Přejít na výpis diskuzí
Volné chvíle s PMD 85: Jak vznikaly hry pro nejznámější československý osmibit
1.1.2015 | Jaroslav Švelch
141 příspěvků
-
Na konzoli jsem presel z duvodu,ze nesnasim,ze nekdo ma lepsi grafiku nez ja.Takhle muj problem odpada,hraju na ps4 Bt4 a vim,ze lide na druhe strane
co snima hraji maj stejne fps,stejne graficke nadvyhody,stejny ovladac,a samotna hra mi prijde vic ferplay jak na pc.Na pc ma nekdo delo za 40tis tak ma ultra hd prehled na scene,120fps,a druhy typek ma pc za20tis 40fps ma ultra low prehled na scene,to musi byt ferplay hra jak prase!Dik takoveho multiplayeru bych se nikdy nezucastnil. -
-
Totální bullcrap to cos napsal.
-
Doufám, že si taky zjistíš, že lidi,se kterými hraješ, mají také stejně velkou televizi se stejným rozlišením. A běda, jestli maj lepší.
-
-
A nebo až se zjistí, že někde v Číně má jeden hráč na levé ruce jen 4 prsty a je tím pádem oproti ostatním znevýhodněný. To pak bude masakr.
Nechápu, jak někdo může mít takhle retardované názory. I když s tím pravopisem mě to zas až tak nepřekvapuje. Internet se v dnešní době dostane už asi ke každému. -
-
Postizeny jsi ty,protoze psat tady na necem jinem nez na pc,je utrpeni,pisu z ps vita,ted cekam nez dobehne b.Sere.s se ze mas drahej komp,a ze vlastne v multaku zas tak dobrej nejsi,jen ze mas nadvyhodu diky drahemu pc.Jinak ze nekdo nema tolik prstu nez ma mit,je jedna vec,a zneuzivani vykonu nad druhymi hraci a tlachat se,jak jsem dobrej,je vec druha.Jinak zkus si na ps vita opravit preklem,kdyz ti pismenka skacou uplne jinam do vety nez maj!
-
-
Postižený nejsem, má matka mě nechala testovat *1* .
Nauč se pravopis a skládat slova do vět aby to dávalo smysl. Překlepy jsou tvůj nejmenší problém.
Používej PS vita na to, na co je určené. A na tak složitou věc jako je napsaní pár vět, používej k tomu odpovídají stroj, který to zvládne. -
-
to UI:
1) kvuli tobe si toho draheho kompa koupim
-> spis si chtel rici, ze rodice koupi, pac nekdo, komu dela rodny jazyk takove problemy by mohl mit zamestnani v podobe lesteni pisoaru, a tam moc velky vyvar nebude, za ty prachy, co bys tam vydelal bys koupil tak akorat pentium 1
2) dame btf4
-> takovy konzum? kdybys mel aspon opravdu trochu skillu, tak ho pozves na match napr do quake live, popr. do unrealu a doslova mu zamotas hlavu trick jumpama. Nevim, co to je za trend ty dnesni CoD a BF, krcit se za bednou jak ocas a potupne to snipovat.
3) a jeste monitor od BeQU,abych te lepe videl i tam kde je stin,aby ses mi tam neschoval
->zalezi jaky model, i znacka BenQ (BeQ opravdu neznam) vyrabi low end modely, nicmene se shodneme na tom, ze uplnou spickou jsou monitory od EIZO. Navic, pokud je hra aspon trochu profi naprogramovana, mela by mit konzoli, popr. moznost editovat config soubory. Hrat hru v multi se stinama je jako utrirat si pozadi casopisem zena a zivot s Karlem Gottem na obalce. Ale chapu, ze nekdo jako ty nezna rozdil mezi lightmapama a vertexem.
4) joj to budu jak terminator.
-> doufam ze po debaklu skocis do hrnce s varici vodou, coz bude symbolizovat zniceni terminatora v druhem dilu, kdy se spustil do rozzhaveneho zeleza. -
kvuli tobe si toho draheho kompa koupim,a dame btf4,abys vedel ze mam pravdu,a jeste monitor od BeQU,abych te lepe videl i tam kde je stin,aby ses mi tam neschoval.Joj uz se tesim,znam mapy na spamet,80fps bez trhancu,diky mysi lehce zamirim na hedshot,protoze pri strileni se zbrane neklepou,joj to budu jak terminator.
-
-
Reakce na příspěvek:
Místo drahého kompa si raději zaplať učitele češtiny aby s tebou dohnal to co se tobě za devět let základy nepodařilo. Nepochybuji, že bys mě v Battle fieldu porazil. Tu hru jsem totiž nikdy nehrál, protože na hraní blbostí fakt nemám čas ani chuť. A abych řekl pravdu, nejsem si jistý, že by tuhle hru můj obstarožní PC ještě utáhnul.
-
-
-
-
-
To muzou myt horsi tv,ale ctr uz urcite ne ps4 ma jen hdmi port,jinak bude mit stejne detailu,stejne fps,stejnou travicku,stejne stromecku na scene,proste zadne podvody z grafikou,umele snizovani detailu atd.Zadna propastna nadvyhoda jako u pc na konzolich neexistuje!
-
-
A v čom má akože prehlad? Že tam má detailnejšie textúry, ktoré odvádzajú pozornosť? Že tam má more efektov, ktoré zavadzajú vo výhľade? Profi hráči si v MP hrách dávaju detaily práveže na minimum, aby získali čo najväčšiu výhodu ;)
Inak k tomu, čo sa tu deje, že si dokážete diskusiu k takémuto článku zahantať hádkou PC vs konzole, to už je vážne trápne, deti... -
-
Ale je to ktomuto clanku,protoze vpodstate tyto pocitace se hodne lisili od dnesnich pc!Byli to spise herni konzole!!Myslim Commodore c64,Atari 800xe,Zx spektrum,Amiga 1200,ta mela 2mb ram a stim se pocitalo,co se tyce her,mohl si ji navysit ram atd,ale ve hrach to moc vyznamu nemelo,koupil sis pocitac a rozjel si na tom vse co na to vyslo,ne jako dnes,ze si nekdo neznali koupi pocitac jako notebook a koupi si ktomu cryssis3 a pak cumi,ze to nejede.To byl jen priklad,ponevadz vnesni dobe,kdo nema prehled o pocitacich,tak vnima pocitac prave notebook.
-
-
v dnesni dobe koupit si bezny ntbk na hry to je jaky driv koupit na hry IQ151 misto Amigy *3*
-
-
Ted ses prokec,takze profi hraci si schvane snizujou detaili,aby meli vyhodu nad ostatnimi.Jo videl jsem to u kamose,a pak se radoval z toho jak vidi snaipry atd,a jak on ma 80fps a ostatni 40fps a jak je tam vsechny roztrili.Pak to skusil na ps4 a sel z brekem,protoze nestihl ani zamirit.Nebo nevidel ze protivnik lezi vedle nej v trave.Uz mu to tak dobre neslo,jako na pc,kde si snizil vegetaci.
-
A to je prave ono,multiplaer je otom mit vse stejne jako ten druhy hrac!Jak muzes hejbat z detaily atd,to je sebezlepsovani,nebo sebe vyhoda,to bych zakazal!multiplayer bych vtomto uzamknul uplne!jen menit sensivity a tlacitka jak komu vyhovuje,ostatni je prome velky zasah do hry,kde se muzes zvyhodnovat nad ostatni,proste na pc to ferplay nikdy nebude.
-
-
To je jak komunismus, mate oba stejny houno. *15*
-
-
Nevim,proc sem pletes komouse,proste v multiplayeru co se tyce detailu,rychlosti by nemel myt nikdo navrch jen zduvodu,ze ma nekdo vic penez na drazsi stroj.Navrch muze mit jen ten kdo spravne taktizuje a ma vice hodin nahrano a tim padem lepsi zbrane atd.
-
-
Tí zalezi na typu souteze. Jsou souteze, kde jde hlavne o vlastnosti zavodnika (atletika) a jsou souteze, kde rozhoduje spis kvalita vybaveni (rallye).
Souhlasim, ze na konzolich jde zpravidla o ferovy bojza stejnych podminek, kdezto na pc se vyrazne projevuje i kvalita vybaveni. -
Komouše sem pelte proto, že ti měli stejně deb**** představy o tom, jak by svět měl fungovat *1*
Ty bys nemohl dělat ani žádný sport (snad kromě šachů), protože bys nedokázal unést, že Tonda má lepší kopačky, Libor lehčí kolo a Martin rychlejší lyže *9* -
-
Ale to jsou veci,ktere neovlivni hru,krom tech lyzi,to je jako by si jezdil formule,ale ty bys mel vyhodu vtom ze mas dvakrat vykonnejsi motor nez ostatni,mel by takovi zavod cenu?Proto jsou urcena nejaka pravidla.Treba ze muzes mit auto do 500koni.Ale v multaku u pc zadna pravidla co se tyce grafiky a fps neexistuji.Jedne ze se sami hraci domluvi,ale to je nerealne,pochybuji,ze clovek z kompem za 40litru bude chtit hrat na stredni detaily a 50fps,jako ostatni,bude toho jen zneuzivat.
-
-
-
-
-
Ach, ty sváry mezi herními tábory. Nejdůležitější je nabídka a poptávka. Holt, to asi k velkému byznysu patří.
Všechny žánry mám rád, i když je pravdou, že strategie a RPG mám nejraději. Sem tam nějaký ten simulátor, střílečka, kde se jen nestřílí nebo sport a je to fajn. Nemusím hrát každou novinku, protože j už mě tolik nepřekvapí. Ale to je vcelku logické, když hraju hry s datem vydání cca od roku 1990. Jsem rád za dostupnost díky Steamu a GOG. A jelikož obdivuji modéry, sem tam zkusím vylepšení oblibených starších her. Indie scéna mi také nabídla dost titulů, takže je opravdu výběr dostatečný. Pokud se sem tam objeví izometrická hra, tahovka, dungeon, adventura nebo logická hra s novým nápadem, není nač si stěžovat. Jsem singlový hráč, takže multiplayer, free to play hry a achievementové sběry nechám jiným fandům. -
Tak nam konci ten svatecni cas. Redakce Games.cz nam vysla vstric tim, ze pustila ven clanek, ktery je o dva az tri rady kvalitnejsi nez bezna produkce toho "impotentniho komunisty" (nebo tak nak to pise na navstivenku) Smutneho. Vysledek je ten, ze se clovek musi prokousat opravdu velkym vanilkovym rohlickem hovadin (pc vs konzole), aby si tu precetl i nejake prispevky, ktere se venuji clanku. Ten milimetrovej papir fakt miluju a dodneska ho mam doma.Kdyz chces okotovat a prekreslit cizi vytvor je milimetrak fakt k nezaplaceni.)
-
-
Souhlasím, ale tvůj příspěvek je stejně tak o ničem. Vypadáš na dalšího trola.
-
-
TESLA - TEchnicky SLAbé *3*
-
-
Opatrně s tím, aby ti Elon Musk nepřiletěl rozbít ústa *3*
-
-
Zdejší typický pc-čkář? Zakomplexoconaý tlustý puberťák, který si ještě nevrzl. To je ta lepší varianta. Pak jsou ti 30-40 letí, kteří si ještě nevrzli a to už je značný problém, z nich ta nenávist jen čpí.
-
-
Asi takhle, neni pcckar, nebo konzolista. Jsou akorat hlupaci a normalni lidi. Lidi s tvym uvazovanim se rovnez radi k te prvni skupine.
-
-
to už dávno neplatí. Co skoro pc hráč, to guma. Hrozná komunita. Odpad lidstva.
-
-
LOL gggovský haháček...vy jste mi ale verbež konzolová *1*
-
To te nejaky znasilnil, nebo co? Tyhle predsudky fakt asi chapou jen lidi jako jsi ty.
-
Hele, he/he neboj, maminka ti to pofouká. Jinak si myslím, že i kdyby člověk na tu tvou teorii přistoupil (patrně vycházíš z kontextu zdejších diskuzí), tak jsou i mnohem horší komunity (nacisti, rasisti, sfanatizovaní muslimové nějakým radikálem, pak extrémistické feministické shnutí a vůbec všelijaká seskupení poblblých lidí, kteří nějak aktivně škodí lidem jiným. Když vezmu tady ten největší extrém PC-Gumy a vynásobím si ho deseti, tak si pořád maximálně tak představím, jak tě nakrkne nějakým komentářem ;o) Aj, to je rána!
-
-
-
čest zdejším normálním PC-čkářům!! Je jich tu sice pár, ale fandím vám hoši!!!
-
-
Jeden takový se nám na základce sesypal poté, co jsem napsal do příkazové řádky " jaro leto podzim zima" *1*
-
Léto 1990 na chatě, je mi zase 13, Zbrojováček půjčený ze školy, Flappy...strávil jsem pár večerů hackováním a nakonec jsem zvládl nekonečné životy. To byla krásná doba.
-
Ten geek na obrázku je nějak příbuznej s tímhle týpkem nebo co?
http://www.camaro5.com/forums/attachment.php?attachmentid=239550&stc=1&d=1305116392 -
-
Jestli se sem podíváKarel Šuhajda, Tom Švec nebo další kámoši z podolského sklepa, kde měli vypínač se štítkem "Inicializace této stavební parcely", tak zdravím. Nějaký ten čas jsem tam kolem roku 89 taky chodil a dodnes na to rád vzpomínám. Ten assembler se sice nejmenoval DAS, ale DAM, ale jinak pohodka. Už letím do toho archivu si zagamesit Prince Jasoně a ukázat Kolodějovi fotoalbum obryň :)
-
-
teda, v podolí jsem bydel dlouho, ale tohle mi uniklo, kde to tam bylo?
-