Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • walltar
    Nevím no... Pořád sem neviděl žádný zajímavý gameplay. Žádný hlubší systém, který by člověka udržel dýl jak týden.

    Připadá mi to jako zajímavý základ pro hru... ale ne jako hra samotná. Se bojím, že se nechali, tak jako Frontier unést Procedurálním Generováním a zapomněli, že hra taky potřebuje zajímavý gameplay, že jen obsah nestačí.

    Každopádně se těším na to video o survival aspektu, tam by mohlo být něco zajímavého... ale mohli ty videa udělat trošku delší.
    • Me spis desi, ze vzhledem k tomu jak dlouho se o tom mluvi, tak to vypada "jen" takhle.
      • Tak to zjevne nevis nic o vyvoji software, kor v malym tymu. BTW, oznameni NMS bylo na konci 2013, nechapu co tady porad melete o nekonecnom vyvoji, pochopte, ze donekonecna recyklovanej COD nebo BF proste neni to stejne, jako delat hru od nuly.
        • O vyvoji software neco vim, dokonce i z pozice jednotlivce. Wiki pise, ze puvodne na tom pracovali 4 lidi, pozdeji pak zhruba 12. Jako sorry, ale za tri roky vytvorit akorat proceduralne generovanej vesmir, ve kterym nemas v podstate co delat - to je vtip. =D
          • Ty jsi vtip, už radši nic nepiš, pane software.
  • Imho to bude fajn... ale nesmíme čekat zázraky. Tahle hra bude strašně bitá kvlůi tomu, že lidi hodnotí hyr podle toho jestli je baví do konce.
    Takže pokud vyjde nějaká akční hra na 8 hodin, lidi to dojedou do konce a jsou nadšení jak to bylo super. Když si ale za stejné peníze koupí NMS a ta hra je po 24ti hodinách omrzí, budou všichni nadávat jak je blbé, že už tam není co dělat. I když dostali třikrát tolik zábavy.
    Je třeba to prostě brát s tím, že je to procedurálně generované (všehcno bude z hlediska gameplaye stejné, jen s jiným modelem) a že po pár hodinách člověk uvidí vše co hra nabízí. Kdo to koupí s tímhle přístupem bude imho spokojen. Ta har z principu nemůže obsahovat o moc víc obsahu než jiné se stejným budgetem. Tady ten obsah bude akorát roztáhnutější na monhem větší plochu.
    • Paulcz
      To, že je vše generované by právě naopak mělo zabezpečit to, že se tam stane spousta různorodých věcí a hra nebude repetetivní viz třeba Dwarf Fortress. Mít trilion planet se stereotypním životem kde nepůjde nic dělat krom pár herních mechanik a kde se nic nestane = nuda :)
      • Jenže Dwarf Fortress je strategie.. takže tam si hodně dění vytváříš sám.
        Procedurálně prostě vygeneruješ modely. (planety, faunu, floru, vesmírné lodě,...) ale to jak co to chová, jaké s tím lze mít interakce už bude naprogramované natvrdo a bude limitované tím, kolik možností tam přidají. Krom toho, že procedurální generování má určité limity (i když by tam byly obydlené planety, na žádné nebude město rovnající se modelem Los Santos... ten lidskej přístup tam bude cyhbět), tak i ten obsah. Procedurálně nevygeneruješ pořádnou story line (questy budou akorát přines / doruč... nikdy tam nenarazíš na nic na úrovni Witchera). A i celková storyline o dojetí do středu vesmíru bude prostě překskriptovaná (upgardy lodí a jejich využití bude epvně dané)
        Ta hratelnost bude repetitivní. Ono bude úplně jedno jestli střílíš zeleou pistolkou do růžové žirafy na fialové louce, nebo modrou pistolkou do pruhovaného medvěda na žluté pláni. A jestli ti na horizontu svítí jedno nebo tři slunce. Z hlediska zábavy to bude úplně totéž.
        • walltar
          Myslím, že zajímavé mise určitě vygenerovat jdou... Nejde to na takové úrovni, jako plně napsaná storyline, ale zase to ani není ten úplně jednoduchý přines/zabij/doruč systém.

          Udělalo by se to podobně jak se generují zvířata. Necháš lidi vytvořit určité části misí, které jdou zasadit do prostředí a to dá hráči celkem dost misí, které budou rozdílné.

          Například.... Letíš vesmírem, spustí se první část mise, přepadený transport volá o pomoc. Hráč má potom možnost zareagovat, nebo letět dál. Pokus zareaguje tak narazí na náhodný počet pirátů a transport, nebo jen na trosky, nebo jen na piráty. Podle toho na co narazí mu může na konci zbýt vrak do kterého se může vypravit na průzkum. Tam může v počítači najít informace o pirátské základně, pirátském přepadu, uloženém vybavení. A tak to může pokračovat dál.

          Sice to není úroveň příběhových questů, ale dost by něco takového pomohlo právě s repetetivností takové hry.

          Ale pochybuju, že by takový systém byl v NMS, protože jinak by se tím všude chlubili.
        • Paulcz
          Já v tom limity nevidím, proč by nešli vygenerovat různé události nebo příběhy. Je to jen větvení nějakých vstupů a výstupů podpořené určitou logikou. Pokud existuje kvalitní AI, které se snad dočkáme třeba v Kingdom Come tak nic nebrání tomu, aby ten svět žil, fungoval, měl hlavu a patu. Pak tam ty události vznikají sami, stejně tak questy. Sice by to asi nedosahovalo kvalit vypravěčů jako je Sapkowski (těch zase také tolik není), ale může to excelovat v jiných věcech - zejména v té celkové dynamice kde každá akce vyvolá reakci nebo hloubce světa, v herních možnostech, stále přichází něco nového atd. Je škoda, že na podobný styl zcela rezignovali např. MMORPG hry a DF k takovému stavu zase tak daleko nemá.

          Pokud se někdo chlubí generovanou hru, tak bych očekával spíše něco takového než jen planety a žirafy a běhání s pistolkou, škoda :)
          • Jsou to trubky, ve hře nebude base building, stavění lodí a jen malé hratelné lodě, vlastně ani persistentní vesmír.. jestli nás Minecraft něco naučil, tak že hráči milujì stavění věcí, kterými se můžou chlubit ostatním
            • walltar
              Ono celkově si myslím, že sedí na něčem co mohla být úžasná hra, ale potenciál nevyužili ani z 10%

              Myslím, že hlavní problém bude v tom, že prostě na tohle nemají... Budou mít dost omezený finanční prostředky a tím i počet lidí v týmu, takže co mohli udělat to udělali.
        • To v lepším případě, kdy tě hra toho medvěda sejmout nechá v nějakém videu bylo, jak za tebou létá Big Brother sonda a když střílíš zvířátka, zvedá se ti wanted level, tu hru dělala banda hipíků a objímačů stromů, evidentně je to cílené na děti a konzole, takže nějaké komplexní mechaniky, jako má třeba EVE nebo Star Citizen tam asi nebudou *13*
      • necekal bych ze to bude o moc jine nez popisujes :)
  • Vakek
    Člověk u tohoto nesmí mít hlavně přehnaná očekávání :) jsem na to zvědav.
  • těším ale opatrně
  • jamar28
    Na hru jsem se těšil od chvíle, co jsem se o ní dozvěděl. Vypadá to jako skvělá oddechová hra. Ale 60 euro je prostě hrozně moc. 20 bych za to dal.
  • froztik
    Osobně se těšim neuvěřitelně, hru sleduju od prvního oznámení na VGX v prosinci 2013 a z informací, který se o hře ví nemám pochyb o tom, že u toho budu trávit velký množství času. *5*

    Jinak pro ty, které zajímají informace o hře nebo si nejsou něčím jistí, tak je stránka, kde je veškeré doposud známé info. https://repo.nmsdb.info/

    Jinak planet nejsou trilióny ale mělo by jich být 18 446 744 073 709 551 616 *5*
    • napiš to slovem, frajere *4*
      • Dvě na šedesátou čtvrtou *5*
      • 18 trilionů 446 biliard 744 bilionů 73 miliard 709 milionů 551 tisíc 616. *3*

        Pokud by vás zaráželo, že tam nejsou žádné kvintiliony, je třeba si uvědomit, že v angličtině se takhle vysoký čísla počítají jinak -- oni nemají miliardy, biliardy atd., takže po milionech jsou biliony, triliony, kvartiliony,...
        • Jen doplním že Evropa používá dlouhou škálu a zbytek světa (až na pár vyjímek) krátkou. Tady je mapa: http://i.imgur.com/CYffkPq.png
      • deset quintilionů? *4*
        • teda osmnáct kvintilionů
          • jamar28
            Trilionů.
  • Tahle hra je o tom, že máte loď, někde s ní jste a vaším úkolem je sehnat zdroje na to, abyste s tou lodí mohli letět o kus dále a zase shánět zdroje na další přesun a tak dokola, dokud nedocestujete do středu vesmíru (galaxie?), nebo dokud vás to nepřestane bavit. Čekat od této hry možnost stavět si základny na planetách atd. není možné. O tom ta hra není a nikdy o tom být neměla.

    Těžko předem odsuzovat hru proto, že neobsahuje a nikdy neměla obsahovat určité prvky, které by tam člověk chce mít.

    Jestli tato hra bude zábavná? Troufám si říct, že pro mainstream hráče dlouhodobě nikoli. Osobně si ani nejsem jistý, zda-li to vůbec je mainstream hra. Řekl bych, že spíše ne a spolupráce s Sony je také dána snahou ukázat, co vše lze na konzoli hrát a jednoduše mít tento typ hry v portfoliu. Hra to bude mít u mnoha hráčů opravdu těžké a to bych řekl i z důvodu prostého nepochopení, o čem hra má být - anebo neakceptování ze strany hráče.
    • No oni tam ty prvky nebudou, protoze to predevsim jejich technologie neumoznuje (proceduralni planety bez perzistence), ne proto, ze by to nebylo soucasti designu.

      Jinak by me uprimne zajimalo, na koho krome mainstream hracu muzou cilit s barevnou arkadovou litackou :)

      Je to proste hra s malym tymem a omezenym rozpoctem, to je u takovyhle hry limitujici faktor, se kterym treba pocitat...
      • No hej, ale cenovka 59€ ? Za PC verziu?
      • Prava. Je treba pocitat ze i pres nekonecnou rozlohu herniho sveta to bude mala ondie hra na par hodin. Ja proti nim nic nemam a na hru se tesim. Ale proste necekam ze me to udrzi dyl jak osm hodin. Tedy jak vetsina malych indie her. Ale bojim se ze hromada lidi ceka stovky hodin obsahu a budou hrozne brzo zklamani ze uz jim to nic nenabizi a ze porad dokola delaji tri cinnosti bez cile.
        • Zase tak malá hra to není. Už sama cena to napovídá...
          • Jo. Pokud jen nechteji rejzovat na hype, dokud mohou *3*
  • Mě nejvíc zaráží to, že od prvního představení někdy před 2 roky(?) jsem v jejich videích nepostřehnul cokoliv jiného. Zdá se mi jak kdyby jedno video stále dokolečka recyklovali. Jsem zvědavý na ty další tři co mají vyjít. Tam snad už bude něco nového.
  • Morraw
    Jsem na to hodne zvědavý. Explorace neznáma je moje oblíbená činnost v open-world hrách. Zajímalo by mě ale, jaká bude další herní náplň. To, že tam potkáte náhodně živé hráče asi moc nehrozí, pokud nepůjde o nějaký hub. Takže tam budou NPC? Survival tam bude jako v ostatních hrách ? Nějaké stavění budov, vylepšování? Co třeba planety, půjde přejet z jednoho konce na druhý ? Budou tam nějaké bariery a co na planetách, kde nic není půjde dělat ? Sbírání artefaktů? Souboj s jinou mimozemskou rasou ?

    Mě se třeba v tomhle hodně líbí Starbound, který spolu se skvělou hudbou je skvělá explorační hra a je tam i funkční gameplay s questy, souboje, vylepšování atd.
    • NPC budou, jak na planetách, tak ve vesmíru (na stanicí, v lodích).Planetu může projet celou a může se i hrabat směrem do nitra, ikdyž toto by mělo být omezeno.Survival byl ukázán na ledové planetě, kde se prokopal pod zem, aby udržel teplotu těla a přežil.Stavění budov také, jelikož se vše generuje znovu, např. přiletíš na vygenerovanou planetu prokopeš zem a poté odletíš do vesmíru. Když se na tu planetu vrátíš bude vvygenerovaná znovu ze základních prvků, takže bude stejná, ale bez těch tvých úprav.Crafting je, a vylepšovat či kupovat půjdou lodě. Jinak jsou tam mimozemské stanice, artefakty, které budou schovávat nějaké překvapení či drobný příběh.

      Na planetě kde nic není můžeš těžit suroviny nebo ji prostě opustíš a poletíš na jinou. Určitě v těch milionech nějakou vhodnou najdeš. *1*
      • Morraw
        Díky za info. Ono když se někdo rozhodne dělat vesmírnou hru, tak je jasné, že to musí být masivní.
        Ta absence stavění je tedy mínus. Chápu, že tam půjde hlavně o exploraci, ale třeba si osídlit vlastní planetu. Postavit tam město, sehnat si NPC žoldáky atd.

        Já vím chci moc a studio na to určitě nemá ani prostředky. Stačí se podívát na megalomanský Star Citizen, kde tyhle věci třeba vůbec nejsou. Třeba Starbound se taky dodnes ladí a na začátku tam toho moc nebylo.
        • Takovou tu exploraci a přežití na planetě přinesou ostravští Craneballs s hrou Planet Nomads. Ono to vesměs vypadá graficky i jako NMS, rozsahově určitě momentálně ne tak masivní a vlastně tak nějak to bude sandbox, jakých jsou teď mraky. Ale nevím, asi protože to dělají Češi a Space Engineeři jsou teď rozbitý, tak si částečně dokážu představit průběh hraní NMS a až mi dojdou možnosti co dělat na planetě, tak přepnu na Planet Nomads. *1*
          https://www.planet-nomads.com/
      • Stavění budov by být nemělo. Změnil jsem větu a už neupravil následující, aby odpovídala.
  • Taky se vám po každém rozkliknutí okna spouští ten kravál z War Thunder reklamy, přesto, že je tam vypnutý zvuk? Vvětší nechutnost sem snad ještě neviděl.
    • o Adblocku si jeste neslysel? Ja ani nevim, ze by tady byli reklamy *5*
      • Presne tak, taky jsem chtel bejt hodnej a adblock jsem si tady vypnul kdyz me tak hezky poprosili..
        Ale ty reklamy tady jsou tak nechutny, ze sem radsi prestanu chodit nez abych je vidal..
        • Jste prilis mladi a nervozni, ja jsem uz starej a reklamy sou mi u zadku.
      • Vypadá to, že tady je to jediná možnost.
      • cernej pasazer..
    • Ne nepousti, a tobe jo protoze mas ten zvuk zaplej, kdyz si ho vypnes tak nic neuslysis, kupodivu. Modifikace je nasledujici, kliknes levym ymsitkem na ikonu preskrtleho reproduktoru a ona zbledne, tim to vypnes. nemas zac..lol:)
      • Stejně to nefunguje. Po kliknutí se otevře stránka se hrou, ikona zešedne, ale pořád hraje. Při dalším načtení stránky je opět normální a hraje... demence...
      • Jó, tak to je vychcanost. Ikona zvuku přeškrtnutá i v zapnutém stavu...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit