Přejít na výpis diskuzí
Volné chvíle s PMD 85: Jak vznikaly hry pro nejznámější československý osmibit
1.1.2015 | Jaroslav Švelch
141 příspěvků
-
když mi bylo asi 10, tak jsem začal chodit do počítačového kroužku a tam jsme měli právě PMD85 a ještě počítače Konzul (tuším slovenská verze pmdček). Ten kroužek vedl takový mladý inženýr (tenkrát student VŠ) a vždycky jsme se trochu učili programovat (ze začátk BASIC, po zvládnutí BASICu assembler, ale to adresování AL, AH atd. registrů nikdo nedával). Pak jsme ale hráli hry :-)
Jet Set Willi, Manic Miner, Boulder Dash.
Později se do kroužku přikoupilo jedno Atari 800 XL a to bylo vždycky boje o to, kdo bude moct hrát na Atari užasné pecky jako třeba Bruce Lee nebo Montezuma
https://www.youtube.com/watch?v=hchotEYCbJ0 -
-
jo Consul 2717, na EOL klávesu se nedá zapomenout *4*
-
-
Take pamatuji,zeleno cerny monitor,meli jsme je na zakladni skole.Prvni stroj,kde zaclo moje pareni byl sharp a bojove sachy.Koupil si to soused,vzdy jsem chtel pocitac,hlavne na hry,kdyz jsem poprve osahal amigu1200 a ishar myslim 2,byl jsem ztoho paf,a na amize cd32 microkosm,byla to jen strilecka,ale ty filmace byli neprekonatelny.pocitace meli neprekonatelnou grafiku a zili spolecne skonzolema a nic se nedelo.Me uz pripada,ze grafika nema vic co nabydnout,furt to je kresleny,postav jsou jak gumaci,kde je ta grafika avatara?Chtel bych aby tvurci killzone udelali killzone jak v techdemu v roce myslim 2006,a to same tvurci motorstormu,motorstorm jak v ukazce v roce 2006,a budu spokojen.
-
-
Ano,kouknete prosim na youtube na trailer killzone 2 E3 2005 a motorstorm E3 2005,tak bych ctel,aby hry v dnesni dobe vypadali,ale to je jen moje zbozne prani.Ale jsem rad,ze jsem ty vsechny generace grafik pocitacu a konzoli mohl projit ,bylo to neco neskutecneho.
-
-
-
pmd85 bol piestansky pocitac, consul, ktory z neho konstrukcne vychadzal bol brnensky, ale vyrabat sa zacal az uplne na konci sociku. Ataricko bolo samozrejme o poznanie lepsie, aj ked bolo z tychto troch konstrukcne najstarsie.
-