Přejít na výpis diskuzí
Videorozbor PC verze Rise of the Tomb Raider
30.4.2016 | Redakce Games.cz
52 příspěvků
-
Video dobrý,ale celkem mě zaráží že se hodnoti grafika u hry která má statické skyboxy ve špatném rozlišení (alespoň podle gameplayu které jsem zatím videl ). Obecně je jen pár her her které mají "dynamické" nebe a volumetricke mraky jako witcher 3 nebo gta 5,které má ovsem také nedostatky hlavně statický lowres skybox nočního nebe, jde modifikovat na 4k texturu. Od Moderní Warfare 2 sledují skyboxy ve hrách..bohužel jen málo titulu prošlo přes můj Q hledacek, toto je dle mého nejhorší grafický nešvar současných her...bohužel. Podle nebe se dá rozpoznat jak moc si vývojáři dali záležet a šli do hloubky. PS starší tituly měli alespoň pohybující se 2d skybox...viz Beyond good and Evil a Persona 4, Prince od Persia 2008 a mnoho dalsich..píšu z tabletu tak dorty zanpreklepy:)
-
-
Myslím, že při vývoji hry se zhodnotí co je v grafice primární a co sekundární. Primární věci se zpracují detailně, ty méně důležité pak tak, aby vše dobře šlapalo, tj. na úkor optimalizace. Rise má takové parádní detaily včetně nádherných animací a minimálních deformací při pohybu Lary, že tohle asi ani nikoho moc nezajímá. Sází se také dost na efekty obrazovky, tj. krev, mráz atd. :-)
-
-
I v automobilovém průmyslu se řeší sekundární funkce s vysokou prioritou, kdyby se neřešily.. tak auto nemusí třeba svítit, ale pojede a pocit z jízdy bude fajn (teda pokud nepojedete v noci). Jakkoli já jsem na skyboxy zaměřený a pro mě to znamená kompletní vytrhnutí z kontextu celého světa. I celá filozofie designerů - všechno vypiplají do detailu a skybox nechají jak je ( většinou lowres)? PS: 4K scrolling textura nemá na optimalizaci vliv - u GTA 5 je pokles max. 1 FPS a efekt je k nezaplacení.
-
-
jeden vetrnik dik
-
-
Lukáš zabudol zmieniť reshade antialiasing, ktorý je lepší ako smaa a dá sa do hry ľahko implementovať, je len o málo náročnejší
-
No ale jedno je jasné že Nvidia rulez! (no flame no hejt). *3*
-
Jaky to unikatni obsah co na internetu jeden aby pohledal(!) #WTF
-
Pokiaľ by chcel niekto detailnejší rozbor, nedá sa mu odporučiť nič mensie ako toto, to je pre mainstream viac ako dostatočné, lepšie ako na pc tuningu
http://www.geforce.com/whats-new/guides/rise-of-the-tomb-raider-graphics-and-performance-guide -
"Detailní rozbor technologické stránky hry" to není ani omylem. Autor totiž technologické stránce hry nerozumí (resp. pozná, když se to na obrazovce hezky blejská, ale o tom, jak funguje třeba to VXAO, ví celkem kulový). Detailní rozbor technologické stránky hry by nám poskytl někdo jako Carmack, ne Lukáš Grygar (až dojde na detailní rozbor muziky, budu v koutku šoupat nohama). Ale kromě zavádějící reklamy je to fajn obsah, i když ne tak podrobný, jako dělá třeba Totalbiscuit.
-
-
Prostě průvodce nastavením hry. Rozbor technologií a funkčností např. VXAO je hráčům na herním webu k prdu.
-
-
Jo, je to průvodce nastavením hry. Není to detailní rozbor technologické stránky. To je všechno. Proti obsahu nemám nic (resp. FPS counter tam být mohl a informace, že VXAO jde jen na kartách od nVidia tam taky měla být, ale pořád lepší, než drátem subjektivních dojmíčků do oka).
-
-
Trochu přeháníš ne? Samozřejmě že Lukáš není Carmak *7* Jseš na herním serveru pro masu ne na serveru o 3D... Tohle bylo tak akorát, včetně vysvětlení VXAO, bylo obecné, ale v zásadě vystihl o co jde. Jak říkáš je to fajn obsah, a na poměry mainstreamu to detailní bylo. Za mě palec nahoru a jsem zvědavý na další hry.
-
-
Nepřeháním, je to vcelku dobrej průvodce nastavením hry, ale _není_ to "Detailní rozbor technologické stránky hry". A nesmíme dovolit, aby se něco podobného ujalo a napříště se za detailní rozbory (tedy věci, které vyžadují řádově víc práce a znalostí a mají mnohem větší hodnotu) vydávalo něco jiného. Naplňování starých pojmů novým (chudším) obsahem je trend, který v mainstreamu pozoruju už léta. Nelze tomu ustupovat, ani v maličkostech. Nicméně opakuju, že samotný obsah je fajn. Informačně přínosnější než velká část článků na Games.cz.
-
-
-
proc to komentuje zrovna grygar a jeste mi reknete kdo ma takovy notas
-
-
Protože to umí ;).
-
-
Dulezitejsi nez grafika, je hratelnost
-
-
a ? Pracuji na tom odlisne teamy, takze na PC muzes mit oboji.
-