Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Blue.Shark
    Klasicky perfektní a k dokonalosti dovedený přednes. Výborná práce.
  • C-BEAM
    sorry ale z té šílené YT mazanice nelze vyvozovat žádné závěry a možná v tom budu sám ale v posledních letech mi docela vadí ten trend srovnávání grafiky kdy je obraz rozdělen mezi část s nízkým a část s vysokým nastavením grafiky, přičemž ale každá polovina zachycuje JINOU část scény, Opravdu jsem sám kdo by raději viděl STEJNÝ části scény pěkně vedle sebe?
  • Tohle chce vidět naživo, cením si práce Lukáše i výborného komentování, ale to všechno bohužel podkopává komprese youtube videa
    • Jezis dalsi freak co je posedlej kompresi na youtube :D Takovy mam nejradsi, na pctuning foru jich je plna p*del, tam si kazdy den jdu precist par takovych vtipu a dobre se zasmat.
      • *7* mluvím o kopresi konkrétního videa, proto jednotné číslo, které je nahrané na youtube, ne o tom, že youtube dělá kompresi, a konkrétně tohle video je při 1080p strašný, jdi se radši smát na pc tuning, ale toho očaře bys měl fakt navštívit
        • facepalm. Mel by ses radsi zamyslet a prestat resit naprosty voloviny. Oo pane boze to je hrozneee ta kompreseee, boze muuuuuuj.
          • srovnává se grafika, nejde o recenzi hry a jejích herních mechanik, čistě o grafiku takže kvalita videa je dost důležitá, obzvlášť pro lidi se slabším strojem, který to nerozjedou ani na střední detaily a třeba uvažují o koupi lepších komponent, jestli ti to příjde jako řešení volovin, klidně si dej další facepalm a klidně opakuj do bezvědomí
            • Jak o co jde? O co jde tobě? Nasbírat mínusy bez argumentů práznýma frázema bez argumentů a kontradikcí vlastních myšlenek? Jestli jo tak to děláš dobře
            • :D dalsi co nema nejmensi povedomi o tom o co jde.
    • Ta komprese je opravdu šílená, v některých částech nejde vidět zhola nic, třeba při tom rozpůlení nejde na polovině s maximálním nastavením vidět nic víc než rozpatlaná mazanice. Velkej palec dolů pro YouTube.
      • Tohle platilo před lety. Nebo jak si vysvětlíš nekonečný zástupy křišťálově čistých 4k videí na YT? On totiž Youtube už nějaký ten rok podporuje videa s dat. tokem až do 30Mbit/s. Problém opravdu není v Youtube, problém je v tom, jak mu to video před uploadem přežvejkáš :). Pokud se dodrží všechny tech. finesy, pak YT po uploadu video ani nepřepočítává, tzn. zůstane ve stejný kvalitě, jako jsi ho tam uploadnul.
      • Doporucil bych navstivit ocniho lekare.
    • Každá hra na YT má nějakou kompresi ale věř tomu že nová AAA hra na grafice za 15 tisíc bude vypadat vždy hodně dobře, spíš by tě mělo zajímat jestli je ta hra tak dobrá jak se o ni říká :)))
  • akorat skoda ze kvalita youtube streamu je otresna a v pohybu je uplne jedno na jaky nastaveni koukate.
  • Super videorozbor technické stránky hry, jen tak dále. Hra se mi skutečně líbí a jsem rád, že games.cz také. Jinak k nastavení, jedu to na hodnotě vysoká s tím, že jsem si pár věcí povypínal, třeba třes kamery, efekty krve na obrazovce, kvalitu stínu na střední atp. Takto podrobné nastavení grafiky by neuškodilo více hrám, je vidět, že tvůrci Tomb Raidera mají PC hráče rádi a na hře jim záleží :-) Už aby byl oznámen třetí díl. Těsím se na Laru v šortkách v tropických pralesech plných ruin a divoké zvěře. Prostě Tomb Raider :-)
  • Já bych byl rád za takovýto videorozbor i do budoucna. Určitě. Jen kvalita videa nebyla úplně OK k nějakému porovnávání detailů a vykreslování scény.
    • pravda, rozdíl byl spíš "ostré" a "rozmazané" než "detailní" a "nedetailní"
      • Otazka je na kolik za to muze Lukas a na kolik pan youtube... ja totiz v tomhle ohledu sazim spise na pana youtoube se strejdou kompresi... *3*
  • video je fajn po obsahové stránce, bohužel ale nikoliv po technické, protože youtube se svou kompresí většinu ostrosti a detailů vymaže a ještě k tomu problikává kompresní algoritmus nepravidelným rozmazáním. Obzvláště je to vidět na větších monitorech a na mém 32" 4K je video díky youtube dost hnusný.
    • Když oni chudáčci mají málo peněz z reklamy, tak musí šetřit na datovém toku a místo videí v pořádné kvalitě na vlastním serveru musí používat překomprimovanou sračku na youtube.
  • Díky za pořad, tento formát se mi líbil. Vkusné je taky podle mne jasné upozornění (řeknete ho někdy ze začátku videa), že se jedná čistě o videomateriál, který se zabývá technickou stránkou hry. Bez tohoto upozornění by mohlo dojít k omylu na straně diváka, že cíleně zanedbáváte hratelnostní stránku.

Nevlastním RotTR, takže mi tato 10 minutová ukázka pomohla s představou, jak hra vypadá.

Příště by podle mne chtělo při porovnávání jednotlivých nastavení mít v obraze zapnuté i nějaké počitadlo snímků za sekundu. Tak by bylo možno porovnat, jak se hýbou ta která nastavení hry na vaší sestavě. Spolu se zveřejněným HW vybavením vašeho stroje (díky vam za to) to pomůže při orientaci, jak je hra zhruba plynulá na to které nastavení.
    • mně třeba chyběla informace, že to úžasné vxao je dostupné jen na kartách nvidia :P :D
      • Toto je chyba v Matrixu.
  • stihac10
    Jak je možné, že to vypadá líp s DirectX 11 než s 12?
    • Jack1947
      Je třeba si počkat na to až bude skutečná DX12 hra a ne jen ta co přidává pár bllbostí *3* I když o Dx12 se zatím dá jen polemizovat.
    • Protože hlavní účel DX12 je optimalizovat hru, ale zase např. Hitman v DX12 má jak lepší grafiku, tak lepší optimalizaci.
  • super *4*
    jen prostě.. mě je fakt jedno, jak dokonalý je vyhlazování, když skály vypadají, jako by si je grafici jen vysnili.. dokonale hladký, skyrim-like pustý objekty. Potřebujou buď nápadjitejší textury, nebo detailnější objekty. hra je samozřejmě herně parádní..stejněj kao předchozí. jen mi přijde, že se tahle grafická "úchylárna" (v dobrém smyslu, jestli to jde) ubírá špatným směrem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit