Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jako jo vypadá to fakt pěkně osobně si ale počkám ten rok než budou nuceni přejít na ftp a pak se uvidí.
    • Videl bych to tak, ze se dockas do 1/2 roku ;D
  • Viktor_H
    Jestli to nebude stopadesátá variace na WoW se staitckým světem, v němž je nudné a primitivní levelování opepřeno nulovou výzvou a iluzí explorace, dám tomu šanci. Žánr MMO potřebuje změnu.
    • bohuzel bude
    • walltar
      Já doufám, že nebude ... ale čekám lehkou evoluci GW2 + trochu lepší bojovej systém.
      • Jenom ne GW 2 prosím. Jedna z mála MMORPG her, která dokáže unudit už po týdnu bety. Zase příklad nenaplněných slibů. (Hrál jsem betu a později měl možnost na bratrancově účtu zjistit, že to je stejná nuda i v normálním běhu)
        • walltar
          No já neříkám, že to je pozitivní ... taky doufám, že to bude lepší. Gw2 prostě není něco, co bych nazval MMO. Spíš Hraj si sám a semtam potkej ostatní hřáče ve velké naskriptované bitce, kde všichni stojí/běhají kolem a neorganizovaně něco zabíjí.
        • Shaker
          Napodobne, dostal sem se mam pocit na 17lvl a uz sem proste nemohl dal... Coz je ale porad lepsi nez TSW, kde sem dosel jen do nejakyho mista se zombikama a vypl to nadobro (aspon me to stalo min nez GW2). Na MMORPG hrach se mi nelibi, ze se porad snazi drzet jednoho druhu ovladani, ktery sice jako prvni neprineslo wowko, ale vymasterovalo ho tak, ze to uz nikdo neprebije. TESO ma mit ovladani jiny, ale uz to rozdeleni na ruzny classy me vazne zarazi, vzdyt system Dungeon Siege a Skyrimu (jiny TES sem nehral, proto zminuju prave Skyrim), kde se clovek zlepsuje v tom, co cvici je podle me zdaleka nejlepsi, co muze byt.

          Abych to shrnul, pravdepodobne to ze zacatku kupovat nebudu, betu si rad zkusim, ale platit mesicni poplatky od zacatku za hru, o ktery vlastne nic nevim vazne nebudu...
          • Pokud jsi v tsw dosel do mista se zombikama a skoncils,pag gratuluji. Podarilo se ti projit tutorial. Uznavam ze tutorial he nudny,ale hru samotnou jsi vubec nezacal hrat. Pak nesud.
            • Jeste jsem zapomel na nadherne dungeony,kde nejsou zadni trash mobi,ktere maji atmosferu ,silny pribeh a ktere ti nezaberou pul dne zivota
            • Krome vybornych,zabavnych a vtipnych questu(nutna solidni znalost anglictiny,jinak to opravdu nema cenu) bych zminil jeste moznost naucit se vsechny skilly,libovolne je kombinovat ,zadne lvl postavy,zadne brneni(vsechno obleceni je hen kosmeticke,diky cemuz nepotkavas ve hre dve stejne oblecene postavy jako v jinych mmo),zadne omezeni co se tyce vybavy a zbrani,aktivni boje bez autoattacku.....neni to mozna uplne originalni a revolucni,ale v kolika mmorpg hrach neco podobneho je? Neznam ani jednu.
              Za zminku stoji i fakt ze hra je tzv B2P(kup a zdarma bez omezeni hraj)
              A ano,ani tahle skvela hra neni pro kazdeho. Je normalni ze nekoho proste bavit nebude.
            • ne nema to revolucni system neceho...mozna skilly jsou dost zajimave a daji se tam najit vyborne kombinace a buildy a to mnohem obtizneji nez u ostatnich her, ale questy patri mezi to nejlepsi co ve hrach existuje
            • Shaker
              Mas pravdu, nevim, jak to vypada dal, protoze me to proste vubec nechytlo. Uz to, ze sem nekam sel a potkaval skupinky nepratel a mel zabijet me odradilo s tim, ze sem to videl uz nejmin 6x nekde jinde a to, ze fireball vymeni za brokovnici a jeskyni za metro je mi uprimne jedno.

              Uznavam, ze o ty hre dal nic nevim a treba to ma nejakej uzasnej revolucni system neceho, ale to melo i GW2 a zadna slava to nebyla. Pravdou zustava, ze na tenhle styl hrani je porad nejlepsi WoW a ten me uz nijak netahne.
    • Blbost. Lidi porad mluvi o zmene a kdyz maji moznost,nebavi je to.
      Originalmi MMORPG? Eve Online, The Secret World...vic me ted nenapada
      • Eve je nahodou pomerne uspesny ... a podivej se jak uspesnej je trebas minecraft ... a co tam muzes delat ... defakto nic, jen si hrat s kostickama, a kolik lidi to online hraje ...

        Pokud by nekdo prisel s mmo gameskou ve slusny grafice, kde by si hraci sami museli stavet domky/mesta/hrady/... (a samo ne stylem "mestska brana typ 1/2/3") tak by jednak vznikaly uzasny stavby, druhak by hraci meli kurewsky velkou motivaci svy mesto branit... a remesla/tezba/... by mely konecne nejakej smysl.
      • darkfall ftw
      • Viktor_H
        EvE je něco úplně jiného, to sem nepleť. Bavím se o onlinové hře na hrdiny. Secret World jsem ještě neměl možnost zkusit, chystám se na něj. Ale jestli se ukáže, že je to slušná singleplayerová hra, která se přechodem na onu MMO složku přepne do módu ohraného hack'n'slash, v němž je narace vyhozena z okna a výskyt více hráčů z hlediska story nedává smysl, případně se jí vůbec netýká, tak budu opravdu nasrán. Bude to totiž přesně to, o čem jsem mluvil.

        Problém MMOček (WoW, LOTRO, SWTOR) je naprosto statický svět, kde je levelování nudná ztráta času. Levelování není výzva, je celkem naprosto nudných a lineárních úkolů, které se skládají ze zabíjení dokola respawnujících potvůrek odpovídajících hráčovu levelu. A to se děje CELOU DOBU. Jdeš statickým světem a farmíš potvory - není to výzva, není třeba u toho přemýšlet, nelze to poděl*t a nic se NIKDY NEZMĚNÍ. Pak jsou tu dungeony/flashpointy apod. Instance pro několik hráčů, která už nějakou výzvu představuje, ale po stopadesáté může bavit jedině velice specifický typ hráče (ten je pravděpodobně v nějaké guildě a dělá to jen proto, aby si nafarmil požadovaný gear...). Pka je tu endgame, který se skládá z PvE (což je variace na výše zmíněné) a PvP. A to je vše. Podělanej hack'n'slash! Jestli tohle někoho baví, tak já mu to přeju, ale tohle prostě baví pouze zarytý MMO hráče, já mám guildy, farmení, poměřování pinďo... ehm, euipu atd. atd. hluboko v konečníku. Téměř každý MMO z poslední doby mě láká na zajímavej svět, kterej můžu s někým prozkoumávat a nějak se v něm realizovat. A každý z těch MMOček v tomto prvku naprosto selhává. Nehrál jsem jediné, kde by levelování bylo čímkoliv jiným než nudnou a lineární přípravkou na endgame (znovu: ve statickém světě a s jedinou možnou činností: zabíjením neškodných respawnujících se mobů... pokud teda někdo nepočítá craftování).

        SWTOR sice okoření celou onu bídnost levelování slušným příběhem, ale v jádru je to WoW a LOTRO se světelnými meči, je to ÚPLNĚ TO SAMÉ. NPC dabingem a díky slušnějšímu scénáři sice zdramatizují fakt, že běžím statickou a naprosto neinteraktivní krajinkou zabít několik respawnujících se neškodných joudů, to bohužel ale na hratelnosti moc nepřidá (po 20 hodinách určitě ne).

        Takže, nejsem-li cílovka, to znamená někdo, koho nezajímá guilda a nekonečné farmení gearu v dokola se opakujících PvE/PvP instancích, nemají mi ty hry absolutně co nabídnout. Chci s kámošem/kámošema prozkoumávat interaktivní svět, ve kterém můžu být konfrontován s neočekávanými záležitostmi (takže nebude přísně rozparcelován na "levelovací zóny")/prolejzat zajímavé dungeony, řešit hádanky, prožívat nějaký smysluplný, byť třeba i minimalistický, příběh. Ale hlavně svět, který představuje nějakou výzvu! Jestli mi tohle TESO nabídne, klidně budu měsíčně cálovat.
        • secret world je fajn a co se tyka single player zazitku je jeste hodne pred swtorem - rekl bych ze je to jedno z nejzabavnejsich singleRPG co vzniklo vubec, ale MMO system je samozrejme variace na wow, ikdyz se to ta hra samozrejme snazi maskovat
          • Variace na WoW? WoW neni prvni mmorpg hra a ani nejlepsi. Normalne kopiruje vsechny predesle mechaniky. Jeji devizou byl vynikajici marketing a znamy svet. To pritahlo i lidi,kteri o hrach cetli max v novibach
        • MrSanta
          Hezky si shrnul mé pocity z MMO her, díky za ušetřený čas :D
          Já jsem na TESO mírně zvědav. Hlavně se mi líbí možnost hrát v FPP a pak samozřejmě možnost zkoumání velkého Tamrielu, navíc v době, kterou neznáme. Minimalistický HUD též potěší.
          Uvidím, jak hra bude přijata a možná za dva-tři měsíce po vydání koupím. Prubnu ten první měsíc a pak se uvidí. Nejsem cílová skupina a mnohem raději hraju single hry, takže se tam nejspíš budu potulovat sólo a kochat se *1*
          • Viktor_H
            To já bych právě chtěl hrát s kamarádem. Něco, co by dovedlo simulovat klasické pen'n'paper hry na hrdiny (DrD, DnD...).
        • Nechapu proc by Eve melo byt 'neco uplne jineho'. Je to Mmorpg hra,kde skilujes svoji postavu. Ze misto avatara 99.5% hry vidis jen stanici nebo svou lod,to je prece uplne jedno.
          A pokud touzis po hadankach a kvalitnim(dle meho skvelem) pribehu v questech,zkus zminovany The Secret World. Nic lepsiho na scene momentalne neni a navic je to plne nadabovane
          • presne o cem tu viktor mluvi aktualne najdes jedine v EvE nebo DF neboli v sandbox hre todle proste uz z definice v themaparkove hre nikdy nenajdes
            problem je ze sandbox hry jsou pro uzsis skupinu lidi z duvodu co tu pises, 99% lidi vyzaduje jednoduchost a lilnearnost, sup k vykricniku, hned na nedaleka prasatka zpet k otazniku atd...lide se boji vlastnich rozhodnuti co kdyz budou spatna natom jim bohate staci RL oni hry pouzivaji jako relax odpocinek u ktereho se nemusi moct premyslet a ne jako v sandbox hre kde je ciste na hracovi jaky si zvoli cil a jak se knemu dostane
      • Presne tak. Lidi na forech placou ze chteji neco jineho a kdyz to dostanou,ti sami lide pak opet placou ze ve Wow (dosad si jakoukoli tuctovou mmorpg)to bylo lepsi. Boze kolikrat uz jsem tohle zazil....
        • Asi uplne nechapes pro co lidi na forech "placou". Rekl bych, ze chteji originalni hru, ktera je kvalitne udelana a ne originalni kupu hovinek. K cemu mi je hra s originalnim napadem, kdyz se pri hrani clovek nudi?
          • ja neplacu hraju SWTOR a TSW obcas a aspon se to da hrat ne jako WOW a podobne
    • ve wowku minimalne fungovalo pvp a levelovani na pvp serveru taky nebyla nuda protože te kdykoliv mohl nekdo sejmout. Ale to bylo v dobach kdy ješte nebyl dungeon finder tos ješte nebyl na svete
      • A kolikrat to "kdykoli" znamenalo max level postavu co tam jen postavala a prudila?
        • tak tak world pvp existovalo před příchodem battlegroundu. Potom to už bylo jen o pruzení onanistů s maximální úrovní v low lvl zonách. Ale furt bylo pěkný za hordu pár alíkům tu hru znechutit (pro nechápavé VTIP). Zlatý časy. :(
          • Taky bych od mmo cekal bitvy v ramci otevrenyho sveta, ziskavani/ztraty mest/vesnic/hradu/ a ne nejaky trapny instance, ktery se chodej porad dokola a jsou porad stejny ...
  • skoda, ze si da nekdo tolik prace s tvorbou postavy atd, .... ale snad na kazdem videu vypada hrudni brneni jen jako textura. tedy stejne jako v x let starem wowku.....
    • Sak ve skyrimu je to stejny ... platova zbroj se na tobe vsemozne ohejba, jak kdyz je z plastu ...
    • textury ve hře vypadají jako textury ou nechtěl bych (asi si chtěl napsat něco jinýho nebo jinak ale prostě jsem se musel zasmát)
      • Shaker
        Misto modelu sou tam jen textury, tak to myslel... Taky me to v tomhle videu prastilo pres oci.
        • walltar
          Imho největší nedostatek hry ... pokud se to ještě nezlepší, tak ty brnění vypadají prostě hrozně.
  • Myslím že nejsem ani příliš velkým pesimistou když na rovinu řeknu že tohle MMO selže stejně jako všechny ostatní "WoW killeři". O trochu větší šanci dávám Wildstaru, ale zázraky nečekám ani tady. Někdy ani nevím jestli sami hráči vůbec chtějí změnu.
    • Wildstar nezaujme díky graf. stylu. Podle mě má jasně větší šanci TESO. Ta značka je silná a graficky vypadá dost dobře (na MMO). Jibnak hráči změnu chtějí, ale musí být udělána řádně a ne tedy amatérsky, nedodělané, tak na půl, jak to vídáme...
      • "Wildstar nezaujme díky graf. stylu." To je ptákovina, podívej se na WoW jak vypadá a furt ho hraje spousta lidí. Silná značka nemusí znamenat vůbec nic viz. SWTOR. S poslední větou by se dalo souhlasit.
        • WoW vyšlo z jiné situace. To se nedá s Wildstar vůbec srovnat. Wildstar "vsadila" prostě na nevhdonou grafiku a vymstí se jim to.

          SWTOR na poli RPG není tak silnou značkou jako TES. To je fakt. Zhlediska RPG toho SWTOR nabízí příliš málo...

          Zájem o TESO je mimořádný.
          • Co je pro tebe nevhodná grafika může být pro jiného líbivá grafika. TES že je silnější značka než Star Wars? To je snad vtip ne?

            Zájem mimořádný být může, o Guild Wars 2 byl taky mimořádný zájem.

            Edit: Na grafiku se ti stejně nakonec každej vykašle a půjde hlavně o herní obsah (hlavně End game) a tam Wildstar zatím vede na celé čáře.
    • Mno osobne jsem se na ESO tesil, ale byl jsem hooooodne skeptickej, a navic jsem si rikal, ze tim jen znici TES serii. Jsem ted stale pesimista a nemyslim, ze to bude neco uzasneho, na druhou stranu me muzou jen mile prekvapit.

      Kazdopadne obdobne pesimistickej jsem i k Everquestu Next. Sdeluji hezke veci, ale to bylo podobne i s GW 2. Ten svet se meni, ale kdyz to clovek hraje nejakou chvili tak vlastne zjisti, ze je to porad jedno a to same. Proto jsem zvedav zda treba i v Everquestu Next, zajisti opravu plnou zmenu prostredi. To znamena, ze kazdy tyden bude neco jinde, budou tam jine potvory atd. Bohuzel si myslim, ze tomu tak nebude jen je to dalsi stupen, jak bezne veci udelat jakoby nahodne (ale presto tam bude videt ten vzorec, podle ktereho se to meni).
    • Mám za to, že kdyby většina hráčů chtěla změnu tak se to projeví. Lidi by si nekupovali klasická MMORPG a vývojáři by byli nuceni experimentovat aby si vydělali na chleba.

      Jinak řečeno, trh funguje i v oblasti počítačových her a vyrábí se prostě to, co se nejlépe prodá. Z toho by se dalo soudit, že většině hráčů zatím vyhovuje to co je.

      A nekamenujte mě proto, že vy a všichni vaši známí k té většině nepatříte a rádi byste viděli nějaké neotřele originální MMORPG.
      • *vrhá kamení
  • Konecne tam jde udelat tloustika! Docela me stvalo, jak v Elder Scrolls byly vsechny postavy (tela) stejne. A mam dojem, ze to asi bude prvni MMORPG hra, ktera me nalaka do svych sparu. :-)
    • Jop, a tvuj tloustik bude hbity a mrstny jako kocka ... pokud to nema vliv na hratelnost, je to proste nanic.
      • Tak tady jde hlavne o ten dojem... ale pravdou je, ze by ty vahove kategorie mohly mit nejake vyhody/nevyhody. Zase o neco rozmanitejsiho by to pak bylo.
    • dobry by bylo, kdyby si clovek vytvoril tloustika a pak s nim nemohl behat do kopce, ponevadz by se mu hned zadychal :-D
      • hhhhh
  • Zaujímavé by bolo, keby na základe výberu postavy bolo obmedzenie aj na použitie najdeného brnenia. Napríklad obrovské korby by síce mali výhodu vačšej sily, ale neboli by schopní použiť vybavenie z menšej postavy. Ani kováč by nebol schopný z menšieho brnenie urobiť väčšie. Maximálne tak použiť časti so výrazne zníženými hodnotami.
    Oveľa viac sa však (prekvapivo) teším na Witchera 3. Ak sa im podarí splniť sľub o otvorenom svete, konečne by mal TES konkurenciu.
  • ved toto iste mal uz aion a pred nim kopu inych hier... fakt svetoborne
  • Tlsta jasterica, alebo macka s afro ucesom. Chyba mi este drak v tangacoch. MMO potrebuje revoluciu, nie evoluciu. Toto vidim na rovnaky fail ako TOR a celkovo sa mi tento TES MMO napad vobec nepaci.
    • Jinak receno, resej ptakoviny jako to, jestli budes mit modry nebo fialovy rasy ... ale herne to bude jako vsechno - proste klasicka masovka.
  • Jeden z velkých problémů, které mám s těmito hrami je výtvarná stránka a vzhled modelů. Je pěkné, že do hry/světa dají několik ras, ale proč jsou všechny až tak moc humanoidní? A proč cpou "boobies" na úplně všechno??! Vždyť to vypadá mimo a debilně. Donedávna jsem se mohl posmívat WoWku jakožto vrcholu nevkusu (můj názor), kde všechno ve hře vypadá děsně (zejména právě female verze těch "krav" a "vlkodlaků"). Nicméně, tady je další exponát. WTF.
    Další věc: proč ještě i dnes vypadají šaty/brnění jen jako tělo s jinou texturou?

    Chci hrát za opravdovou příšeru. Klidně ať stavbou těla lehce připomíná člověka, ale v rozumných mezích. Zatím se mi nejvíce líbila rasa charrů v GW2. Drsní, škaredí tak akorát, běhají po čtyrech, při boji po dvou jako lidi - jééééj. Jen je škoda, že nevypadají více badass a v kouzelnických hadrech jsou přímo směšní *15*
    • Tohle je TES. Modely postav jsou zcela v souladu s dosavadní tradicí TES série a je naprostá blbost očekávat něco jiného... Do TES prostě nemůžeš nacpat něco, co tam nepatří. Proto je celý tvůj příspěvek zcela irelevantní.
      • Nehlede na to, ze ty charaktery, pri generovanem mnozstvi, vypadaji hezky a sympaticky. Po strance proporci take funguji. Takze bych rekl, ze se postavy docela vydarily.
  • Nič, čo by sme ani v Sims 2 z roku 2004 už nevideli.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit