta myš a klávesnice tu bude vždycky...
      • To je celá dnešní společnost, spěje to tu ke komunismu - souvislost s tím, že všem stačí myš a klávesnice, přece nebudem vymýšlet něco nového (s hodně velkou nadsázkou).
    • ucho
      uvědomuješ si, že se zde nehledá náhrada za myš a klávesnici?
      • kazdopadne to ted tak muze vypadat, ze se nehleda nahrada...ono taky kdyby to tak vypadalo tak by pan Newell moc nepochodil, ze? Ale to si povime az se třeba zacnou objevovat hry co pujdou hrat lip tim jeho joypadem nez mysi a klavesnici...třeba Civilizace 7 nebo Rome 4, samozrejme s minimem ovladacich prvku a moznosti:)
        • ucho
          co si chceš povídat? buď tě nějaká hra bude bavit a budeš ji hrát nebo tě bavit a hrát ji nebudeš. on tě někdo nutí hrát hry, kde se ti to ovládání nelíbí nebo ti na nich něco vadí? ty by sis dobrovolně takovou hru kupoval? ježiš tak si to nekoupím a nehraju... a stejně jsou největší hateři piráti, protože stahují vše a pak na většinu věcí nadávají...
          • Budem si povídat o tom jak mohla byt Civilizace 7 fajn strategie nebyt uzpusobeni pro Newelluv joypad. Nebo si fakt někdo muze myslet když Gabe par milionum lidi proda steam box s joypadem ze se zachova komplexnost her co byla dosud. Lidi budou rvat na forech ze se jim to blbe ovlada a jelikož jich bude moc, tak se bude muset zjednodušovat..a pak fakt ta mys a klavesnice nebude potřeba. A z tehle videii je ajsne videt ze to s tim joypadem proste moc nejde..
            proste +1 pro Chumbabu a -1 pro všechny co nevidi dal nez na spicku nosu.
            • koukam ze si moc nerozumíme, nevadi..třeba se za par let pochopime:)
            • ucho
              myslím, že si dál než na špičku nevidíš ty. ty vlastně tvrdíš, že budou vycházet hry, který se budou špatně ovládat a nikdo je proto nebude chtít hrát a všichni na ně budou nadávat. možná by ses měl na pár sekund zamyslet nad tím, jak funguje trh. a mimochodem trh s hrami je poměrně přesycen, vždy je na výběr mnoho a mnoho alternativ, pokud se ti něco nelíbí...
    • A důvod?
  • Tushan
    reknu to takhle. to co on tam zvladl super cool ovladacem bych ja dal i tim starým *15*
    • tak si zober banan a hop naspat do jungle
  • podla mna gamepad v pohode :) urcite ked bude priznica cena si ho kupim :) lebo mnet na gauci bezdratovu mys a klavesnicu aspon u mna je hodne neprakticke :D a na gamepad sem zvykly z xboxu . Xbox mam 3 mesice a za tyden sem si na hrani tak zvykel ze mi to nevadi . Ano mys je mys, ale Valve chvalim jakym smerem sa snazi ist. Uvidime casem ked budu rozesilat ty steam machine, sem hodne zvedavy :)
  • Veskoslav
    No já nevím, ale už ta ukázka Portalu 2 ukazuje, v čem bude tento ovladač nedokonalý a opět nevhodný pro žánr FPS.....Já nevím, kdyby se raději Valve zeptalo, co chtějí hráči a nevymýšlelo takové "srandy". Uvítal bych mnohé jiné věci než ovladač a pc s názvem SteamBox. Prostě Valve mohlo říct rovnou, že chce ukrojit z koláče konzolím a neobalovat to do "sladkých" keců.
    • MrSanta
      Tady se musím Valve zastat. Spousta hráčů už docela dlouho volala po plně funkčním Big Screenu, který by se absolutně obešel bez klávesnice a myši. Stačí zabrousit do příslušných Big Screen fór.
      Mě to taky docela láká. Dokážu si představit hrát s tím spoustu her, které na Steamu mám a podporovaný ovladač nemají. Uvidím kolik to bude stát a jak bude vypadat finální verze. Zatím to na mě působí trochu "bakelitově".
  • americká armáda již používá kity, kdy voják má na sobě několik senzorů, pod sebou podložku snímající polohu nohou (zůstává na podložce) a nejdůležitějšími prvky je zbran, na které je v předpažbí ovladač k pohybu (joystik). Takovou virtuální realitu bych si vedl představit k FPS.
    • Jack1947
      Casem , casem nejdrive je potreba vubec vyresit, klasicke ovladani bez senzoru *15* .
  • Lawliet
    Počkejte, až vymyslí levitující podložku pod myš a bezkabelové napájení! *1* Protože tohle je podle mě přesně ta výhoda, co pad oproti myši má. Nemusí na ničem stát, ale mít takhle ruce zavěšené ve vzduchu a hrát v křesle u full HD tv... Oh my god!
    • No to bude rozhodně strašně pohodlné mít ruce ve vzduchu. *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit